doğum tarihi: 24/09/2013 sa: 14.04
Kaçıncı hafta: 38+5
Boyu,Kilosu: 52 cm, 4.090 kilo
Cinsiyeti: kız
doğum şekli: spinal sezeryan
Bebişin ismi: cemre mira
kızlar bizde kavuştuk yavrumuza. sezeryan olduğu için yazamıyorum. ilerde yazacağım:)
Doğan ve doğacak bütün bebeklere Rabbim sağlık versin iki dünyada bahtlarını açık eylesin meleklerimizin inşaallah...
Arkadaşlar son doktor kontrolümüz vardı her şey yolunda gidiyordu o güne dek ama o akşam doktor suyumun azaldığını bebeğin kilo alamadığını söyledi sabaha hastaneye yatışım yapıldı, tahliller, ultrasomlar, nst ler derken ertesi gün sezeryana alındım, genel anestezi oldum bebekle birlikte miyomum da alındı, Rabbime sonsuz şükür bebeğim sağlıklı 36+6 da doğum yaptım bebeğim 2750 doğdu, adımız defne...benim sezeryan sonrası 2 saat çok ağrılı geçti, inledim , bebeğime mama verdi görümcem sarılık olmasın diye sütüm de o gün inmedi, ucum da yok hala ucum yoksağma makinasıyla sağıp biberonla veriyorum, çok üzülüyorum silikon uç kullanıyorum uca süt doluyor ama bebeğim somurmuyor acıkınca da kesinlikle memeden emmiyor çıldırıyor , ne yapmalıyım yardım edin bana
dogum tarihi: 26/09/2013
haftasi:37+1
dogum sekli: normal
kilosu:3040 gr
boyu:48cm
adi:alp
iste ayrintilari ile dogum hikayemmm
pazartesi yani ayin 23 eylulde doktora gittigimde cati muaynesinde 2 cm acikligim oldugu duruma gore pazartesi aciklik artarsa dogum yapabilecegim soylendi.zaten var olan alt bolgedeki yururken ayagimi yukari kaldirirken olan acima daha da artmisti.bu arada bol hurma yiyordum.birde oglumu okula birakirken az da olsa yuruyus.carsamba aksami siradan bir gunun ardindan aksam 11 de hapsidigimda idrarimi kacirdigimi dusundum.ama ayaga kalktigimda suyum bosaldi .anlasilmayacak gibi degildi.zaten ilk dogumumda da suyum geldiginden dogumun yakin oldugunu anlamistim.
doktorumu aradim hastaneye gelmemi soyledi.bu arada hic sancim yoktu.muaynede acilmamin 8 cm oldugunu soylediler ve hic sancisiz bu kadar acilmasinin buyuk bir sans oldugunu geriye 2 cm kalmisti.gece 3 gibi yavas yavas sancim gelmeye basladi .vurup geciyordu.dayanilmayacak gini degildi.ama acilma ilerlemiyordu.saat 3 dakikada bir gelen belime vuran ve muthis tuvaletin varmis gibi hissettiren beni mahveten acilar.benim aci esigim dusuk olduhgundan da olbilir.sonrasi ise ikinma hissi.artik acilma dev ediyordu.ama ben dayanamiyordum.sanci aralarindaki bir dakikalik surede keske yatsamda uyusam diyordum.cunku butun gece acilmam artsin diye yurumustum.son bi saat muthis sancinin ardindan saci gorundu.doktor arandi.saat 6.30 olmustu.
sanci geldiginde ister istemez ikiniyorsundoktor bu kadar uzun surmesinin acilmanin bebegin kordonunun takilmis olmasindan kaynaklandigini soyledi.sonra igne yapildi kesik atildi 5-6 ikinmadan sonra oglus geldi.muthis bir rahatlama.sonra esi alindi.dikis faslina gecildi.biraz hissttim dogrusu. son bi saatlik sanviui saymassak kolay bir do gumdu dogummus...allahim herkese yardim etsin bebegimle evdeyiz.
biraz geç oldu ama bende doğum hikayemi paylaşmak istedim :)
12 eylül günü herşey gayet normal ben temizlikçi çağırdım camlar yerler ohhh her yer mis gibi dedim daha doğuma 2 hafta var yine kirlenicek ama birikmesin bi gözüm içim rahatlasın:)herneyse bende tabi kadınla beraber kova götür getir toz al evi toparla küçük oğluşla ilgilen derken pert oldum akşma kayınvaldeme yemekteydik saolsun yorgunluğun üstüne bide yemek derdi ortadan kalkmıştı orda da bi enerjiğim sormayın abdesti normalde ayağımı kaldırmadan yıkayıp alırsdım bi güzel lavaboya ayaklarımı kaldırdım hatta annemde dedi kıım napıyosun bişi olamz anne dedim:):)(hahahah bişi olmadı doğum yaptım:)) akşam otururken nefesimin daraldığını farkettim çok zorlanıyodum kalkıp yürüdüm sık sık sonra eve geldik aşırı uykum vardı yattım oğluşu yatırıp ama sabaha karşı adet sancısı bel ağrısı öyle bi başladıki önce dedim yine bu olanlar gibi yalancı sancılar uff geçicecek diye kendimi rahatlatmaya çalıştım ama okadar sıklaşmıştıki en son kalktım sabah ezanı okunuyodu namazı kıldım eşimi kaldırdım ben çok fenayım dedim galiba sancılar başladı bir iki saat daha taip ettim 15dk 10 dakikada bir sancı giriyo ve kıvranıyorum geçince etrafı toparlıyorumki doğum olursa ev dtemiz çok şükür bide düzenli olsun :)düşünceye bakın eşim diyo az önce kıvranıyodun napıyon şimdi diye bende iim diyorum sonra hadiii bidaha yerlerdeyim:)sabah 7 oldu ve kayınvaldemi çağırdık evdeki kuzuma bakıcak geldiler apar topar çantam hazırdı zaten gösterdim eğer alıcaz derlerse getirirsiniz dedim sonra ilk göz ağrıma baktım uyuyodu ağlamaya başladım onu bırakıp gidiyodum hiç ayrı geçirmedik Rabbim ayırmasın hiç kimseyi evladından öyle zor geldiki ama o uyanmadan çıkmak zorundaydım beni görürse daha zor olucaktı hemen doktora ben doktor gelmeden nst ye girdim öyle şiddetli sancılar çıkıyoduki hemen doktora götürdüm sonucu bekleyemeyiz cnm dedi bebişi almamız lazım artık rahim yırktılması olaiblir ilk doğum da sezeryan olduğu için sancıları çekmem sorun olaiblirmiş ama dedim bebişim daha çok minik 36 haftalık 2500gr olsun dedi sağlıklı olsun sen kiloyu dert etme tamam dedim yatışı yaptık eşimle sancı odasına geçtik ameliyat önlüğünü giydim sondamı taktılar ve ameliyathaneye Rabbim tüm herkesin yardımcısı olsun orda okadar soğukki sedyede resmen zıplıyopdum yerimden ve genele karar verdim anestezi uzmanı gazı vermeye başladı biakç öksürdüğümü hatırlıyorum sonrası eşim sedeyenin yanında ve odaya çıkıyoruz bebeiğim dedim nasılll ii dediler çok tatlı seni bekliyo tamam dedim biraz ağrı oluyo ama onu verdiklerinde hepsini unuttum Allahıma şükürler olsun kolay bi sezeryan geçirdim doktoruma çokkkkk teşşekkür ediyorum tabi 1 gece yattık ertesi gün evimize geldik yatmadım daha şimdi alıştık birbirimize artık 4 kişilik bi aileyiz evde 3 erkeğim tek prenses hala benm:)Allah tüm doğum yapacak kardeşlerimin ayrdımcısı olsun hepimize sağlık versin
valla canım ben çok rahattım... spinalde sadece karın bölgen uyuştuğu için derin derin nefes alamıyorsun o panikletti ama gayet normal birşeymiş sonradan öğrendim.. :) o anı yaşamak güzeldii. biz kameraya da çektirdik bütün doğumu... bebeğimin karnımdan çıkışını.. bana göstermelerini.. öneririm spinali.. aklında bir soru varsa cevaplarım..
CNm öncelikle başın sağolsunselam kizlar 17 eylul sali gunu bende normal dogumla kucagima aldim aslinda bnm dogum hikayem biraz acikli.dogum gayet guzeldi ancak 5 eylulde babam vefat etti ve 12 gun sonrasinda minik mucizem kagan hamdi dunyaya geldi. hamdi ismi babamindi adini yasatmak icin kimligine ekledik kismet boyleymis. dogum hikayeme gelince 16 eylul saat 6 da suyum geldi doktorumu aradim acil gel dedi 6.30 da hastanedeydik doktor muayene etti ve acilma yok ancak dogum basladi dedi sabah 6 ya kadar kendi sancilarini bekleyelim olmazsa sabah 6 da suni sanci takicam dedi.sabah 6 ya kadar bmm az az gelen.sancilarimla 2 cm acilma olmustu. suni sanci ile karisinca sancilar siklasmaya basladi cok sukur hersey yolunda gitti ve 6 cm sonunda epidurel yaptirmaya karar verdimepidurel tskildiktan 1,5 saat sonrada 3 ikinma sonucunda cok sukur oglusuma kavustum bnm dogumum gayet guzeldi cok rahat dogum yaptim anlatilan.kadar korkunc birsey yokmus sadece sanci kismi zor oluyor acikcasi epidurel takikincada sadece son sanciyi hissediyorsunuz allah im herkese bu guzelligi yasatsin darisi sizlere olsun oglusum 37+2 de dunyaya geldi
selam kizlar 17 eylul sali gunu bende normal dogumla kucagima aldim aslinda bnm dogum hikayem biraz acikli.dogum gayet guzeldi ancak 5 eylulde babam vefat etti ve 12 gun sonrasinda minik mucizem kagan hamdi dunyaya geldi. hamdi ismi babamindi adini yasatmak icin kimligine ekledik kismet boyleymis. dogum hikayeme gelince 16 eylul saat 6 da suyum geldi doktorumu aradim acil gel dedi 6.30 da hastanedeydik doktor muayene etti ve acilma yok ancak dogum basladi dedi sabah 6 ya kadar kendi sancilarini bekleyelim olmazsa sabah 6 da suni sanci takicam dedi.sabah 6 ya kadar bmm az az gelen.sancilarimla 2 cm acilma olmustu. suni sanci ile karisinca sancilar siklasmaya basladi cok sukur hersey yolunda gitti ve 6 cm sonunda epidurel yaptirmaya karar verdimepidurel tskildiktan 1,5 saat sonrada 3 ikinma sonucunda cok sukur oglusuma kavustum bnm dogumum gayet guzeldi cok rahat dogum yaptim anlatilan.kadar korkunc birsey yokmus sadece sanci kismi zor oluyor acikcasi epidurel takikincada sadece son sanciyi hissediyorsunuz allah im herkese bu guzelligi yasatsin darisi sizlere olsun oglusum 37+2 de dunyaya geldi
doğum tarihi : 24/09/2013 14.04
kilosu boyu: 52 cm 4.090 gr
adı: Cemre
merhabalar anca vakit bulup yazabiliyorum. 24 Eylül sabahı doktorumuzla kararlaştırdığımız üzere sabah 9 da hastaneye gittik.girişimiz yapıldı. hemşireler damar yolu açtı ve serum verildi ameliyata hazırlık. ameliyattan önce hiç stres yapmadım ben. kalabalık bir aileyiz ve sohbet muhabbet stres yapacak zaman bulamadım. aman kimse gelmesin demeyin insanların yanınızda olması rahatlatıyor sizi. hastane odamızda son kez resimler çekindik hamile halimle:) öğleden sonra 2 gibi koridorda yürürken eşimle hemşireler hadi hazırlanıyoruz dediler. odamıza geldik heres dışarı çıktı önce kıyafetlerimi çıkardılar ve sonta takıldı. takılırken benim canım acımadı. çok korkutmuşlardı beni sontayla ilgili. belki daha fazla bir acı beklediğimden anneme acımadı ki dedim direk:) ince bir sızı oluyor birde ameliyata kadar devamlı tuvaletiniz varmış gibi hissediyorsunuz. sonra sedyeye koydular ve ameliyathaneye doğru gittik. eşimle ayrılırken çok ağladık.. şimdi bile gözlerim doluyorameliyathaneye girdik salon 4egeçtik. ameliyat masasına geçirdiler. benim ameliyatımı yapacak ekip çok güleryüzlüydü. o yüzden ameliyathanede de rahattım. aneztezi doktoru geldi. oturur gibi durmamı söyledi belimden iğneyi yaptı. valla iğneyi yaparken ben ahladım canımı yaktı birkaç kez yapıyor çünkü. ama şu anda o acıyı hatırlamıyorum:) iğneyi vurdukları anda bir sıcaklık yayılıyor bacaklara doğru. sonra zamanla uyuşuyorsunuz ama uyuşma denilen şey tamamen his kaybı değil. mesela bacaklarıma dokunduklarını falan hep hissettim doğum boyunca. sadece kımıldayamıyorsunuz ve acıyı hissetmiyorsunuz. ameliyattan önce göğüslerimin üst tarafına demir koydular alt tarafı görmemem için. doktor geldi başımda bir anestezi görevlisi vardı oksijen veriyordu devamlı. ona kestilermi diye sordum birkaç kez evet diyor ama ben hiç birşey hissetmediğim için daha başlamadı heralde dedim. sonra birden karnıma bastırdılar. o acıdı genede. kaburgalara doğru bastırıyolar hemşireler bebek rahat çıksın diye. ben hala başlamdı diye düşünrken birden bir vıyaklama geldi:) bebeğim doğdu.. bembeyaz bir vücut kıpkırmızı yanaklar. hemşireler sildiler. bana gösterdiler ve bebeğimi giydirmeye götürdüler..
işte ben ondan sonra panik oldum. bebek telaşı olmadığı için artık dikkatimi ameliyata verdim ayaklarımı kımıldatmaya çaılştım kımıldamadı panik oldum. birde aneztezi karın bölgenizi de uyuşturduğu için derin nefes alamıyormusunuz. ozamana kadar farketmemişim. o anda panik oldum ben nefes alamıyorum dedim. aneztezi doktoru geldi başımı kaldırdı. nabzım tansiyonum çok normaldi . . doktor ilgilendi sağolsun. karnım uyuştuğu için az az nefes almamı derin nefes almaya çalışmamamı bunun beni panikletebileceğini anlattı. bende ameliyat bitene kadar herşey normal deyip durdum:) bendikişlerin atıldığı falan anladım sanki dokunuyolarmış gibi bir his oluyor..
sonra ameliyat bitti... kapıdan gülerek çıktım herkes rahatladı:) benim ameliyatım 2 saat sürdü. ameliyattan sonra hemen ağrı kesici yapıyor 3 - 4 saat sonra etkisi geçince kesikte yanma oluyor sonra o yanma artıyor artıyor acı veriyor.. doktor bana sabaha kadar 3 iğne hakkım olduğunu söylediği için ben dayanabileceğim son ana kadar dayandım sanciya. çünkü ilk iğneyi vurdular. 4 saat sonra etkisi geçti sabaha daha 12 saat vardı.. ama boşuna düşünmüşüm bunları. 2. iğnem akşam 9 da yapıldı bu sefer etkisi geçmedi sabaha kadar.. gece 4 gibi hafif hafif yanma baladı. ama dayanabilir oluduğu için hemşireleri çağırmadım. onlar kendileri 6da geldiler. 3. iğneyi vurdular. ben daha sonra dikiş yerlerimde ağrı sancı hissetmedim. hareket edince acıyor o ayrı tabi.. ben ameliyattan sonraki sabaha karşı yatağımda oturdum. sanırım o yürümeme de yardımcı oldu. ameliyattan bi 12 sonra deneyim derim. yürüyüşte de canım acımadı benim. sadece dikişler yırtılacakmış gibi oluyor. tutuyorsunuz gayri ihtiyari.. ama hergün daha iyi olduğunuzu hissediyorsunuz. ben daha ağır olucam diye bekliyordum. ama Allaha şükür kolay atlattım. bugün 5. günümüz. sağ sola rahat yatabiliyorum. duş aldım. sadece otururp kalkarken sancım oluyor hafif.. o kadar da olacak artık..tek sorunumuz şu ki.. bebeğim kilolu doğduğu için mama verdik kan şekeri düşmesin diye. şimdi göğsümü emmiyor... göğüslerim taş gibi.. sıcak suyla banyo yaptığım halde süt tazyikli akmıyor. bebek de şırıngaya alıştığı için hemen gelsin istiyor sinirleniyor.. inşallah sütüm çok gelirse halledeceğiz bu problemi de....
benim yazım duygudan yoksun gibi oldu biraz ..:) bilgi içerikli yazdım zaten ama çok yorgunum şu an. bebeğim göğsümü alsın diye uğraşıyoruz ağlıyor yavrum. o ağladıkça ben kendimi yetersiz hissediyorum... Allah hepimize gönlümüzden geçeni versin inşallah..
biraz geç oldu ama bende doğum hikayemi paylaşmak istedim :)
12 eylül günü herşey gayet normal ben temizlikçi çağırdım camlar yerler ohhh her yer mis gibi dedim daha doğuma 2 hafta var yine kirlenicek ama birikmesin bi gözüm içim rahatlasın:)herneyse bende tabi kadınla beraber kova götür getir toz al evi toparla küçük oğluşla ilgilen derken pert oldum akşma kayınvaldeme yemekteydik saolsun yorgunluğun üstüne bide yemek derdi ortadan kalkmıştı orda da bi enerjiğim sormayın abdesti normalde ayağımı kaldırmadan yıkayıp alırsdım bi güzel lavaboya ayaklarımı kaldırdım hatta annemde dedi kıım napıyosun bişi olamz anne dedim:):)(hahahah bişi olmadı doğum yaptım:)) akşam otururken nefesimin daraldığını farkettim çok zorlanıyodum kalkıp yürüdüm sık sık sonra eve geldik aşırı uykum vardı yattım oğluşu yatırıp ama sabaha karşı adet sancısı bel ağrısı öyle bi başladıki önce dedim yine bu olanlar gibi yalancı sancılar uff geçicecek diye kendimi rahatlatmaya çalıştım ama okadar sıklaşmıştıki en son kalktım sabah ezanı okunuyodu namazı kıldım eşimi kaldırdım ben çok fenayım dedim galiba sancılar başladı bir iki saat daha taip ettim 15dk 10 dakikada bir sancı giriyo ve kıvranıyorum geçince etrafı toparlıyorumki doğum olursa ev dtemiz çok şükür bide düzenli olsun :)düşünceye bakın eşim diyo az önce kıvranıyodun napıyon şimdi diye bende iim diyorum sonra hadiii bidaha yerlerdeyim:)sabah 7 oldu ve kayınvaldemi çağırdık evdeki kuzuma bakıcak geldiler apar topar çantam hazırdı zaten gösterdim eğer alıcaz derlerse getirirsiniz dedim sonra ilk göz ağrıma baktım uyuyodu ağlamaya başladım onu bırakıp gidiyodum hiç ayrı geçirmedik Rabbim ayırmasın hiç kimseyi evladından öyle zor geldiki ama o uyanmadan çıkmak zorundaydım beni görürse daha zor olucaktı hemen doktora ben doktor gelmeden nst ye girdim öyle şiddetli sancılar çıkıyoduki hemen doktora götürdüm sonucu bekleyemeyiz cnm dedi bebişi almamız lazım artık rahim yırktılması olaiblir ilk doğum da sezeryan olduğu için sancıları çekmem sorun olaiblirmiş ama dedim bebişim daha çok minik 36 haftalık 2500gr olsun dedi sağlıklı olsun sen kiloyu dert etme tamam dedim yatışı yaptık eşimle sancı odasına geçtik ameliyat önlüğünü giydim sondamı taktılar ve ameliyathaneye Rabbim tüm herkesin yardımcısı olsun orda okadar soğukki sedyede resmen zıplıyopdum yerimden ve genele karar verdim anestezi uzmanı gazı vermeye başladı biakç öksürdüğümü hatırlıyorum sonrası eşim sedeyenin yanında ve odaya çıkıyoruz bebeiğim dedim nasılll ii dediler çok tatlı seni bekliyo tamam dedim biraz ağrı oluyo ama onu verdiklerinde hepsini unuttum Allahıma şükürler olsun kolay bi sezeryan geçirdim doktoruma çokkkkk teşşekkür ediyorum tabi 1 gece yattık ertesi gün evimize geldik yatmadım daha şimdi alıştık birbirimize artık 4 kişilik bi aileyiz evde 3 erkeğim tek prenses hala benm:)Allah tüm doğum yapacak kardeşlerimin ayrdımcısı olsun hepimize sağlık versin
selam kizlar 17 eylul sali gunu bende normal dogumla kucagima aldim aslinda bnm dogum hikayem biraz acikli.dogum gayet guzeldi ancak 5 eylulde babam vefat etti ve 12 gun sonrasinda minik mucizem kagan hamdi dunyaya geldi. hamdi ismi babamindi adini yasatmak icin kimligine ekledik kismet boyleymis. dogum hikayeme gelince 16 eylul saat 6 da suyum geldi doktorumu aradim acil gel dedi 6.30 da hastanedeydik doktor muayene etti ve acilma yok ancak dogum basladi dedi sabah 6 ya kadar kendi sancilarini bekleyelim olmazsa sabah 6 da suni sanci takicam dedi.sabah 6 ya kadar bmm az az gelen.sancilarimla 2 cm acilma olmustu. suni sanci ile karisinca sancilar siklasmaya basladi cok sukur hersey yolunda gitti ve 6 cm sonunda epidurel yaptirmaya karar verdimepidurel tskildiktan 1,5 saat sonrada 3 ikinma sonucunda cok sukur oglusuma kavustum bnm dogumum gayet guzeldi cok rahat dogum yaptim anlatilan.kadar korkunc birsey yokmus sadece sanci kismi zor oluyor acikcasi epidurel takikincada sadece son sanciyi hissediyorsunuz allah im herkese bu guzelligi yasatsin darisi sizlere olsun oglusum 37+2 de dunyaya geldi
Cnm başın sağolsun..Allah yavruna uzun ömür versin..Ne güzel moral vermişsin..Hepimize kolay doğumlar inşallah..
sagol cnm cok tesekkur ederim hem aci hem gozaydini ikisini pespese yasadik. zor bi durum ama herseye alisiyo iste insanoglu. dogum olayinda beni cok korkuttular ama oyle de gilmis dicem dogum yapan arkadaslarda eminim beni destekleyecektir allah o an ole bir g uc kuvvet veriyor ki inanin hic birsey dusunemiyorsunuz sadece tek istegi insanin saglikli sihhatli yavrusunu kucagina almak oluyor onun sevgisi morali cok buyuk.oluyor. herseyden daha guclu oluyor insan
Dogum yapan taze annisler hayirli olsun rabbim uzun omurler versin miniklere
saol cnm darısı sizin başınıza kolaycacık inşşşNurberra canım Allah analı babalı büyütsün insallah.
Arada ortalığı toparlayacak kadar iyi oluyorsun demek canım :)
Neyse remı ve düzenli bir eve gelmis bebegin
Neslihakan canım baban icin basın sagolsun mekanı cennet olsun.
Bebeğine de Allah uzun Ömer versin, saglikli sihhatli hayırlı bir evlat olsun insallah.
3mm den fazla açılma olunca epidural yapmıyorlar diye biliyordum ama senin 6dan sonra yapmışlar.
hayırlı olsun bebişin cnm Rabbim ona hayırlı uzun ömürler versin babacığınada Rabbim merhamet eylesin mekanı cennet olsun
saol cnm darısı sizin başınıza kolaycacık inşşş
sorma cnm sancılar arasında Allah öyle bi rahatlık veriyoki tabi bunlar sıklaşmamış halinde b öyle Allah tüm doğum yapacaklara yardım etsin inş sizlerde en hayırlı zamanda mis kokulularınızı kucaklayın cnm
burada bu güzel haberleri aldıkça sabırsızlanıyor insan. bugün 38 de bitti ama gelen giden yok halabizde hayırlısıyla kavuşuruz inşallah yavrularımıza. arasıra adet sancısı gibi sancılarım oluyo. bazen uzun sürüyo. bazen de çabuk gelip geçiyo. bu yaklaştığının habercisi midir acaba? bilen var mı kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?