2013 ekim bebekleri büyürken:)

ay o millet yok mu..

yav sorduk mu arkadaşım bana sormadan bişey de demesin bi Allahın kulu yaa..

herkes mi uzman arkadaş ya..

artık insanların yanında emzirmekten korkar oldum..:

ayy boğazına gitti sütün mü tazyikli acaba

ayy kustu midesinde bişey mi var

bbek çok kilo almış sen ... (emziren anneler için içecek adı) içiosun bebekte şişlik mi oldu..

çok sık emziriosun belki acıkmamıştır (yaa aç olmayınca zaten zorlasam yemiyoo)

daha gazı çıkmadı acıkmış olamaz(ne biliosun öyle kaide mi var gazı tamamen bitince gösteren alet mi var nerden bilelim)

insanların yanında alt deiştirmekten de..:

bacağında iz yapar çok sıkma..

bakıyım çok mu sıktın..(3 aydır sen deiştiriodun demi benm çocugun altını diesim gelio)

kabız mı olmuş yavrum..(çocuk o saate kadar sayılmıycak sayıda kaka yapmıştır halbuki)

ıslak mendil kullanma..(kullandığım da ıslak pamuk mendil yenidoğan için)

pipisinin derisini çekmio musun (yenidoğanın derisi henüz ayrılmamış oluyo ve çekmeye çalışmak ciddi zarar verebiliyo)

biz pipisini yukarı doğru koyup bezi kapatırdık..(neden yukarı doğru şelale gibi gitsin die mi)

milletin yanında çocuğumun gazını çıkarmaktan da..

birisi: bak sen öyle tutma yüz aşağı dizine yatır (bizimki sevmio cıyak cıyak ağlıyo ki arada yatırıyorum da ama o an öyle yatırmak istemedim belki)

şöle yüzü dışarı bakcak şekilde tut karnını da sıkıca tut

(çocuk olmuş 3 aylık şimdie kadar bilinmez sayıda gaz çıkartmışım

her pozisyonu tabii ki biliorum hatta senn bilmediğin pzisyonları teknikleri de

ki söylediği teknik hiç duyulmamış bişey olsa bari başımın üstünde yeri var)

ne dolmuşum be

daha yazsam burdan yemene yol olur..

kızlar bilmiyorum sizde durumlar nedir?benim kızım pek ağlamıyor..kb ve kayınvalidem pek ağlamıyor. bu çocukta bi sorun mu var diyip duruyorladı.
neyse,2 aylıkken dr a götürdk dr emmesi iyiyse bi sorun yok dedi ki ilk 2 ay benim kızım çok uzun kalıyordu memede.ayrıca bazı insanlar sinirli olur bazıları sakin..bebekler de böyledir daha ne istiyorsunuz diye de çıkıştı...ama yine de insanın aklına bi an da olsa soru işareti sokuyorlar..

evet arkadaşım yaa,
benim de kv m kb m çok yardım ederler ama
çok bilmişlik de taslarlar..
onun dışında konu komşu da bazen aynısını yapar hehe derim
pek polamiğe girmeyi sevmiyorum ama gıcık oluyorm sütün yetmiyor mu acaba.
Allah tan 3.ay toparlandı daha iyi oldu.

valla benmki de pek ağlamıuodu..ama son 1 haftadır bi ses geldi maşallahı var..

bazen ssıf sesini duymak için ağlıyo gibi geliyo:26:

ilk 2 ay benmmki de çok kalıyodu herkes de bi laf ediyodu boşver..

Kızlar dün İkinci ay aşımızi olduk
Kızımın atedi çıktı ne yapabilirimcok korkuyorum

Masallqh tatlim bebise gayet iyi insanların
amacı yardım etmekmi korkutmakmi anlayamiyorum Cnm
bende her istediğinde emziriyorum süt varken bol bol yararlansin
diyorum ;-) annelik çok zor korku endişe var bir yandqnda çok güzel

canım aile hekimin olası ateş durumuna karşı bir şey yazmadı mı
bizimki yazmıştı ancak benim kızımda ateş çıkmadığı için dr un yazdığı kağıdı attım.hatırlamıyorum ne yazdı.
eğer geçmediyse aile hekimine yada eczaneye sorabilirsin.zaten hafif ateş normal diyorlar

Merhaba canim. Gecmis olsun. Aslionda hemsirenin soylemis olmasi gerekiyordu.
Biz de asimizi iki gun once olduk. Eve gidince bir cay kasigi calpol surup vermem soylendi.
Atesi cikarsa bes saat sonra bir cay kasigi daha verirsin dediler. Cok sukur atesi cikmadi kizimin.
Korkulacak bir sey yok canim. Atesinin cikmasi normalmis. Bize bu surubu bir ay once kontrole gittigimiz dr. Yazmisti.
Igne vuruldugunda atesi cikar diye. Ayni surubu soyledi hemsiremiz de..

Kizlar bebisleriniz ne kadarlik oldu?
Boy ve kilo alimi nasil?
Benim kizim iki aylik. Boyu 55 cm 5 kilo..

kızlar ben de adet durumunu merak ediyorum. siz de benim gibi hala adet olmadınız mı?

aranızda adet olan var mı?

Hiç birşey vermedi Cnm birinci qy asisinda hiç
birşey olmamıştı...şükür atesi düştü sadece
çok nazlı oldu ara ara ağlıyor kucağıma
alinca susuyor

Kizlar bebisleriniz ne kadarlik oldu?
Boy ve kilo alimi nasil?
Benim kizim iki aylik. Boyu 55 cm 5 kilo..
Sağol Cnm ben damladan başka hiç ilaç
kullanmadım tatlim aile hekimide dr da ilaç
yazmadı qtesimiz düştü...
Benim kızım 71 günlük oldu Cnm
dün 6 kilo 61 cm çıktı.

bebekler için mor calpol verdi dr bir çay kaşığı verirsin 37.5 i gecerse dedi..ama şükür yükselmedi vermedim ben de..

bizim bi göz dru tanıdığımız var.onunla bu çapaklanma ve sulanma durumunu konuştuk.1 yaşına kadar hergün en az 60 masaj yapın 1 yaşına kadar geçti geçti.geçmezse ameliyat dedi.

benim bebeğimin sadece sağ gözünde var bu sorun.sabah akşam 10 ardan 20 masaj yapıyorum.demek ki azmış.çünkü yazık yavrucak özellikle uyandığında genellikle gözlernin altı çapak kaplı oluyor.bazen gündüz sulu çapaklanıyor yda sadece sulanıyor.

iyi de unutmadan nasıl yapcax o da ayrı bir konu...unutmamaya çalışmamız lazım demek ki...

Tavuklu makarna tavsiyen için sağol Cnm
akşam atesi 38 dereceydi kendi imkanlarimla
dusurdum öğleden sonra tekrar yükseldi gittim
eczqneye ve mor calpoldan aldım şu an atesimiz
dustu şükür sorunumuz kalmadı

sdf Cnm allah kizina şifa versin inşallah
en kısa zamanda iylesir

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Ekim anneleri olarak formu takip ederek sizlerin deneyimlerinden faydalanıyorum.Ben37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence. Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.

MEME İLTİHABI(MASTİT)

Meme iltihabı (mastit) memede ağrı, kızarıklık, hassasiyet ve sertlikle giden bir tablodur. En sık emziren annelerde doğumdan sonraki ilk üç aylık dönemde görülür. Memede ağrı, hassasiyet ve kızarıklık olur. Yüksek ateş, titreme, halsizlik gibi genel belirtiler de eşlik eder. Sebep genellikle meme başındaki çatlaklardan giren mikroplardır.

Hemen geniş etkili antibiyotikler başlanırsa 2-3 gün içinde enfeksiyon kontrol altına alınabilir. Destekleyici (balenli) sütyen ile memenin göğüs üzerinde sabit, hareketsiz kalmasının sağlanması, sıvı alımının artırılması iyi olur. Ağrılı durumlarda ılık duş alınması, memeye sıcak ıslak kompres uygulanması ve ağrı kesiciler kullanılması yararlıdır. Meme başından kan ve irin gelmediği sürece emzirmeye devam edilmelidir. Tedaviye geç başlanırsa veya antibiyotik tedavisi yetersiz kalırsa memede apse gelişebilir ve cerrahi müdahale gerekebilir.

Mastit gelişiminden korunmak için bebek sık sık emzirilmeli, memede sütün beklemesi mümkün oldukça engellenmelidir. Sağ-sol meme emzirme sırası sık sık değiştirilmeli, bebeğin her bir memeyi sabit değil birkaç ayrı pozisyonda emmesi sağlanmalıdır. Bebek doyduğu halde memede hala süt kalıyorsa meme pompayla sağılmalı süt boşaltılmalıdır. Ayrıca bebeğin doyduktan sonra memeyi emzik yerine kullanmasına izin verilmemelidir.

canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. senin için yukarıdaki yazıyı alnıtıladım.umarım yardımcı olabilmişimdir ve en kısa sürede bu ağrılardan kurtulursun..

canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. senin için yukarıdaki yazıyı alnıtıladım.umarım yardımcı olabilmişimdir ve en kısa sürede bu ağrılardan kurtulursun inşallahh..

canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. senin için yukarıdaki yazıyı alnıtıladım.umarım yardımcı olabilmişimdir ve en kısa sürede bu ağrılardan kurtulursun inşallahh..

Çok teşekkür ederim canm ilgin için:)
Mastit değil benim sorunum bebeğim emiyor göğsüm boşalıyor.benimki göğüsucu egzamasıymış Yinede çok teşekkürler

Çok teşekkür ederim canm ilgin için:)
Mastit değil benim sorunum bebeğim emiyor göğsüm boşalıyor.benimki göğüsucu egzamasıymış Yinede çok teşekkürler

cnm sennki mastit deil..ben 2 defa mastit oldum ordan biliorum..bende de göğüs ucu çatlağı vardı ama dediğin gibi egzamaysa sennki farklıymış..Allah yardım etsin daha ii bi cildiyeci bulmaya çalış güzelim..benm göğüs ucum 2 aydan sonra düzeldi tamamen genelde de öyle oluyor umarım sennki de geçer çabukça..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…