2013 ekim bebekleri büyürken:)

Benim bebegimde 8 ocakta 3 ayını dolduracak. Ben sadece anne sütü veriyorum su vermiyorum. Bu 3. çocugum digerlerinede sadece anne sütü verirken su vermedim. Mama yada ek gıdaya başlayınca su vermeye başladım. Sen başkalarını takma sadece anne sütü alıyosa suya gerek yok canım.

İlgin için sağol Cnm bende
vermek istemiyordum ama etrqf kqfqmi
karistiriyor

Canım dediğin gibi hiç bir şey yavrularımızdan daha kıymetli değil. Geri kalan her şey boş. Bir gün yaptıkaları yanlışın farkına varırlar elbet. Onların da canım cicim ayları bir geçsin hele. Bakalım ne yapacaklar. Böyle bir tabloda sana sabretmek düşüyor. Kızına sarıl hiçbir şey umurunda olmasın. Hatta sefan olsun, şükürler olsun ki yavrualrımız var artık bundan büyük mutluluk mu var? Boşveerr..
Bu arada gruba dahil olman için kapalı görünse dahi katılmak istersen istek gönderip katılabiliyor muşsun. Bir dene istersen. Ama yine de Jasemin sana yardım edecek haberin olsun.

cnm anne sütü alırken suya gerek yok ayrıca fazlaca su vermenin bebek için ciddi sonuçları olabilecek kadar zararlı oldugunu okudum güvenilir bi kitapta..

İlgin için sağol Cnm bende
vermek istemiyordum ama etrqf kqfqmi
karistiriyor

bizim doktorumuz da su veriyor musun diye sordu,vermiyorum dedim,doğru yapıyorsun dedi,sadece anne sütü alan bebeklerde suya gerek yok,büyükler der ama doktorlar verme diyor,mama yiyen bebeklere su verilebilir diye biliyorum

bizim doktorumuz da su veriyor musun diye sordu,vermiyorum dedim,doğru yapıyorsun dedi,sadece anne sütü alan bebeklerde suya gerek yok,büyükler der ama doktorlar verme diyor,mama yiyen bebeklere su verilebilir diye biliyorum

O zamqn şu vermeyeyim sağol Cnm

bir de doktorumuz 4 ayını doldurana kadar uyusa bile en geç 4 saatte bir yedireceksin dedi,4 ayı dolduktan sonra artık uyandırmıcaksın dedi

kızlar benim kızım ııııııı diye seslae çıkarıyr sizin bebeğinizde de aynısı oluyor mu sanki konuşmak ,bi şey anlatmak istiyor ounla konuşunca..
bir de büyük kızımdan hastalık bulaştı.derinden öksürüydu yavrcak.daha önceki sayfadad da yazdım ama yazım havada kalmış kimse cevap yazmamış.

burun hırıltısından emmekte zorluk çekiodu şimdi iyi çok şükür.ayrıca öküsürüğü de devam ediyr.hırıltsı da azaldı..
evde deniz suyu vardı verdik dr a gitmaden önce ama vermemez gerekiyrmuş
yarın yine gitcez dra bakalım ne dicek dr

deniz suyunun bir sakıncası olmaz ama öksürüğü ihmal etmemek gerek,Allah korusun ciğere inebilir

deniz suyunun bir sakıncası olmaz ama öksürüğü ihmal etmemek gerek,Allah korusun ciğere inebilir

deniz suyu bazı bebeklerde burun akıntısına neden oluymş,
dr bize öyle dedi.evde vardı zararı olmaz diye sıktık ama onun yerine saydam
küçük bi kaptaki bebek damlasından kullanyrz
ahh yavrumm az önce öksürük nöbeti geçirdi sanki..
dr ilaç yazmıyoruz bu yaştaki bebeklere dedi.
ateş için fitil verdi.
dün de gece ateşi çıktı fitille indirdk.
ALLAH korusun cnm çok sağol..

arkadaşlar ben sütümü artsın diye sağmaya başlamıştm.
evet arttı sütüm mesela şimdi uykudan uyandım ve üstüm başım ıslak.pede rağmen.
ama özellikle gece sanki azalıyr sütüm dün hesap ettim.
375 cc süt sağmışım bunun dışında emzirdim.
ama neyazık ki sanırım biberona alıştı bebeğim..
büyük kızım alışmamıştı onda da bu kadar sütüm yoktu
evet biberona alıştığını düşünüyrm çünkü gece 11,12 gibi sanki sütüm çekilşiyr ve ağzını memeye dayıyorum o saatlerde memeyi
reddediyor zillii..
..ve 50cc mama yaptım
o mamayı da kustu..
biberona alışmasın diye avent al dedi bazı arkadaşlarım
ama bizde tutmadı galiba...

evet gece 11,12 gibi sanki sütüm çekiliyor,
ama önce süt sağayım dedim.eşim oyaladı 50 cc süt sağdım
onu mideye indirdi.
bitince ağlamaya başladı
yine mama vermedim.
bu sefer göğsümü verdim belki alır
...ama nerde..
sonra 60cc mama yaptım.evet içti ama mamayı kustu..
ne olcak bizim halimz bilmiyrm.

deniz suyu bazı bebeklerde burun kanamasına neden oluyrmş dicektm.yanlış yazmışm
evde vardı die sıktık ama sıkmamalıymışz

gece 11,12 gibi ilk etapta göğsümü veriyrm ama o saatlerde memeyi reddideyr arkadaşlar
bana önerisi olan arkadaşıj var mı

Sdf82 canm bende hastaligimdan dolayi kizimi 15 gun emziremedim avent kullandik gayette aliskanlik yapti tekrar gogsumu alistirana kadar canm cikti

canım aynı yerde ve aynı şekilde tartıldıysa(çıplak-giyinik-bezli-bezsiz vs), 12 günde 120 g az oluyor. günlük 20-30 g almaları gerekiyormuş. aç kalsa ağlamasından anlarsın bence. burnu tıkalıyken emzirmeye çalışma, emzirme öncesi serum fizyolojik damlat hep, tıkalı burunla emince gaz problemi artar, rahat ememediği için az emer. biberondan önce, özellikle aç iken emzirmeyi dene bence...

canım ben hiç su vermedim. anne sütü alıyor, arada mama veriyorum(sütüm yetmeyince). anne sütü su ihtiyacını da gideriyor.

serum fizyolojik damlaların hiç zararı yokmuş canım. biz sürekli kullanıyoruz. soğuk algınlığı geçmişti kızıma, o dönemde günde 10 kere damlattığımız oluyordu. öksürük geniz akıntısından da oluyor, biraz eğimli yatırmayı dene istersen, başı yüksekte olunca geniz akıntısı ile öksürük de azalır.

gece benim de sütüm azalıyor, sabah normal oluyor. biberona(avent) alışmayı ilk iki ay dönem dönem yaşamıştık. onu da ısrarla emzirmeye çalışarak aştık biz. çok reddediyordu ama açlık galip geldi, ister istemez emmeye başladı.
bir de biberonu ayına uygun kullan canım. o da etkiler.

Kızlar bebekleniz kaç günlük kaç numara ve hangi bezi
kullanıyorsunuz

kızım 3 aylık; prima beyaz paketlerin 3 numarasını kullanıyoruz.

yeşil paketteki primalar ile kakası bacak lastiklerinden hep akıyor, bu sorunu yaşayan başkası var mı merak ettim. aktif bebek bezi sözde ama yatan bebekte bile çok akıyor(sızma denmez). :44:

zulluuuu, gece uykusu da artarmış bu dönemde. uzun süre uyusa bile emzirmek için uyandırma dedi dr umuz.
normal bence. karnı toktur, uyumuştur.

Cnm benim 78 günlük prima 3 numara aktif bebek kullqniyorum
dediğin gibi hep sızdırıyor sorun bendemi diye merak rdiyordum
demekki aktif bebek sızdırıyor hergün en az iki kez üst değiştiriyoruz
Birde kızımın bqcaklqri kırmızı oluyor bez sikiyor 4 numaraya gecicez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…