2013 ekim bebekleri büyürken:)

bebeğim artık çapaktan gözlerini açamaz oldu arkadaşlar
tekrar dr a götrdm farklı bi masaj önerdi.damla ve masaj.inşallah geçer geçmezse de ameliyat dedi.

hala aynı canım ama 3-4 günde bir kendiliğinden yapıyorsa normal anne sütü alıyorsa tabi doktor öyle dedi ama benim beiş kendiliğinden yapmıyordu hep ben yaptırıyordum haftada bir, doktorumuz 3-4 günde bir fitil ver o alışır yapmaya dedi şimdi öyle yapıyorumbirz alıştı sanki dün fitil verdim bugün de kendiliğinden yaptı
ben de sana bir çay demiştin onu sormak için girdim sen de bana yazmışsın senin süt artırmak için yazdığın bir çay vardı ısırgan,rezene ve kimyondan oluşan burda okuyunca ben de aldım birkaç gündür yapıyorum ama nasıl uygulanıyor kaç gün içmeli ve günde ne kadar içilmeli

Son düzenleme:
tekrar dr a götrdm farklı bi masaj önerdi.damla ve masaj.inşallah geçer geçmezse de ameliyat dedi.

canım hemen ameliyat ettirme benim kız da öyle oluyor göz kanalı tıkanıklığı bebeklerde normalmiş yanlış hatırlamıyorsam 6-7 aya kadar normal dedi doktor eğer o zamandan sonra geçmezse sorun var demekmiş

Ayy canim sormaaa.. ayni sekilde hiic durmuyo.yatmiyo.hep kalkmak istio.kucak istio.
Tv ye bakmasini istemiom.acikken onu ters cevirdigim halde kafasini cevirip bakio eller de agzinda sesler cikariyo,guluyo.
Napicagimi sasirdim.zullu otturtuyomus destekli..biraz gecsin ben de deneyecegim..

Benim kizim da 3-4 gunde bir kakasini yapiyor. Fitil kullanmiyorum.. kendiliginden yapiyor..
Yapinca felaket yapiyor. Sirtina kkadar batiriyor.

Geçmiş olsun arkadaşım aynı sorun bizde de var sakın ameliyat falan ettirme bizim kızın sol gözü çok kötü olmuştu iki ayrı doktora götürdüm olmadı eli hep gözündeydi kıpkırmızı oldu şişti içim gidiyodu bol bol masaj yaptık en son göz doktoruna götürdüm bırak bu damlaları dedi önemsemedi bile sezeryan bebeklerinde çok olur bu dedi netira diye bişey verdi iki gün de onu kullandık daha berbat oldu göz çukuruna bastırınca çapak doluyodu gözü düşün.Napacağımızı şaşırdık çay koydum olmadı süt sağdım bi de tobrased damla kullanmaya tekrar başladım bol masaj yapmaya devam derken bigün hiçbişeyi kalmadı ben de nasıl olduğunu anlamadım. Şimdi öbür gözündede var diğeri gibi çok fazla değil ama her gün masaj yapıyorum ara ara damla da kullanıyorum. Bu iş sabır işi 1000 kere masaj yaparsın 1 tanesi açar belli olmaz inşallah çabuk düzelir.

çok sağolasın arkadaşım
durum kötüleşnce tekrar gittik dr a.bu seferki dr daha farklı bi masaj önerdi.kucakta yüzü dışa dönük oturtuluyrr.bacak arsından tutup emniyeti sağlanıyr..artık hangi gözde sorun vars o göz masaj yapılıyrçserçe parmakla pınara baskı yapılıyr..bu şekilde günde belki 100 tane yapyırm biraz azaldı gibi..bir de vigamox damla verdi onu da damlatyrm.önceki dr da tobrex damla vermiştim2 hafta kullndk sadece.
inşallah geçer..1 yaşına kadar geçmezse ameliyat dedi dr..
şaka gibi çocuğun gözünü temizliyrm anında çapaklanyr yaa..

öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin.benım ılk oğlumdada olmuştu aynı anlattıgınız gıbı.uykudan uyanır kırpıklerı dahı görunmezdı.çayla ve sutumle sıldım damla hiç damlatmadım.en önemlısıde masaj.dedıgınız gıbı defalarca yapardım bastırmak çok önemlı kıpkırmızı olurdu burnunun cevresı ama ınandım ve çok şükürki yaşına girmeden geçti.sizin bebegınızınde gecer umudunuzu kaybetmeyın masaja devam edin.

çok teşekkür ederim
benim büyük kızımda çıkmadı..bunda çıktı..olsun ALLAH daha büyük dert vermesin..masaja devam...
artık unutmak ne mümkün masajı...

Sdf82 canım anne sütünden damlat çapaklanmayı geçirir bizdede olmuştu bi kaç seferde geçti

Selamlar herkese,

Sizleri, sohbeti ozlemisim. Bebisler yuzunden eskisi kadar bulusamiyoruz :) aman iyi olsunlar da ne yapalim? Onemli olan onlarin sagligi...

Bugun uc ayimiz bitti sukur. Gaz da ise azalma yok, gerci masaallah cikarabiliyor gazini bizimki ama yine de uyurken uykudan uyandiriyor mesela...

Gece bebeklerinizi kac saatte bir besliyorsunuz? Bir de doktor muayenede birden pipisini temizlemek icin acti biraz kanatti cok uzuldum erkek bebek anneleri, banyoda filan pipi temizligi yapiyor musunuz idrar yolu enfeksiyonu, tikaniklik olmamasi icin?

Bu arada sohbetlerde okudum 2.ay sonu asilari gercekten de fenaydi hepsi bir anda...yalniz herkesten duyuyorum 6.ay asilari cok kotuymus. Ates kesin oluyormus, gerci o onemli bir sey antikorlar acisindan ama yine de insan tedirgin oluyor...

Selam kızlar benimde oğluşum 18 Ekim doğumlu .. Acayip damakları kaşınıyor eller sürekli ağzında elleriyle oynamayı çok seviyor zaten evirip çevirip oynuyor onlarla kendince konuşuyor :) benim yaptığım hareketleri yapmaya çalışıyor sürekli kucak istiyor gezmek istiyor ..sırt üstünden yüz üstüne dönme çabası var 2 defa başardı bakalım arkası gelecek mi :)henüz oyuncak tutamıyor saniyelik normalmi acaba ? Kaka olayından bahsetmişsiniz bizimkisinde düzeni değişti 3 güne bir yapıyor artık .. Emmesi azaldı ve ısırıyor bakalım ne olacak .. Hastada olmuştuk gerçi doktor antibiyotik vermedi öksürük şurubuyla geçti gibi ama bilemiyorum aranızda antibiyotik kullanan var mı acaba sevgiler

Merhaba oglun benim oglumdan 3 gun buyukmus :) bizimki de sapir supur ellerini adeta yiyor :) denk getirirse bas parmagini emiyor. Tukuruk akitiyor...bizimki de taklitci kendince konusuyor cok komik...aman donmeye basladiysa cok dikkat et birakma yalniz...bizim oglan tontonluktan henuz donmedi hareketli olsa da. Oyuncak tutmasi icin tesvik et, parmaklarini sen ac tuttur ve goster oyuncagi. Oyuncagi cazip hale getirmek icin bebegin el hizasinda salla...zaten yapmissindir bunlari :) cok gecmis olsun, antibiyotige gerek kalmadan gecip gitmis hastalik. Emziriyorsan bol bol emzir...antibiyotik gerektirecek durumlarda ise cok da uzulme yenidogan bebeklere hatta premature doganlara bile veriliyor zorunlu hallerde...saglik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…