Ben mastit oldum arkadaşlar, göğüslerim çok şiş
Hergün hastanede süt sağdırıyorum
Çok canım yanıyo zaten göğüs uçlarımda bitik
Ya kızlar siz ne yiyorsunuz herşey gaz yapar diye yiuemiyorum ne pisirecegimizi sasirdik
selam herkese.. benim ikizler tek tek olsalar çok uslular maşallah da.. ikisi aynı anda olunca çok fena..burada sabaha karşı dörte geliyor saat..gece 12 den beri ayaktayım.. ikisini aynı anda uyuttum uyuttum yok eğer biri önce uyur diğeri uyanık kalırsa bittiğim an.. hemen ciyak sesleriyle diğerini uyandırıyor. genelde bunu yapan minik kızın brianna.. kız olduğunu belli ediyor cadı:))) diğer şık ta..tam sabaha karşı uyuyor ikiside yoğun uğraşlar sonucu...sonra hop doruk kalkıyor..annne kalk güneş geldi. kahvaltı yapcaz diye.. sonra o tabi oyun çocuğu oynamak istiyor..haliyle sessiz oynama şansı sıfır. kreşe gidene kadar ortalığı karıştırıyor -anlıcanız.. çok dert yandım sanırım ama uykusuzluk tavan durumda bende.. ama yine de şükür..onlara baktıkça severken gözlerim doluyor.. hayatımda yaptığım en güzel şeyler onlar.. biraz yıpranıcam yorulucam belki ama ben bunu baştan göze almıştım zaten..
herkese güzel bir haftasonu , ekim bebişlerine de güzel rahat uykular...
Gazli bez iyi gercekten. Gerci bugun gayet iyim. Ayakta rahat duruyorum. Otururken de yan oturuyorum.Eşim gazlı bez almış hem hijyenik hemde kolay suruluyo ben.batikonlu su yapiyorum onu suruyoruz bide eski atletleri kestikonlarla kuruluyorum pecetenin yapisma ihtimali var die
selam herkese.. benim ikizler tek tek olsalar çok uslular maşallah da.. ikisi aynı anda olunca çok fena..burada sabaha karşı dörte geliyor saat..gece 12 den beri ayaktayım.. ikisini aynı anda uyuttum uyuttum yok eğer biri önce uyur diğeri uyanık kalırsa bittiğim an.. hemen ciyak sesleriyle diğerini uyandırıyor. genelde bunu yapan minik kızın brianna.. kız olduğunu belli ediyor cadı:))) diğer şık ta..tam sabaha karşı uyuyor ikiside yoğun uğraşlar sonucu...sonra hop doruk kalkıyor..annne kalk güneş geldi. kahvaltı yapcaz diye.. sonra o tabi oyun çocuğu oynamak istiyor..haliyle sessiz oynama şansı sıfır. kreşe gidene kadar ortalığı karıştırıyor -anlıcanız.. çok dert yandım sanırım ama uykusuzluk tavan durumda bende.. ama yine de şükür..onlara baktıkça severken gözlerim doluyor.. hayatımda yaptığım en güzel şeyler onlar.. biraz yıpranıcam yorulucam belki ama ben bunu baştan göze almıştım zaten..
herkese güzel bir haftasonu , ekim bebişlerine de güzel rahat uykular...
canım ben hiç kasmıyorum kendimi çünkü doktorum bana yediklerinle ilgisi yok dedi.sadece mamayla beslenen bebeklerinde gazı oluyo sonuçta.benim oğlumunda gazı var.ben çok dikkat ettiğimdede gaz oluyodu bende artık çokta titizlenmemeye karar verdim.
Gazli bez iyi gercekten. Gerci bugun gayet iyim. Ayakta rahat duruyorum. Otururken de yan oturuyorum.
Maasallah canım sana. Ama biraz daha büyüsünler o zaman cok tatlı olacaklar, simdi biraz zorluk çekersin ama büyüyünce cok rahat olur.
İyi aksamlar kızlar
benim kızımın göz kapaklarii kırmızı
ve şiş gibi birde derisi soyuluyor ne yapmam
gerekir
Kızlar bebeğimin alnında ensesinde boynunda kulak arkasında kırmızı minik minik bir sürü sivilce cıktı ;( normal mi bu,doktora götürmeli miyim
Kızlar bugun bize yenidogan hemşiresi geldi guzel bilgiler öğrendim.
Sizlere de aklıma gelenleri paylaşayım.
Özellikle gaz sorunuyla ilgili göbeğe masaj gösterdi. Cok rahatladı bebegim. Emzirmeden once gazını çıkar altını al öyle emzir ve yatir dedi.
Sırtını sıvazlarken yukarıdan aşağı dogru sivazlama gaz aşağı yukarı gider dedi. Aşağıdan yukarı dogru sıvazla dedi ve hafif hafif sırtına vuruyoruz ya, onu da aşağıdan yukarı dogru 3 kere de gösterdi. Yani bel sırt ve omuza yakın yer gibi. Göstermeden yarif etmek biraz zor ama anlatmaya çalışacağım elimden geldiğince.
Bir de göbeğe masajı da anlatayım. Bebrk sırt ustu yatarken bebegin göbeğimde saat yönünde saat 8 yönünden başlayıp 5e dogru yuvarlak çözülersek hafif bastırılacak. 5ten de aşağı dogru. Hemsire masaj yaptı sonra da bebeğimi elinde bacakları çomelir durumda durur gibi tuttu. Patır patır kakasiyla gaz çıkardı. Tabii onlar profesyonel, tutmasını cok iyi biliyor. Biz daha öğreneceğiz insallah.
Kızlar bebeğimin alnında ensesinde boynunda kulak arkasında kırmızı minik minik bir sürü sivilce cıktı ;( normal mi bu,doktora götürmeli miyim
İyi aksamlar kızlar
benim kızımın göz kapaklarii kırmızı
ve şiş gibi birde derisi soyuluyor ne yapmam
gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?