2013 ekim bebekleri büyürken:)

Canım damaksiz kullanmak daha iyimis herhalde. Esim ondan alalım dedi. Evde damakli var. Bende öyle yaparım herhalde. Oyalamak icin. Yoksa fena acıyor meme uçlarım.

Canım madem annen yanında biraz ona bırak bebeğini. Çünkü daha hala bedenimiz ve psikolojimiz normale donmedi. Ben normal dogum yaptım ve dikişlerim var bu yüzden hala yatıyorum çoğunlukla.
Çoğunlukla esim sagolsun bebeğimizle ilgileniyor. Annemde gündüzleri uğruyor. Ben sadece emziriyorum.
Sezaryende daha kolay ayaklaniliyor sanırım. Oturmak falan rahat oldugu icin.
Sende biraz dinlen canım. Bırak biraz annen yada esın ilgilensin.

canım bizim doktorumuz göbek düşmeden banyo yaptırmayın dedi.göbek düşüncede annem iki gün daha bekleyelim dedi yani bebişim 8 günlükken yıkadık biz.

Benim hastanemde hergün yikadilar bebegi. Bizde eve gekince yikadik. Cok şükür göbeğine bişey olmadı.

Ah canım ya bubenım annem değil sankı babamın vefatından sonra ilaç kullanmaya başladı ilaçlar annemi bı tuhaf yapmış uyuyor sürekli bır tıpırtıya uyanan kadın çocuk ağlıyo ıyanmıyo ben helak oldum hem emzır hem gazını çıkar hem üst değiş kusunca gece ter uzerımde soguyo e eşimde yatak odasında uyuyo perişanlıgum diz boyu anlıcan

oyy çok zor olmalı.. Allaha şükür benim annem hep yardımcıydı bana... bir hafta benimle kaldı ve ben ne yemek ne temizlik hiç bişe yapmadım... sadece bebeğimle ilgilendim yattığım yerden. ama ben bir hafta sonra yatak odasına geçmek istedim. artık evimde bir düzen olsun istedim çünkü. oturma odasında nereye kadar yatıcam? bende çalışan bir anneyim. bir kaç ay sonra işe başlayacağım. eşim çocuk ağlamasıyla uyumaya alışsın.arada bir uyanıp yardım etmeye alışsın diye..

cnm dr bana damaklı dedi..bizimki de alıyordu emziği ama benim göğsümde süt birikmesi gibi bişey oldu..hemşire sık sık emzir dedi..çoğalıp kalırsa Allah korusun iltihap vs olabiliyormuş..ben de dün bebeği nasıl bir hararetle emzirdiysem bugün almadı emziği meme emip de uyudu:26:ama ben de biraz emzikten soğudum böyle kitle gibi bişey olunca, ağrı filan da yaptı korktum ağladım durdum bisürü..:26:

cnm eşinle konuş deki Allah korusun ben de insanım hadi gece uyuyakalsam çocuğu düşürsem filan..yardıma ihtiyacım var de..daha sağlamsa kayınvaliden gelsin..benm kayınvalidem burda saolsun bana hiç bir ev işi yaptırmıyor..öyle süper bi gelin kaynana da deildik açıkçası ama torun olunca işin içinde sen ona lazımsın o da sana..birbirini daha bi hoş görüyosun ufak tefek şeyleri takmamaya çalışşıyosun..gerçekten annemi aratmadı bana..haftasonu gitcek o zaman da 4 gün 29 ekim tatili eşim evde..sonra da 10 gün yine annem gelcek kısmetse..yardım almak zorundayız cnm..:26:

ben hep yatak odasındaydım..eşim de kurban tatilinde evdeydi..gece filan uyandı saolsun gerektikçe..ama şimdi işe başladı ya ben çocuk uyanınca alıp karşı odaya geçiyorum yada o başka odada uyuyor..ama böyle daha iyi oldu öbür türlü eşim uyanmasın rahatsız olmasın diye acele ediyo stres yapıyordum ona da kıyamıyorum da:26:

KiZlar siz bebeklerinize devit başladınız mı bize doktor 15. Gunden sonra başla dedi kimisi erken diyor anlamadım

Canım ben de sadece bebek bskımıyla ılgılenıyorum annem yemek ütü temizlik yapıyo sadece kızıma yalnız bakıyorum yanı abarttım galıba :) çok şey mi istıyorum akşamlarına hep misafir belkı annem yorgun dusuyo gece uyuyo bende gece az bana yardım etse dıyorum tabı anneme demıyorum akşama kadar ayakta mesajla bugun yataktan kalkmadan mısafır geldi

Canım bana herhafta kadın gelıyodu ben varken ne kadını dedı misafır çok olunca hergun bütün evı sılip süpürüyo yemek hergun ütü ben ev işlerine karışmıyorum ben sadece bebek bakınındada yardım bekleöiştım galıba fazla şey istemişim şumarıklık mı yaptım sence annemle aynı odadayız eşimde annem var dıye rahat î yatak odasında uyuyo gece hep ben duruyom annem yorgunluktan ve ılaclardan uyuyo ben emzır alt al kustu üst değiştir 2 saat sonra tekrar kalk salak gıbı oluyorum 18 gündür koymuyprdu ama vücut yoruldu sanırım ayaklandım derken ben hiç yaymadım hanı yatarsın bebegı kucağına verirler emzırır gerı verırsın oyle olmadı

canım aynı sey bende de var benkı yesıl mercımek kadr ılk kızmdada vardı bundada cıktı genede saglık ocagına gıttgmde aıle hekımıme gösterdm oda sut bezesı sık sık emzır dedı korkkulcak bısey degıl ılk kızmdada fındık kadar emzırmeyı bırakınca gectı kendılıgnden

Kizlar bebegim uyandimi iki uc saat uyumuyor,uyuyunca 3-4 saat uyuyor,normalde uyandiginda yarim saat sonra uyumali...sizinkiler ne kadar sure uyanik kaliyor

Canim bebegin hayirli olsun bende yurtdisindayim yalnizim cok kotu bir dogum gecirdim.Ardindan bebegim ve ben antibiyotik tedavisi aldik.Simdi 18 gunluk bebegim salmis ve dagilmis durumdayim seni cok iyi anliyorum kader diyelim sen kendini uzmemeye gayret et pozitif olmaya calis ki bebeginde mutlu olsun.Unutma onlar bebek butun tepkilerini aglayarak veriyorlar gaz,uyku,aclik hepsini.Rabbim sabirlar versin hepimize

Benim de dogumum cok kotuydu,guya yurtdisinda hersey daha iyi derler,ama dogumda basima gelmeyen kalmadi,halen hatirladikca gozlerim doluyor,alttan kesik atmadilar ama ben kesin cok kotuyum bebek cikmiyor desem de dinlemediler,cocuk cikarken yirtildim,bir suru yerden,ustune doku arasi kanama olmus,hematom,iki saat sonra acil ameliyata alindim,rahim kasilmayi durdurdu,kanamam durmadi,hasta bezlerini bes dakikada bir degistirip alip tartiyorlardi,kan kaybini olcmek icin,ignelerle ilaclarla rahmi toparlamaya calistilar,ameliyatta hematomu bosalttilar,kanama durmasaydi hayatimi kurtarmsk icin rahmim alinacakti,yedide dogum yaptim gece ikide bebegime kavustum,cok kotuydu cok,kansizliktan bir hf sutum gelmedi,halen kan ilaclari kullaniyorum,iki hf oturamadim yatarak emzirdim,tam emziremedigim icin bir gogsum sisti iltihaplsndi,anlayacsgin bu problemler yuzunden annelikten bisey anlaysmadim daha ;(( ins rn yakin zamanda bebegimle bir duzene gireriz...

Canım sen cok yorulmuşsun. Arada esinden yardım istesen. Gece 1-2 saat o devralsa. Eğer annen de cok yoruluyorsa.
Bende de damakli var ama kullanmadım. Bakacağım artık.
Beze bende de olmustu canım eve geldikten sonraki bir kac gun. Bol bol emzirdim. Zaten bizimki de emmeyi cok seviyor. Hatta esim gitti pompa aldı ama gerek kalmadı pompaya. O kadar emdi ki maasallah.
KiZlar siz bebeklerinize devit başladınız mı bize doktor 15. Gunden sonra başla dedi kimisi erken diyor anlamadım
Canım 15 günlük olunca başlayacağım. Dun topuk kanı verdik saglik ocağında orda verdiler. Kan hapı da verdiler bana 3 ay devam edecek mışim.
Canım annen de yoruluyor demek kadın. Misafir cok geliyor bizlere de. Ev türbe gibi oldu. Ben bayramda rahattim. Sadece emzirmek icin verdiler ilgilenen çoktu. Ama simdi bana kaldı. Esim de destek oluyor sagolsun. Sende esinden yardım talep et en iyisi. Vucut yorulur tabii. Emzirmek bile yoruyor.
Kizlar bebegim uyandimi iki uc saat uyumuyor,uyuyunca 3-4 saat uyuyor,normalde uyandiginda yarim saat sonra uyumali...sizinkiler ne kadar sure uyanik kaliyor

Canım benimki de değişik. Bazen uyaninca uyumuyor hemen. Uyuyunca da 3-4 saat uyuduğu oluyor. Ama genelde 3 saat sinra en gec uyandırıyoruz emzirmek icin.

Selamlar ekim anneleri
bu topiğe transfer oldum ben de
21inde doğum yaptım
3 günlük anneyim ama göğüslerim fena
Siz daha tecrübeli ekim annelerinin tecrübelerinden faydalanıcam :)

Selamlar ekim anneleri
bu topiğe transfer oldum ben de
21inde doğum yaptım
3 günlük anneyim ama göğüslerim fena
Siz daha tecrübeli ekim annelerinin tecrübelerinden faydalanıcam :)

Çok şükür sende kucağına aldın hepimiz sağlıklara büyütelim inş. Lansınoh akmıştım ben 10ml ilk onu sürdüm hemen gecırdı ve dedımkı bu krem bıter hemen az ya daha büyük almalıyım ama gerek kalmadı bile canım geçirdi 2yada3kere surdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…