yaw arkadaşlar aynı sorunun değişik türünü biz de yaşadık.benim kızım küvezden 2900 gr çıktı.ilk 2 ay istikrarlı bir şek,lde 750 gr aldı.son ay da 900 gram almış.millet ilk 2 ay çok diyordu sütün yetmiyor mu diye..sinir oluyordum.şimdi toparladı.dr ve sağlık ocağındaki hemşire gayet iyi normal diyo millete ne oluyosa..zaten hemşire 600 gr ın altında kg alırsa yetmiyordur sütün, gelişimi normal dedi.boyu da 62 olmuş.tam 10 cm uzamış 3 ayda..
ay o millet yok mu..
yav sorduk mu arkadaşım bana sormadan bişey de demesin bi Allahın kulu yaa..
herkes mi uzman arkadaş ya..
artık insanların yanında emzirmekten korkar oldum..:
ayy boğazına gitti sütün mü tazyikli acaba
ayy kustu midesinde bişey mi var
bbek çok kilo almış sen ... (emziren anneler için içecek adı) içiosun bebekte şişlik mi oldu..
çok sık emziriosun belki acıkmamıştır (yaa aç olmayınca zaten zorlasam yemiyoo)
daha gazı çıkmadı acıkmış olamaz(ne biliosun öyle kaide mi var gazı tamamen bitince gösteren alet mi var nerden bilelim)
insanların yanında alt deiştirmekten de..:
bacağında iz yapar çok sıkma..
bakıyım çok mu sıktın..(3 aydır sen deiştiriodun demi benm çocugun altını diesim gelio)
kabız mı olmuş yavrum..(çocuk o saate kadar sayılmıycak sayıda kaka yapmıştır halbuki)
ıslak mendil kullanma..(kullandığım da ıslak pamuk mendil yenidoğan için)
pipisinin derisini çekmio musun (yenidoğanın derisi henüz ayrılmamış oluyo ve çekmeye çalışmak ciddi zarar verebiliyo)
biz pipisini yukarı doğru koyup bezi kapatırdık..(neden yukarı doğru şelale gibi gitsin die mi)
milletin yanında çocuğumun gazını çıkarmaktan da..
birisi: bak sen öyle tutma yüz aşağı dizine yatır (bizimki sevmio cıyak cıyak ağlıyo ki arada yatırıyorum da ama o an öyle yatırmak istemedim belki)
şöle yüzü dışarı bakcak şekilde tut karnını da sıkıca tut
(çocuk olmuş 3 aylık şimdie kadar bilinmez sayıda gaz çıkartmışım
her pozisyonu tabii ki biliorum hatta senn bilmediğin pzisyonları teknikleri de
ki söylediği teknik hiç duyulmamış bişey olsa bari başımın üstünde yeri var)
ne dolmuşum be
daha yazsam burdan yemene yol olur..
kızlar bilmiyorum sizde durumlar nedir?benim kızım pek ağlamıyor..kb ve kayınvalidem pek ağlamıyor. bu çocukta bi sorun mu var diyip duruyorladı.
neyse,2 aylıkken dr a götürdk dr emmesi iyiyse bi sorun yok dedi ki ilk 2 ay benim kızım çok uzun kalıyordu memede.ayrıca bazı insanlar sinirli olur bazıları sakin..bebekler de böyledir daha ne istiyorsunuz diye de çıkıştı...ama yine de insanın aklına bi an da olsa soru işareti sokuyorlar..
son hali bilmiorum ama tam 2 aylıkken boyu 59 cm kilosu 7 ydi..
ya sdf82 nin dediği gibi az kilo alsa sütün mü yok çok olsa çok mu emziriosun obez mi olcak..
artık bende bi stres haline geldi..
çocugu olan birinin yanında bebeğime bakarken telaşlanıorum elim ayağıma karışıyo
bişi dicek bi akıl vercek diye..
şimdie kadar da akıl vermeyeni hiiçççç görmedim desem yeridir..
belki 1 kişi:44:
cnm evet her ağlayınca emziriorum ama bizim şööle bişi oldu normalde 2 saatte 1 emiordu düzenli..
birkaç gün çok az emdi hatta 5 saat filan neredeyse hiç emmedi zorla bir iki ağzına tıkmam dışında.
ben de korktum bırakcak die kaşıkla verdik sütü 2 kez..
neyse çok şükür bu ara normale bindi ama biraz öğünlerinin araları açıldı..
zaten uzman tvde 4. aydan itibaren 3-4 saati bulabilir diodu..
artık ısrar etmiorum iice acıkınca zaten belli edio ağlıyo vs..
aman soğumasın da emmekten..:26:
bir de zaten çabuk acıkıyo die her uyumadan emzirirdim o da balık gibi içerdi yavrum,
ama artık uyuycağı zaman istemio (karnı toksa mesela yarım saat 1 saat önce emdiyse)
yalancı emzikle uyuyo..
öyle işte birden bir günde filan deişti çocuğun düzeni..
ama tabi bu ii bişey sonuçta büyüyo çok şükür
de insan hep alıştığı şekilde devam etcek sandığı için anlaması zaman alıyo çocuğun ne istediğini..
Kızlar dün İkinci ay aşımızi olduk
Kızımın atedi çıktı ne yapabilirimcok korkuyorum
Masallqh tatlim bebise gayet iyi insanların
amacı yardım etmekmi korkutmakmi anlayamiyorum Cnm
bende her istediğinde emziriyorum süt varken bol bol yararlansin
diyorum ;-) annelik çok zor korku endişe var bir yandqnda çok güzel
son hali bilmiorum ama tam 2 aylıkken boyu 59 cm kilosu 7 ydi..
ya sdf82 nin dediği gibi az kilo alsa sütün mü yok çok olsa çok mu emziriosun obez mi olcak..
artık bende bi stres haline geldi..
çocugu olan birinin yanında bebeğime bakarken telaşlanıorum elim ayağıma karışıyo
bişi dicek bi akıl vercek diye..
şimdie kadar da akıl vermeyeni hiiçççç görmedim desem yeridir..
belki 1 kişi:44:
cnm evet her ağlayınca emziriorum ama bizim şööle bişi oldu normalde 2 saatte 1 emiordu düzenli..
birkaç gün çok az emdi hatta 5 saat filan neredeyse hiç emmedi zorla bir iki ağzına tıkmam dışında.
ben de korktum bırakcak die kaşıkla verdik sütü 2 kez..
neyse çok şükür bu ara normale bindi ama biraz öğünlerinin araları açıldı..
zaten uzman tvde 4. aydan itibaren 3-4 saati bulabilir diodu..
artık ısrar etmiorum iice acıkınca zaten belli edio ağlıyo vs..
aman soğumasın da emmekten..:26:
bir de zaten çabuk acıkıyo die her uyumadan emzirirdim o da balık gibi içerdi yavrum,
ama artık uyuycağı zaman istemio (karnı toksa mesela yarım saat 1 saat önce emdiyse)
yalancı emzikle uyuyo..
öyle işte birden bir günde filan deişti çocuğun düzeni..
ama tabi bu ii bişey sonuçta büyüyo çok şükür
de insan hep alıştığı şekilde devam etcek sandığı için anlaması zaman alıyo çocuğun ne istediğini..
Hiç birşey vermedi Cnm birinci qy asisinda hiçcanım aile hekimin olası ateş durumuna karşı bir şey yazmadı mı
bizimki yazmıştı ancak benim kızımda ateş çıkmadığı için dr un yazdığı kağıdı attım.hatırlamıyorum ne yazdı.
eğer geçmediyse aile hekimine yada eczaneye sorabilirsin.zaten hafif ateş normal diyorlar
Merhaba canim. Gecmis olsun. Aslionda hemsirenin soylemis olmasi gerekiyordu.
Biz de asimizi iki gun once olduk. Eve gidince bir cay kasigi calpol surup vermem soylendi.
Atesi cikarsa bes saat sonra bir cay kasigi daha verirsin dediler. Cok sukur atesi cikmadi kizimin.
Korkulacak bir sey yok canim. Atesinin cikmasi normalmis. Bize bu surubu bir ay once kontrole gittigimiz dr. Yazmisti.
Igne vuruldugunda atesi cikar diye. Ayni surubu soyledi hemsiremiz de..
Sağol Cnm ben damladan başka hiç ilaçKizlar bebisleriniz ne kadarlik oldu?
Boy ve kilo alimi nasil?
Benim kizim iki aylik. Boyu 55 cm 5 kilo..
kızlar ben de adet durumunu merak ediyorum. siz de benim gibi hala adet olmadınız mı?
aranızda adet olan var mı?
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Ekim anneleri olarak formu takip ederek sizlerin deneyimlerinden faydalanıyorum.Ben37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. senin için yukarıdaki yazıyı alnıtıladım.umarım yardımcı olabilmişimdir ve en kısa sürede bu ağrılardan kurtulursun inşallahh..
Çok teşekkür ederim canm ilgin için:)
Mastit değil benim sorunum bebeğim emiyor göğsüm boşalıyor.benimki göğüsucu egzamasıymışYinede çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?