2013 Ekim Annelerinin Dogum Hikayeleri

canım gözünüzaydın maşallah Allah bağışlasın, analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah..
Çok güzel anlatmışsın, Allah bizlerede böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah..

Allah analı babalı büyütsün insallah canım. Ne guzel kolay bir doğumun olmus. Kac dikiş atıldı? Agri var mı hala?

gozun aydın cnm....

Allah bağışlasın kızını
Maşallah ikinize de

maşallah sağlıklı üzel bir doğum olmuş allah analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah

dogum tarihi 12/10/2013
dogum şekli epiduralli sezeryan
dogum haftası: 37+6
kilosu:3500
adı beren

dogum tarihi : 21/09/2013
dogum sekli : normal dogum
dogum haftası : 38
isim : Toprak Selim
boy: 49 cm
kilo : 2850 gr

biraz geç oldu ama sonunda vakit bulup yazabildim.
abimin bebeğin başak burcu olsun isteğiyle 21 inde doğurmuş oldum :)
cuma gecesi banyomu yaptım uyudum eşim bodrumdaydı iş gereği.
dön sağa dön sola 3 gibi uyudum galiba. saat 4e geliyordu birden uyandım altıma yapıyorum sandım koştum tuvalete.
sonra tekrar yattım. yatmamla kalkmam bir oldu gene tuvaletim gelmiş altıma yapmıştım. sonra anladım ki altıma yapmıyorum suyum geliyor. hemen yengemi aradım. üst katta oturduğu için hemen geldi. baktı kirlilerime suyun gelmiş dedi ağrın var mı dedi. bnm o aralar ağrım da başlamıştı. sanki adet sancısı gibi sancı vurmaya başlamıştı. hemen babamı uyandırdık ( eşim olmadığı için babam bende kalıyordu) ve koştuk hasteeneye. hemen doğumhaneye aldılar ebe gelip allattan kontrol etti (çok fenaydı ama birden alttan muayene edince birde ilk kez alttan muayene olduğum için çok cnm acıdı. 2 cm açılmam varmış. doktorumu aradılar. bana serum verdiler. dedim suni sancı olmasın sakın. sözde suni sancı değil dediler ama artık bilmiyorum.
sonra beni nts ye bağladılar yatırdılar doktorumu bekledik. 8 gibi doktor geldi oda bi alttan muayene etti 8 cm olmuş açılman dedi gitti bni gene yatırdılar bi odaya ama artık ben dayanamıyordum sancılara. beni sezeryana alın diye inlettim hastaneyi zorla doktora çağırttıım oda bağırmalarıma dayanamayıp aldı doğumhaneye beni. ve başladık doğuma. ıkın ıkın ıkın deyip durdular. ıkındımıkındım bebiş bir türlü çıkmıyordu. çok zorlandık doğumda ama en sonunda duydum bir ağlama sesi. ve o zaman herşey bitti dedim. oğluşuma baktım ebelere sordum herşeyi tam mı sağlıklımı diye. ebe aldı gitti bebişiimi. bende herşey bitti incem odama sandım. meğerse daha yeni başlıyormuş. :) bebeğin eşi çıksın dşye bir daha ıkındım. neyse oda çıktı şimdi bitti heralde dedim. ama bitmemiş daha doktorum terzilik yapacakmış :) bir güzel diktikten sonra kaldırdılar beni oturttular tekerlekli sandalyeye indirdiler odama. bizim bebiş benden önce inmiş odasına mışıl mışıl uyuyordu. merakla canımın acısını unutup koştum bebeme. herşeye değerdi ona bakmak....

bugün tam 1 aylık olduk bebeişim 4,000 kilo olmuş boyuda uzamış :) aşımızıda olduk.

hayırlı ugurlu olsun,allahım nazrdan esırgesın.benım bebegımde kasımda gorunuyor,bebegımın kılosu 3.740,normal dogum gorunuyor ama 4 kılo olursa sezeyan dedı,bugunlerde sancı gelırse normal yaptıracaklar,ben cok acayıp sekılde korkuyorum,suyu patlatma felan agrısız demıssınız bana cok ıyı geldı korkum bıraz azaldı.insllh bende kolay kurtulurum,bebegınızı rabbım sıze bagıslasın ıyı aksamlar

canım cok güzel yazmıssın masallah dogumda kolay olmus.. allah bebegini sana ve esine bagıslasın, saga salim kavustun minişine darısı bizim başımıza inş
Çok saol cnm benım darısı hepınıze ınsallah RABBİM kolaylık versın
canım gözünüzaydın maşallah Allah bağışlasın, analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah..
Çok güzel anlatmışsın, Allah bizlerede böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah..
Amin cnm benım ALLAH sabrını verıyor
Allah analı babalı büyütsün insallah canım. Ne guzel kolay bir doğumun olmus. Kac dikiş atıldı? Agri var mı hala?
Hıc sormadım cnm ama 4 dıkıs vardır rahat ama agrı cok cok az ıyılesmıs dün kontrolum varı
gozun aydın cnm....
Saolasın tatlım
Allah bağışlasın kızını
Maşallah ikinize de
Çok saol cnm
maşallah sağlıklı üzel bir doğum olmuş allah analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah
Amin cnm benim
Hayır hıc korkma ınan acımıyor su patlatma falan dıkısde acımıyor ben de korkuyordum 4cm oldugunda epidural alırım dıye dusunuyordum cok dayanamazsam dıye ama acılma 5 cm oldu destek oldular dayandım darısı hepınıze sorun olursa cevaplarım bol dua et cnm

oy maşallahhh.. Analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah

dogum tarihi 12/10/2013
dogum şekli epiduralli sezeryan
dogum haftası: 37+6
kilosu:3500
adı beren

maşallah kızlar allah analı babalı büyütsün

Doğum tarihi:30 Eylül 2013
Doğum şekli: sezeryan
Bebeğin Adı: ensar efe
Doğum kilosu:3,500 gr
Boyu:52 cm
İşte Başlıyoruz…. Çok stresli bir yapım olduğu içindoğum öncesi son haftalarda tansiyon problemim çıktı ve doktorum bebeğimisezeryanla almaya karar verdi. Çünkü son gittiğimizde oğlumun suyuda azalmayabaşlamıştı ve artık riske atmak istemiyordu doktorum. Zaten bende bir an önceoğluma kavuşmak için sabırsızlanıyordum. Hamileliğimin ilk başları çoksıkıntılıydı. İki ay kanamam oldu ve bütün doktorlar bu bebek düşer dediler amabenim yakışıklım hayata, annesine tutunmayı başardı. Son zamanlardada bikaybetme korkusu almıştı beni. Herşeyimiz hazırdı bir tek oğlumuz eksikti veonun geleceği tarihte belliydi artık.. 30 Eylül 2013..Ve büyük gün geldi.Sabah kalktık. Annem lohusa yatağımı hazırladı. Heryeri düzelttik çantalarımızıaldık ve erkenden yola çıktık annem eşim ve ben.. 1 saatlik mesafesi vardı hastanenin. 8 dehastaneyedık ve daha doktor gelmemişti. Ben direk nst ye girdim tansiyonuma vekiloma baktılar son kez.nstde sancı cıkmıstı ve tansıyonum yıne 14-9 du. Bebeğiminsuyuda azalmaya başlamıştı ve doktorum artık beklemeyelim bugun alalım dedıbebegı eger müsaitsen. Bende zaten bunun için geldim hocam dedim çünkü dahaönce telefonda konuşmuştuk doktorla. Kan tahlıllerini ver ve doğumhaneye çıkdedi. Tatammmmmmmm! Heyecan doruktaydı benım için. Kanımı verdim ve doğumhaneyeçıktık. Beni bi odaya aldılar ve üstündeki herşeyi çıkar dediler. Bana bi taneyeşil önlük verdiler onu giydim. Damar yolu açıldı ve serum takıldı. Sıra geldısontaya. Başka bi odaya gectık çatala çıktım ve sonta takıldı. Biraz cnm yandıtabi. (Bir dip not: 1 sene önce o odada kürtaj olmuştum şimdi ise oğlumu kucağımaalmak ıcın hazırlanmaya gırdım o odaya.) sıra geldi ameliyat saatını beklemeye. Ben tekerleklı sandalyede serumlu vesontalı, annem ve eşim yanımda Odamıza çıktık. Başladık beklemeye. Zaman gecmıyodusanki. Saat 11:45 te benı almaya geldiler. Bi garip oldum. Oğluma kavuşmaya gıdıyodum.Sedyeye yatırdılar ve asansöre bindik. Annem ve eşime siz burdan sonragelemessiniz ded,ler. Asansörde vedalaştık. Ben ameliyathaneye, onlar tekrarodaya cıktı. Ameliyathenede kapı üstüne kapı acılıyodu ve ortam gitgide buzgıbı oluyodu. Herkes sırayla hosgeldınız dıyodu. Cok soğuktu ve ben tıtremeye başlamıştım.Doktorumla konuştuğum üzere epidural olacaktım. Anestezı uzmanı geldı vebelimden iğne yapacağını doğru pozısyonu almamı söyledı. Öne doğru eğildim veiğne yemeye başladım. Ama olmuyodu uyusmuyodum. Yatırdılar olmadı tekrar oturttular olmadı. Artık dayanamıyorum benı tamamenbayıltın dedim. Tamam ded,ler . o ara doktorum geldı. Beni sırt üstü yatırdılarve doktorum bebegın etkılenmemesı için narkozu bıraz gec vereceklerını sımdı benıhazırlayacaklarını korkmamam gerektıgını söyledı. Vücuduma buz gibi batikonusürmeye başladı. O sürdükçe ben titrıyodum ama nasıl bir titreme anlatamam. Sonrabaşıma hemsıreler geldi vee bende film kopmuş bayılmışım J ağlayarak ve bağırarak uyandığımı hatırlıyorum. Cok acıcekıyodum. Ameliyathaneden odama götürülüş anlarımı hayal meyal hatırlıyorum. Hembağırıyorum hem ağlıyorum hemde oğlum nerde dıyorum. Odaya geldıgımde annemeşim yakın arkadaşım hepsi basımdaydı. Son kez oğlum nerde dedim ve korkmaoğlun burda cok iyi ded,ler. Ağlıyodu paşam ve kucağıma verdiler. Allahım bu nemuhteşem bi duyguymuş Yarabbim. Küçücük gözler bana bakıyodu. Henüz tam kendımegelemedıgım için emzırmeyı deneyemedim tabi. Zaten sezeryan olduğum için ilk üçgün sütüm gelmedi. Şimdide az az gelıyo oğlum beni fazla emmiyo mamaylabeslenıyo ama olsun sağlığı yerınde ya şükürler olsun. Şimdi 24 günlük olduk vebaya baya toparlandık

Aynı hastanede dogum yaptıgımız ıcın daha bır heycanlandım canım ALLAH bagıslasın tekrardan gözün aydın

Canım benimmmm ikinizde iyisiniz ya önemli olan o :)
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah
darısı hayırlısıyla biz bekleyenlere inşallah..

Merhaba kizlar ben de cok sukur 21 ekim gunu 38+6. gunumde oglusumu sezaryenle kucagima aldim...hepimiz bebeklerimizi hayirlisiyla anali babali buyuturuz insallah...
Cesitli nedenlerden planli bir sezaryen olacakti dogumum dolayisiyla tahmin edersiniz ki pazar gecesi heyecandan sabahi zor ettim...sifir uykuyla sabah cok erken olacak dogumuma gitmek icin arabimiza bindik..."Son kez 2 kisilik bir aile olarak arabimiza biniyoruz" diye yol boyu dusundum...nedense asiri heyecanim yoktu artik hemen kavusmak istiyordum minik Poyraz'ima...
Hastaneye gidince dogum saatinin erken olmasinin buyuk avantajini yasadim, oylece ameliyati bekleme durumum olmadi. Sagolsun tum hastane personeli cok ilgiliydi.
Odamizi susledik, ustumdekileri cikardim, sedyeye alindim ve...ameliyathaneye giris yaptim. Esim dayanamayacagi icin bana eslik etmedi ama annem doktor oldugundan bir yerden sonra iceri girdi, videomuzu cekti :) ameliyat esnasinda bana "epidural-spinal kombine" anestezi yapildi ve tum ameliyat boyunca kendimdeydim, ameliyat ekibi cok tatliydi, onlarla konustum...hic de korkulacak bir sey olmadigini dusundum; elbette saglik soz konusu oldugunda her sey olabilir de; benim sansim iyi gitti galiba...bebegin cikisi da 15 dk.icinde oldu ameliyat baslangicindan sonra. Karnima bastirildigini hissettim ve "o sesi" duydum :) bebegim hemen cocuk doktorlarina verildi zaten ben de yan gozle oraya bakarak minigimi bekliyordum. Minigim diyorum ama biraz tosuncuk cikti bebek hemen bebegin iyi olup olmadigini sordum. Iyi oldugunu duyunca artik ne ameliyatin devami ne de karnimda hissettigim cekistirilme/ dikilme vs. hissi umurumda oldu. Oglum yanima getirildi, onu yanagimla sevdim , giydirildi odamiza cikti ben de sabirsizlanmaya basladim ona kavusmak icin...sonra da kavustuk cok sukur...sutum geldi acemice onu emzirmeye calistim :)
Sezaryen sonrasi ister istemez agrilar oluyor, normal dogum gibi degil tabi ki; bir operasyon soz konusu. Ancak dogum surecinde her ne olursa olsun unutuluyor, anne olmak bambaskaymis...

doğum tarihi:5 ekim
doğum şekli: epiduralli normal
Bebeğin Adı: emir
doğum kilosu:3,300gr
Boyu:49 cm

birşeyi 40 kere söylersen olurmuş, benimkide öyle oldu heralde.. bayramdan önce gelcek bu çocuk hissediyorum diye diye bayramdan 4 gün önce geldi canım oğlum :)
plasentam aşağıda olduğu için sürekli yatmalı ve kanamalı bi hamilelik geçirdim.. hastanelerde yattım, aylarca evde yattım.. önce Allah can verdi oğluma sonra canım annem.. 5 ay olunca bitmişti kanamalar artık kapının önüne kadar bile çıkabilmek bnm için büyük bi nimetti :) 8. ayı bitirmiştik ve içime hep bi his vardı erken geleceğine dair..
öğledn sonraydı, tuvalete girdim, idrarımı yapıyorum ama aynı anda bi farklılıkta hissediyorum.. bitirdiğimi düşünüp ayağa kalktım ama yok hala devam ediyo, baktım bembeyaz bi su geliyo.. işte kk faydasını burda gördüm :) o kadar okumuştumki doğum hikayelerini hiç panik yapmadım, annemi çağırdım ve suyumun geldiğini söyledim.. üzerimi değiştirdim hasteneye gittik, tabi ben sızıntı olduğunu düşünüyorum 3 hafta var daha doğuma diye.. ağrı acı yok sadece su geliyo, devlet hastanesine gittm ve 1cm açılmam olduğunu söylediler, 37+6 olduğum için tam teşekküllü bi hastaneye gitmemi söyleyp gönderdiler.. doğumun başladığına ikna oldum ve hemen özel hastanedeki doktorumu aramaya başladım ama açmıyo işte o an panik oldum.. tam hastanenin kapısından çıkarken yakaladım doktoru ve durumu anlattım hemen yatışa yönlendirdi beni, ebeler kontrol etti açıklık 3 cm olmuş ama bende hala sancı yok.. evim yakın olduğu için eve gitmk istediğimi söyledm sancılarım sıklaşınca geleceğimi belirttim.. kabul ettiker ama bnm asıl amacım sancım gelirse sezeryan isterim diye ortalığı yıkmamak :) neyse eve geldm tabi komşular koştu geldi hemen her kafadan bi ses yok bilmem kimin çocuğunun kalbi duruyomuş da acil sezeryana almışlarda ben niye geri gelmişim de.. beni yine bi panik aldı ve aradım doktoru tekrar, saat başı nstye girmelimiyim diye o da fazla vaktin yok hastanede bekle bence 4cm açıklığı kaçırma epidural istiyosan dedi, bu sefer herşeyi hazırlayıp gittk hastaneye açıklık 4cm olmuş bnde hafif bi karın ağrısı o kadar.. hemen doğumhaneye alıp epidural yaptılar beklemeye başladık.. ebe gelip ağrın varmı %100lere çıkmış sancın dio ama bende biley yok :) çok şanslısın epidurl çok iyi etki etti sana dedi.. ben eşimle koridorlarda geziniyoum eleele öyle rahatım.. ebe artık meraktan gel tekrar kontrol edeyim dedi veeee sen napıyosun bebeğin başı elime geldi az daha bakmasam odada doğuracaksın dedi ve hemen doğumhaneye alıp doktora haber verdiler.. bu arada nasıl ıkınmam gerektiğini göstererek hadi bi deneyelim dedi ebe, denedim ve sakın bi daha ıkınma doktoru bekleyemeden doğurcaksın yoksa dedi :) doktorum geldi dahada rahatladım epiduralin etkisi viraz geçmşti ve hafif sancı hissettim iyide oldu ne zaman ıkınmam gerektiğini anladım.. 4. ıkınışta geldi oğlum.. saat 02:24te dünyanın en güzel rahatlaması.. kuş gibi oldum bi an.. yanıma getirdiler aman allahım, ağlamıyo gözlerini gözlerime dikmiş bakıyo :) dikişlerm bitince odaya çıktım, miniğim de geldi emzirmeye çalışıyorum o ne yapacağını biliyo ama bilmeyen ben :) neyse yavaş yavaş alıştık ikimizde.. çok şükür küvöze girmeden sağlığıyla sıhhatiyle dünyaya geldi oğlum.. epiduralli normal doğum herkese tavsiyemdir.. anneyi yormadan normal bi doğum yapmak bence büyük bi nimet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…