ayy ya ne kadar sanslısın bebişin yanındaDoğum tarihi: 03.10.2013. Doğum saati: 09.00. Doğum şekli : epidural sezeryan. Isim: Elif Azra Kilosu: 2900. Boyu:48cm. Merhaba kızlar bugün kızımla olalı 4.gün hepiniz biliyorsunuzki kızım dünyaya gelebilmek için çok mücadele etti çok güçlü bir kız annesi gibi korkak değildi hiçbir zaman ve şusn kızım yanımda uyuyor çok tatlı kibar bir elifcik var karşımda .doğuma gelince heyecandan ölecek gibiydim herkes oradaydı stresliydim sadece ameliyathaneye girerken eşimin kulağına korkuyorum dedım çok korkuyorum ... Epidural olacağım için önce uyulmamı bekledık çok detaya gırmeden ameliyat çıkışı eşim karşımdaydı herkes bebekle gıtmiş o beni beklemiş sana benziyor dedi öptü beni sonrası odadayım ve kızım geldi emzirmem gerekliydi o an... Yaşayan bilir yaşayacak olan arkadaşlarımızda bıran önce tatmasını diliyorum allahım herkese nasip etsin kalanlarda hayırlı doğumlar dılıyorum
minik oğlumun adaşı hoşgelmiş cnm hayırlı olsun hepsi Rabbime emanet olsunlar cnm onları bize emanet edene emanet yavrularımızDoğum tarihi : 10.10.2013
ismi: emir
kilo boy: 2890-51 cm
doğum şekli:epidurial
çerkezköy özel optimed
slm kızlar malum sabahımız kalktık eşim annemve kardeşlerim sabah 6 da.sonkez hazırlandık oğlumla aynı bedende...
babası traş oldu hepimiz dişlerimizi fırçaladıık...son fotoğraflarımızı çekindik bir aile dostumuz geldi bizi almaya hastaneye düştük yollara...40 dk sürdü...ve hstane oraya karı koca olarak girip çekirdek aile olarak çıkacaktık
hsta odasına yatırdılar beni imzalar falan alındı sonra sedyeye aldılar annemler eşim ağlaşmalar girdim doğum haneye
okadar kolaydıki epidurial iğnesi birde aparat bıraktılar hiç hissetmedim sonra yattım ekibim mükemmeldi hepsi konuşu şakalaştı "nerden bulca böyle güleryüzlü güzel anneyi dediler "hoşuma gitti
sonra bir ses koptu oğlum ben karayımdır o bebmbeyaz babası aynı başladık ağlamaya beraber ....
kendimi kocakarılar gibhissettim yavrum yavrum diye ağlamaya başladımm
sonra bebeğimi getirdiler bana gösterdiler küçücük ağzını öpmüşüm baloncukları vardı dudaklarıma değidi
bebişim gitti..benide bir 30 dk sonra çıkardılar...ameliyatanenin kapısında annem eşimmm gülüyolar girerken aağlıyolardı
sonra annem bebek aynı sen ama bembeyaz dedii....
ilk seferde emzirdim ...ama şuan sütüm çok az çoğaltamaya çalışıyoruzz..oğlum ne bulursa yapışıyo emmeye
ilk gün sürekli uyudu burnunu sıkıyoruz topuğuna vuruyolar uyanmıyo...şekeri düşecekk aman bir uyuyo gamsız oğlum dünya umrunda değil laf aramızda aynı babası
ama bugün hep uyanıktı emdi mamada verdik domadı malum
kısacası annelik mükemmel şu an yanımda mıkırdanıyo kuzum ölürüm ona diyorum
ve size tek bir söz
insan anne olmadan ALLAH KORKUSU NEDİR BİLMİYOMUŞ ÇÜNKÜ ŞUANA ONA EMANET
hepinize hayırlı doğumlar günlük yazmaya çalışacam
bu arada doğuma girerken 73 kiloydum şu an 69 günler geçtikçe yazarım
Doğum tarihi : 10.10.2013
çerkezköy özel optimed
slm kızlar malum sabahımız kalktık eşim annemve kardeşlerim sabah 6 da.sonkez hazırlandık oğlumla aynı bedende...
babası traş oldu hepimiz dişlerimizi fırçaladıık...son fotoğraflarımızı çekindik bir aile dostumuz geldi bizi almaya hastaneye düştük yollara...40 dk sürdü...ve hstane oraya karı koca olarak girip çekirdek aile olarak çıkacaktık
hsta odasına yatırdılar beni imzalar falan alındı sonra sedyeye aldılar annemler eşim ağlaşmalar girdim doğum haneye
okadar kolaydıki epidurial iğnesi birde aparat bıraktılar hiç hissetmedim sonra yattım ekibim mükemmeldi hepsi konuşu şakalaştı "nerden bulca böyle güleryüzlü güzel anneyi dediler "hoşuma gitti
sonra bir ses koptu oğlum ben karayımdır o bebmbeyaz babası aynı başladık ağlamaya beraber ....
sonra bebeğimi getirdiler bana gösterdiler küçücük ağzını öpmüşüm baloncukları vardı dudaklarıma değidi
bebişim gitti..benide bir 30 dk sonra çıkardılar...ameliyatanenin kapısında annem eşimmm gülüyolar girerken aağlıyolardı
ilk seferde emzirdim ...ama şuan sütüm çok az çoğaltamaya çalışıyoruzz..oğlum ne bulursa yapışıyo emmeye
ilk gün sürekli uyudu burnunu sıkıyoruz topuğuna vuruyolar uyanmıyo...şekeri düşecekk aman bir uyuyo gamsız oğlum dünya umrunda değil laf aramızda aynı babası
ve size tek bir söz
Doğum tarihi: 17.09.2013 saat 6.25 h
Kaçıncı hafta: 38+1
Boyu,Kilosu: 52 cm, 3.640 kilo
Cinsiyeti: Erkek
Hastane: Özel Nisa Hastanesi
doğum şekli: NORMAL DOĞUM
Bebişin ismi: EMIRHAN
Nezaman doğum hikayemi yazacağım Allahım diye çok düşünürdüm sanki hep hamile kalacağım gibi hissetmeye başlamıştım çok sabırsızlaşmıştım kiiii 16. Eylül Pazartesi gününe kadarakşam 17.00 de doktorumda randevumuz vardı eşim geç saate aldırdı işi olduğu için beraber gidip ordan görümceme geçecektik çok normal bir gün her gece belimin ağrısından uyuyamadığım için eşime arabada diyorum ayy keşke şu an doğuma gidiyor olsaydık deilmi? oda bana bakıp gülümsedi hayırlısı canım dedi biraz daha sabret tabiki dedim hayırlı vakitte gelsin inşallah dedim karnımı okşayarak kontrolümüzü yaptırdık kuzum 3,500 kilo olmuş ve Nst de herzamanki gibi hafif hafif sancılar çıkmıştı Doktorum artık her an gelebilir canım diyordu geçen 37. haftasından itibaren çünkü çok büyümüştü şişko kuzum haftaya yine kontrole gel dedi ve bende ayy artık gelsin istiyorum Doktor hanım diyorum sabret dedi oda şakalaşmalar eşimle gülüşmeler sonrası çıktık 18.00 h da görümceme gittik hastanenin çok yakınında oturuyordu orda yemek cay kahve derken benim yine her akşam olduğu gibi bel ağrılarım başladı Eşim sırtıma masaj yapıyor görümcem şakayla kız hazır burdayken keşke doğursan bende görsem yaa diyor...ayy eşref saatinemi denk geldi noldu bi kaç saat sonra eve geçtik eşimle karnımı videoya çekiyoruz kuzumuz yine coşmuş nasıl oynuyor gülüyoruz şakalaşıyoruz hatta beni bi gülme krizine soktu eşim dedim zavallı kuzum neye uğradığına şaşırmıştır karnım zıpladıkça ayyyyy kim bilebilirdi bu son videosu olcak oğluşumun? hafif hafif adet sancısı gibi bi ateşlenme olmaya başladı kısa kısa..eşimle tv izliyoruz herşey gayet normal baktım 5 dakikada 10 dakikada bir yokluyor beni...Allah allah diyorum saat tutuyorum yazıyorum eşim diyor neden yazıyosun yalancı sancıdır dedim ama bu kadar çok yoklamazdı beni...sonrada geçti zaten tamam dedim haklıymış neyse gittik yattık sarmaş dolaş eşimle beraber olduk ama çok dikkatli davrandı o ara tekrar yokladı beni o tanıdık sancı...uyumaya çalışıyorum ama yok gelip gidiyor eşim çoktan horul horul uyuyor bende kalktım nette dolaşıyorum ve cep telefonuma saati yazıyorum sancıların geldiği zaman...çok şüpheleniyorum ama sancılar kesiliyor ve düzensiz geliyor 5 dk da bir 10 dk da 1 bazen tamamen kesiliyor yarım saat sonra tekrar başlıyor diyorum Allah Allah bu doğum sancısı değil ozaman yaa...oldumu gecenin 3 ü canıma tak etti bi yerde okumuştum gerçek sancılar banyo yapınca dahada şiddetleşir yalancı sancılar ise azalırmış...girdim banyoya bi güzel yıkandım bakım yaptım sırtımdan sular aktıkca ağrılar çok şiddetli olmaya başladı ve afedersiniz tuvalete çıktım ishal olmuşum eşim girdi sonra banyoya canım naptın saatlerdir içerdesin lavaboyu kullanmam lazım diyor uykulu uykulu bende derin derin nefes alıyorum artık kıvranmış oturuyorum duşta dedim Canım çok sancım var istersen duş al hastaneye gidebiliriz eşim hiç oralı olmuyor dedi geçer belki biraz uyuyayım ben okadar çok sancı çekmiştimki geçen haftalarda adam yine onlardan biridir diye hiç ciddiye almadı neyse çıktım bornozla kıvranıyorum sürekli artık 1-2 dk da bir sancılanıyorum ama duş sanki tetikledi bişeyleri çok yoruluyorum sancı esnasında kasılıp kalıyorum dedim Aşkısı hazırlan nolur ben çok kötüyüm yalancı sancı gibi değil ben hiç böyle olmamıştım hemde huf huf diye nefes alıp veriyorum eşim emin misin diyor canım acele etmeyeleim geçer belki suyunda gelmedi dedim hayırrr geçmiyorrrr gidelim artıkkk(resmen ikna etmek zorunda kaldım yaa ) hemen duş aldı giyindi bende hazırlandım sancı aralarında eşim kayınvalideyedi aradı hazırlansın diye onuda arabayla geçerken alıp koyulduk yola nasıl şiddetlendi anlatamam derin nefes alıp veriyorum burnumdan o meşhur gül koklar mum üfler gibi yol bitmek bilmedi geldik hemen nöbetçi doktor kontrol etti alttan muayene ultrason ve 4 cm açılma olmuş! Sancı odasına gideceğiz bu arada saat 04.45 h cıvarı eşim işlemlerle uğraşıyor ben sancı geldikçe kıvranıyorum nerdeyse yerlere yapışıyorum kayınvalide tutuyor beni yerlerden mikrop kaparsın diye hiiç dünya umrumda değil sancı kesilince rahatlıyorum dinlenmeye çalışıyorum hemşire geldi beni tekerlekli sandalye ile götürdüler sancı odasına orda önlük giydirdiler nstye bağladılar ama rahat duramıyorumki sancı geldikçe kıvranıyorum nefes alıp veriyorum dedim Epidural istiyorum Anestezi uzmanı burdamı? derken ebe cevap veremeden pıt diye bi ses duydum ve suyum boşaldı!! komple yatak göl oldu diyorum ebeye suyum patladı heryer berbat oldu çok özür dileriiimm!!! ayyy o halde bile neleri düşünüyorum dedi hemen doktora haber vereyim! hala akıyor sıcak sıcak ve ondan sonra gelen sancılarrrr artık dedi bu kadar rahatlık yeter şimdi azcık bağır bakalım....Allahımmm nasıl bi ağrı bu diyorum hayatımda bağırmamış bir Insanım eşim geldi yanıma ona sarılarak bağırıyorum Epiduralll istiyoruumm çabukk eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor elimi kollarımı tutuyor başka bir ebe geldi açıklığa baktı 6 cm olmuş dedim nolur Epidural yapın bana dayanamam ben diyorum Ebe canım onun için çok geç Epidural yapamayız nolur ümitlenme diyor ben nasıl dayanacağım diyorum eşime diyorum nolurrrr bu kadar acı vereceğını tahmin etmemiştimm Allahım yardım ett diye çığırıyorum eşim okşuyor tutuyor beni başarabilirsin canım Allah yardım eder nolur sabret diyor canım diyorum çok acı çekiyorum gücüm tükeniyor doğum için ıkınamam epidural yaparlarsa güç toplarım ıkınabilirim böyle başaramam diyorum resmen politika yapıyorum eşimle ama yok Doktor geldi nstye baktı nihayet söktüler kaldırdılar beni artık doğumhaneye yakın sancı odasına götürdüler eşimi almadılar kayınvalideyle indik aşağı yatırdılar tekrar odaya açıklık oldu 8 cm çok hızlı gelişiyor herşey suda patladığı için çok hızlı ve şiddetli sancı çekiyorum bağırıyorum nefes alıp vermeye çalışıyorum ama çığırmaktan alamıyorum kendimi Allahım bu nasıl bir ağrıdır Yarabbim diyorum Kv beni okşuyor öpüyor sabret bitanem az kaldı diyor Ebe geldi yanıma 9 cm açılmış alttan muayene ettikçe sancım artıyor sanki başlıyorum tekrar ses tellerimi yormaya Dinle beni canım dedi ıkınma hissi geliyormu dedi çok az kaldı bak dedi nefes alıp vermeye çalış Rahim nerdeyse tamamen açıldı sadece bi kısmı bebeğin kanala girmesini engelliyor orasıda çekilirse doğum başlayacak tamam dedim özür dilerim engell olamıyorum bağırmadan yapamıyorum dedim canım dedi özür dilenecek bişey yok ama nefes alıp verirsen senin için daha iyi olur falan (gerçekten süper bir ebem vardı) kayınvalidemi dışarı alıyorlar muayene esnasında son kez çıktı (ben bağırdıkça oda fenalaşmış bi yandan doktorlar onunla ilgileniyorlar zavallı oda ayrı bi hikaye beni öyle görmeye dayanamadı tansıyonu şekeri herşeyi allak bullak olmuş...şimdi çok iyi Allaha şükür) baktı bu kızın sesi kesilmiyor geldi tekrar içeri bana ama artık o ıkınma hissi geliyor aşağı doğru aman Allahım ıkınınca ağrım azalıyor Ebe sordu ıkınma hissimi geldi canım evet dedim hemde ıkınıyorum geldi baktı açıklık hala 9 cm ama dedi bak şimdi doğru ıkınabilirsen seni doğumhaneye alacağım derin nefes alıp başını göğsüne koyup nefesini tutup ıkınmanı istiyorum senden eli rahmimde dediğini yapıyorum sancı kesilince ıkınmayı bırak dedi tamam çok güzel hadi gidelim dedi kalktık sancı arası doğumhane hemen yan odada tekrar bi sancı geldi sarıldım ebeye sıkıyorum kolunu zavallı bi ara gidip helallik istiyeyim nasıl sarılıyorum hadi canım az kaldı göz ucuyla kayınvalidemin gözü kapalı sandalyede oturduğunu görüyorum ama sancıdan hiç bişey yapamıyorum nihayet oturdum doğumhane yatağına doktor geldi artık sancı geldikçe nefesimi tutup ıkınıyorum bir eli rahmimde buraya doğru ıkın canım diyor aynı büyük abdesti yapar gibi o tarafa doğru sıkıyorum kendimi doktorların koşuşmalarını duyuyorum kayınvalidemin sesini dedim noldu anneme bişeymi oldu diyorum yok bişey canım annen çok iyi diyolar beni telaşlandırmamak için ama ben anlıyorum hızlı hızlı girip çıkanlar falan ama artık ben kendi derdime düşmüşüm ıkınıyorum çocuk kanala girmiş ama hafif engel var biraz bekleyip tekrar ıkın diyor aynı söyleneni yapmaya çalışıyorum başı görünüyor canım dinlen şimdi dedi sancı kesilince çok az kaldı bi kaç kez daha ıkınınca çıkacak dedi beni bi güç sardı iğneler yapılıyor epizyotomi için sonda takılmaya çalışlıyor ama sancımı artırdı o yüzden çıkarttılar ıkınınca çocuğun başının geldiğini hissediyorum ama bıraktığım an geri kaçıyor geçemiyor mecbur epizyotomi olcak ıkın ıkın ıkın şimdi bırak tekrar ıkın tüm gücünle aferin sana çok güzel ıkınıyosun aynen böyle geliyor geliyor ebe karnıma bastırıyor veeeee ALLAHIM Emirhanım balık gibi Doktorun elinde bense müthiş bi ferahlama hissediyorum aynı anda bi oğlun oldu diyor Doktor cansız cansız nefes alıyorum yavrumu aldı hemşire Apgar muayenesi yapıyor ordan kuzum bir iki vee mee dedi ama hiç ağlamadı sanki boncuk boncuk bana baktı ordan Yavruum diyorum sadece bitkin halde kuzum herşey normalmi soruyorum Hemşire herşey güzel diyor o ara Plasentada çıkmış hiç hissetmedim biraz karnıma bastırıp kanın boşalmasına yardımcı oluyor ebem ve bi kaç iğne sonrası başladılar kesiği dikmeye tam o sırada görümcem haberi almış nasıl başardıysa doğumhaneye daldı beni gördü bebği gördü şaşkın şaşkın kız sen doğurdunmu gibi bişey söyledi yorgun sadece gülümsedim hemen aldılar onu dışarı kuzumuda aldı götürdüler temizlemek için (artık Sağlık bakanlığı yıkamayı önermiyormuş doğum sonrası sadece silip temizliyorlar sonrasında evde yıkadık) ben artık bekliyorum dikişlerimin bitmesini nasıl bi titreme tuttu beni müthiş üşüyorum onlar beni diktikçe acı hissetmiyordum ama artık bitsin istiyordum soruyorum ne kadar kaldı nolur yeter diyorum titreye titreye o an kalın çoraplarımı giymediğime nasıl pişman oluyorum koydum çantaya ama tamamen unutmuştum...nihayet bitmişti ve kaldırdılar sandalyeyle sancı odasına götürdüler tekrar yattım yatağa nasıl ferahladım rahatladım ama yorgun ve bitkinim görümcem geldi yanıma ve eşimede izin verdiler ikisi yanımda eşim öpüyor beni nasılsın diyor bak nasıl başardın gibi sözler söylüyor kapı tıklandı ve içeri sarılıp sarmalanmış güzeller güzeli minik yavrum geldi Hemşirenin kucağında ayyy diye görümcemde eşimde nasıl heyecanlanıyorlar hemen kollarımı açtım kucağıma verdiler emzirebilirsin artık dedi hemşire önlüğümü açtı eşim ve kuzum hemen yapıştı göğsüme badçır badçır emmeye başladı eşimin gözleri doldu bende ağlamak üzereyim ama ağlayamıyorum okadar mutluyum ve şaşkınımki inanamıyorum eşim annemleri aradı onlar hala memleketteydi gelmeye hazırlanıyorlardı telefonda eşim ağlamaklı sesle kurtuldu anne diyor veriyorum telefonu benim kulağıma tuttu o an kuzum ıngaaaa dedi anneannesine Annem telefonda ağlıyarak yavrrumm Allahım seni bana bağışladı kızımmm dedi çok duygusal bir andı badcır badcır meme emen kuzum bana sarılıp öpen kocişim ve akmış makyajımı silen görümcem hala rüyadayım sanki doğum şoku üstümde ben biraz önce neler yaşadım yaa Eşim beni yamsılıyor yok ben yapamam yok ben edemem bak nasılda başardın? diyorum Oscarlık performans gösterdim artık büyük bi hediye bekliyorum bu kabus sonrası nasıl yapabildim ben bile hayretler içerisindeyim ne kadar çabuk gelişti herşey 4.45 h civarı ordaydık 6.25te kuzum doğdu ve bu benim ilk doğumum... Maşallah diyor herkes hiç suni sancı verilmeden suyu patlatılmadan normalmi normal bir doğum başarmışım Allah herkese böyle çabuk bir doğum nasip etsin!! Odama gittik güzelce pijamalarımı giyindim lohusa şerbetim kahvaltım geldi sonra fotoğraflar çekindi saat akşam 6 civarı taburcu oldum evimize geldik yani bi gece yatmadım bile nede olsa bütün gün dinlendim yemeklerde süperdi bu arada artık oğluşumla hayatımız başladı böylece hemen sütüm geldi rahatlıkla emzirebildim normal doğumun mucizeleri diyorum birden şişti kabardı göğüslerim nasıl süt doldu hayret gerçekten Darısı size kızlar çook uzun oldu biliyorum ama hatıra olsun istedim ve bende doğum öyküleri okurken keşke daha detaylı anlatsalar diye çok düşünürdüm çok merak ederdim şimdi bende her ayrıntıyı yazmaya çalıştım Allah sağlıkla kolaylıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin dünyanın en güzel duygusu o bizi tekmeleyen karnımızın içinde taklalar atan minikler birden kucağınızda oluyor ve kalbinizde taht kuruyor inanın hayal ettiğinizden daha güzel daha tatlı daha şirin oluyorlar boşuna merak edermişim nasıl olcak diye öyle bi sevgiyle bağlanıyorsunuz Allah dileyen isteyen herkese bu duyguyu tattırsın
Doğum tarihi : 10.10.2013
çerkezköy özel optimed
ve size tek bir söz
İnci Deniz
3 kilo 400 gram
49 cm.
08/10/13
Sezeryan
Aylardır beklediğimiz an gün geldi cattı. 38+4 itibariyle 08/10/2013'de kızımıza kavuştuk. Hastane bize sabah 10:00 gibi gelin, amaliyathane müsait olunca sizi alırız, muhtemelen öğlen saatleri olur dedi. Biz de sabah kalktık, hazırlandık, sonra kızım beni güzel görsün diye saclarımı fönletmek için kuaföre bile uğradım.
Hastane de bir sürü evrak, imza.. sonra odamıza yerleştik, sonda takıldı. Ne fena bir şey yaa..Ama ne yaparlarsa katlanılacak yapılacak bir şey yok dedim ve katlandım. Sonra amaliyathaneye gidiş.. o an yanımda annem ve eşim vardı. 20 dakika sonra her şey bitecek heyecanıyla onlara el salladım.. İyi ki genel anestezi tercih etmişim. O ortamda hiç bir şeye tanık olmak istemezdim, iyi ki uyumuşum, orası sevimsiz bir yer. Bir an önce cıkmalıyım burdan dedim. Uyuttular.. Odamda uyanmaya başladığımda acıyooo.. kızım nasılll? diye inlediğimi hatırlıyorum. Sezeryan yerim fena sızlıyordu. Kızımı cok merak ediyordum. Her şey yolunda gitmiş miydi? Kızım sağlıklı mıydı? Eşim kızımı burda bak dedi. Bir baktım. Allah'ım nasıl güzel bir bebekk. Böyle güzel bir şey beklemiyordum. O sancılı haldeyken gözümü kızımdan alamadım. Şükürler olsun yarabbi!.. Zaten eşim beni uğurladıktan sonra ben gelene kadar salya sümük ağlamış. :)))
Ağrı kesici vurdular hemen.. Ağrılarım dinmeye başladı, ben kendime gelmeye başladım. Ama dedim ki herhlade günlerce böyle kalırım, kolay kolay iyileşemiycem herhalde dedim. Fakat ilerleyen saatlerde sonda cıktı, ayağa kaldırdılar, yemek yedim baya kendime geldim. Dayısı geldi, halası geldi kızımın. Sonra kuzenlerim geldi.. Telefonlarımız susmadı.. Kafam o kadar bulanıktı ki kim aradı ne konuştum hiç hatırlamıyorum. İlk gece kızım sakindi. Ara ara emzirmek için uğraştık, onun harici uyuyabilrdim ve cok uykuya ihtiyacım vardı fakat gözümü kızımdan alamadım ona baktım bütün gece.. Yarabbim nasıl güzel bir hediye gonderdin, şükürler olsun sana dedim. İnanamıyordum. Şu an hastane de gecen 2 gün sanki bundan bir kaç ay once yaşadığım bir zaman dilimi. Zaman kavramımı yitirdim. Gecem gündüzüm bir birine karıştı. :)
Şu bir gercek ki; doğumun kolayı yokmuş. Normalden korksan, sezeryan başka bir kabus, eminim epidural ve spinal de farklı değildir. Ama bu güzellik için değer mi? değer.
Şu an evimizdeyiz. Bebeğimiz yanımızda. Fakat sarılık değerlerimiz sınırda olduğu için bol bol emzirmem gerekli. Henüz sütüm yeterli gelmediği için mama takviyesi ile sarılık değerlerini düşürmeye çalışıyoruz. Tabi meme uçlarımın nasıl acıdığını anlatmama gerek yok. :) Sezeryan yerlerim nedeniyle oturduğum yerden kalkmak, yatmak, yürümek bunlar cok zorluyor. Ama hızlı bir iyileşme sürecindeyim. Eminim bir hafta sonra daha iyi olacağım diyorum. Bunlar canım kızıma kavuşmak için cektiğim son sancılar, acılar diyorum. İyileştikten sonra kızımla gezicez, tozucaz ohh diyorumm..
Bu arada 75 kilo girdiğim doğumdan 2 gün sonra evime geldiğimde 70 kilo cıktığımı gördüm. Bu sabah itibariyle de 68 kiloyum.
Şimdi kızımı emzirme saatim. Uyandırıp emzireceğim güzel kızımı.. Nice mutlu doğum hikayleri yazmayı ve okumayı nasip etsin Allah'im. Sevgiyle kalın.
gozun aydınnnnnn...İnci Deniz
3 kilo 400 gram
49 cm.
08/10/13
Sezeryan
Aylardır beklediğimiz an gün geldi cattı. 38+4 itibariyle 08/10/2013'de kızımıza kavuştuk. Hastane bize sabah 10:00 gibi gelin, amaliyathane müsait olunca sizi alırız, muhtemelen öğlen saatleri olur dedi. Biz de sabah kalktık, hazırlandık, sonra kızım beni güzel görsün diye saclarımı fönletmek için kuaföre bile uğradım.
Hastane de bir sürü evrak, imza.. sonra odamıza yerleştik, sonda takıldı. Ne fena bir şey yaa..Ama ne yaparlarsa katlanılacak yapılacak bir şey yok dedim ve katlandım. Sonra amaliyathaneye gidiş.. o an yanımda annem ve eşim vardı. 20 dakika sonra her şey bitecek heyecanıyla onlara el salladım.. İyi ki genel anestezi tercih etmişim. O ortamda hiç bir şeye tanık olmak istemezdim, iyi ki uyumuşum, orası sevimsiz bir yer. Bir an önce cıkmalıyım burdan dedim. Uyuttular.. Odamda uyanmaya başladığımda acıyooo.. kızım nasılll? diye inlediğimi hatırlıyorum. Sezeryan yerim fena sızlıyordu. Kızımı cok merak ediyordum. Her şey yolunda gitmiş miydi? Kızım sağlıklı mıydı? Eşim kızımı burda bak dedi. Bir baktım. Allah'ım nasıl güzel bir bebekk. Böyle güzel bir şey beklemiyordum. O sancılı haldeyken gözümü kızımdan alamadım. Şükürler olsun yarabbi!.. Zaten eşim beni uğurladıktan sonra ben gelene kadar salya sümük ağlamış. :)))
Ağrı kesici vurdular hemen.. Ağrılarım dinmeye başladı, ben kendime gelmeye başladım. Ama dedim ki herhlade günlerce böyle kalırım, kolay kolay iyileşemiycem herhalde dedim. Fakat ilerleyen saatlerde sonda cıktı, ayağa kaldırdılar, yemek yedim baya kendime geldim. Dayısı geldi, halası geldi kızımın. Sonra kuzenlerim geldi.. Telefonlarımız susmadı.. Kafam o kadar bulanıktı ki kim aradı ne konuştum hiç hatırlamıyorum. İlk gece kızım sakindi. Ara ara emzirmek için uğraştık, onun harici uyuyabilrdim ve cok uykuya ihtiyacım vardı fakat gözümü kızımdan alamadım ona baktım bütün gece.. Yarabbim nasıl güzel bir hediye gonderdin, şükürler olsun sana dedim. İnanamıyordum. Şu an hastane de gecen 2 gün sanki bundan bir kaç ay once yaşadığım bir zaman dilimi. Zaman kavramımı yitirdim. Gecem gündüzüm bir birine karıştı. :)
Şu bir gercek ki; doğumun kolayı yokmuş. Normalden korksan, sezeryan başka bir kabus, eminim epidural ve spinal de farklı değildir. Ama bu güzellik için değer mi? değer.
Şu an evimizdeyiz. Bebeğimiz yanımızda. Fakat sarılık değerlerimiz sınırda olduğu için bol bol emzirmem gerekli. Henüz sütüm yeterli gelmediği için mama takviyesi ile sarılık değerlerini düşürmeye çalışıyoruz. Tabi meme uçlarımın nasıl acıdığını anlatmama gerek yok. :) Sezeryan yerlerim nedeniyle oturduğum yerden kalkmak, yatmak, yürümek bunlar cok zorluyor. Ama hızlı bir iyileşme sürecindeyim. Eminim bir hafta sonra daha iyi olacağım diyorum. Bunlar canım kızıma kavuşmak için cektiğim son sancılar, acılar diyorum. İyileştikten sonra kızımla gezicez, tozucaz ohh diyorumm..
Bu arada 75 kilo girdiğim doğumdan 2 gün sonra evime geldiğimde 70 kilo cıktığımı gördüm. Bu sabah itibariyle de 68 kiloyum.
Şimdi kızımı emzirme saatim. Uyandırıp emzireceğim güzel kızımı.. Nice mutlu doğum hikayleri yazmayı ve okumayı nasip etsin Allah'im. Sevgiyle kalın.
Dogum tarihimiz: 5.10.2013
Ismimiz: Selin
Boyumuz:50cm
Kilomuz: 3.450 39+4 haftalik dogduk..
Aksamdan hafif hafif sancilarim vardi ama cok sik olmadigindan dikkate almadim. Saat 2 gibi sancilarim siklasti.aldim elime kagit kalem tlfnu basladim yazmaya artik 5 , 3 , 7 dkkya bir sanci geliyo gelen sancilar 50 sn 40 sn 60 sn arasnda degisiyo o ara esim uyandi. Telaslanmasin diye ona haber vermemistim. Beraber sarildik oturduk sancilari saydik kaydettik. Ben hastaneye gitmek istemedim hemen. Biraz evde sanci cekeyim acilmam olcaksa evde olsun die. Ama sureklide tuvaletm geliyodu. Biraz korktum azar azar suyum gelir mi acaba. Saat 6 bucuk gibi ciktik yola. 7 gibi muayenem oldu 1, 2cm aciklik var dedi hemsire. Suni sanci taktilar. Birazda oyle sanci cektim. Sonra annelere ablama haber verdik. Geldiler benim sancilarimda siklasti artik dakka basi sanci giriyordu acilmami takip ediyolardi surekli drm dogm hizlansin die su kesemide patlatti. Acilmam 6 cm olmustuki bana sanci girdikce bebegimin kalp atisi yavasladi dr bi karr ver ben bebegi riske atamicam yinede ben illa normal dogum istiyorum dersen beklerim ben dedi. Bende normal dogumu cok istememe ragmen riske giremedim ve acil sezeryana aldilar. Drm spinal olmami istedi. O ara bana surelki sanci giriyo ameliyathane buz gibi zaten tirtir titriyorum hayir bayiltin beniii dogum yapmicaam diyorumneyse bi uyandim yanimda bi melek. Tabi o ara sancilarin yorgnlugu narkozun etkisi bide kansizlik 2 gun pek gelemdm kendime. Neyse buralari pek onemli degil herseyy tum acilar geciyoo...
Ertessi gun evimize geldiikk sezeryan oldugumdan sutum cok yoktu. Dr sarilik riskinede karsi anne sutu arti mama takviyesi verdi. 4. Gun onuda biraktk simdi Allahtan sadece anne sutu veriyoruz. Ama gercekten gece uykusuzlugu gogus acisi die bisey varmis
Allah im bu guzelligi isteyen herkese nasip etsin. Bambaska bi duygu. Ki daha tam olarak bi anne hissiyati icine girememis olmama ragmen bu duygulardan daha otesini hayal edemiyorum. Dogumu bekleyen arkadaslrada allah hayirisiyla ellerine almayi nasip etsin.
dogum tarihi: 26/09/2013
haftasi:37+1
dogum sekli: normal
kilosu:3040 gr
boyu:48cm
adi:alp
iste ayrintilari ile dogum hikayemmm
pazartesi yani ayin 23 eylulde doktora gittigimde cati muaynesinde 2 cm acikligim oldugu duruma gore pazartesi aciklik artarsa dogum yapabilecegim soylendi.zaten var olan alt bolgedeki yururken ayagimi yukari kaldirirken olan acima daha da artmisti.bu arada bol hurma yiyordum.birde oglumu okula birakirken az da olsa yuruyus.carsamba aksami siradan bir gunun ardindan aksam 11 de hapsidigimda idrarimi kacirdigimi dusundum.ama ayaga kalktigimda suyum bosaldi .anlasilmayacak gibi degildi.zaten ilk dogumumda da suyum geldiginden dogumun yakin oldugunu anlamistim.
doktorumu aradim hastaneye gelmemi soyledi.bu arada hic sancim yoktu.muaynede acilmamin 8 cm oldugunu soylediler ve hic sancisiz bu kadar acilmasinin buyuk bir sans oldugunu geriye 2 cm kalmisti.gece 3 gibi yavas yavas sancim gelmeye basladi .vurup geciyordu.dayanilmayacak gini degildi.ama acilma ilerlemiyordu.saat 3 dakikada bir gelen belime vuran ve muthis tuvaletin varmis gibi hissettiren beni mahveten acilar.benim aci esigim dusuk olduhgundan da olbilir.sonrasi ise ikinma hissi.artik acilma dev ediyordu.ama ben dayanamiyordum.sanci aralarindaki bir dakikalik surede keske yatsamda uyusam diyordum.cunku butun gece acilmam artsin diye yurumustum.son bi saat muthis sancinin ardindan saci gorundu.doktor arandi.saat 6.30 olmustu.
sanci geldiginde ister istemez ikiniyorsundoktor bu kadar uzun surmesinin acilmanin bebegin kordonunun takilmis olmasindan kaynaklandigini soyledi.sonra igne yapildi kesik atildi 5-6 ikinmadan sonra oglus geldi.muthis bir rahatlama.sonra esi alindi.dikis faslina gecildi.biraz hissttim dogrusu. son bi saatlik sanviui saymassak kolay bir do gumdu dogummus...allahim herkese yardim etsin bebegimle evdeyiz.
canım gozun aydın ıllakı zorlukları olmustr ama hıc acı olmadan 8 cm gercekten cok buyuk sans benımde gunum azaldı ınsallah senınkı gıbı bı dogum olurrdogum tarihi: 26/09/2013
haftasi:37+1
dogum sekli: normal
kilosu:3040 gr
boyu:48cm
adi:alp
iste ayrintilari ile dogum hikayemmm
pazartesi yani ayin 23 eylulde doktora gittigimde cati muaynesinde 2 cm acikligim oldugu duruma gore pazartesi aciklik artarsa dogum yapabilecegim soylendi.zaten var olan alt bolgedeki yururken ayagimi yukari kaldirirken olan acima daha da artmisti.bu arada bol hurma yiyordum.birde oglumu okula birakirken az da olsa yuruyus.carsamba aksami siradan bir gunun ardindan aksam 11 de hapsidigimda idrarimi kacirdigimi dusundum.ama ayaga kalktigimda suyum bosaldi .anlasilmayacak gibi degildi.zaten ilk dogumumda da suyum geldiginden dogumun yakin oldugunu anlamistim.
doktorumu aradim hastaneye gelmemi soyledi.bu arada hic sancim yoktu.muaynede acilmamin 8 cm oldugunu soylediler ve hic sancisiz bu kadar acilmasinin buyuk bir sans oldugunu geriye 2 cm kalmisti.gece 3 gibi yavas yavas sancim gelmeye basladi .vurup geciyordu.dayanilmayacak gini degildi.ama acilma ilerlemiyordu.saat 3 dakikada bir gelen belime vuran ve muthis tuvaletin varmis gibi hissettiren beni mahveten acilar.benim aci esigim dusuk olduhgundan da olbilir.sonrasi ise ikinma hissi.artik acilma dev ediyordu.ama ben dayanamiyordum.sanci aralarindaki bir dakikalik surede keske yatsamda uyusam diyordum.cunku butun gece acilmam artsin diye yurumustum.son bi saat muthis sancinin ardindan saci gorundu.doktor arandi.saat 6.30 olmustu.
sanci geldiginde ister istemez ikiniyorsundoktor bu kadar uzun surmesinin acilmanin bebegin kordonunun takilmis olmasindan kaynaklandigini soyledi.sonra igne yapildi kesik atildi 5-6 ikinmadan sonra oglus geldi.muthis bir rahatlama.sonra esi alindi.dikis faslina gecildi.biraz hissttim dogrusu. son bi saatlik sanviui saymassak kolay bir do gumdu dogummus...allahim herkese yardim etsin bebegimle evdeyiz.
Ne guzel bir hikaye darisi basimiza olsun...gozun aydınnnnnn...
gozunaydınnnnnnnn
Feyza Miray
2800 gr
49 cm
07/10/2013
Genel anestezi sezeryan
Eveet nihayet beklenen gün geldi.pazar gecesi hiç uyuyamadım sabah 08.45 te hastanede olacaktık.oğlum ve eşim kahvaltı yaptılar ben giyindim ve 08.30 da evden çıktık,hastane evimize 10 dk mesafede.kapıda görümcem karşıladı bizi bizden önce varmış sağolsun.ebemiz nstye bağladı ben heyecanlıyım arkadaşımda geldi o esnada.hepbirlikte yukarı odaya çıktık sontam takıldı damar yolum açılıp serum imza vs derken son fotolarımizı çekinip tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye indik.o anda oğlum ve eşimle sarıldık dediler burda bekliyoruz kapıdan girdim onlar dışarda kaldıya bi anda korku sardı benidoktorumu gördüm slm verdi beni sedyeye yatırdılar herkes beni bekliyodu hemen hazırlıklar başladı ama bana sontanın verdiği rahatsizlık ve o soğuk ortam iyice korkumu arttırdı ki anestezi uzmanı o tatlı bayan gelip rahatlatana kadar.bölge batikonla temizlendiğini hatırlıyorum en son vee odada açtım gözümü.ablamda yoldaydı kızım doğduğu an gelmiş, onuda görünce sürekli kızımı sormuşum ve defalarca kustum önceki ameliyatımda olduğu gibi.kendime geldikce kızımı emzirdim dünya tatlısı bir prenses okadar tatlıki anlatamam.iki gece hastanede kaldık herşey süperdi ilgi ve alaka beni çabucak ayağa kaldırdı çarşamba sabah 09.00 da taburcu olduk.allahım bu duyguyu herkese yaşatsın
Dogum tarihi :07.10.2013
Dogum sekli :spinal sezeryan
Isim:defne
Boy :49 cm
kilo : 2800 gr
Ayin 7 sinde pazartesi sabahi daha onceden doktorumuzla planladigimiz saatte 11 de hastanede olduk.hemen yatis islemlerimizi yapip bize ayrilan odamiza gectik.kanlar alindi.sonuclarcikinca ameliyathanenin yogunluguna gore ogleden sonra alincakfim doguma.heyecanli beklsyiz basladi benim icin tabi streste hastane koridorunda kac tur attim hatirlamiyorum.sonra hemsireler gelip onlugumu giymemi istediler.saat 02:00 da ameliyathaneye indirdiler.ortam gayet guzel fakat soguktu ekip guleryuluydu.oturur pozisyoonda spinal ignem yapildi.biraz uyusunca sondam takildi.sonra doktorum geldi islem basladi.5 dk sonra falan bebegimi cikardilar fkat tembel kiizim uyuyarak cikti.ben sesini duymayinca panik yaptim o yuzden beni biraz daha anezteziyle uyuttular.uyandigimda saat 02:40 di.hemen bebegimi sordum.sagllikli oldugunu soyledi doktorum.odama cikarken esim ailem kapida beni bekliyordu. Hersey guzeldi en az agriyla atlaattim cunku cani cok tatli bir insanimdir.carsamba sabahi taburcu olduk ama bebgimin sarilik degri sinirdaaydi ertesi sabah tekrar kontrole cagirdilar.persembe sabahi cok siddetli bas ve sirt agrisiyla uyandim.bebgi kontrole goturcektik zaten bnde siiayetlerimi doktoruma soylemek icn gittim hastaneye.doktorumun odasina girer girmez kusmaya basladim.hemn beni acile goturduler anestezi doktooru geldi.spinal aneztezinin yan etkileri gorulmeye baslanmisti.serum takildi doktorum bazi onerilerde bulundu 10 gun hic kipirdamadan yatip dinlenerek atlatacgimi soyledi.sariligimizda yuksek cikinca ben ve bebegim bir gece daha hastanede yattik.suan evimizdeyiz fakat hen hala iyi deilim ayaga kalktigim an bas donmem bas ve biyun agrilarim basliyor.300-400 kisiden 1 kiside gorulen bir durummus oda malesef bana dek geldi.bugun 7. Gunumuz ins en kisa zamanda duzelir bebegimle ilgilenebilirim.dualarinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?