2013 ekim bebekleri büyürken:)

İyi aksamlar kızlar
benim kızımın göz kapaklarii kırmızı
ve şiş gibi birde derisi soyuluyor ne yapmam
gerekir
Canım benim bebeğin de giz kapağında kırmızılik var bugün hemşire normal dedi. Bir de deri soyulmasi bizde de var. Kremliyorum dedim. Krem sür ama yağ sürme dedi hemşire. Yağı önermiyoruz dedi. Arada kremle istersen.
Kızlar bebeğimin alnında ensesinde boynunda kulak arkasında kırmızı minik minik bir sürü sivilce cıktı ;( normal mi bu,doktora götürmeli miyim
Canım benimkinde de dünden beri sivilce var. Hemşire yüzüne baktı, güzel anneden gecen hormonlardan dolayı sivilceler olacak cok normal dedi.
ya internette bi makale okudum gaz anneden bebege gecmez gaz sindirimle alakalidor filan diye bakalim bende bu gece esnettim biraz bakalim ne olacak
Bende bugün yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum dedim, senin yediklerinle ilgili degil dedi.
Ben ayakta emziriyorun ayakta yemwk yiyorum ins sorunsuz mikropsuz hallederiz bu isi

Ayrica gazla ilgili verdigin bilgiler cok guzel brnim oglanda emmek için memeye gelince cikariyo gazını
Ben yatarak emziriyirum canım rahat oluyor. Yemeği de sol butuma doğru veriyorum kendimi öyle yiyorum. Bugün cok daha iyim cok şükür. İnsallah biran önce atlatıriz canım.

Hemşire de dedi zaten canım mide de gaz olunca biraz ve emince gaz aşağı iniyor gaz çıkarıyor yada çıkaramazsa kusuyor.
canım çok saol çok güzel bilgiler paylaşmışsın.bende denicem.ama şunu anlamadım beşten aşağı doğru derken daireselmi düzmü
Rica ederim canım.
Evet canım 5ten aşağı doğru düz.
Yani 8den 5e dairesel, 5ten aşağı düz.

Canım benimkide öyle ben artık arada mama veriyorum doymuyor sanırım etraftakilerde sütün yağlı değil sulu herhalde ondan doymuyor diyolar pazartesi doktora gitcez bugün 18 günlük olduk bakalım doktor ne dicek

Evet canım masajı yapınca hemşire patir patir çıkardı bizimki :)

Kızlar hepatit b aşısından sonra bebeğini banyo yaptıran oldu mu?sormayı unuttum Dr a.

Bir kac bilgi daha vereyim kızlar. Emzirirken geldi hemşire. Ben bebeğe patik, şapka, Yelek giydirmistim. Birde battaniyesini örtmüştüm. Çok sıcak olur bebeğe dedi. Hatta artık evde şapka kullanmayın, o sadece ilk 72 saat önemli ısı kaybetmesin diye dedi. Patik ve yelegi de çıkardı. Emerken zaten efor sarfediyor bebek birde üstünü kat kat giydirirseniz çok yorulur dedi. Bir de bebeğin ısısı elden ayaktan yada burundan ölçülmez. Ense ve sırttan anlaşılır dedi.

Cnm sagdim yagli benim sut mamada denedim surekli emziriyorum artik kusuyor masallah tabi yalniz memem kaniyor sende dr gidince bana haber et
cnm

Emzik kullanabilirsin dedi bir de. Hatta yatağa yatırdı, yüzü koyun. Normal dogum olduğu icin yüzü koyun yatirabilirsin sorun olmaz dedi. Sezeryanda yüzü koyun yatırmıyoruz dedi. Banyo havlusu istedi, ondan reflu yastığına benzer bir tarafi yüksek yastık gibi birsey yaptı. Üzerine de battaniyeyi serdi. Onun üzerine yatırdı yüzü koyun. Sonra ağzına da emzik verdi. Hafif de müzik ac bebeğe dedi. Bebek müziği indirmiştim onu actım. Misil misli uyudu bebeğim maasallah.
Böyle yapmasaydım simdi emzirecektin tekrardan dedi.
Emzik icin de o emziği sadece yatakta kullan dedi. Yataktan alırken çıkar emziği dedi.
Gezmeye giderken de emzik kullanacaksan farklı emzik kullan ki ayırt edebilsin dedi. Ornegin yatarken verdigin emzik damakli ve maviyse, dışarı çıkarken verdigin emzik damaksiz ve sari renkte olsun.
İleride çok rahat edersin dedi. Emzik bağımlısı da olmaz o zaman dedi.
Benim bebeğim de cok emiyordu hemen uyanıyordu, bugün emzirip, yatırıp emziği verdim uyudu. Rahat ettik.

Son düzenleme:
Cnm sagdim yagli benim sut mamada denedim surekli emziriyorum artik kusuyor masallah tabi yalniz memem kaniyor sende dr gidince bana haber et
cnm

Canım emziği bir kac defa denedin mı? Bizimki de basta atıyordu, bugün aldı bir güzel. Bize hediye getirmişti bir akrabamız. Bambino markası cok da pahalı birsey degil ama aldı.

Ben tırnaklarını kesmemistim oğlumun, bugün hemşire tirnaklariyla tutup yana çekip kopardı. Cok yumuşak oldugu icin hemen kopar dedi. Makas falan sürme hiç şimdilik dedi. Gerçi ben nasıl yaparım bilemiyorum. Onlar alışık olunca şipşak yapıyorlar.

Aldim cnm ama korkuyorum sprey oldugundan cok fiskirtiyor gb gunde kac kez yapiyosun?

Canım damla seklinde yok muydu? Bize aile hekimi demişti sprey seklinde kullanmayın bebeğe damla seklinde olan serum fizyolojik kullan dedi. Gerçi ben almadım. Burnuna sütümden sağdım biraz.

Benım kızında tırnaklar uzuyor kesemıyorumda bu arada bılgıler ıcın saol cnm okudum ben de keske hemsıre gb rahat gazını cıkarabılsem ama ogrenıcez ınsallah zamanla

Benım kızında tırnaklar uzuyor kesemıyorumda bu arada bılgıler ıcın saol cnm okudum ben de keske hemsıre gb rahat gazını cıkarabılsem ama ogrenıcez ınsallah zamanla
Evet canım öğreneceğiz bizde insallah. Daha acemi anneleriz :)
Hemşire öyle güzel tutuyor, kaldırıyor, tırnaklarını koparıyor vs. Ben izlerken bile korkuyorum :)

Kızlar kuzım benim mememi almıyo bi tarafı emiyo bi tarafı almıyo ya bi yönteminiz var mı akması için sağmak zorunda kalıyorum kaşıkla veriyoruz çok üzülüyorum((( bide dün gece sıtma tuttu beni çok kötü oldum meğersem süt ılupda emnediği içinmiş sapmadığım zaman geliyo(((

Zullucum gibeginiz dustu mu bizim dusunce yikadik o zaman soyuldi derisi o normal ama kurmizi goz kapaklari için bisi diyemicem
Düştü Cnm 8 günlükken düştü seninle bebegimizimizin
doğum tarihleri aynı Cnm ben kizimi 2 günde bir yikiyorum
Cnm
canım derisinin soyulması için korkma bütün bebeklerde oluyo normal yani.göz kapakları için dr danış bence

Sağol Cnm gözleri kırmızı olunca körktum
Deri soyulmasi normal tatlim bizimde oyle birde goz kapaklarinin derisi soyuluyormu?O yuzden sis durabilir

Yok Cnm sadece ayakları ve elleri

Canım bizimkinin de ilk basta sag meme favoriydi. Solu verince az emip bırakıyordu. Bende hep arka arkaya sol mememi verdim, az emziğini. Sonra oranın da sütü arttı. Favori memeyi de sağ o arada ki birikmesin. İltihap olur ve dün aksam oldugun gibi sıtmalanip ateslenebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…