2013 ekim bebekleri büyürken:)

Hic bilemiyorum canım. Bol bol yuruyus yap bari canım.

12 13 gunlukken azalmaya başladı benim. Normal mi sizce
Benim bugun 2 hafta bitti ve iyice rengi açıldı. Normal dogum benimki.
Benden daha erken doğuran kızlar normal doğum dikisleriniz ne zaman d döküldü
Canım bugun benim tam 2 hafta oldu ve dikişler hala duruyor. Yan kesik mı atıyorlar artık herkese. Benim yan kesik 5 dikişim var dıştan.
Oturmakta hala güçlük çekiyorum.

Bir de yenidogan sunneti yaptıran, yaptırmayı düşünen var mı? Ben yaptırmayı düşünüyorum da unuttuk sormayı. 14 günlük olduk. Sanırım 28 günlüğe kadar oluyordu.

canım benimki hnüz doğamadı ama ben yaptıracağım eğer kısmetse.. doğum yapacağım hastanenin çocuk cerrahı ile konuştum. biz yaptırmayı düşünüyruz. doğduğu gün muayene ederim eger vucüt fonksiyonlarında bişi yoksa sarılığı yoksa 10-12 günlükken yaparız dedi.. 2 aydan sonra genel anestzi ile yapıyoruz sünneti ddi... böyle işte..

Bu yazıyı okudum simdi. Paylaşmak istedim

BEBEKLER NİÇİN AĞLAR ..

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
• “Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allâh’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed aleyhisselâm’ın onun kulu ve resulü olduğuna) şehâdettir. Dört aya kadar ağlaması, Allâhü Teâlâ’ya itimaddır. Sekiz aya kadar ağlaması peygamber’e (s.a.v.) salevattır. İki seneye kadar ağlaması da anne babasına istiğfardır. Susadığı zaman Allâhü Teâlâ annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme ve içme ihtiyacı karşılanmış olur.”
• “Bir seneye kadar, ağladıkları için çocuklarınızı asla dövmeyiniz. Zira onlar dört ay şehâdette bulunurlar, dört ay bana salavat okurlar, dört ay da anne babasına dua ederler.”

Bizimki 14 günlük bugun. Hastsnedeyken unuttuk sormaya, sonradan geldi aklımıza. Haftaya sormayı düşünüyoruz. 1 Aya kadar rahat oluyor ve hemen iyileşiyor sanırım. En iyisi genel anestezi falan uygulanmadan.

Çok beğendim ve ilk defa duydum..

kızlar doktor kontrolleri dışında bebişleri dışarı çıkaran var mı
Canım 40 çıkana kadar çıkarmayı düşünmüyorum sadece hastane bide sağlık ocağı na gıttık

Bilmıyordum canım ne güzel bilgıler

Normal dogum yapan arkadaslar, dikislerinizin uzerine nasıl sürüyorsunuz batikonu? Ben tuvalet kağıdın uzerine döküp sürüyorum ama her yere güzelce gelmiyor sanırım. 14 gun oldu hala iyice kaynamadı dikişler. Vajinaya dogru olanlar daha bir zor geçiyor sanki.

Eşim gazlı bez almış hem hijyenik hemde kolay suruluyo ben.batikonlu su yapiyorum onu suruyoruz bide eski atletleri kestikonlarla kuruluyorum pecetenin yapisma ihtimali var die

Ben mastit oldum arkadaşlar, göğüslerim çok şiş
Hergün hastanede süt sağdırıyorum
Çok canım yanıyo zaten göğüs uçlarımda bitik

selam herkese.. benim ikizler tek tek olsalar çok uslular maşallah da.. ikisi aynı anda olunca çok fena..burada sabaha karşı dörte geliyor saat..gece 12 den beri ayaktayım.. ikisini aynı anda uyuttum uyuttum yok eğer biri önce uyur diğeri uyanık kalırsa bittiğim an.. hemen ciyak sesleriyle diğerini uyandırıyor. genelde bunu yapan minik kızın brianna.. kız olduğunu belli ediyor cadı:))) diğer şık ta..tam sabaha karşı uyuyor ikiside yoğun uğraşlar sonucu...sonra hop doruk kalkıyor..annne kalk güneş geldi. kahvaltı yapcaz diye.. sonra o tabi oyun çocuğu oynamak istiyor..haliyle sessiz oynama şansı sıfır. kreşe gidene kadar ortalığı karıştırıyor -anlıcanız.. çok dert yandım sanırım ama uykusuzluk tavan durumda bende.. ama yine de şükür..onlara baktıkça severken gözlerim doluyor.. hayatımda yaptığım en güzel şeyler onlar.. biraz yıpranıcam yorulucam belki ama ben bunu baştan göze almıştım zaten..
herkese güzel bir haftasonu , ekim bebişlerine de güzel rahat uykular...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…