Hic korkma canm daima dogumun sonunu dusun bebegini kucagina alacagin kokusunu icine cekecegin ani dusun inan bana tarifi imkansiz duygular bunlar :)
zaten onun hayaliyle yasamasak bu kadar aciya kim katlanabilir ki degil mi
Doğum tarihi :16.10.2013
Doum şekli; normal doğum
Hastane: medipol mega
Bebrgin cinsiyeti: erkek
Bebegin kilosi :3040
Bebeğin boyu:48 cm
beklenendogum tarihine göre ekimin son annelerinden olacaktım rahattim hatta oglumun kasımda dogacagini bile dusunuyordum. Yinede bayramdasagligimi riske atmamak için ailemin yanina gitmemistik bayramin ikinci gunu annemler hem bizi ziyaret ici. Hemde kurban etlerimizi.getirmek.icin izmitte. Bizi ziyarete geldiler hatta sakalastik kaana el opturmeye mi gsldiniz diye. Sabah ailecek guzel bir kahvaltiettiksonra ben anneme ve babama et dogramada yardim ettim. babamda bir yandan hadi cabuk bitirin isinizi ben izmite donucem diyordu . Babami namaza esimide markete gonderdikten sonra biraz koltuga uzanayim dedim. Uzaninca camarimda bi islaklik.hissettim yok dedim akintidir gitttim degistir tekrar bi islaklik once korktum sonra anneme seslendim yok kizim degildir dedi ama sizinti devam ediyordu esimi aradim vee hastaneye gid elim dsdim.hazirlandik esimin abisi ile gittik doktora muayene masasina yatinca suyum tamamen bosaldi hemen yukari sanci odasina aldilar saat 3 e dogru suni s an vi vermeye basladilar ilk baslarda sorun yoktu ama son anlarda sancim inanilmazdi 7 gibi dogumhaneye alindim dogum basladi ama ilk basta ikinamadim sonra sanci gelince ikindikca oglum geliyodu kafasi cikti once balik gibj kaydi icimden ilk aglamasini duydum cok agladi oglum. Onra dikis basladi dedim dayan fatma bitecek ama bitmiyordu bende care arar gozlerle asistana bakiyorum bitmiyordu ama ar ti k dayanilmaz acilar cemmeye basladim ama kanamaama durmuyordu sonra baska bi doktor geldi dedi hemen anesteziye alalim sonra bayiltildim sonra dikisler filan atimis ayildigimda tansiyon alamiyorlardi ordada cok zor dakikalar yasadim olucem sandim bir suru serum ilac derken 11.30 da gece oda ma gectim ordada bir suru serum ve kan aldim. Oglumu yanima getirdiler cok guzeldiama ben cok kotuydum. Oglum icin degerdi suanbile bir suruagrim var oglum.buyuyor ve onun gozlerine bakmak bile tumacilarima deger.
canım okurken gozlerım doldu ınan gozun aydın allah analı babalı buyutsun kızınada bır an once sıfa versınn ıns en kısa zamanda kavusursunDoğum tarihi:21.10.2013
Doğum Şekli:Spinal Sezeryan
Adı:Ecenur
Kilo:3430 gr
Boy:51 cm
Yazıma nerden başlayacağımı bilmiyorum çünkü hala duygularım çok taze..Canımdan çok sevdiğim eşimle evlendiğimiz günden beri bebek düşünüyorduk,1. ayda bir bebeğimizi 5 haftalıkken kaybettik ama Allah 4.5 ay sonra ocak ayında bize tekrar bir evlat bahşetti..5. ayıma kadar Bursa ve memeleket arası git gel yapmak zorunda kaldık ve ben bu bebeğimi de düşüreceğim diye hamileliğimi ödüm koparak ve çok dikkat ederek dua ederek yaşadım..Çok şükür içeriden çıkmak istemedi benim kızım,41 hafta bekledi
Biliyorsunuz günüm bir hafta geçmişti ve 21 ekimde doktorumdan suni sancı isteyecektim ,sezeryan hiç istemediğim bişeydi..O gece abdest alıp çok dualar ettim ve uyudum,gece 3 ten sonra belimde ve kasığımda ağrılar başladı sabaha kadar sürdü ve 8 den sonra çok sıklaşmaya başladı nişanım da geldi,önce 7 sonra 5 4 derken kendimizi hastanede bulduk ve 1 dakikaya kadar sancı çektim 12 ye kadar..O sancı dolu saatlerimi size kelimelerle tarif etmem mümkün değil çünkü böyle bir acı yok..En azından o kattakiler beni rahat duymuşlardı sanırım11 gibi doktor suyumu patlattı,12 de 8 cm kadar açıklığım oldu tabi çok şiddetli sancılar hızlıca açıklığa sebep olmuştu demek ki..Doktorum ara ara gelip muayene ediyordu ve en sonunda ben normal doğuma ümitlenmişken bebeğimin kanala kafasının uzak olduğunu,tam girmediğini ve risk almamamız gerektiğini söyledi..Ben ona inanmak istemedim ,özel hastane ve beni sezeryana teşvik etmek istediğini düşündüm ve zorlamak istedim ama o sancı katlanılacak türden değildi..Eşim hep yanımdaydı,elini tuttum ağlarken ve eşim de dayanamadı ne olacaksa olsun risk almayalım dedi.Apar topar ameliyat odasına gittim ama bu durumu hala kabullenmeyerek,ağlayarak..Hemşireler bile bana şaşırmışlar sonra beni sezeryan istemediğim ve hala bir umut yok mu dediğim için tebrik ettiler..ben hep zoru seçerim zaten ama kısmet olur ya da olmaz..Ameliyat odasında belki sadece 10-15 dk kalmışımdır,kızım 5 dk içerisinde bir ağlamayla geldi dünyaya ama ben önümde set olduğu için göremedim sadece o sesi duymam beni çok mutlu etti ve inanamadım,doğdu mu şimdi dedim sonra bana biraz gösterdiler ve temizlemeye aldılar..O an ben ikinci boyuttaydım sanki,minicikti kızım ufacıktı..Ameliyat odasından yukarı çıktığımda herkes odadaydı kızım da..Rabbim ona öyle güzel bir koku vermiş ki anlatılmaz..O gün tebrik etmeye gelenler çoktu..
Kızım bir türlü ememiyordu ve göğsümü ağzında tutup uyuyordu,geceye kadar böyle devam etti ve gece bir hemşire yoğun bakım ünitesine bir sorup geleyim dedi ve kızım o geceden beri küvezde kaldı..Ben evdeyim ve kızım hala küvezde..Akciğerinde su kalmış oksijenle kurutulması,kusmaları tamamen sıfıra inmesi ve kan değerindeki src nin negatiften pozitife dönmesi gerekti..Tüm bunlar için 5 gündür bekliyoruz..Çarşamba günü taburcu oldum ve ayrı kaldığımızdan beri sütümü sağıp eşimle yolluyorum..Günde 1 kez görme hakkımız var..Doğum hikayemin daha güzel bitmesini istedim ama durumum bu..Rabbim bizi sınvadan geçiriyor ve kızım benim sütümle varlığımı tüm sevgim hissediyor biliyorum..Onu öyle özledim ki anlatamam..Annelik bambaşka bişeymiş,yavrunun uzakta oluşunda etinin koparılması içinin yanmasıymış..Ağlamamaya çalışıyorum çünkü kızımın bana ihtiyacı var,o da annesi gibi çok güçlü bir kadın olacak inanıyorum ve bu sınavı birlikte vereceğiz..
Ben çok mutluyum çünkü Rabbim bana çok tatlı ve güzel bir bebek bağışladı ve yarın inş. yanımda olacak,sizlerin de duaların ihtiyacım var..Allah kimseyi evladının sağlığıyla sınamasın ve bizlere,anne babalarına bağışlasın..
Saol canim doktorun aciklamasi bebegin kafasi ile ilgili ama bence beni doguma erken aldilar bebek tam dusmedencnm geçmiş olsun yırtılman nıye cok oldukı
Gozunaydın aydın .Allah analı babalı buyutmeyı nasıp etsin. ıns agrılarında kısa surede gecer...
Revet linacim bayram gecsin derken oglum duramadi allahtan ailem yanimdaydi cok tesekkur edrim daha kilay dogum srnin olsunzizagcım bayramda olmasın derken bayramda doğurdun allah analı babalı büyütsün
tesekkur ederim canim ic dikisleri atarken kesi yaptilar makatim da bile varCanım gecmis olsun. Allah analı babalı büyütsün insallah.
Kesik atıldı mı sana yoksa yırtılma mı oldu? Neden sinrasi bu kadar uğraşırmış? Tansiyonundan dolayı mı?
canım gozun aydın allah analı babalı buyutsun coookk cokk gecmıs olsun cok sıkıntı cekmıssın ıns en kısa zamanda duzelırsın
canım okurken gozlerım doldu ınan gozun aydın allah analı babalı buyutsun kızınada bır an once sıfa versınn ıns en kısa zamanda kavusursun
Allah bağışlasin canım. Bencede suni sancı vermişler gibi. Olsun aldın ya kucağına. Dikişlerinin iyileşmesi ne kadar sürdü canım. Yan kesik mı atıldı? Cok zor oluyor yan kesiğin iyileşmesi.
Ağrın yok ne guzel. Benim 14 gun oldu hala ağrım var. Yan kesik yapmışlar bana. Seninde öyle mı? Makata dogru kesik daha cabuk iyileştirmiş. Insallah bende daha iyi olurum biran once.
Doğum tarihi :14.10.2013
Doum şekli : Normal doğum
Hastane : Medilife Beylikdüzü
Bebeğin cinsiyeti : Erkek
Bebeğin kilosu : 3790
Bebeğin boyu : 51 cm
Canım gözün aydin Allah analı babalı büyütsün.
Bende medicana beylikduzunde yaptım doğumumu. Hikayemiz benzer. Benim sadece gittiğimde açıklığım 1,5 cm vardı ve ben doğumumu 16.25te yaptım 11inde.
Suni sancı gercekten cok fena. Senin dikişlerin iyi hemen düzelmiş demek. Benimki hala ağrıyor, kac gun oldu. Seninde duyunu erken patlatmışlar. O zaman daha zor oluyor sanki. Kuruya kaldı bebek ve daha zor oldu benim dogum. Sana da sezeryan olabilir diye su ve yemek vermediler mı? O zaman daha da güçten düşüyor insan. Bebeklerimizin dogum kiloları da aynı bu arada :)
çok teşekkür ederim seninkinide Allah analı babalı büyütsün inşallah.medicanaya çok yakın benim evim ama internetten araştırıp bulmuştum doktorumu :) dikişlerim yüzünden bende bir haftaya yakın oturamadım basur minderleri var ortası boşluk onlar çok işe yarıyor ben bayramdı bulamadım battaniyeyle yaptım benzerini dikişlerim çok iyi sadece göğüs kafesime ebeler fazla yüklenmiş sanırım orada ağrım var.suyumu gerçekten erken boşalttılar hızlansın diye doktor demişti zaten daha fazla acı çekersin ama daha çabuk doğum olur diye.banada ne yemek ne su verdiler zaten hemen lavman yapıldı valla insanda hal kalmıyor birde sıcaktı doğum yaptığım gün resmen yorgunluktan bayılacaktım ama sancılar sağolsun bayılmama bile fırsat bırakmadı :) sanada çok geçmiş olsun gerçekten suni sancıda normal doğumda çok zor normal doğum yapanlar artık gözümde bir tık daha yukarıda :):)
Iyi maasallah dikişlerin iyi olması cok guzel. Bende ozel sigorta var diye bir de benimki tup bebek oldugu icin Medicana'ya gitmiştim. Orda da kaldım sonra.
O minderler ise yaradı demek. Senin dikiş yan dikiş mı makata dogru mu? Benim yan oldugu icin biraz zor oluyordu oturmak. Hala ağrıyor valla.
Baba da hemen lavman yapıldı ve aynen o gun mahvoldum resmen.
Ben birde krem rengi lohusa pijaması ve geceliği almıştım, makyaj malzemesi falan ama dogum sonrasi hic birsey gözüm görmedi :)
Güya fotograflarda makyajli ve guzel krem rengi geceliği falan giyecektim, nerdeee...
Dediğin gibi normal dogum yapanlara bende farklı gözle bakıyorum, ama birde suni sancı verilenler bir ayrı oluyor. Öyle siddetli ki.
Bir dahaki doğumuma evde çekmek isterim sancılarımı mümkünse, suni sancısız.
Yahu daha bunun acısı geçmeden bir sonrakini düşünüyorum :)
minderleri tavsiye ederim. hiç olmadı dediğim gibi battaniyeyi rulo yap bağla birşeyle ona otur ben o olmasa belki bu kadar çabuk atlatamazdım.benimkilerde yan dikiş nasıl yırtılmış öyle anlamadım valla :) sorma bende doğum anında doğum sonrasında gecelik götürdüm doğumda bana su arkası açık önlükten giydirdiler sonrasındada ebeler giydirdi geceliğimi ama bendede ne makyaj ne taç hiçbirşey millet yanıma foto çekinmeye geliyo bende mecal yok :) valla bende sürekli onu düşünüyorum daha 40mız bile çıkmamış acaba 2.yi normal doğurabilirmiyim sancılarım gelirmi yine böylemi olur çok acelem varmış gibi :):)
Canım Allah analı babalı büyütsün insallah. Gecmis olsun bu arada ameliyata donmuş sezeryan.Doğum tarihi :21.10.2013
Doğum şekli : Genel anestezi ile sezeryan
Doğum haftası: 39+0
Bebeğin cinsiyeti : Erkek
Bebeğin kilosu : 3800
Bebeğin boyu : 54 cm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?