2013 ekim bebekleri büyürken:)

Merhaba cnm.Pişiği duyuncahemen cvp vermek istedim..Benim kızıma doğdugundan beri sadece suyla pamuk kullanıyorum. Bir ay önce feci pişik oldu. 2 dr a götürdük. Farklı kremler kullandık.. Bir bebegin poposuna iyi gelen krem, basa bir bebeğin poposuna iyi gelmeyebiliyor. Benim kızımın pişiği cok şiddetliydi, kanıyordu..Dr travogen verdi sbh aksam surülecek. Diğer zamanlarda zeytin yagı dedi. Ama daha da arttı.. Zeytinagını bıraktım. Sudokreme basladım. ıkı gunde kendni gösterdi.
Travogen baya etkili bir kremoldugu için fzla kullanmak istemedim. günde 1e düşürdüm. öylelikle gecti. şuan ara sıra oluyo küçük pişikler. hemen geciyo.. sadece sudokrem kullanıyorum. Altını acık bırakıyorum bır de. çok mutlu oluyor :) diğer dr u hametan verdi bize iyi gelmedi. bezi de senin kullandığın bezi tavsiye etti drum. bez değiştirmek pişiğe sebep oluyor diye de duydum. bır de poponun ıslak kalmaması gerekli. her alt değiştirmede temızlendıkten sonra bezle sılıyorum. insaAllah gecer atmaz..insanın içi acıyor bir de bebişin ne kadarlık cnm. oyun halısı ben de istiyorum..

Slm sare bizim pisigimiz çok şiddetli değil ama popoda kizarikligi görünce beni bir korku saldi..bezin markasi ayni değiştirmedim sadece numarasini buyuttum o da farklı cikti..bebisim 3 ay 7 günlük yani dördüncü Ayina girdi..kardeşimin oglu benimkinden sadece bir ay büyük ve o saatlerce oyun halisinda zaman geçiriyor ama bizimki o kadar durmak istemiyor sklyor .. Tiny love markali aldik oyincakdunyasi.comdan..güzel ve eğlenceli sanirim benim oglanin zamana ihtiyci var

İnşaAllah duzelırr cnm. bizim de gece uykumuz yoktu düzeldi masaAllah.. cok rahatladım..
şimdi gece bir bazen çok nadir o da, ıkı kere kalkıyor emmeye.. emıp uyuyor.. önceden emdıkten sonra bır bucuk ıkı saat uyutmaya calışıyordum.mahvoluyordum resmen uykusuzluktan.. bizim kızda da sbhları bir enerjı bır nese.. sbh nmzında uyanıyor. ya da bir saat sonrasında.. sonra uyumuyor bır kac saat..
zamanla duzelir insaAllah...

anladım cnm. inşaAllah gecer.. deneyerek hallettık bız..
bır ay kadar zamana ihtiyacı vardır minişin. ben de tıny love istiyorum ama erken gibi geliyor.
o yuzden sordum kac aylık oldugunu. benım kızım da 74 gunluk daha erken..

anladım cnm. inşaAllah gecer.. deneyerek hallettık bız..
bır ay kadar zamana ihtiyacı vardır minişin. ben de tıny love istiyorum ama erken gibi geliyor.
o yuzden sordum kac aylık oldugunu. benım kızım da 75 gunluk daha erken..

benim bebeğim 4 ayını doldurdu.kılo alımı yavaş.doktor ek gıdaya başalama dedi.ama başlamak istiyorum.lütfen fikir verin

benim bebeğim 4 ayını doldurdu.kılo alımı yavaş.doktor ek gıdaya başalama dedi.ama başlamak istiyorum.lütfen fikir verin

sen de bendensin demek canım..
aslında benim bebeğimin kg alımı normal..son gittiğim dr biraz moralimi bozdu ki haklı old.mu emzirme odasında 4 günlük bebeğe mama önerdiğini öğrenmemle anladım.
benim de sütüm azalır gibi oldu
hemen maranki hocanın tarifini uyguladım maşallah yine artmaya başladı.
tarif şu
ısırgan, rezene ve 1 çay kaşığı kimyonu çay demelr gibi demle günde 4 bardak iç en az..bunlar aktarlarda var..

bi de beslenmene dikkat et süt olsun diye tatlı yemeye gerek yok
organik şeyler tüket hergün protein kalsiyum çok önemli..
yumurta ve süt çok önemli.. yoğurdu yapabiliyrsan kendin yap..
yeşillik, z.yağlı yemekler
sebze meyve derken artacak sütün inşallah

canm ben 15 gun emzıremedım sagdıgım ıcın sütüm azaldı.o arada cocuk sadece mamayla besleniyodu.ben ona doktor tavsiyesiyle aptamil mama verdim ama bana bile şekerli geliyodu.sonra emzirmeye başladım cocuk hiç kilo almamış mecburen mama takviyeli gitmek zorunda kaldım çunnku sutum geri kaçmak üzereydi.ben mecburiyetten mama verdim ama humananın mamasını verdim.aptamille hem acayip kabız oluyodu hemde cok alıştı ama humanayla hiç kabız olmadı gunde iki kere yapmaya devam etti.ayrıca çok sekersiz bi tadı oldugundan kızıma biberonla vermeme ragmen karnı doyunca mamayı bıraktı göğsumden de hiç koopmadı şimdi çok içli ağladıgı zaman acıktı sanıp mama yapıorum agzına bile sürmüyo.eğer aç kalıyosa mecbur mama vericez ozaman da humanayı tavsiye ederim tabı bebekten bebege değişir benmkıne yaradı senınkıne yaramaz.suan masallah sutum duzeldi hiç mama vermiyorum.inş sen mama vermek zorunda kalmazsın geçmiş olsun cnm.
şimdi farkeetim de ek gıda derken mama harici meyve sebze püresini falan mı kastetmiştin acaba:44:

Son düzenleme:

inşalla düzelir senin kızla benimki arasında 3-4 gün vardı sanırım kırkı çıkana kadar dediğin gibi bir uyandı mı uyutmak için 1.5-2 saat uğraşıyordum şimdi en azından o düzeldi emip geri uyuyor ama uykuya çok geç geçiyor gece 3e kadar uyanık her gün

bebegm suan 3 ay 10 gunluk.diş çıkarma belirtılerı bu zamanda başlayabilir mi cok fena agzı akıyo elıne ne alırsa kemırır gbı yapıyo hatta elımle gogsunden tuttugmda hemen parmagımı kemırıyo tshirtlerinın kolları su ıcınde elı de hep agzında acaba damagı mı kasınıyo hıc aglamayan aksam 9.30 da yatıp sabah 11e kadar uyuyan bebek aglama nobetlerıne gırıyo uyumak bılmıyo cok huzursuz bıberonu da gogsumu de reddeıyo sutum de var zorla tıksam agzına gogus ucumu ısırıyo aynı sorunları yasayan var mı aranızda

aynı şeyler bizde de var canım. dr normal dedi. emmesi eskisine göre çok azaldı, salya çok akıtıyor, 2.ayından beri çok kusuyor, az ve sık emdiği halde kusuyor, ıslak kalmasın diye günde 3-4 kere üstünü değiştiriyoruz. kıyafetlerinin bilek kısmını emiyor, ellerini çok emiyor.
dr elini emmesini engellemeyin dedi. iştahının azalması normalmiş.
ağlama nöbetlerine gelince, gezdirmemizi istiyor, o zaman susuyor. yatmaktan sıkılıyor.

Son düzenleme:
canım sen yine de dr unu dinle bence güvenmiyorsan da başka dr a gidersin..
ek gıda 5.ayda en fazla çay kaşığının ucu ile yemek ve meyve suyu olabilr...ama ben büyük kızıma 6.ayda vermiştim
sen yine de sütünü arttırmaya bak bence...
aynı şey bende de olmuştu canım sağmaya ağılık vermemek gerekiyr.emzirme sonrası 5,10 dk sağmak yeterli süt artırımı için..çok şükür sadece 2 kez mama verdim

aynı sorun bizde de var arkadaşlar .salya çok var ellerini emme durumu falan...

Aynilari canim ya bizim de hep kucakta yada oyun oynatiyoruz odada geziyoruz:)) daha bunlar iyi gunlerimizz

Evet canım aralarında birkaç gün vardI BEBİŞLERİN. Hatta dogum yaptığım gecenin gününde seninle konusmustuk.
Sancım vardı, nişanım falan gelmişti ard arda. Sana sormustum :) O gece de doğum gercekleşti.. Senin de birkaç gün sonra..
Benim 23 ekim gecesi saat 00:00 da olduğu için 24 Ekim oldu :) Kırkı çıkınca değişti baya.. O eski hallerimi düşündükçe şimdiye şükrediyorum. Canım benim kızım da gece 2-3 e kadar uyumuyordu. Şimdi çok düzensiz uykuları ama çok geç uyumuyo. Sürekli uyuyo uyanıyo. Şuan uyuyo mesela. Benimkisi bugünlerde hep kucak istiyo. Ana kucagındaydı hep. Artık durmuyo. Kafasını kaldırıyo. Bağırıyo çığlık çığlıga, mızmızlanıyo.. Ayaga kaldırınca susuyo.. Arayış içerisindeyim.. Beşiğinin dönencesini açıyorum, müziğini dinletiyorum faydası yok. İnternetten ninni açıyorum biraz dinliyor sonra yine başlıyor. Emziriyorum memede uyuyakalıyor. Bazen o şekilde uyuyor. Bazen beşiğine yatırınca açıyor gözlerini fıldır fıldır :)
Bugün başka bir doktora götürdük kalça çıkıklığı testi yapıldı. Sonuc ıyı cıktı cok şkür. Doktor kilosunun fazla olduğunu söyledi çok şaşırdım. Obez olabilir fazla emzirme falan dedi. 4 saatte bir emzir dedi, şaşırdım.. Boyu 58 cm, kilosu 5.800. Aslında çok değil gibi geliyor bana. Burdaki arkadasların nasıl acaba cok merak ediyorum.. Kimse de girmiyor artık face grubuna taşınmış herkes.. Okuyan olursa yazdıklarımı kilo boy ve kaç günlük olduğunu yazarlarsa cok mutlu olacagım. Neyse canım cok uzattım:) Bebişinin uyku durumu en yakın zamanda değişir inşaAllah.. Rabbim yardımcımız olsun.. Sağlıkları yerinde olsun da herşeye razıyım...

Arkadaslar zaman zaman girip yaziyorum. benimde 3 aylik kizim var. 2. Ay doldugunda emmeyle ilgili sikintilar cektim. Emmek istemedi agladi. ilk zamanlar emzikle kandirip veriyodum sonra onuda istemedi. bi ara sutum gelmedi vs. sonrasinda sagip biberona basladim gece emiyodu ama gunduz biberonla verdim. acaba kulagimi agriyo dedim dr a goturdum oda degilmis. genelde oluyormus. bugun sac kurutma makinasini denedim faydasi oldu. biraz zorlandi ama sonra aldi memeyi cok sukur. Bi arkadas sormus yazayim dedim. biberonla vermek sagmak hijyen vs zor is. Allah yardimcimiz olsun. sorunsuz gunler diliyorum.

Allah kolaylık versin canım..sağlık ocaklarındaki emzirme uzmanı hemşirelerden yardım alabilirsn..belki bi seçenek olur sana...

vallahi boy kilo sorunsalı öyle bir şey ki biz annelerin gözünde...
daha çocuklarımz doğar doğmaz başar..başka bebeklerle kıyaslarız.
bu daha bi başlangıçtır
okula başlaynca da bu sefer benimki daha önce okumaya geçecek diye debelenr dururz
ergenlik tam bi kaostur evet yarış atlaarı hazır dıkıdık dıkıdık..
aslında bilmedn kötülük ederz yavrumuza her çocuğun gelişimi ayrıdır zira
hepsi daha doğarken robot gibi aynı kg da doğmamıştır

maaşallah kızına selvı boylu olcak desene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…