2013 ekim bebekleri büyürken:)

9 ay boyunca 2013 ekim annelerindeydim, şimdi melek annelerindeyim.doğumdan birgün önce kızımın kalp atışları durdu, beni bırakıp gitti.11 ekimden beri ilk defa girdim bu tarafa, arada yazıştığım arkadaşların çocukları olmuş, herkes büyütme telaşında.allahım hepsine uzun ömürler versin, sizi üzmek için yazmadım sadece lütfen gereksiz şeyleri kafanıza takıp üzülmeyin, insanın başına herşey geliyor şu hayatta, her anın kıymetini bilin

Allah sabır versin canım..sana bu üzüntülerini unutturacak nice mutluluklar versin..

Canım bende de egzersiz var. Hamilelikte düzelmişti simdi tekrar basladi. Çoğunlukla avuç icinde var ama vücudumun her yerinde kızmıştı kirmizi çıkıyor. Genelde stresden oluyor. Belki seninde egzama olabilir mi?
Bebisler iyi canım cok sukur. Seninkine de Allah acil şifalar versin insallah. Nerde hasta bebekler varsa.
Benim bebiş kendi kendine nadir uyuyor. Uyku arkadaşı yok. Nasıl alıştırılir bilmiyorum.
BiZ istanbuldayiz ve arada çıkıyoruz dışarıya gezmeye bebek arabası ile.
Bizimki 2-3 saatte bir uyanıyor emziriyorum uyuyor sonra gene.
cnm yaa 12 biraz gec olmamış mı yatmak için..7-9 arası uyumalı diolar bebekler:26:ama her çocuk başka tabi bu arada..
Bizimki de genelde 12 gibi uyuyor. 7-9 arası uyumalı miymiş?
Sen yok musun facede canım.
Saol cnm Allah razı olsun

Facede grup mu açtınız ben varım ama hbrim yok bnm
Grubun adı 2013 eylül ve ekim anneleri ve melekleri.

Canım cok üzüldüm. Allah sabır versin. Insallah biran once tekrar hamile kalırsın.
Sana şefaatçi olacaktır insallah meleğin.
Gercekten cok zordur.

Son düzenleme:
Cnm basın sqgolsun nedesem qcin dinmez
yaşadığın şey çok zor allah sana gonlundekini
versin..inşallah en kısa zamanda bir melwgin
Olur...allahim sana sabır ve huzur versin bwn
çok üzüldüm

Bilmiyorum ki yakında dematologa gidecem
sık sık oluyor bu kizqrikliklar Cnm....

ALLAH yardımcın olsun.bundan sonra herşey gönlünce olsun..hakkında hep hayırlısı olsun inşallah..yeni yıl sana, hepimize sağlık mutluluk ve huzur getirsin...

Merhaba arkadaşlar
Hayırlısıyla bende 2014 Nisan annesi olacağım
Sizler şimdi bebeklerinizi büyütme telaşındasınız.
Öncelikle Rabbim hepsine uzun ömürler versin, hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah

Ben şu an bebeğimin ihtiyaçlarını hazırlıyorum.
Ve almak istediğim bir ürün var.
Kullanan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Gün içinde evde benim bulunduğum yerlerde bana eşlik edebilecek bir ana kucağı arıyorum.
Bebeği rahat eden.
Hem uyanıkken, hem uyuyorken kullanabileceğim bir ürün arıyorum.
Kullanan var mı aranızda?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

canım inşallah senin bebeğin de sağlıkla dünyaya gelsin.Allah ona sağlık,uzun ve güzel bi ömür versin.
anakucaklarında bebekler genelde iki büklüm oluyor.uyurken kullanmak sağlıklı olmaz gibi bana göre ama tercih senin tabii ki.
bebeğin uyuyabileceği anakucakları var mı bilmiyorum burdaki arkadaşlardan alanlar oldu hatırladığım kadarıyla titreşimli
ve sallananlardan falan..ha bi de aklıma hamak geldi bu da alternatif olabilri senin için..
biz gitti gidiyordan aldık casuel diye bi marka.sallanmıyor...titreşimsiz...ben kızımı hiç sallamıyorum çünkü büyük kızımdan bu konuyla ilgili kötü bi deneyimim var.bebek küçükken güzel büyüdükçe ağırlaşıyor ve onu sallayarak uyutmak başlardaki gibi kolay olmuyor...en azından benim büyüğüm 3 yaşına kadar sallanmak istedi.çok sıkıntı çektim..

yokum cnm..face çok zaman alıyo..:26:

valla öyle yazıyo benm okuduğum yerlerde..

cnm ben de ana kucağı arıodum ama şuam bebek arabasını (seyahat sistem yani ana kucaklı) evde kullanıorum süper oluyo..

ama ben kış oldugundan dışarı sık çıkmıorum çıkınca da evde yıkıorum tekerlerini belki sen bahar yaz olcağı için zorlanabilirsin o şekilde..:26:2 araba da işine gelmeyebilir tabii..ama bi tanıdğında filan hani eski tip ağır bi araba olur kullanmıodur istemekte fayda var..yanımda koyuyorum mutfakta yemeğimi yapıorum mesela..

Yarin 70 günlük oluyor uz ve 2.ay aşımız var
kafama takılan birşey var herkez kızımın çok
emdigini ve kilolu olduğunu söylüyor....
Yaklaşık 3 hafta önce kızım 5600 grm di boyunu
bilmiyorum yarın sağlık ocaginda kilo ve boyunu
olcwcekler...birde siz bebislere kaç günde bir banyi
yaptiriyorsunuz

Tatlı kardeşim bebek seni cennette bekler inş.Geçmiş olsun.Bunun tesellisi çok zor maalesef.Nasip böyleymiş

sadece anne sütü veriosan hiç problem deil..bizimki de ööle dr lar hep maşallah dio anne sütüyle obez olunmaz ilerki aylarda azalacak zaten kilo alımı bi de hareketlennce kilo alsın bile istersin yani..

bana da çok dediler de gıcık oluodum cahil cühela konuşmalar boşver..ne biliolar çok emdiğini ölçmüşler mi..ben anası oldugum halde anlayamıorum bi az çekio bi çok..

zaten tok olsa emmez cnm benmki bu ara naz niyaz emio..toksa hayatta emmio..

sadece şunu diyim 3 aydan itibaren sosyalleştikleri için her ağlamasına meme vermemek lazımmış, belki insan içine çıkmak istiyo, belki sıkılıyo gibi..bizimkine şimdi oyuncak aldık mesela ağlayınca onlar bayagı oyalıyo yada olmassa başka odaya götürmek o da olmassa bilgisayardan ninni açıp oyun oynatmak başka insanlara komşuya filan götürmek..şimdi 3 aydan sonra da süt çocuğu jmnastiği var ona başlıcaz yavaştan..şimdiden elleriyle yüzümüzü filan yokluyo bakalım ama benmki senden 20 güne yakın büyük ona göre hesap yap

Herkez birşey deyip duruyor tatlımelinde olsa
Bebeğin ne kadar emdiğini hesaplayacaklarsağlık
Ocağı'na gittik kızım tam 6 kilo olmuş boyunda 61 cm
Olmuş hemşire gayet iyi dedi dediğin gibi anne sütüyse
Sorun yokmuş seninki kaç günlük oldu cnm

Kızlar medelanın mini elektirikli ve pilli süt pompası var ucuzdA diğerlerine göre alsam faydasını görür müyüm acaba?

canım fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ben lansinoh kullanıyorum ikili elektirikli çok memnunum fiyatıda 150 tl civarında diğerlerine göre baya uygun gelmişti hem ikili olduğu için zaman kaybı da olmuyor sağarken acıtmıyor da

ayrıca maşallah kızına boyu da kilosuyla gayet orantılı uzuyor..

yani zaten şişman görünmüodur bebeğin benmki daha kısayken daha kiloluydu o bile normal görünüyodu..

benmki haftaya 3 aylık oluyo cnm inşallah..

Sağol canım kızımın yanakları çok tonbul bana
çekmiş o yuzren tonbul görünüyoriçim
rahatladı valla..her gelen gören obez olacak
diyordu aklim çıkıyor canım valla en
iyisi yalnız olmakmis karışan eden yok
zaten hemsire bebeğe çok iyi baktığımı söyledi
ınan çok mutlu oldum millet psikolojimi bozuyor
aşımızi olduk inşallah huysuz olmaz :18:masallah
senin bebis büyümüş üç aylık oduktan sonra herşey daha
güzel oluyormuş darısı başımızasenin bebis boyu
kilosu kaç tatlim:26:birde her meme istediğinde emziriyor musun

yaw arkadaşlar aynı sorunun değişik türünü biz de yaşadık.benim kızım küvezden 2900 gr çıktı.ilk 2 ay istikrarlı bir şek,lde 750 gr aldı.son ay da 900 gram almış.millet ilk 2 ay çok diyordu sütün yetmiyor mu diye..sinir oluyordum.şimdi toparladı.dr ve sağlık ocağındaki hemşire gayet iyi normal diyo millete ne oluyosa..zaten hemşire 600 gr ın altında kg alırsa yetmiyordur sütün, gelişimi normal dedi.boyu da 62 olmuş.tam 10 cm uzamış 3 ayda..

medela swing harika arkadaşlar,
medelanın elektiriklisi ile 40 dak da çektiğim sütü swing ile 20 dk da çıkarıyorum.yalnız göğüs hassasiyeti olanlar için iyi olmayabilir.3 ayarı var siz değiştirmezsenz kendisi otamatik yavaş masaj halinden orta ve hızlı çekime geçiyor.ancak ben direk hızlıya ayarladığım için belki biraz ağrı yaptı ama sorun değil o kadar.dayanılabilri hafif bi ağrı benim için.zaten hastane tipine en yakın pompaymış.

son hali bilmiorum ama tam 2 aylıkken boyu 59 cm kilosu 7 ydi..

ya sdf82 nin dediği gibi az kilo alsa sütün mü yok çok olsa çok mu emziriosun obez mi olcak..

artık bende bi stres haline geldi..

çocugu olan birinin yanında bebeğime bakarken telaşlanıorum elim ayağıma karışıyo

bişi dicek bi akıl vercek diye..

şimdie kadar da akıl vermeyeni hiiçççç görmedim desem yeridir..

belki 1 kişi:44:

cnm evet her ağlayınca emziriorum ama bizim şööle bişi oldu normalde 2 saatte 1 emiordu düzenli..

birkaç gün çok az emdi hatta 5 saat filan neredeyse hiç emmedi zorla bir iki ağzına tıkmam dışında.

ben de korktum bırakcak die kaşıkla verdik sütü 2 kez..

neyse çok şükür bu ara normale bindi ama biraz öğünlerinin araları açıldı..

zaten uzman tvde 4. aydan itibaren 3-4 saati bulabilir diodu..

artık ısrar etmiorum iice acıkınca zaten belli edio ağlıyo vs..

aman soğumasın da emmekten..:26:

bir de zaten çabuk acıkıyo die her uyumadan emzirirdim o da balık gibi içerdi yavrum,

ama artık uyuycağı zaman istemio (karnı toksa mesela yarım saat 1 saat önce emdiyse)

yalancı emzikle uyuyo..

öyle işte birden bir günde filan deişti çocuğun düzeni..

ama tabi bu ii bişey sonuçta büyüyo çok şükür

de insan hep alıştığı şekilde devam etcek sandığı için anlaması zaman alıyo çocuğun ne istediğini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…