2013 ekim bebekleri büyürken:)

Evet canım saclarında var dedıgın gıbı bizde pzrtsı goturucez Dr tatıldeymiş vücudunda yok ama alnında boynunda sac dıplerınde

Ya kizlar bugun oglusumun yarı kırkı.ama yüzünde hep kırmızı kırmızı isilik gıbi sivilceler cikti. baya da fazlalasti cok üzülüyorum niye boyle oldu ki ne zaman gecer bu;(((

Bizim drumuz sıcaktan oluyor dedi. Biz de cok sarmamaya çalışıyoruz. Bir de bizim bir akraba dedi ki, cok şerbetli seyler yeme o da yapar cocuğa. Ben ilk günlerde baklava, şutlac, cok sekerli hosaf yemiştim artmıştı isilik. Sonradan tatlıyı azalttım su an kayboldu isilik. Sende sütun olsun diye çok tatlı yiyorsan ondan da olabilir. Bit dene istersen.

Evet canım saclarında var dedıgın gıbı bizde pzrtsı goturucez Dr tatıldeymiş vücudunda yok ama alnında boynunda sac dıplerınde

Canım pink8'e de yazdım cok şerbetli tatlılar da yapıyor demişti bizim bir akraba. Ben kestim biraz hemen kayboldu bizimkiler. Sende cok tatlı seyler yedin mı? Ona dikkat et istersen.

Kızlar göğsümün birtanesi inanilmaz şişti. Sut kanallarım tıkanmış acillik oldum. Atesim 40lardaydi.butun gece uyumadım. Aman dikkat edin sizde. Şimdi pompa ile boşaltmaya çalışıyorum göğsümü

Canım dun benim de cok şişti ve icinde nodul gibi seyler oldu. Esim gitti pompa aldı. Almamıştım ben onceden. Ama pompa yapmadan düzeldi çünkü bebeğime cok meme verdim. Iyice emdi azaldı. Simdi iyi cok sukur.

Memelerin aşırı dolgunlaşması
Süt üretiminin aktif olarak devam ettiği dönemlerde (lohusalık dönemi ve emzirmenin devam ettirilmesi) memeler sütle dolar. Bu süt boşaltılmadığında memelerde dolgunlaşma giderek artar.
Bu dolgunlaşmaya süt kanallarından bir ya da birkaçının tıkanması da eklendiğinde bu dolgunlaşma annede çeşitli sorunlara neden olur.
Böyle bir durumda memeler elle dokunulduğunda içlerinde kanalın tıkalı olduğu bölgenin hemen arkasında yeralan sert ve ağrılı bir bölge farkedilebilir. İleri durumlarda memeler tümüyle dolgunlaşarak irileşmiş ve sürekli ağrı verir bir hal alabilirler.
Özellikle gece boyunca bebeği uyuyan anneler sabahları, ya da gündüz boyunca emzirmeye zamanı olmayan anneler akşamları bu durumla karşılaşabilirler. Uygun bir esnekliğe sahip olmayan, yani memeleri "sıkan" sütyenler de kanalların sıkışarak tıkanmasına neden olabilir.

Böyle bir durumla karşılaşırsanız neler yapmalısınız?
Bebeğinizi sık sık emzirin
Ağrıyan, dolgun bölgeye ılık bir bez yerleştirin, ya da belli aralıklarla ılık bir duş alın.
Sütün daha iyi akması için emzirmeden önce ve emzirirken memeye masaj yapın.
Emzirirken bebeğinizi her seferinde farklı bir açıda tutun, böylece tüm kanallar eşit şekilde faaliyet göstersin.

Hosgeldiniz cnm gxl kizinla
Bol bol uyandr emzir cnm sarilik olmasin diye ilk gunler cok uyur bebisler ama sen yarim saat saat basi falan emzir surekli uyandir ver nekadar sik emerse okdr ii

Sağolun kızlar tavsiyeleriniz denedim kızım
daha çok emiyor inşallah bir sorun çıkmaz bol
bol emzirmeye çalışıyorum

aynı yerlerde bizimde.. saç diplerindeki ve boynundakiler kayboldu çok az yanaklarında kaldı.. bazı doktorlar kortizollü krem veriyormuş.. bence gerek yok bizimkiler geçiyor işte...

Slm kızlar bebeğim 12 günlük oldu bebeğim ama sürekli gözleri çapak yapıyor ndn olabilir acaba. Yarın dk kontrolümüz var bakalım ne diecek. Ama çok telaşlı panik bir anne oldum ben ya

aynı yerlerde bizimde.. saç diplerindeki ve boynundakiler kayboldu çok az yanaklarında kaldı.. bazı doktorlar kortizollü krem veriyormuş.. bence gerek yok bizimkiler geçiyor işte...

Uyuyunca hafıflıyor ama emerken kakasını yaparken yine aynı oluyo bizim canım ya geçemedi sanki salı Dr goturucez inş. Çabuk gecerler

Cnm sicak su ile yikanmak sicak havludw oldukca iyi geliyor cok zor bir durum ben birkac kez yasadim malesef gwcmis olsun

Kizlar kendimi cok kotu hissediyorum ;( dogumdan bu yana yalnizim,bebegime tek basima bakiyorum,esim aksam saat ona kadar calisiyor,hic bir yakinim yok burda,bazen bakamiyor muyim acaba bebegime diyorum,yorgunluktan uykusuzluktan bebegime sefkat gosteremiyorum,anne gibi hissedemiyorum,bakimsizlastim iyice,ev deseniz her yer daginik yetisemiyorum,esim gece bebek icin yardimci olsa da uykusuzluk yorgunluk gecmiyor...ben mi basaramiyorum acaba bu annelik isini ;(( neden icimde biseyler eksik gibi hissediyorum,normal mi bu yasadiklarim ;(

bende okuyunca sımdı sasırdım hıc duymamıstım bence dr a sormadan bırsey yapmayın tabı bu benım fıkrım karar sızın arkadaslar

Bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum Cnm
ne hissettiğini çok iyi anlıyorum....kendini
uzmen zaten zor bir donemdeyiz eminim
bebeğine iyi annelik yapiyorsundur

sezıncım,dr a sorduk bız oda sıcaklıgı 23 u gecmesın dedı odaya derece koy hergun bakıyorum dereceye gun ıcınde bır battanıyeye sarıyoz sabahları ınce ıkı battanıye sarıyorum ben derece koyarsan sık sık bakar ona göre yakarsın canım ufoyu

Canim.lohusalik.huznu yasiyorsun ben kizimda xok.siddetli yasadim.sanki hayat bitmis gibuydi surekli agliyordum bebegimle.ilgili.kurdugum hayallaer sanko bir yalan gibiydi bebegim.duzene girdi bende duZene girdim
Bu bir donem atlaticaksin insalla
Benim.esimde sabah gider on gibi gelirdi geldiginde bebegin sorumluliguni ona verirdim
Ve yasadigim slklntilari esimle paylasir rahatlardim adam.aglama duvari.olmustu

Hem bak sen iyi bir anne olmasab evladina bakamama endisesi yasamazdin
Benim kadin digum dr um derdi lohusa kadin 4o gun pijamalrini hic cikarmicak varsa yardim edebilcek buyukler gelicek
Varsa buyukleriniz yardim.al cnm
Yasadiklarininda dogal surec oldugumu umutma zaman buldukca bebegini kokla gunler cabuk geciyor

canım kafasını cevırmemesı ıcın arkasına destek koy battanıyeyı rulo halıne getırıp destek yap ve yan yatır o zaman kafasını cevıremez ben sureklı bır sag bır sol arada dık yatırıyorum emzırdıkten sonra mutlaka yan yatır dedıgım gıbı sırtına destek koy

Kızlar bebeğimin burnu tıkandı. Emerler zor nefes alıyor. Ne yapsam. Kurumuş galiba birde.

canım serum fızyolojık al eczaneden cok rahatlar bebegın burda kullananda var sanırım her sabah ben damlatıyorum sabahları tıkanıyor cunku genelde

canım usutmemeye dıkkat et bebegını sen usutunce cok kusarmıs bebekler battanıyeye sarıyormusun sureklı hafıf kundak seklınde sar bebegını sıkmadan bırde kakası sarı mı dıkkat et yesılse bılkı usumus bebek umarım yardımcı olmusumdur

canım bebeğin hayırlı olsun
geçen bi arkadaşımla görüştük seninle aynı durumda.ailesi yurt dışında eşi çalışıyo haftasonu dahil.
kızcağız dedi ki doğumdan sonra evi gözüm görmüyo sadece bebekle vaktim geçiyo.heryer dağınık ama artık dert etmiyormuş alışmış
yani ev bırak dağılsın etsin bebeğinle vakit geçsin dert etme zaten herşeye yetişmen mümkün değil
kendini üzme sakın.bi de çok kalabalık olduğunu düşün her kafadan bir ses çıkar.
allah kolaylık versin tabi ki elinden geleni yapıyosun iyi bir annesin.
zamanla bebeğin de sen de düzeninizi kuracaksınız
sabırlı olmaya çalış canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…