2013 Ekim Annelerinin Dogum Hikayeleri

Doğurmaya hazır bir şekilde uyuduğumda her şey hazırdı. Odasına gidip son bir kez içimi çektim ve umarım hayatımıza neşe saçarsın oğlum dedim.♥
Saat 4.30 olduğunda telefonum biip biip ötmeye başladı. Yarım yamalak uykumdan bir hışımla kalktım ve iki saat eşimi uyandırmaya çalıştım
Hastaneye geldiğimizde beni odaya aldılar ve üstüme mavi hastane elbisesini giydim. Artık karnıma sancılar girmeye başlamıştı:) Banyoya girdiğimde saçlarıma baktım ve ''beyazlarımla geçirdiğim son dakikalarımm'' diye neredeyse karnım burnumda dans edecektim
Neyse doğum saati geldiğinde sedyeye yattım ve sancılarım daha da arttı resmen. Ameliyathaneye alındığımda narkoz verdiler ve tabii o doğum zamanı rüya gibi bir şey:)
Uyandığımda gözüm karnıma gitti hemen ve dakka bir gol bir hesabında ağlamaya başldım. Neye ağlayayım bilmiyordum,zayıflamama mı,anne olmama mı yoksa dikiş yerlerimin ağırmasına mı?
Odaya alınırken yenidoğan ünitesinde zır zır ağlayan bir bebiş gördüm. Artık öyle bir durumdaydım ki hem ağlayıp hem gülüyordum
Odaya gittim,yatırıldım ve tabii hemşireler odaya akın etti. Herkesi çıkardılar ve tabii kanayan yerlere baktılar:) Resmi lohusa olarak yazıyorum bunları
Bu temizlik olayı bittikten sonra uyuyan ve arada bir gözlerini açıp başaramayınca kapatan bir minikle karşılaştım. Hemen kucağıma verdiler ve göğsümü açtım. Cak cuk emmeye başlamasıyla ağlamam bir oldu yine. Yarım saat kadar emdi ve tekrar yerine yatırıldı. Yüzüne pijamamın deseni geçmişti:)
İşte benim doğum hikayemde bu:) Şimdi yanımda ve uyuyor ve uykusunda gülüyor

canım gozun aydın allah analı babalı buyutsun coookk cokk gecmıs olsun cok sıkıntı cekmıssın ıns en kısa zamanda duzelırsın
canım okurken gozlerım doldu ınan gozun aydın allah analı babalı buyutsun kızınada bır an once sıfa versınn ıns en kısa zamanda kavusursun

bebek adı : emir efe
doğum tarihi :17.10.2013
Doum şekli; sezeryan dogum
Hastane: tem hospital
Bebrgin cinsiyeti: erkek
Bebegin kilosi :3500
Bebeğin boyu:53 cm
buraya dogum hıkayemı yazagım gunu dort gozle beklemıstım cok sukur bebegımı saglıkla kucagıma aldım sımdı yanımda mısıl mısıl uyuyor pasam sımdılık kısa tutuyorum yazımı ama ılerleyen gunlerde daha musaıt bı zamanda uzun uzun ayrıntılarıyla anlatıcam hıkayemı ıns

cnm geçmiş olsun yırtılman nıye cok oldukı
Saol canim doktorun aciklamasi bebegin kafasi ile ilgili ama bence beni doguma erken aldilar bebek tam dusmeden
Gozunaydın aydın .Allah analı babalı buyutmeyı nasıp etsin. ıns agrılarında kısa surede gecer...

Cok tesrkkurler canim ins biran önce iyilesirim

zizagcım bayramda olmasın derken bayramda doğurdun allah analı babalı büyütsün
Revet linacim bayram gecsin derken oglum duramadi allahtan ailem yanimdaydi cok tesekkur edrim daha kilay dogum srnin olsun

Canım gecmis olsun. Allah analı babalı büyütsün insallah.
Kesik atıldı mı sana yoksa yırtılma mı oldu? Neden sinrasi bu kadar uğraşırmış? Tansiyonundan dolayı mı?
tesekkur ederim canim ic dikisleri atarken kesi yaptilar makatim da bile var
Yani hem yirtik hem kesi
Icerdeki kanama durmayinca boyle oldu tansiyonum kan kaybindan düştu

Amin canım tesekkur ederim seninde gozun aydın

Yan kesik bende de var cnm ama agrı yok bazen baskı seklınde bır agrı oluyordu ılk zamanlar senınkıde kısa zamanda gecer ınsallah

doğum yapanlara allah analı bablı büyütsün diyorum benim gibi bekleyenlere de allah tez zamanda kurtarsın inşallah buraya doğum hikayemi yazacağım günü dört gözle bekliyorum

Doğum tarihi :14.10.2013
Doum şekli : Normal doğum
Hastane : Medilife Beylikdüzü
Bebeğin cinsiyeti : Erkek
Bebeğin kilosu : 3790
Bebeğin boyu : 51 cm

Aylarca hikayemi yazmak için sabırsızlanıyordum kısmet bugüneymiş.Benim gibi okuyan arkadaşlar için olsun :)
Benim nazlı oğlum bir türlü gelmek istemedi 41.haftamızda doktorumuz gün verdi daha fazla bekleyemeyiz çatın okadar müsait değil dedi birde arife günüydü izne çıkacaktı suni sancıyı deneriz olmazsa sezeryan dedi.14 ünde sabah 8.30 da yatışım yapıldı çok şükür kendi odama yatırdılar lavman yaptılar serumumu bağladılar ebe 15 dkda bir gelip arttırıyordu tabi güle oynayayım ben :) saat 12 gibi doktorum geldi hafif sancılarım başlamıştı 1.5 cm açılman var dedi 1 de izne çıkıcam bugün bile doğuramayabilirsin dedi ve suyumu patlattı daha hızlanır açılman diye.tabi sancılarım gittikçe artmaya başladı sürekli tuvaletegitmek istiyordum ama o nst yokmu suyumuda patlattıkları için bağlamak istiyorlardı ben hiç istemiyordum zaten sancım var birde karnıma baskı yapıyor epidural istedim doktorumdan tamam dedi epiduralim bağlandı ama doz verilmedi saatler geçti izne çıkanlar nöbetçiler derken kimse gelmiyor yanıma ebe gelip nst ye bağlıyor gidiyor geliyor söküyor sancılarım baya artmıştı ne zaman epidural yapacaklar derken nöbetçi doktor ve ebe geldi sağolsun doktor bir muayne etti beni doğumdan soğuttu resmen öyle bir daldırıp açma yaptıki resmen ağladım doktor beni azarlıyor kasma diye benim elimde değilki ittiriyorum adamı sonra adam eşime dedi açılma 7 cm olmuş ama bu şekilde doğurtamam ben çok kasıyor eşinize söyleyin dedi ben ağlıyorum epidural verin artık diye doktor 7 cm olmuş veremem diyor gitti sonra bir kaç saat geçti tekrar geldi ben tabi yerlerdeyim sürekli ağrıdan bide doktor korkuttu ya beni muayneden o gelince başladım sezeryana alın muayne olmıcam diye adam resmen yere eğildi söz açılman yoksa yapıcam epidurali muayne etmem lazım diye baya dil döktü kaç kez azarladım adamcağızı sonra eşim ikna etti dedim ama önce rahatlıyım bekleyin sonra rahatladım öyle muayne etti tabi hiç acı olmadı bir öncekinde hart diye daldırdığı için mahvetti beni tabi açılmamı kolaylaştırdı ama o an öyle olmuyor :) baktı 8 cm olmuş tamam dedi anezteziciyi yolluyorum tüm doğumlarıda arife gününe verdikleri için aneztezicide gelmek bilmezmi yerde yatıp ayaklara bakıyordum en son gelmicek bu doktor kandırdı beni eve götür beni diye eşime yalvarıyordum kalsın taş olsun içimde bile dedim :) en sonunda geldi adam verdiler az bir doz yine hissediyordum ama dayanabilicek kadardı yarım saat nefes payı oldu bana sonra bir baktım aman Allahım ister istemez bağırmaya ıkınmaya başladım hemen doğumhaneye aldılar doktor sezeryandaymış ıkınmalarım geliyor ıkınma diyorlar en çok yoran oydu işte beni doktor gelmek bilemedi benim için sonra sesini duydum dedim çok şükür doktorda ebelere kızdı niye doğurtmadınız diye çünkü çok riskli bebek takılabilir.her neyse sancı girdimi zaten ıkınıyorsun 2 ebe üstüme çıkıyordu çok güzel moral veriyorlardı ama hadi annecim felan diye 3.ıkınmada çıktı bebişim saat 20.55 miş yanıma getirdiler dedim uçuğum var alın sonra uslu uslu muaynesini oldu çok usluydu maaşşallah sonra eşi çıktı dikişlerim yapıldı temizlediler arabaya aldıklarında titriyordum hala eşim karşıladı Allahım senden razı olsun dedi çok güzel bir duyguydu başarabilmiştim onca şeye rağmen tabi herkes sezeryandı ogün planlı olduğu için oyuzden hastaneyi inleten bir tek bendim çok utandım :):) ordaki kadınlar hatta eşime demişler aşşağıya in duyma istersen diye ama eşim yapamamış ama çok ta iyi olmuş neler çektiğimi gördü ve şuan bir kraliçe oldum :):) benim hikaye biraz korkutmuş olabilir ama çok uzun süre çektim ve suni sancı sanırım biraz daha sancılı oluyor ve benim hiç açılmam yokken verildi epidural takılırken suniyi kestiler mesela gelen kendi sancılarımdı onlar gerçekten daha hafifti ayakta atlatabiliyordum ama suni serumu bir yandan nst karnımda o bir yandan sırtımda hortum o bir yandan derken zorlu süreç yaşadım ama ne oldu doğdu şimdi 2 haftalık bile oldu birkaç gün oturamadım tabi ama şimdi hiç doğum yapmış biri gibi değilim.ama Allahım büyük bebiş gelmedi diye üzülüyordum ama kendi doktorum bana bu kadar sabretmez alırdı sezeryana herşeyde bir hayır varmış nöbetçi doktorun inadı sağolsun normal doğum yaptım.evet gerçekten normal doğurmak zor ama yapılıyor sonuçta bide sancılarınız evde başlamışsa çok daha iyi.buarada gittiğim hastaneye gidenler varsa hiç korkmasın hastane gerçekten mükemmel.işte bizim hikayemizde bu kadar.Allah herkesi bir avazda kurtarsın inşallahhh

Doğum tarihi :14.10.2013
Doum şekli : Normal doğum
Hastane : Medilife Beylikdüzü
Bebeğin kilosu : 3790
Bebeğin boyu : 51 cm

Canım gözün aydin Allah analı babalı büyütsün.
Bende medicana beylikduzunde yaptım doğumumu. Hikayemiz benzer. Benim sadece gittiğimde açıklığım 1,5 cm vardı ve ben doğumumu 16.25te yaptım 11inde.
Suni sancı gercekten cok fena. Senin dikişlerin iyi hemen düzelmiş demek. Benimki hala ağrıyor, kac gun oldu. Seninde duyunu erken patlatmışlar. O zaman daha zor oluyor sanki. Kuruya kaldı bebek ve daha zor oldu benim dogum. Sana da sezeryan olabilir diye su ve yemek vermediler mı? O zaman daha da güçten düşüyor insan. Bebeklerimizin dogum kiloları da aynı bu arada :)

çok teşekkür ederim seninkinide Allah analı babalı büyütsün inşallah.medicanaya çok yakın benim evim ama internetten araştırıp bulmuştum doktorumu :) dikişlerim yüzünden bende bir haftaya yakın oturamadım basur minderleri var ortası boşluk onlar çok işe yarıyor ben bayramdı bulamadım battaniyeyle yaptım benzerini dikişlerim çok iyi sadece göğüs kafesime ebeler fazla yüklenmiş sanırım orada ağrım var.suyumu gerçekten erken boşalttılar hızlansın diye doktor demişti zaten daha fazla acı çekersin ama daha çabuk doğum olur diye.banada ne yemek ne su verdiler zaten hemen lavman yapıldı valla insanda hal kalmıyor birde sıcaktı doğum yaptığım gün resmen yorgunluktan bayılacaktım ama sancılar sağolsun bayılmama bile fırsat bırakmadı :) sanada çok geçmiş olsun gerçekten suni sancıda normal doğumda çok zor normal doğum yapanlar artık gözümde bir tık daha yukarıda :):)

Iyi maasallah dikişlerin iyi olması cok guzel. Bende ozel sigorta var diye bir de benimki tup bebek oldugu icin Medicana'ya gitmiştim. Orda da kaldım sonra.
O minderler ise yaradı demek. Senin dikiş yan dikiş mı makata dogru mu? Benim yan oldugu icin biraz zor oluyordu oturmak. Hala ağrıyor valla.
Baba da hemen lavman yapıldı ve aynen o gun mahvoldum resmen.
Ben birde krem rengi lohusa pijaması ve geceliği almıştım, makyaj malzemesi falan ama dogum sonrasi hic birsey gözüm görmedi :)
Güya fotograflarda makyajli ve guzel krem rengi geceliği falan giyecektim, nerdeee...
Dediğin gibi normal dogum yapanlara bende farklı gözle bakıyorum, ama birde suni sancı verilenler bir ayrı oluyor. Öyle siddetli ki.
Bir dahaki doğumuma evde çekmek isterim sancılarımı mümkünse, suni sancısız.
Yahu daha bunun acısı geçmeden bir sonrakini düşünüyorum :)

minderleri tavsiye ederim. hiç olmadı dediğim gibi battaniyeyi rulo yap bağla birşeyle ona otur ben o olmasa belki bu kadar çabuk atlatamazdım.benimkilerde yan dikiş nasıl yırtılmış öyle anlamadım valla :) sorma bende doğum anında doğum sonrasında gecelik götürdüm doğumda bana su arkası açık önlükten giydirdiler sonrasındada ebeler giydirdi geceliğimi ama bendede ne makyaj ne taç hiçbirşey millet yanıma foto çekinmeye geliyo bende mecal yok :) valla bende sürekli onu düşünüyorum daha 40mız bile çıkmamış acaba 2.yi normal doğurabilirmiyim sancılarım gelirmi yine böylemi olur çok acelem varmış gibi :):)

Bir deneyeyim su yastigi. Gerci su an otururken de hep sol butuma dogru oturuyorum. Benimki yirtik degil kesik canım, Dr öyle kesmiş sağa dogru. Cocuk çıkarken zorlandığı icin. Makata dogru olan kesikler daha cabuk iyilesiyormus. Yan kesikler daha zor oluyormuş.
Bende doguma giderken o önlükten giydim, dikiş vs bitince geceliğimi giydirdiler ama krem rengi olanı gitmedim, koyu renk bir gecelik daha almıştım yanına onu giydim. Zaten o kadar kanamam vardı ki gecelik de batti daha sonra.
Bende de aynı foto çekiniyorlar ben arada gülmeye çalışıyorum ama tipim kaymış :) annem arada tac takmış gerci basıma :)
Demek gercekten annelik boyle birsey, o kadar agri sizi sancı çekiyoruz ama yine de unutup bir sonrakini düşünüyoruz.
Insallah bir dahaki doğumlarımız cok daha kolay olur.
Hep derler ya ikinciler daha kolay olur diye.

Doğum tarihi :21.10.2013
Doğum şekli : Genel anestezi ile sezeryan
Doğum haftası: 39+0
Bebeğin kilosu : 3800
Bebeğin boyu : 54 cm

Gece hiç gözümü kırpamadım. Doktorum ertsi sabah aç susuz olarak kontrole gitmemi istemişti ve %90 ihtimalle sezeryanı yaparız demişti. Yine de belirsizlik ihtimali canımı sıkıyordu.
Hastaneye annem, kv, eşim hep beraber gittik. NTS'ye girdim. NTS'de hiç sancı çıkmadı, hatta hiçbir kontrolümde sancı görmedik
Sonra doktorum geldi ve artık yeter vakti geldi dedi
Ameliyathaneye heyecan ve korkuyla karışık duygularla gittim. Annemlerden ayrıldıktan sonra eşim ameliyathaneye kadar geirdi beni. Dayanamadım ve ağlamaya başladım... O anlar gerçekten çok ama çok duygusaldı
Ameliyathanelere yönelik kötü anılarım olduğu için bu kısımda fazla durmayacağım. Uyandığımda bebeğimin iyi ve sağlıklı olduğunu ve babasına kavuştuğunu öğrendim. Ancak ben çok uzun süre sezeryanda kalmıştım. Daha önceki rahim rahatsızlıklarım tekrarlamış ve benim sezeryan ameliyata dönüşmüş. Dolayısıyla normal bir sezeryandan cok ama çok fazla ağrıyla ayıldım. Sonrasında bağıra bağıra ağladıımı hatırlıyorum, morfin verdiler
Odama götürüldüğümde hatırladığım ilk şey "çocuğu getirmeyin şimdi, kucağıma tutmam çok ağrım var" dediğim. Ne saçmalamışım narkozdan belli değil...
O'nu gördüğüm an! Önce sesini duydum, gösterdiler, kıpkırmızı olmuş ağlıyo. Ne yapacağımı şaşırdım, kıpırdayamıyorum... Yanağını yanağıma değdirdiler, sustu. Oğluuuuuum diye yakara yakara ağlamaya başladım. O anki duyguyu hiçbir kelime tarif etmeye yetmez. Allah her isteyene bu duyguyu tatmayı nasip etsin. Allah'ım kimseyi evladıyla terbiye etmesin.

Sonrasında gelen giden, eve çıkma heyecanı, klasik sezeryandan sonra sütün geç gelmesi ve biberona alışma gibi sorunlar vs vs... Hiçbiri umrumda değil. Allahım bana dünyaları verdi, çok şükür.
Darısı tüm isteyenlerin başına

Son düzenleme:
Doğum tarihi :21.10.2013
Doğum şekli : Genel anestezi ile sezeryan
Doğum haftası: 39+0
Bebeğin kilosu : 3800
Bebeğin boyu : 54 cm
Canım Allah analı babalı büyütsün insallah. Gecmis olsun bu arada ameliyata donmuş sezeryan.
Birde 40+ ya kadar neden beklemedi dr'un? Benimde hic sancım olmamıştı 40+1 de sezaryene gidecektik o gece sancım geldi ve normal doğurdum. Onceden kontrollerde bir kere bile sancı görmemiştim. Hatta hic açılma bile yoktu.
Gerci hayırlısı böyleymis demek. Bebegin kucağında ya simdi :) onemli olan o.

Burda yazilan butun hikayeleri okurken gozyaslarimi tutamiyorum. Beni cok etkiliyo. Sizlerin hikayesi bu kadar etkilerken kendi hikayemi dusunemiyrm... Hepiniz saglikla buyutun bebeklerinizi.. Darisii bizlere insallahhh...

Dogum tarihi: 26.10.2013 dogum sekli: epidural sezeryan adi:emir arda kilosu:4510 boyu:53 cm ancak sindik yazabildim tam 41.haftada bebegimin gelmeye niyeti olmadigini ve suyunun bittigi goruncr mecburen sezeryana alindim. Cumartesi sabahtsn hazir bir sekilde giyindim. Hemsire geldi lavma yapti hicte acitmafi sonra beni sedyeye yatirdilar ameliyathaneyr cok degisik bi duygu hem korku hem heyecan bir arada aglayarak girdim belden yapilan ignefe acitmio kzlar korkmaniza gerek yok doktorum desen super enerji doliydu. Konusa konusa tamamladi bebegimi koluma verdiler mis kokuodu resmen birde oyle aglamaya basladin doktorumda sakayla karisik ben bu cocugu kaciririm dedi cok tatli bisimis bu dio:) simdik cikiom bebis emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…