- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
canım aynı yerde ve aynı şekilde tartıldıysa(çıplak-giyinik-bezli-bezsiz vs), 12 günde 120 g az oluyor. günlük 20-30 g almaları gerekiyormuş. aç kalsa ağlamasından anlarsın bence. burnu tıkalıyken emzirmeye çalışma, emzirme öncesi serum fizyolojik damlat hep, tıkalı burunla emince gaz problemi artar, rahat ememediği için az emer. biberondan önce, özellikle aç iken emzirmeyi dene bence...
canım ben hiç su vermedim. anne sütü alıyor, arada mama veriyorum(sütüm yetmeyince). anne sütü su ihtiyacını da gideriyor.
serum fizyolojik damlaların hiç zararı yokmuş canım. biz sürekli kullanıyoruz. soğuk algınlığı geçmişti kızıma, o dönemde günde 10 kere damlattığımız oluyordu. öksürük geniz akıntısından da oluyor, biraz eğimli yatırmayı dene istersen, başı yüksekte olunca geniz akıntısı ile öksürük de azalır.
gece benim de sütüm azalıyor, sabah normal oluyor. biberona(avent) alışmayı ilk iki ay dönem dönem yaşamıştık. onu da ısrarla emzirmeye çalışarak aştık biz. çok reddediyordu ama açlık galip geldi, ister istemez emmeye başladı.
bir de biberonu ayına uygun kullan canım. o da etkiler.
ben de beyaz prima kullanıyodum ama hafif pişiği devamlı vardı hiç geçmedi bezden olabilir diye düşündüm prima aktife geçtim bende de sızdırma oluyo zıbınları falan hep batıyo bıde molfix deniyim dedim çok içime sinmedi bantları çok sert karnına bile pişik yapıcak nerdeyse.beyaz primanın filesi hep poposuna yapışıyodu cok sık altını değişmeme rağmen sizlerinkinde olmadı sanırım:26:
nazlı bebişlerrpopolini denemedim bir de onu deniyim komili sebamed hametan bunları kullandım ama pek faydasını görmedim..önceden geceleri uyandırıp altını değiştiriyordum ancak korkup sıçramasına neden olduğu için sakıncalıymış ben de artık geceleri değiştirmiyorum
bir de bepanthol pişik için çok iyi,hem önlüyor,hem de pişik olsa bile hemen geçiriyor,ama marketlerde yok,eczanelerde satılıyor
merhaba kızlar bu gaz için ne çözüm yolları denediniz? benim oğlum çok gazlı bir bebek nevrim dönmüş vaziyette
merhaba kızlar bu gaz için ne çözüm yolları denediniz? benim oğlum çok gazlı bir bebek nevrim dönmüş vaziyette
77 günlüğüz canım işte inan ne yapacağımı şaşırdım artık hareket, gaz ilacı ( sab simplex) kullanıyorum , rezene olmuyor ne yapsamdaCnm her yemeğine kimyon köy yemek pistikten sonra
koy bebeğin kaç aylık birde bebeğe bol bol hareket ettir
Zinko kullandık arkadaşım fayda etti ama fazla değil. Sab simpleks kullandık on numara hala da devam ediyoruz. Bi de yediklerine dikkat et inşallah çabuk geçer. kolay gelsin. Hepimize gazsız geceler gündüzler...
ılık su+ pamuk kullanıyorum henüz ıslak mendil kullanmışlıgım yok bıde rulo peçeteyle kuruluyorum bastırmadan ama o hafif pişiği hiç geçmedi sebamedin pişik önleyici kremini de kullanıyorum ama yine etki etmedi bu arada doktorum demişti ıslak bırakmak mantara bile sebep olabiliyormuş
Kizlar ya kafayi yicem artik su uykusuzluktan.benim bebis hic uyumuyor geceleri gerci gunduzleride pek uyudugu soylenemez deliksiz en fazla 1 1,5 saat uyuyor ne zaman duzene girecek yavrum
EFLACIM,son derece mantıklı yalaşımın için teşekkür ederim..
hayır farklı yerlerde tartıldı.biri sağlık ocağıın tartısı diğeri hastanenin,
bir defasında bi yenidoğan dr u da banabi bezin bile 40 gr old.nu bunun çiş yada kakayla
dolu olursa 100 gr a kadar fark edebileceğini söylemişti.
ben de bunu dikkate alarak bütün kıyafetlerini hızlıca çıkarp tartıyrm.hatta bezi yeni değiştirmeye
özen gösterym yada tamamen çıkarıyrm.
hızlıca yaptığım için arada kundak bataniyesine koyduğum için sorun olmuyor.
evet dediğin gibi avent biberona alışmaya engel olur diye duydum ben de çevremden
ama malesef bizde tam tersi oldu..medelanın biberınu da var bende ama onda süt daha geç geliyrdu
altında küçük bi delik var ve biberonun ucunu çok değişik dizayn etmişler.ucu boru gibi açık ve çok ince bi deiği var altında
onda süt geç gelio diye aventi kullandım yine hata ettim sanırım..bilemiyorum belki o da kötüydü
ama artık iş işten geçti gibi
kızım biberına aılştı ve mümkün değil http://www.medela.gen.tr/wp-content/uploads/37-139862-big1.jpg
biberon bu
şimdi ise kızım gece mama almadan yatmıyr şuan..
sadece sütümü verirken de uyurdu gece..en az 5 saat.sonra uyanıp emerdi.
gece mama almasına rağmen az önce uyandı emip yattı tekrar
sanırım ben bu süt olayını çok fazla büyütüyrm.
hatta kg bile aldım hamilelk kilolarının üstüne kg kattım süt için,,
ne çare ki olmayınca olmuyor..
hani meseleyi ortadan kaldırmak için önce sorunun kaynağını bulmamız gerekir ya
ben de sanırım anne sütünü özellikle zekayı arttırdığı için önemsedim.
ancak çevremde 2 yaşına kadar çocuğuna süt veren,sütünün çok bol olduğunu söyleyen bazı akrabalarımn çocuklarının
akademik anlamda bir yere gelemediklerini gördüm.
..ve zekanın asıl genetik ve çevre tarafından şakillendirildiğini hatırlayp kendimi rahatlattım..
bu da benim züğürt tesellim olsun..
istemez miyim bebeğime sadece anne sütü vereym, hastalıklardan çok güzel korunsun yavrum..
büyük kızım pek alamadı bu kızım da ağırlıkı anne sütü olmak üzere bi öğün mama aşsın nolcak..
cevabın için çok sağol canım...
canım bi de tekrar memeden vazgeçmemesi için aç da olsa memede kalmasını sağlayarak direnmenin de işe ya drdaığını belirtişsin
kızım şuan 3,5 aylık.
ilk 2 ayımız kabus gibiydi.süreklü memede kalıyordu.gece uykusu iyiydi.yani gece ile gündüzü ayırd edebiliyordu ancak gündüz çoğu zaman memede kalıordu.kollarım kopuyrdu emziricem diye..sonradan burdan emzirme kampı diye bi olay olduğunu öğrendim.
farkında olmadan ben de emzirme kampına girmişim..
ancak bunu yapmama başta eşim müsade etmiyo.aç kalıyor çocuk diyor..
nasıl direnicem bilmiyorum az önce emzirdim gayet güzel emdi sonra sütümü sağdım kalan sütü de çay kaşığı ile verdim. sütün yarısını aldı kalan yarısını da istemedi.ben de doymuş olduğunu düşündüm.
dün gece de mama aldığı halde daha erken acıktı.
gece anne emdikten sonra rahat 5 saat uyuyp 1 kez uyanıp yaıtyrdu dün
daha erken kalktı..
Tavuklum 30 eylül dogumlu mirhanımm
Ewet canım ameliyat oldu ama iki ameliyatımız daha var megakolon diye bi hastalık şimdi karnına bagırsak ucunu verdiler ordan poşete yapıo kakasını agustosta çalışmaya bölgeyi alacaklar bagırsaklarındaki. Bir yaşındada bagırsak ucunu içine vercekler anlıyacagın çok zor zamanlar geçirdik ve geçiricez
77 günlüğüz canım işte inan ne yapacağımı şaşırdım artık hareket, gaz ilacı ( sab simplex) kullanıyorum , rezene olmuyor ne yapsamda
amin ya bende sab simplex kullanıyorum bazen fayda ediyor bazen etmiyor
inan canım elimden ne geliyorsa yapıyorum evin içinde arabası ile gezdiyorum hattaher emzirme sonrasında mutlaka gazını alın. biberon veriyorsanız emmesinin arasında ve sonunda gazını alın. gaz yapan şeyler yemeyin(bakliyat-turunçgil vb), her gün 2-3 fincan rezene ve özellikle papatya çayı için. milupa nın bitki çayı var. kimyon çayı için.
bunlar hafifletici öneriler. kolik varsa yakında geçecektir, biraz daha sabredin.
bir de ben ninni söyleyince, kucaklayınca daha kolay sakinleşirdi kızım, sevdiği bir ninni bulun. ağlarken ısrarla söyleyip sarılın. daha kolay sakinleşir.
bizim de bacaklarını yine kendine çekip ağladığı oluyor ama fazla değil. Benim kızım emerken hava yutuyor bazen yuttuğu havanın sesini duyuyorum resmen işte ağızdan çıkaramazsa ozaman ağlıyor onun dışında iyi artık. ilacdan önce gece 1 e kadar uyumuyodu kucağımda sakinleşiyordu biraz. Ağlamaktan yoruluyor öyle uyuyordu. Sab Simpleksten sonra olmuyo artık bu durum günde 4 kez veriyorum 74 günlük olduk. Doktor her gün daha da düzelir dedi inşallah bakalım. Bende 2-3 fincan rezene papatya içmeye çalışıyorum.
aynen dedğin gibi canım gündüz emmesinde bi şey yok...ama gece saat ilerleyince yine emiyor emmeye çalışıyr sanki süt gelmeyince çıkarıyr ağzını ve tekrar takrar tekrar böyle oluyr.süt gelmiyr sanki çünkü ağlıyor..dr un dedği gibi başını çeviriyr emzirmek istediğimde..bir de dün her emzirme sonrası sütümü sağıp biriktirdim çok şükür gece mama vermeme gerek kalmadı..sanırım ben bu sağma ,işlemini çok abartıp tam tersi sütümü azalttım farkında olmadan ama artık yok emzirme ağırlıklı gisdicem inşallah eskisi gibi olcaz inşallah ben de dolapta sütler biriktiriirim..canım, dr umuz bize bu aylarda artık kendi ne kadar emeceğine karar verir, seni reddeder, başını çevirir, az emer vs demişti. sen emmeyi reddetmesini bununla mı karıştırdın acaba? arada emiyormuş çünkü. gelişimsel bir durum olabilir. genel olarak anne sütünü veriyorsan dert etme, gece yatmadan önce bir biberon mama içsin. bunda sıkıntı yok bence.
elinden geldikçe emzirmeye devam. seni her seferinde reddederse sağıp biberonla verirsin. ama bu da zamanla sütünü kesermiş, o yüzden emmesini sağla bence. özellikle aç olduğu zamanlar, sabah uyandığında emmesini sağlayabilirsin.
gönlüne göre bir düzen tutturursunuz inş.
canımselam hanımlar bayadır giremiyorum buray kayınvalidem burdaydı o yüzden giremedim napıyosunuz bakalım bebişler nasıl?
size ir sorum var benim 40ım bitince 10 gün kadar leke gördüm kırmızıydı rengisonra o hiç bitmeden adet oldum sanki tam 8 gün sürdü ve yoğundu sonra 7-8 gün kadar temiz kaldım bu sabah yine kanama başladı acaba normal mi:26::26::26:
canım,Herkese hayirli geceler eylul annisleri
Uzunzamn oldu yazmayali bebislerde kocamn oldular maasallah. Benm tatli oglumda 10gun sonra 4aylik olcak Allahin izniyle bakalim asilarim7z kontrolumuz ii gecer ins.gunde 2 kez 90ar cc mama veriyorum sutum yeterli gelmiyo bide cok kusuyo kizlar napica, bilmiyorum bukadar kusan varmi aranizda ki benimki hepsinden buyuk hala gunde kac sefer ust degisiyorum yetismiyo ustler dusunun artik sorucam doktorada hepinize ve minislere hayirli saglikli geceler gunler
Merhaba herkese,
Tum annelere bebekleriyle birlikte coook guzel bir sene ve daha nice saglikli mutlu seneler diliyorum.
Bugun itibariyla cok sukur 76 gunluk olduk. 76 gun nasil gecti anlayamadim...özellikle gunduzleri uykusu cok hafif olmaya basladi ne yapsak olmuyordu. Dun banyo sonrasi epey bir besleyince arada pispislansa da 2.5 saate yakin uyudu sevincten aglayacaktim resmen :) bazen telefondan elektrik supurgesi sesi vs.aciyorum uyutmak icin. Aranizda sac kurutma vs.sesini kullanan var mi?
Bizde belki de erkek bebek oldugundan hala gaz var. Masaallah cikariyor gazini ama mesela aksamlari emerken kipir kipir gaz yuzunden. Ozellikle aksam yatma oncesi son emmesinde aliyor agzina memeyi cikariyor kipirdaniyor elleri kollari durmuyor sinirleniyor. Sizde de oyle oluyor mu? Nasil bas ediyorsunuz? Bizimki poposuna pit pit vurulunca emerken sakinlesip bu hareketleri azaltiyor. En olmadi durmayacak gibiyse yine telefondan elektrik supurgesi veya sac kurutma makinası sesi ile emzirebiliyorum sakinlestigi icin...
Allah rizasi icin bana 3 ayi yani 12 haftati dolduran bir anne " evet gaz bitiyor" desin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?