2013 Ekim Annelerinin Dogum Hikayeleri

Gözünüzaydın kızlar, Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah
nacissim dualarımız seninle, inşallah en kısa zamanda toparlanırsın..

Canim gözün aydin Allah anali babali bütütsün.Sana da cok gecmis olsun malesef bu spinal anestezi boyle iste ben de cok korkmustum yan etkilerinden sukur pek olmadi 1gun basim agridi o kadar.insallah tez zamanda gecer sikayetlerin de kizinla ilgilenirsin
.

doğum tarihi: 08.10.2013 salı
saat:17.40
kilosu: 2930 gr.
boy: 49 cm.
doğum şekli: genel anesteziyle sezeryan
hastane: asya sağlık has.
dr.: hakan seven
hafta: 40+3

Ayın 7 sinde dr. kontrolümüz vardı son haftalarda suyumuzun azaldığını söylüyordu dr.umuz. o gün suyumuzun yok denecek kadar az olduğunu söyledi normal doğumu beklerken bu durum planlarımızı değiştirdi, ertesi gün sabah hastaneye yatışım yapıldı. 8 ekim sabahı saat 09.00'da suni sancı için serum taktılar nst de hiç sancım yoktu öğleye kadar da olmadı bu arada iki kez açıklığıma baktılar ilkinde 1 cm vardı, ikincisinde 3 cm e çıkmıştı akşam 4 e kadar beklettiler bol yürüyüş yaptım sancı odasında, o gün şansımıza kimse yoktu sancı odasında tektim o yüzden hemşireler de çok anlayışlı insanlardı eşimi içeri aldılar yalnız kalmadım içerde sonra bir arkadaş daha geldi eşimi çıkarttılar o bayan da benimle aynı durumdaydı bol bol sohbet ettik o sırada nst cihazı uyarı verdi bana oksijen taktılar endişelendim ama astım hastası olduğum için belki ondan takmışlardır dedim ama değilmiş bebeğimin kalp atışları çok düzensizleşmeye başladı 200 lere çıkıp 60lara kadar iniyordu bu şekilde 5-10 dk. devam etti ve bana gereken açıklamaları yaptılar ailemden herkes yanımdaydı sezeryana gitmemiz gerektiğini bebeğin tehlikede olduğunu anlattı oradaki hemşire sonra dr.umu çağırdılar ben ağlamaya başladım sezeryan olmak ameliyathaneye girmek birden ağır geldi benim için ,ilk olacağından ve hastane korkum olduğundan çok panikledim ama orada çalışan hemşireler gerçekten işlerini çok iyi yapıyorlardı beni teskin ettiler sarıldık,aileme sarıldım beni giydirip yatırdılar sedyeye aileme el salladım çok duygusal bir andı o an. neşeli bir anestezi grubu vardı ama ben panik olduğum için onları duyamıyordum bile, 30 sn. içinde bayıltıldım, 17.00 de içeri girmiştim, 17.40 da ameliyathanede uyandım ama uyanmam biraz zor oldu balık gibi çırpındığımı hatırlıyorum odaya getirildim serum takıldı, hemen ağrı kesici iğnemi yaptılar bacağımdan, sonra acılarım biraz dindi ama gözlerimi açamıyordum bebeğimi getirdiler güçlükle gözlerimi açtım oğluuuum diye seslendim karnımdayken de hep böyle seslenirdim, oğlum tepki verdi gözlerini açıp benim gözlerimin içine baktı biraz bakıştık öyle romantik romantik sonra yanağımı değdirdim o da bana sokuldu sanki o an herkesin duygusallaştığını hissettim sonra hemen götürdüler bebeğimi, saatler sonra uyandığımda bebeğimin anne karnında dışkısını yuttuğunu öğrendim başka bir hastaneye sevk etmişler midesi yıkanmış, oğlum şu an orada yarın sabah kısmetse kavuşacağız bayram şekerimizle, o kadar hasret kaldık ki bakalım yarın nasıl bir maceraya başlayacağız onunla... 2 gün hastanede yattım yürümek yatıp kalkmak zordu ama herşey hızlı bir şekilde normale dönüyor, bebeği emzirmek ise bambaşka bir duygu karnımda ilk hareketlerini hissettiğim zaman gibi çok heyecan verici bir deneyim.

07.10.2013 dogum tarihi,
Genel anestezi ile doğum yaptım
Adı.Hasan Ömer
Kilosu. 3.750
Boyu.51cm
38haftamıza tam girmemiştik....
2gündür doğum sancılarım vardı zaten ama gitmedim 7ekimde ağrılarım arttı ve geceye kadar sürdü artık dayanamadım gece 3de çıktık ve hasteneye vardık muayene ettiler ve sancı makinesine taktılar yarım saatten fazla sancım çok olunca odaya çıkardılar sunta taktılar ve tekrar sancı makinesine bağladılar sancılarımı anlatamam size normal doğum sancısı çektim 2saat doktor 2sefer alttan konturol etti ve sonunda suyum tamamen gelmeye başladı ve 3cm açılmam oldu sabah ezanları okunurken sancı çekiyorım 6.15 de ameliyata girdim buzlu ilaç sürdüler karnıma ve narkoz oluyor herhalde burnuma hava şeklinde bastılar orda gittim uyandığımda acıyla uyannnnnnndım doğum olmuştu 06.38 de doğmuş bebeğim çok zor anlar yaşadım 3günü doktor çıkış verdi ANNNEEMM canım herşeyi,m başımda yanımdaydı yeniş toparladım biraz kendimi ALLAHIM HERKEZE HAYIRLI DOĞUMLAR VERSİN amin

loori canım inşallah normal ve kolay doğum yaparsın ilk bebeğin sağlıkla kucağına al doğum yapan arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun
bebi,şleriniz i,nşallah hep sağlıkla büyütün amin

Kızlar gözünüz aydın, Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah
Bazı zorluklar olmuş, çok geçmiş olsun ama şükür ki bebişleriniz sizinle.. Allah hayırlı ömürler versin, biz bekleyenlere de hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah..

mevlüt bebek:)
akademi has. Konya
3580 gr 50 cm
spinal sezeryan
28 eylül 2013
selam bende doğum yaptım:)))27 eylül sabahı sabah 7 de kalktım 10 da dr randevum vardı . Wc pembe bı akıntı geldı ve anladım nısanımın geldıgını . Zaten dogumu tetıklemek ıcın bıseyler yapmıstık :) hatta esıme aksam takılmıstım gel vedalasalım dıye:) neyse gıttım esımın yanına hadı kalk uyuyan devı uyandırdık galıba bebegımız gelıyor dedım oralı olmadı saat 10 a kadar yattı ben bu arada banyo yaptım evı supurdum sıldım . Son hazırlıklarımı yaptım aıleme haber verdım cunku konyadayım ben aılem ankarada ablamda annemde bı heyecan:) esım kalktı ona da dedım hatta bebek cantalarını yanımıza alalım annenlere de haber verelım dıye oda sacmalama ya oratalıgı ayaga kaldırma sankı doguracan dedı . Benım butun heyecanım gıttı evden cıktım oylece. Dr a gıttım soyledım boyle boyle benden nısan geldı dıye oda ınanmadı o nısan deıl gecen alttan catı muayenesı yaptık ya ondandır dedı bebege baktı bu bebek 3 hafta gerıden dedı daha dogurmuyosun dedı . Normal dogumu cok ıstememe ragmen boyun kısa kılon cok muhtemelen sezeryan dedı. Bende yıne bı huzun aynı gunun ıcınde 2. Azarlanıs ( hala gozlerım doluyor)cıktım dr dan esım ya ben sana dedım dedı ve eve gıttım o da ıse gıttı . Ben kah yattım kah kalktım ablam annem saat bası arar sancın varmı dıye sancı fılan yok. Annem en son fatma sen kalca cıkıklıgından amelıyat olmustun ya 2 yasındayken dr a soyledın demı dedı ben soylememıstım hemen ara soyle onemlıdır dedı aradım dr mesgul kapadım .uyudum ruyamda dogum yaptıgımı gordum ve hastanede butun dogum yapanlara sımıt ayaran verıyolar sen sonra dıyolar ben sezeryan yapacagıma yordum tabı dogumdan sonra o an bısey anlamamıstım. Aksama dogru kalktım kasaba manava gıttım arkadasa ugradım oturdum eve geldım yemek hazırladım kaynım geldı . Yemek varmı dedı hazırladım .hazırlarken haftaya bebek dogarmı dedı bende bugun yarın beklıyorum aslında dedım:) yemegı aldı gıttı .bende kayıp dızısını ızledım .esım geldı yemegını yedı cay demledım wc ye gıttım kan gelıyor ablam aradaı o ara hemen dr a gıdın dedı esıme dedım cayını ıc gıdelım dıye yok gelınce ıcerız dedı ve cıktık:))) ha bu arada eltım cıgkofte gondermıs bol acılı onuda yedım oradada gulmuler adamı dogurtur bu acı dıye:) neyse bız dogumevıne gıttık 1 cm acıklık nısan ve yuksek tansıyondan yatıs dedı esım yok dedı cıktık kendı hastanemıze geldık . Hemsıre baktı dr u aradı tmm yatısınızı yapın dedı esım daha ınanmıyor kesın doguracakmı ona gore yatıs yaptırcm dedı hemsıre de kızdı esım gıttı eve esyalarımı aldı geldı . Sabaha kadar uyuyamadım sureklı nst de saat bası aılem arar .odama gıttım kı esım cekırdek almıs tv ızlıyor :) sabah oldu dr geldı bu hasta kalca cık. Amel. Gecırmıs deyınce hemen sezeryana alın dedı . Ama aglıyorum annemı aradım anne benı alıyolar dıye oda aglıyor. Sagolsun esım kımseye haber verdırtmedıgı ıcın kımse yok odama gıdeyımde esıme deyım dedım gıttı elımde sonda ben gıdıyorum dedım sedyeye aldılar esımde yanımda amelıyathaneye gıttık esım cıktı .hemen sırtımdan epıdural yapıldı ve bana ne ıstıyosun dıye sormadılar bıle ımza attırdılar . Yatırdılar bagırıyorum aglıyorum ne olur uyutun ben ıstemıyorum korkuyorum dıye sonra uyumusum hatırlamıyorum gozumu actım hala bıseyler yapıyolar . Bı erkek personel basımdaydı bebegım nerde dedım yukarı cıktı dedı .hemsıre ıyı ıyı elıme ısedı bebegın dedı guldurler . Bende cıktım . Eltım odayı topluyodu . Annem babam ankaradan yola cıkmıslar kaynanamlar gelmıs .heme bebegı gosterdıler coook sınırlııı:))))cooook tatlı:))) yatagıma yatırdılar bebegımı aldım emzırmek ıcın allahım nasıl sınırlenmıss cekıyor sankı koparcak:))) agladık eltımle :)9 50 de 39+2 haftalıkken bebegımı kucagıma aldım :) ayaklarımı hıssetmem saat 4 u buldu. Rabbım hepınıze kolay dogumlar nasıp etsın . Benım kolaydı fakat psıkolojık olarak yıpranmıstım . Sonuna kadar normal derken sezeryana gıtttım. Planlı olsaydı belkı rahat olurdum ama cok sukur bebegım yanımda cok fazla gaz sorunumuz var uykusuz gecelerımız ama ınsa atlatıcaz . Bu arada esım bebege bayılıyor gecelerı uyumuyor alıp bakıyor coook sevıyor oglunu oda babasını kı gecelerı uyumuyor>:)

Bu resmıde ben odaya ılk geldıgımdekı halı coook acıkmıs yavrumm .ha sutum 3 gunde zor ındı. Ama sezeryan yapan arakadaslar sabırlı olun sutunuz gelecek pompaya falan hıc gerek yok cocugunuzla konsarak gozlerıne bakarak emzırın .ve tahın helvası coook sut yapıyor ben faydasını gordum sag emzırırken sol akıyor mutlaka yıyın . Sıcak havlu koyun ve masaj yapın goguslerınıze

oy oy oyyy güzelliğe bakkk, maşallahhh
Allah analı babalı büyütmek nasib etsin, Hayırlı bir evlat olsun inşallah canım.

Dogum tarihi :03.10.2013
Dogum sekli :sezeryan
Isim: Deren
Boy :49 cm
kilo : 3220 gr
haftası : 37+0

02.10.2012 sabahı sırtımda aşırı bi acıyla uyandım...resmen nefes alamıyordum yataktan doğrulup sadece telefon alabildim elime ve karşı dairemdeki kaynanamı aradım hastaneye geldim
sancım her zaman gibi nst de görünüyordu fakat dr böbrekten şüphelendi ve sol böbreğimde genişleme göründü bunuda taşa bağladılar ve sancımı kesmek için 11 serum yedim...
18 saat boyunca hastanede sancı çekip serumlarla durduktan sonra 03.10.2013te bi anda suyum geldi ve sonunda beni acil sezeryana aldılar

yine olsa yine çekerim kızımı gördükten sonra herşey o kadar boş geldiki hoş geldin DEREN im

canım hem geçmiş olsun hemde gözünaydın.bende senin gibi normal doğuma hazırlanmıştım benimde kanamam olmuştu ve sonuç mecburi sezeryan:)) kısmetten öteye yol yok galiba.bebişinde çok tatlı maşşallah:)

çok geçmiş olsun gözün aydın canım:))

Bende dogum yaptim kizlar arefe gunu yani 14 ekim normal dogumla dunyaya geldi kisa zamanda hikayemi yazarim ALLAHIM kolay saglikli dogumlar nasip etsin insallah

Dogum tarihi :03.10.2013
Dogum sekli :Epidural Normal
Isim: Meryem
Boy :50 cm
kilo : 3250 gr
haftası : 37+1

Carsamba gunu esimle Allah ondan razi olsun beni hic yalniz birakmadi, hep destek.. Ev icin pencere bakmaya gitcektik isten sabah acil islerini halledip 10 gibi geldi, saat 11 gibi yolda yururken ayagim takildi bir dizimin ustune hafifce dustum, oyle sarsinti fln olmadi karnimda yada cok buyuk bir dusme degildi yani , neyse oca gun gezdik salona koltuk Tv unitesi fln baktik, Aksam 7 gibi eve geldik yemek yap ye derken saat 10 oldu tam koltuktan kalktim masadaki tabaklari toplucam , kalkar kalkmaz birden hani yavas yavasta degil sanki koca bir bardak su dokuldu butun pjama sirilsiklam, Adam korktu noldu diyor dedim galiba suyum geldi demeye kalmadan resmen sorttan sip sip akiyor , hemen baktim camasirda bir damla pihti gibi kan, dedim dogum baslicak..

Tabi ortada daha ne dogum cantasi var ne bisi , yeni aldigim pijamalar yeni kurumustu bugun yarin hazirlarim artik diyordum. Allahtan hic sancim yok ben gayet sakin canta hazirlamaya basladim bebeginkiler zaten hazirdi onlari kucuk hurclarla kendi dolabima kaldirmistim. Hamilelik kartinda anne ve bebek icin ne istiyorlar hastaneden liste vardi zaten ole aklima geleni koydum. Ancak doguma giderken doldurulmasi icin bir evrak vermisti hastane Jan sagolsun sonra doldururz yarin dolduruz derken unutmustuk, annesi geldi iste evragi doldurdu, genel sorular aile gecmisiyle cok sosyal guvenlik numaralari iste hastane ile ilgili yok ogrenciler girsin mi girmesinmi ne yemek istersin, bebegin erkek yada kiz isimleri fln filan..

Neyse Jan yemekte bir bira icmisti, babasi bizi hastaneye goturdu arkadasida babasini alip eve donmek icin iki araba ciktik yola, saat 11 gibi hastanedeydik, Sanciya baktilar yok bisi ama suyum hala geliyor ilk anki gibi olmasada, hemsire daha cok var doguma biz esinizi odaya alicaz siz eve gidebilirsiniz dedi, dogum yaklasinca arariz gelirsiniz henuz hic sanci yok beklemenin anlami yok zaten yaninda bekleyemezsiniz dedi gonderdi.. Ben gectim odaya uzandik yataga Ozleme fln yazmaya calistim telden iste derken 12-12.30 gibi basladi sancilar, 15dk - 10 dk bir derken 5-3 dk dustu birden geldi cancim duramiyorum yerimde, ebe gezinme soyle nefes al bilmem ne daha rahat ediceksin diyor duramiyorum, Sonra ebe beni banyoya goturdu ilik suyu acti topun ustune bacaklarimi acti oturtturdu, ilik su bir yandan belime vuruyor bir yandan dus elimde gobegime tutuyorum, oturdugum topta saga sola kayar gibi bir hareket gosterdi oyle rahatladim sanci gelince o hareketi yapiyordum, sancinin siddeti ve siklasmasina ragmen sadece 2cm acilma olmustu, Saat 3 gibi bir daha muyene etti ebe 4 cm di ama sancilarim cok siddetli cikiyordu dusla sanci aleti arasinda gidip geliyordum, doktor geldi ebeyle epidurala alalim acilman yok dedi, tamam dedim, bu arada Jan`ni aramislar saat 3.30 gibi gelmisti, dogum odasina gectim 4cm aciklikla anestezi doktoru epidural verdi, sanki 5 dk icinde butun aci gecti ama hala sanci gelince hissediyorsun krambi sadece agrisi yok , derken saat 5.30 oldu Janla sohbet ediyoruz ebe muayene ediyor arada , sancilarim tekrar basladi sanki dahada siddetliydi agrilar ve acilma 11 cm olmus , Ebe doktoru cagrdi dogum basladi ..

Hep cok acicakmis , cok bagricakmisim gibi geldi ama allah ebemden razi olsun , hep bana direktif verdi soyle yap boyle yapma diye, bir sanci geldiginde uc set olarak nefesimi tutup ikindim, ilk ikisi basarisizdi, ebe yanlis yapiyorsun ust bedenin rahat birak gucunu asagiya ver fln dedi, derken ondan sonra 4 yada 5 kez daha 3lu ikindim, artik sonuncusunda kafasinin nasil alninin ciktigini ikincide tamami ve sonuncuda omuzlarininda cikip doktorun cekip almasi Jan`in eline vermesi, sanki ruya gibiydi yani ben degildim sanki o ani yasayan, sanki uykumda dogum yapiyordum, hic agrim sizim olmadan ..

Meryem Jan`in elinde doktor gobegine mandal takti, sonra Jan gobegini kesti hemen benim gogusume verdi, Allah`im o an sanki dunya durmustu, hala inanamiyorduk, yani tarifi yok bunun inanin nasil desem nasil anlatsam olmaz, Allah`im isteyen herkese yasatsin, hep bunu gecirdim aklimdan, sen kimseyi mahrum etme bu histen bundan ilerisi olamaz bu hayat ta dedim ..

Sadece gogusumde 1-2 dk gecmistiki Jan hemsirenin biri ve ebeyle Meryemi alip gittiler .. doktor plesantayi cikardi , 11 cm dogum baslamisti cok sukur dikislik bisey soz konusu olmadi. Sonra bebegim ve Jan geldiler ve o ilk fotografimiz facedeki .. Melegimiz 38 haftada , 20 gun erken gelmisti, 3 Ekim sabah 6.01 de 3250 gr 50 cm dogdu, Allah`ima sukurler olsun ki saglikli ..

Bir 15 dk sonra ebe bebegi goturdu , bir yarim saat sonrada aneztezi uzmani epidural actigi kanali cikardi, dogumda bir sorun olursa baska doz gerekirse diye kanal acikti. Dogum odasindaydim hala doktor dinlenmemi soyledi, gayet iyi hissediyordum, Jan yaninda beraber agladik durduk iki goz iki cesme, saat 8 oldu hemsire kahvalti getirdi , esimede yemekten sonra beni dusa goturup odaya cikarticani ama ziyaret saatinin 1 ile 5 arasi oldugunu soyledi.. Zaten butun gun ve gece oda yorulmustu 1 de gelmek uzere eve gitti .. Benim dinlenmem icin bebegi getirmemislerdi tekrar kuzum banyosunu yapmis, ilk testleri yapilmis uyuyormus ..

Bir guzel kahvaltimi yaptim, yataktan kalkip dusa gitmeden once doktor muayeneye geldi, ve kotu haber icimde plesanta parcaciklari kalmis ve gec olmadan alinmasi sart dedi doktor hala 3 cm acigim vardi ama yeterli degildi. Annemde kendi doktoruna sormus ve cevap ayni genelde ic rahmi genis olan kadinlarda oluyormus ve ortalama her 7 kadindan birinin basina gelebiliyormus plesanta unutulmasi, dogumdan hemen sonra uterusn bulundugu yer hala genis oldugundan ultrasonda dogum biter bitmez gorunmeyebiliryormus, bir kac saat sonra karin topladiginda kendini biraz farkediliyormus.

Sonuc saat 9 ve plesantanin tamaminin alinmasi icin kurtaja girmem gerekti, yemek yedigim icin genel aneztezi olamadim, ve epidural kanalim cikartilmisti, tekrar acilmasi sakati riski tasidigindan spinal anezteziyi uygun gorduler kurtaj icin .. Derken 9.30 gibi kurtada bitmisti, herseyi hepsini yine hissettim, acisi olmadan, Sininal cok tuafti vajinanin cevresine aletler takilirken bisi girip cikarken hissediyorsun ama icerde bisi yok sanki degiyor ve yok oluyor, iki kadin dogum uzmani ve iki aneztezi uzmani hemsireler ve 7 ogrenci esiginde oldum kurtaji, doktorun biri motorden anlatiyor biri islemi uyguluyordu, yorgunluk ve hafif bayginlik hali vardi ama bende dinledim, bir yandan anezteziyi yapan kadin doktor cok sagolsun az kaldi soyle boyle beni rahatlatti .. Derken kurtaji 6 dikisle sonlandirdik ve saat yaklasik 1 kadar uyumusum sonrasinda.. Kendime geldi doktor yine kontrolleri yapti, oglen yemegim yedim, saat 3 oldu hemsireyle dusa gittik yaninda durdu ama iyidim dusa kendim yurudum yikandim hastane geceligimi giydim ve odaya ciktik. Bu arada kizimi bir kez getirmislerdi yarim saat benleydi ebenin yardimiyla emzirmeyi denemistim ama olmamisti. odaya gecince doktoru iyi olduguma ikna edince yanima verdiler kizimi ve ilk gecemiz gecti, birkac kez emzirmeyi denedim ama hic sutum yoktu.

Sabah kalkamadim, bas donmesi , gozlerim karariyor ve bas agrisinin tarifi yok, kimildiyamiyorum .. Bebek doktoru , jinekolog gelip gidiyor, bebegin alti nasil degiscek hemsire anlatiyor fln ben ayaktayim duyuorum dinliyorum ama ruh gibiyim sanki .. Gecer dedim belki ama dahada kotu oldum hemen doktor tekrar geldi muayene ilac fln.. Sonuc aneztezinin yan etkisi, epidural yada spinal hangisi oldugu kesin degil tabiki ama epiduralin ignesi daha ince ve hassas oldugundan ondan kaynaklandigini soyledi doktorlar.. Kemige acilan iki delikten birinde sizma olabilirmis, bu yan etkisi kisiden kisiye, bunyeden bunyeye degisiyormus. Bazen ilk birkac gun icinde duzelebilecegi gibi 1.2 ayda alabilirmis. Suan icin ilac tedavisi uygulaniyor, biraz azalma var , ilac tedavisine devam etmeyi tercih ettim, diger kesin cozum ise, benden 10ml kan alincak ve 5er 5er her iki aneztezinin yapildigi kemige enjente edilicek, blood patch diyolarmis buna ve bu sizintiyi kesince, sorun cozulcek yada ilaclara devam agriyi azaltmak icin sadece beklicem zamanla kendi kapanicak ve sizinti durcak .. Bu su an icin benim dogumdan sonraki durumum.

Birde Minik Kizim var Allah`ima sukurler hersey saglikli normalde dogumdan sonra 4 gun hastanede yatmak zorunlu, ilk gun alt degistirme, ikinci gun emzirme, ucuncu gun banya fln egitimler var surekli, her 3 saatte bir altini degistirip emzirmek zorundasin, emzirmeden once ve sonra tartiyorsun ki kac ml sut emmis tablosuna yaziyorsun, kaksini tisini yapmis mi ve atesi kac hepsini isliyorsun. Askeriye gibi hemsireler butun gun tepende.. Benim sutum 2. gunde gelmedi 3. gun geldi ve biraz kilo kaybimiz oldu . Isin kotu yani artik sutum var biraz ama emmiyor, zorla 1 saat emziriyorum sadece 15-20ml emiyor normalde bir kerede en az 30-40 emmesi lazimis. Bende sagiyorum birazini emiyor birazinida o uyurken sagdigim sutten siringayla veriyorum. Kizim cok tembel valla iki emiyor uyuyor gogusumde kaldirabilene ask olsun :)) Bir diger sorunda gogus ucum biraz kucuk zaten doktor erken dogdu emmeyi bilmemesi ve uyumasi hemen normal dedi, emzirebildirdigimide sol goguste normal sag gosuste gogus ucuyla emziriyorum ..

Bugun yine doktor kontrolumuz var.. Minik kizimla evde keyifteyiz babamiz eve gelince doktora gidicez :)

Kizlar ins sizlerde saglikla kolaylikla bebeklerinize kavusursunuz bu tahmin ettiginizden de harika bir duygu :))

Herkese iyi bayramlar ..

Bende dogum yaptim kizlar arefe gunu yani 14 ekim normal dogumla dunyaya geldi kisa zamanda hikayemi yazarim ALLAHIM kolay saglikli dogumlar nasip etsin insallah
Gözünüzaydın kızlar Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin insallah

Canım gözünaydın, maşallah ikinizede
Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah..
Çok detaylı ve güzel anlatmışsın, yan etkiler çoğu kızda vardı okuduğum kadarıyla, geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlanırsın...

benim gunum doldu ama ne suyum var ne sancım var ne de acılmam offf ben ne zaman dogum yapıcam gun gectikce dogumdan korkar oldum sunni sancı almak istemiyorum neden kendiliğinden sancım gelmiyooo

benim gunum doldu ama ne suyum var ne sancım var ne de acılmam offf ben ne zaman dogum yapıcam gun gectikce dogumdan korkar oldum sunni sancı almak istemiyorum neden kendiliğinden sancım gelmiyooo
canım beklemek çok zor bi durum Allah dayanma gücü versin.. Senin günün de dolmus o yüzden daha zor gelir ama dolduktan sonra belirli bi müddeti daha veriyo doktorlar sorun olmadıgı sürece.. inşallah en kısa zamanda kavusursun bebeğine sağlıcakla..

Doğum tarihi:16/10/2013
Doğum haftası:40+1
Bebisin adı:elif zeyneb
kilo ve boy;3350 grm 49 Cnm
günüm doldugu için uzuluyordum ama bebisin
gelmeye niyeti yoktu....15 ekimde eşimle 2 saat yürüdük
o kadar çok yürümüşüz ki heryerim agrimis neyse saat 10 da
eşimle yemek yedik tv izledik saat 12 de uyumaya geçtik
tabi ben yatağa girince çenem düşüyoryarım saat oldu
ben eşimi uyutmuyirum kızımla konuşuyorum gel artık kızım
diye sonra birden bir sicaklik hissettim doğru kostüm banyoya
esimde arkamdan firladi sonra pit diye bir ses suyum geldi ben
kahkaha atıyorumeşim zavallida böyle bana bakıyor ne oldu
diyor ben tabi gülmekten konuşamıyorum....ben suyumun
Bitmesini bekliyom ama nerde hala suyum geliyor esimde almış
çantaları giymiş üstünü zavallı çok saskinben banyosu yaptım uzerimi
giydim taksi çağırıp hastahaneye gittik..tabi ben seviniyorum suyum
geldi açıklık kesin vardır diye sonra hastahaneye vardik
açıklık yok rahim kapalı bebek pozisyon almamışsaat 1 olmuş
biraz sancılar geldi ama rahimi açmıyor...12 saat boyunca suni
sancı verdi dr.ama benim hala suyum geliyor...12 saat boyunca akıllı
kızıma birşey olmadı sürekli hareket ediyor içim rahatliyordu
saat olmuş 12 ben kala sancı çekiyorum ebe aşağıdan muayene ediyor
ama dogumu başlatacak bir sancı açıklık yok bebeğim enfeksiyon kapmasin
diye iğne yaptilar12:15 gece dr geldi beni zorunlu sezaryene almak istediğini
söyledi çünkü 12 saattir kızım susuz kaldı ve bir türlü
kanala inmiyor eşimi çağırdık oda sezaryen ol dedi çünkü
ben artık sancılara dayanamıyorum bebegimizde tehlikede
hemen ameliyati kabul ettim beni hazırladılar
çok korkuyordum eşimi öptüm eşimin gözleri dolmuştu
ben de neredeyse aglayacaktim ...sonra beni ameliyathaneye
getirdiler allahtan nobetci dr çok iyi biriydi benimle ilgilendi
en son beni bayilttilar uyandığımda yarı baygındim
karnım inmisti yanımda ki anestezi uzmanının elini tutuyordum
kızım nerde diyorum o da bana seni bekliyor dedi
yarı baygın.birsekilde beni goturuyorlar bend sizede çok zahmet
verdim diyorumsürekli teşekkür ediyorum zavallı adamın
eline ahtapot gibi sarıldım sonra bir baktım odadayiz
gözlerim kizimi arıyor konusmakta zorlaniyorum derken
eşim kizimizi kucağıma verdi allahim o kadar güzel birşeyi
ilk defa görüyordum eşim ağlıyor niye ağlıyorsun aşkım
diyorum kizimiz çok güzel...derken hemsire gelip kizimi
göğsüme verdi bizimkide acıkmış hiç zorlanmadik derken
ben tekrar uyumusum bir uyandım saat 4 olmuş edimi başımda
uyanmami bekliyorhemen ayaklanip yürüdüm şükür hiç
ağrım yok buradaki hemsire bana çok iyi bakıyor.herseyimle
ilgileniyor...eşim desen kızının başından ayrılmıyor12:30 da
ameliyata girdim 12:40 da kızım doğdu ama onun ilk
halini göremedim artık 3 kişiyiz ve ben
çok mutluyum kızım şu an yanımda uyuyor ve o kadar
güzel kokuyorki insan böyle güzel bir kokuyu unutamaz
anne olmak çok güzeldarısı bekleyenlerin başına

gozunaydın sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…