Merhaba kizlar,
Kizim 12 haftalik oldu.Ama, Son 3 gundur ne denediysem yemiyor. Sutum yok denecek kadar az zaten emmiyorda. Mama veriyorum degisik mamalar degisik biberonlar denedim, bir suru oyunlar uydurdum ama naptiysam gunde 350 - 400 ml fazla yemiyor son uc gundur.
Bugun doktora oturduk kan testi fln yaptilar hasta olabilirmi enfeksiyon kapmis olabilirmi diye, masallah cok saglikli hic birseyi yok. Uyanikken guluyor konusuyor ama is mama yemege geldimi basyor yaygarayi. Uyurkende yedirmeyi denedim agzinda tutuyor emmiyor.
Bir tavsiyeniz varmi nasil yedirebilirim. su an 6 kilo kizim doktor alt limit en az 600ml icmesi gerek dedi ki normalde 1000ml fln icmesi gerekiyormus gunde, oysa bir zorla alt sinirim yarisini iciyoruzHasta olucak bisi olucak diye cok korkuyorum, sizce ne yapsamda bu sorunu cozebilsek ? (((
Ben aralikta dogum yaptim, oglum cok sık emmek istiyordu vede gunduzleri hic uyumuyordu, 23. Gunde doktora getirdik ve sadece 200 gram almis doktor bebegin ac dedi cok uzuldumher emme sonrasi 60 ml mama yap nekadarini icerse icsin dedi, fakat bebegim her memeden sonra mamayi kabul etmiyor, birde sutum cogalsin diye ugrasiyorum acaba sutum cogalabilirmi yoksa biberona alisip gider mi?. Aranizda boyle sorunlarin ustesinden gelen oldumu sizler ne yaptiniz ?.
Merhaba kizlar,
Kizim 12 haftalik oldu.Ama, Son 3 gundur ne denediysem yemiyor. Sutum yok denecek kadar az zaten emmiyorda. Mama veriyorum degisik mamalar degisik biberonlar denedim, bir suru oyunlar uydurdum ama naptiysam gunde 350 - 400 ml fazla yemiyor son uc gundur.
Bugun doktora oturduk kan testi fln yaptilar hasta olabilirmi enfeksiyon kapmis olabilirmi diye, masallah cok saglikli hic birseyi yok. Uyanikken guluyor konusuyor ama is mama yemege geldimi basyor yaygarayi. Uyurkende yedirmeyi denedim agzinda tutuyor emmiyor.
Bir tavsiyeniz varmi nasil yedirebilirim. su an 6 kilo kizim doktor alt limit en az 600ml icmesi gerek dedi ki normalde 1000ml fln icmesi gerekiyormus gunde, oysa bir zorla alt sinirim yarisini iciyoruzHasta olucak bisi olucak diye cok korkuyorum, sizce ne yapsamda bu sorunu cozebilsek ? (((
Ben aralikta dogum yaptim, oglum cok sık emmek istiyordu vede gunduzleri hic uyumuyordu, 23. Gunde doktora getirdik ve sadece 200 gram almis doktor bebegin ac dedi cok uzuldumher emme sonrasi 60 ml mama yap nekadarini icerse icsin dedi, fakat bebegim her memeden sonra mamayi kabul etmiyor, birde sutum cogalsin diye ugrasiyorum acaba sutum cogalabilirmi yoksa biberona alisip gider mi?. Aranizda boyle sorunlarin ustesinden gelen oldumu sizler ne yaptiniz ?.
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Ekim anneleri olarak formu takip ederek sizlerin deneyimlerinden faydalanıyorum.Ben37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
kızlar bilmiyorum sizde durumlar nedir?benim kızım pek ağlamıyor..kb ve kayınvalidem pek ağlamıyor. bu çocukta bi sorun mu var diyip duruyorladı.
neyse,2 aylıkken dr a götürdk dr emmesi iyiyse bi sorun yok dedi ki ilk 2 ay benim kızım çok uzun kalıyordu memede.ayrıca bazı insanlar sinirli olur bazıları sakin..bebekler de böyledir daha ne istiyorsunuz diye de çıkıştı...ama yine de insanın aklına bi an da olsa soru işareti sokuyorlar..
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Ekim anneleri olarak formu takip ederek sizlerin deneyimlerinden faydalanıyorum.Ben37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
benim de kanamam yaklaşık 50 gün sürdü ama son zamanlarda bazı ara ara ve az az geliyordu.gün geçtikçe azaldı yani..
avent natural pompası alan arkadaşlar,
bugün e bebek mağazasına gittim.doğru hatırlıyormuşum.yazın daha pahalıydı, dedim kıza. kız natural pomapanın geçen yaz başı çıktığını ve bu yüzden o zamanlar 500 lira civarı olduğunu söyledi.şimdi 270 lira civarıymış.bendeki avent de elektirikli olandan sanırım çünkü kızın natural diye gösterdiğinin pompası ayrı ve büyük gibi.kutudan öyle gözüküyor.
.ben elektirikli aventten hiiiç memnun değilim.iyi ki 5 yıllık medelam var.
ayrıca bebeğimin gözü sulanıyor ve çapaklanıyor.göz dr una götürdük.doğuştan gözyaşı kanalı tıkanıklığı teşhisi koydu. bol bol masaj yapacaksınız, dedi..uzman tv de izledim göz hastalıkları uzmanı bu iş için sondalama işlemi varmış bebek 6 aylık olmadan yapılıyormuş..başına böyle bi şey gelen var mı aramızda?..
canım merhaba, avent natural pompayı biz ingiltereden bildiğimiz için yakın takipteydik fiyatı ilk çıkınca 399 TL idi ,hiç 500 olmadı, sonra da 299 civarına indi. şimdi ebebekte jokerde sık sık kampanyada 279'a bile bulan arkadaşım var. bana sorarsan da parasını fazlasıyla hak eder. bizim kız grubu avent natural kullanıyor ve buzluklar süt stoğu dolu çok şükür.
seninki eski serinin pompası muhtemelen, ondan da çok verim alan arkadaşım oldu ama montajında hata yapıyorsun sanırım. o gelişmiş elektronik bir alet senin tercihin kadar hız ayarı var mesela, hafızası filan çok iyi, aynı zamanda içinden manuel başlık da çıkıyor yani hem elektrikli hem de manuel pompayı aynı paraya almış oluyorsun.
teknik servise götür, onlar monte etsinler olmadı.
diyelim arızalı aynı gün tamir olmazsa yedek pompa bile veriyorlar...tabii çalıştırmak istiyorsan. zaten pompam var demişsin, emin olamadım canım sen bilirsin.
Merhaba kizlar,
Canım ayne sebeplerden 15 gündür ben de karaları bağlamış durumdayım. Benim kız 10 ekim doğumlu sütüm azdı. Gecen haftaya kadar mama ile karışık geldik. Son 3 gündür de benim de sütüm bitti. N'apalım kısmet, yine de anne sütü aldı bebelerimiz canları sağolsun. Fakat 3420 doğan kızım şu an 5100 gr. en az 5500 normalı 6 kilo civarı. Dert değil ama böyle giderse hiç kilo alamaycak. İştahsız!.. üşenmiyorum elimde kalem içtiği mamanın hesabını tutuyorum 480 ila 520 cc.arası içiyor hergün. Mevcut kilosuna göre 5*150:750 içmesi gerekir. 600 'ü görsem ona da razıyım. Ama yok. Gerci sağlığı yerinde keyfi yerinde ama bu iştahsızlıkla ya bi'şey olursa diye endişeleniyorum. Dr. mamalarına karıştırmam için bir gıda takviyesi verdi onu da cok kullanmak istemiyorum. Kızımı da yemesi için çok zorlamak istemiyorum daha şimdiden elimizde bir lokma çocuğun peşinde koşan annelerden olmayalım yaa..
Ama bir geçiş dönemiymiş herhalde biraz sabredelim bakalım.
Bir de sen yurtdışındaydın.Ordaki dr.lar kızına sürekli olarak kullanması için d vitamini verdiler mi? Bir de biliyorsun sezin61 face de grup kurduğu için burdaki üyeliği sonlandırıldı, seni merak ediyordu bugün yazmış. Ben de kayınvaldeni ve gayrimeşru eltinin bebeğini merak ettim her şey yolunda mı?
Kizlqr bebeklerinize su veriyor musnz
ben vwemiyorum qma etrafimdakiler ısrarla
ver diyor vermessem bebek hasta olurmus
birde kızım surekli emmek istiyor uyanık olunca
surekli emiyor aradan bir saat geçmeden tekrar
emiyor büyükler surekli mesih iyi değil eiyor kafayı
yiycemne yapsam şu versem mı hiç şu vermedim:26:
birde kızım bu gece tam 9 saat uyudubu kaear
uyuması normal mı
Selam kızlarrrr...
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun, sağlıklı mutlu, huzurlu, bol sütlü az kolikli bir yıl olsun inşallah :))
.
Benim oğlan bir doğdu pir doğdu desem yeridir. İnanın insanlıktan çıkmış durumdayım Allah daha beter etmesin :))
Kendime vakit bile ayıramıyorum, uykusuzluk ve yorgunluk bazen tak dedirtiyo, sinirden deliriyorum :)
Hele bir de doğumdan beri çabalaya çabalaya emzirmeyi başardığım bebeğim 2.ay aşılarından sonra memeyi reddetmeye başlayınca benim tüm psikolojimde çöktü.. Kaç gündür harap oldum emsin diye, sütümde azalmaya başladı. düzenli sağıyorum ama o da fayda etmedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun, sorunsuz güzel bir yıl geçirelim inşallah..
doyuyordur canım çünkü 70 günlükken 6 kilo 61 cmcanm dedıklerının aynısı bende de oluyodu göğsümden hıc ınmıyordu.2 ihtimal var.ya karnı doymuyor yada senın kokunu ıstıyor.benımkı maalesef sutum yetmıyormus ama kılo alımıcok az bnmkı 3600 dogdu 1 ekımde dun tartıldı 5400sımdı mama takvıyelı gıdıyoruz doyunca bırakıo benı oyun falan ıstıyo gogsumu veya mama versemde almıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?