2013 ekim bebekleri büyürken:)

Merhaba kizlar,
Kizim 12 haftalik oldu.Ama, Son 3 gundur ne denediysem yemiyor. Sutum yok denecek kadar az zaten emmiyorda. Mama veriyorum degisik mamalar degisik biberonlar denedim, bir suru oyunlar uydurdum ama naptiysam gunde 350 - 400 ml fazla yemiyor son uc gundur.
Bugun doktora oturduk kan testi fln yaptilar hasta olabilirmi enfeksiyon kapmis olabilirmi diye, masallah cok saglikli hic birseyi yok. Uyanikken guluyor konusuyor ama is mama yemege geldimi basyor yaygarayi. Uyurkende yedirmeyi denedim agzinda tutuyor emmiyor.
Bir tavsiyeniz varmi nasil yedirebilirim. su an 6 kilo kizim doktor alt limit en az 600ml icmesi gerek dedi ki normalde 1000ml fln icmesi gerekiyormus gunde, oysa bir zorla alt sinirim yarisini iciyoruz Hasta olucak bisi olucak diye cok korkuyorum, sizce ne yapsamda bu sorunu cozebilsek ? (((

mrb cnm sanırım 12. hafta da bişi var.. nette yaz 3 aylık bebek emmek istemiyor diye bisürü şey çıkıyor..ben yazdım ordan biliorum..memeye yaklaşınca basıyodu yaygarayı..6 saat bişi yemedi mesela..mama da vermedim hiç..sonra tek göğsümden emmeye başladı..neyse bu ara iyiyiz şükür..ancak 4. aydAn itibaren bebeğin emme sürelerinin arası açılırmış..yani 4 saate kadar olabilirmiş..benim düşüncemse şööle benmkinin kilosu da maşallah iyi ve sennki de öyle..bana kalırsa bizimkiler pek çok çocugun 3. ayda geçirdiği gelişme atağını erken geçirdi ve bu ara biraz yavaşladı..sorun yok..mutlu bizimki sennki de öyleyse çok da takılma..iştahı geçici bisüre azalmıştır..

Ben aralikta dogum yaptim, oglum cok sık emmek istiyordu vede gunduzleri hic uyumuyordu, 23. Gunde doktora getirdik ve sadece 200 gram almis doktor bebegin ac dedi cok uzuldum her emme sonrasi 60 ml mama yap nekadarini icerse icsin dedi, fakat bebegim her memeden sonra mamayi kabul etmiyor, birde sutum cogalsin diye ugrasiyorum acaba sutum cogalabilirmi yoksa biberona alisip gider mi?. Aranizda boyle sorunlarin ustesinden gelen oldumu sizler ne yaptiniz ?.

cnm süt artması için yaş maya oluyor ya dörtlü pakette, onun bir tanesinin 3 te birini pekmezle ez ye günde 1 defa süt artana kadar..çok farkediyo..ilk zaman olabiliyor..benim ilk zaman mama verip sonra sütle devam eden arkadaşım var..ama bi tavsiyem kendine güven ve sütünün olacağına inan..en önemlisi bu..eğer pompan varsa her emzirmeden sonra 5-10 dk sağ..bebek emdikçe süt geliyo çünkü..eğer mama bebeğe kafi gelirse emmesi azalcağı için pompayla takviye yapman gerekir..

ama bebeğin mamayı kabul etmiyorsa aç kalmasın istersen başka dr a da göster tekrar..

canım keyfi yerindeyse bence çok zorlama. iştahları günden güne değişebiliyor.
bize dr 3. ayda artık istediği kadar beslenir, arada reddedecek, kafayı çevirecek, dedi. o karar verirmiş ne kadar emeceğine. benim kızım da pek iştahlı değil ama büyümesi normal sınırlar içinde. sorun etme bence.

farklı marka mamaları deneyebilirsiniz. seçici olabiliyor bebekler.

nette sütü artıran birçok besin önerisi var. aratın, damak tadınıza göre dilediklerinizi yiyin.
stres yapmamaya çok dikkat edin. sütün en büyük engelleyicisi o bence. bir de iyi dinlenin.
bol sıvı(su, ayran,süt, çorba) alın, sağlıklı beslenin. hamurlu tatlı yerine sütlü tatlılardan arada tüketin. milupa nın emziren anne çayı ile humana da sütü artırıyor. sık sık emzirin bir de, yorucu olsa da faydasını görürsünüz. olumlu düşünün, sütünüz de artar.
sütüm azaldığı dönemlerde bunlara dikkat ettim. artış oldu. mamayı azalttık. siz de artırabilirsiniz bence.

canım seni çok ii anlıyorum bende aynı şeyleri yaşadım emzirmeyi çok istememe rağmen emzirme anları tam bir işkenceydi emzirirken kanıyordu sonra iyice ilthaplandı akıntılı beyaz hal aldı göğsümde bıçak saplanır gibi ağrı oluyordu emziremedikçe sütüm birikti göğüslerim şisti süt içerde iltihaplanma yaptı. kısaca mastit oldum bende herşeyi denedim en son madecassol ve fito krem kullanıp lansinoh göğüs pompasıyla sık sık sağdım imkanın varsa göğüs pompası mutlaka al ben onun faydasını çok gördüm yarası fazla olan göğsünü bir süre verme sağ diğer göğsünü de unutmasın diye arada ver birde sağdığın sütü dr brown marka hem gaz yapmayan hemde memeyi unutturmayan biberon var onunla ver benim bu şekilde iyileşti ve sütüm arttı şimdi çok şükür rahat rahat emziriyorum zamanla geçiyor merak etme

aynı durum bende de var. normal olduğunu düşünsem bile yine aklımı kurcalıyor bazı dedikleri... ciddiye almamak lazım, zamanla beceririz umarım.

geçmiş olsun. bence daha kısa süreli emzirmeyi deneyin bir süre. emzirdikten sonra kalan sütü elle masaj yaparak(hemşirelerden öğrenebilirsiniz) sağıp içirin. pompa kullanıyorsanız ara verin.
işaretlediğim yer, -yanlış anlamadıysam- bebeğin kuvvetle asılmasından oluyor, sütünüz azalınca ayırın.
her seferinde doğru şekilde tuttuğundan emin olun, yanlış kavrayınca yanlış yere yükleniyor. yaraları artırıyor.

yaralar iyileşince bile %100 lanolin içeren ürün kullanmaya devam edin. çok yaranız olduğunda mama takviyesi yapın isterseniz,biraz rahatlatır.

canım merhaba, avent natural pompayı biz ingiltereden bildiğimiz için yakın takipteydik fiyatı ilk çıkınca 399 TL idi ,hiç 500 olmadı, sonra da 299 civarına indi. şimdi ebebekte jokerde sık sık kampanyada 279'a bile bulan arkadaşım var. bana sorarsan da parasını fazlasıyla hak eder. bizim kız grubu avent natural kullanıyor ve buzluklar süt stoğu dolu çok şükür.

seninki eski serinin pompası muhtemelen, ondan da çok verim alan arkadaşım oldu ama montajında hata yapıyorsun sanırım. o gelişmiş elektronik bir alet senin tercihin kadar hız ayarı var mesela, hafızası filan çok iyi, aynı zamanda içinden manuel başlık da çıkıyor yani hem elektrikli hem de manuel pompayı aynı paraya almış oluyorsun.

teknik servise götür, onlar monte etsinler olmadı.

diyelim arızalı aynı gün tamir olmazsa yedek pompa bile veriyorlar...tabii çalıştırmak istiyorsan. zaten pompam var demişsin, emin olamadım canım sen bilirsin.

canım çok sağol,
şu avent pompa beni çok sinir etti gerçekten baştan anlatayım.ben bunu geçen temmuz ayında interneten hepsiburadadn aldım.tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla bir de natural pompa vardı..adından ve fiyatından onun daha iyi olduğu anlaşılıyordu.temmuz ayında hepsiburadadaki fiyatı normal elektiriklinin 270 se onun da 450 diye hatırlıyorum ben.
evet hız ayarı var.hatta göğse masaj yapan aparat çok güzel acıtmıyor ama ben verim alamadım.en yüksek ayara geitiriyorm göğüs ucum kısa kısa ama hızlı gidiyor netice süt gelmiyor yada ben medelanın elektiriklisi de olduğundan onun üstüne pek düşmedüm çünkü o daha çabuk çıkarıo gibiydi.sonra ara ara denedim hatta geri gönderdim güya yapmışlar ama yine aynı..
daha sonra medelanın swingini aldım bi arkadaşım çok övdü.gerçeten çok iyi bi vakum gücü var.medela elektirikli ile 40 dk çektiğim sütü onunla 20 dk da çekiyorum.motoru kolye gibi takıyorum.ve ayarlıyorum ilk önce masaj ayarı var ama ben en hızlıya getiriyorum.en hızlıya gelirken önce orta hıza geliyor ama orta hız en hızlıdan daha hızlı gibi en son hıza gelince ise daha derinden ama daha yavaş ve daha çok çekiyor.kısacası ben swingden memnunum.ama göğüs ağrısı yaşayanlar için kesinlikle avent...ben dilinden anlamadım gitti..

kızlar bebeğim 12 günde 120 gr almış..çok az geldi bana..
sizce?..
şuan 3 ay 12 gü,nlük

burun hırıltısından dün doğru dürüst emmedi.zaten son zamanlarda biberondan veriyordum sanki onun rahtlığını arıo gibiydi.
bibebrona alışmasın diye aventinkini aldım halbuki..
ben büyük kızımı pek emziremedim ya bunda da öyle olur mu korkusu var arkadaşlar yaa..
çok da zayıf
gözüküyr.dr biraz minyon bi bebek dedi ama sanırım kg ile ilgili söyledi.
3 ay 12 gülük.2900 ile küvezden çıktı.şimdi 5430m gr.62 cm..
uzman tv den baktım 4.ay bebekelrin kg alımı azalırmış 500 gr normalmiş..

biberona alıştığını düşünüyorum çünkü artık daha az kalıo memede..ve göğsümü sündürüyo..önce emziriyrm sora biberon veriyorum kalan sütü vermek için..xzaten EMZİRDİKTEN SONRA ÇIKAN SÜT taş çatlasın 50 cc..

Canım ayne sebeplerden 15 gündür ben de karaları bağlamış durumdayım. Benim kız 10 ekim doğumlu sütüm azdı. Gecen haftaya kadar mama ile karışık geldik. Son 3 gündür de benim de sütüm bitti. N'apalım kısmet, yine de anne sütü aldı bebelerimiz canları sağolsun. Fakat 3420 doğan kızım şu an 5100 gr. en az 5500 normalı 6 kilo civarı. Dert değil ama böyle giderse hiç kilo alamaycak. İştahsız!.. üşenmiyorum elimde kalem içtiği mamanın hesabını tutuyorum 480 ila 520 cc.arası içiyor hergün. Mevcut kilosuna göre 5*150:750 içmesi gerekir. 600 'ü görsem ona da razıyım. Ama yok. Gerci sağlığı yerinde keyfi yerinde ama bu iştahsızlıkla ya bi'şey olursa diye endişeleniyorum. Dr. mamalarına karıştırmam için bir gıda takviyesi verdi onu da cok kullanmak istemiyorum. Kızımı da yemesi için çok zorlamak istemiyorum daha şimdiden elimizde bir lokma çocuğun peşinde koşan annelerden olmayalım yaa..
Ama bir geçiş dönemiymiş herhalde biraz sabredelim bakalım.
Bir de sen yurtdışındaydın.Ordaki dr.lar kızına sürekli olarak kullanması için d vitamini verdiler mi? Bir de biliyorsun sezin61 face de grup kurduğu için burdaki üyeliği sonlandırıldı, seni merak ediyordu bugün yazmış. Ben de kayınvaldeni ve gayrimeşru eltinin bebeğini merak ettim her şey yolunda mı?

Selam kızlarrrr...
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun, sağlıklı mutlu, huzurlu, bol sütlü az kolikli bir yıl olsun inşallah :))
.
Benim oğlan bir doğdu pir doğdu desem yeridir. İnanın insanlıktan çıkmış durumdayım Allah daha beter etmesin :))
Kendime vakit bile ayıramıyorum, uykusuzluk ve yorgunluk bazen tak dedirtiyo, sinirden deliriyorum :)
Hele bir de doğumdan beri çabalaya çabalaya emzirmeyi başardığım bebeğim 2.ay aşılarından sonra memeyi reddetmeye başlayınca benim tüm psikolojimde çöktü.. Kaç gündür harap oldum emsin diye, sütümde azalmaya başladı. düzenli sağıyorum ama o da fayda etmedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun, sorunsuz güzel bir yıl geçirelim inşallah..

Canim sorma bendede sut yok, halada savastayiz yeme konusunda. Ayin 3u doktor kontrolumuz var bakalim kilo alimi kaybi varmi gorcez. Bende tutuyorum saat saat ne kadar icti diye bizde 500u zor goruyoruz. Bizimkide 3 Ekim dogumlu, saglikli olsunlarda dedigin gibi elimizde mama park park gezmeyelim ins gecici bir donemdir acilir istahlari.. Face grubuna baktim ama bulamadim, buldugum kapali grup diyordu..

Ayin 24u tasindilar buraya evleri bitti 14 senelik kredi aldilar, kaynana torunumda torunum hergun bahcede cocuk gezdiriyor. Dun yilbasi aksami 12 de camdan havai sifeklere bakiyoruz, kadin yine cocuk gezdiriyor bahcede anasida hahaaa hiiii havai fisek patlatiyor sarabi elinde, camdan bakarken bizi esimle gordu selam bile vermedi, cocuk o guruldude sokaga cikarilirmi Allah korusun fiseklerin parcasi fln gelse, bizim kis misil misil uyudu valla.. Bu aralar bizde ekonomik olarak 0 gormus durumdayiz o sebepe benim adam kutlamalara katilamadi, evde oturdu.. Valla sirf sinir etmek icin yaratilmislar, kendi bahcemden evimden etti beni, ohh bir yayildi daha kis gunu terasa. Benim adamda ayy amcayim ben yegenim diyip geziyor ortalarda, napcaz bilmiyorum. Yavrum yesin iyi olsunda baska bisi istemem. Allahta onlari birbirine dusursun oyle bir dert versinki benimle evimle ugrasmayi, laf fitnelemeyi biraksinlar, tum duam bu..

Gruba eklersen sevinirim benide ..

Kizlqr bebeklerinize su veriyor musnz
ben vwemiyorum qma etrafimdakiler ısrarla
ver diyor vermessem bebek hasta olurmus
birde kızım surekli emmek istiyor uyanık olunca
surekli emiyor aradan bir saat geçmeden tekrar
emiyor büyükler surekli mesih iyi değil eiyor kafayı
yiycemne yapsam şu versem mı hiç şu vermedim:26:
birde kızım bu gece tam 9 saat uyudu bu kaear
uyuması normal mı

canm dedıklerının aynısı bende de oluyodu göğsümden hıc ınmıyordu.2 ihtimal var.ya karnı doymuyor yada senın kokunu ıstıyor.benımkı maalesef sutum yetmıyormus ama kılo alımıcok az bnmkı 3600 dogdu 1 ekımde dun tartıldı 5400 sımdı mama takvıyelı gıdıyoruz doyunca bırakıo benı oyun falan ıstıyo gogsumu veya mama versemde almıyo

ben internetten ninni açıyorum sözsüz olanından bıraz dırenıyo ama sonra emıyo rahatlatıo gercekten

doyuyordur canım çünkü 70 günlükken 6 kilo 61 cm
di..kafayı yiyecwm bir saat içinde 4 defa emdiği resmen memeye
sarılıyorgünde on tane bez degistiriyorum ...ayrıca yere
koyuyorum yatmak istemiyor belini kaldiriyor kalkmak istiyor
Emdikten sonrada kocaman gobekle rahat edemiyor
başlıyor bağırmaya..yüzüstü yatmak istemiyor neredeyse
taklq atacak yüzüstü yatincq kizimin huyu değişti ilgilenmeyince
ağlıyor surekli ayaklarının üstüne bqsmqyi yadq emmeyi isyiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…