2013 ekim bebekleri büyürken:)

Kızlar bızımde dünden beri yüzünde kızımın kırmızı kırmızı bişeyler çıktı galıba odayı çok sıcak tutuyoruz işçilik oldu odanın sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz sızler kalorıfer ysnmadıgı için UFO yakıyoruz sanırım fszla yakıyoruz

Mrb anneler..benim oğlum iki gündür çok kusuyor.dün 5 kez falan kustu.tabii sürekli emiyo da.bir de ıkınıyor kıp kırmızı oluyo.galiba kaka yapmakta zorlanıyo.en son gece yaptı.ya da gazı var.sizde varmı böyle durumlar

bende de var o beze ,ultrasonda 8 cm boyutlarında çıktı çocugum çok kucuk dogdu tutamadı bile.kistte tam meme ucundaydı neler yapmadıkki .ama en iyi çözüm elektrikli pompa ,onunla 3 er saat ara ile hep sağdım ,sağmadan önce sıcak su torbası koydum .inanın geçmeyecek bu diyordum ,sonra oğlum almya başladı, gögsünde kist olana tek çözüm bu ,ben ameliyatı bile düşünmüştüm kocaman birşeydi ,o sıkıntı bitiyor baaşkası başlıyor şimdi mantar gaz çatlak onlarla uğraşıuorum inşallah onlarda hemen geçer ,o ağlarken bende ağlıyorum ne zormuş annelik duygusu

Kizlar bebegin gazi icin kinyon oneriliyor ama ben yurtdisindayim,tane kimyon bulamadim,toz aldik,bunu demlik cay posetine koyup demlesem olur mu,bi arkadas toz olmaz falan demisti,posetle yapsam,bi de tam olcusunu hep farkli diyorlar,sizin bilginiz var mi

canım bebebğe direk toz kimyonu ben hiç duymadım ama sen yemeklerinde toz kimyonu bol tüket belki işe yarar.

kızlar ben oğluşumun burnunu otribebe nazal aspiratörle temizliyorum çok ta memnunum.internetten hepsiburada.com dan almıştım.serum fizyolojikle burnu ıslatıp bebişi hafif dik tutup çekiyosunuz.kendi nefesinizle hafif hafif çektiğiniz için canı pek yanmıyor.

Cnm bnm oglumda kaka yaparken cok zorlaniyo en son sabah yapmisti hala yapamadi ikiniyo kizariyo uff ilk oglimda hic yasamamistim böyle insallah rahatlarlar kusma olayi her emmeden sonra oluyo bizde agzinda biriktiriyomudur nedir

Slm cnm sicaktan olablir dedigin gibi bizdede kalorifer yanmiyo hala ama ben ufoda yakmiyorum bi isiniyo bi soguyo her odaya gecemiyosun hep ayni yerde kalmak grekiyo o yuzden yakmadim ufoyu sadece banyoda kullaniyorum biraz serin ev ama alisti pasam olmazsa ufoyu biraz kisikta yak dene cnm

canım onun sıcakla ilgisi yok... bizim de aynı.. ucu iltihaplı küçük küçük sivilceler..doktora götürdük bize bebek annenin hamilelikte bebeğe geçen hormanlarını atıyor dedi..ilaç falan hiç bişe vermedi. zamanla geçiyor şu an 26 günlük hala var.. saç diplerinde bile var...yenidoğan sivilcesi diye ara interntte bir sürü şey bulursun

Bizim gaz problemi yok ama komşumdan duydum annenin yemeklerine kimyon koyuyorlarmış anneden bebeğe geçiyormuş. Çorbalarına bolbol kimyon koy faydası olacaktır.Rezene çayı hem anne sütünü artırıyor hemde gaz sökücü özelliği var aşırıya kaçmadan rezzene çayı içebilirsin ben sabahları içiyorum çünkü uykuyu dağıtma özelliği varmış bilgine...

Cnm bnm oglumda kaka yaparken cok zorlaniyo en son sabah yapmisti hala yapamadi ikiniyo kizariyo uff ilk oglimda hic yasamamistim böyle insallah rahatlarlar kusma olayi her emmeden sonra oluyo bizde agzinda biriktiriyomudur nedir

Pztsi Dr randevunuz var soracam bakalım.her emmeden sonra yapardı 2 gündür zorlanıyor.kusması da aynen her emmeden sonra çıkarıyor.üşüttü mü acaba diyorum.

Evet kizlar yazdiklarinizi okuyunca normal olduguma karar verdim demekki lohusalik sendromu.Herkes bana muhtesem davrandigi halde gicik oluyom hepsine ,anneme kardesime kaynanama eşime...Evden kaçıp gidesim geldi cogu kez .Sinirlenince oglusuma bile bagırıyorum.Hayatimiz degisti sonucta evet biz istedik o bize Allah tan hediye velinimet ama sonucta bi uyum sureci var biz de bu surecteyiz.Bebislerimiz cok guzel onlari öpüp koklayip unutalim herseyi Allah onlari bize bagislasin

Biz hastaneden eve gelince gizinde öyle oldu canım isilik. Dr'a gittik pazartesi doğumdan sonra cok sıcaktan oluyor dedi. Simdi oda sıcaklığımız 25 derece hep ölçüyorum. Arada cami hafif aralıyoruz temiz hava gelsin diye. Ve bebegi on kat sarmıyoruz. Ilk günler üşüyor diye cok sariyorduk.
Benimki de din cok kustu. Peynir gibi çıkardı. Çünkü cok sık emzirmistim. Bugun saatle veriyorum daha iyi. Bizimki de kaka yaparken kirmizi oluyor cok da pirtliyor. Ama kakasini yapıyor normal.

Kimyonu sen tüket canım. Yemeklerde yada kendi ölçüne gore demle iç. Toz da olsa demlenip içilebilir bence.

Nefesle çekilen aspirstor daha iyi sanırım. Biz normalinden aldık tam beceremiyorum.

Bende dun durup dururken ağladım. Kimseye sinir olmuyorum, sadece hala iyilesemedim. Bebeğime bakamıyorum. Yetersiz hissediyorum kendimi diye. Esim ve annem de cok üzüldü ama sanırım lohusalik psikolojisiyle daha da bir duygusal vs oluyoruz.

Arkadaslar benim normal dogumda sonda takıldı ve mesane boşaltıldı. Simdi sondanin takıldığı yerde de agri var. Sızlıyor. Sizde de var mı boyle birsey?

Slm anneler
kızım 3 günlük oldu
bugün sürekli uyuyor fazla
emmiyor emmesi en faxla5 dk sürüyor
hemen uyuya kalıyor acaba neden

Slm anneler
kızım 3 günlük oldu

Hosgeldiniz cnm gxl kizinla
Bol bol uyandr emzir cnm sarilik olmasin diye ilk gunler cok uyur bebisler ama sen yarim saat saat basi falan emzir surekli uyandir ver nekadar sik emerse okdr ii

Öncelikle rabbim bebişlerimizi bize bağışlasın ve onlara yetebilmek adına bize gece ve gündüz yani her an sabır ve güç versin.canım dediğin çok doğru bu bir uyum süreci ve geçeçek inşallah.

Slm anneler
kızım 3 günlük oldu

canım benim bebişimde ilk üç gün sürekli uyuyodu.çocuk doktorumuz bize bebişimizinde yorgun olabileceğini çene kasları çabuk yorulduğu için kısa ve yavaş emebileceğini söylemişti.sabırlı ol sık sık emzir.uyanmıyosa altını aç daha çabuk uyanır.bir de emerken durunca yanağını okşa.ben oğluşumun yanağını okşayınca ya da memeyi hafif çekince tekrar emmeye başlıyo.

Ya kizlar bugun oglusumun yarı kırkı.ama yüzünde hep kırmızı kırmızı isilik gıbi sivilceler cikti. baya da fazlalasti cok üzülüyorum niye boyle oldu ki ne zaman gecer bu;(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…