2013 ekim bebekleri büyürken:)

Ben mastit oldum arkadaşlar, göğüslerim çok şiş
Hergün hastanede süt sağdırıyorum
Çok canım yanıyo zaten göğüs uçlarımda bitik

Bende oldum canım. Hastanede bir saglikci baba şunu önerdi. Byaz lahana yaprağını 5dk suda kaybatt göğsüne sar. 5dk ksdar tut. Cok yajacak kadar s icak yapma ama.gogsun yanmasin. Benim suan gecti cok şükür. Antibiyotikte kullandim ve hep sagiyorum.

Slm anneler geçmişi okudum herkes aynı sanırım memeden ayrılmama az uyuma gaz sorunu biz bugun 52 günlük olduk büyüdük ama sorunlar hep aynı 40 çıkınca dediler ama bize işlemedi nedense )

Bu arada ninni perisi diye bi albüm var tavsiye ederim benim oğlum çok sevdi telden dinletiyorum sakinleşiyor benim bile uykum geliyor

Ya kızlar siz ne yiyorsunuz herşey gaz yapar diye yiuemiyorum ne pisirecegimizi sasirdik

Ya kızlar siz ne yiyorsunuz herşey gaz yapar diye yiuemiyorum ne pisirecegimizi sasirdik

canım ben hiç kasmıyorum kendimi çünkü doktorum bana yediklerinle ilgisi yok dedi.sadece mamayla beslenen bebeklerinde gazı oluyo sonuçta.benim oğlumunda gazı var.ben çok dikkat ettiğimdede gaz oluyodu bende artık çokta titizlenmemeye karar verdim.

canım maşşallah sana ben bir taneyle zor başediyorum seninkiler ikiz ve birde oyun çağında çocuk var evde. Allah yardımcın olsun.zaten ben evde başka çocukları olanlara hayranım nasıl başediyorlar.ama tabi anne olmak dünyadaki en eşsiz durum bir de bu var.

selam kızlar nasılsınız inşallah bebişlerde sizde iyisinizdir ayyy topik hayırlı uğurlu bool yardımli olur inşallah minik prensim sayesnde anca keşfettim :) gece uykusuzluğu yüzünden zombi gibi dolaniym üstüne bi kaç haftalık baş dönmeleri eklendi oyy neyse çok dert yandım sağlıklıça buyusunlerde inşallah darısı doğumu bekleyen ekim annelerinin başına annelik cook güzel bi duydu en kısa zamanda onlarıda aramızda görmark duasiyla allah a emanetsiniz canlar :*

merhaba kızlarr nasılsınz bebekler nasıl cogumuz bebıslerı kucagımıza aldık sanırım allah bekleyen arkadaslarada kolaylık versın...uzun zamandır takıp ndemıyorum topıgı malum bebıslerın durumu bıde gelen gıden olunca umarım herkes ıyıdr sızlerı ve bebıslerı opuyorum gorusuruz

Eşim gazlı bez almış hem hijyenik hemde kolay suruluyo ben.batikonlu su yapiyorum onu suruyoruz bide eski atletleri kestikonlarla kuruluyorum pecetenin yapisma ihtimali var die
Gazli bez iyi gercekten. Gerci bugun gayet iyim. Ayakta rahat duruyorum. Otururken de yan oturuyorum.

Maasallah canım sana. Ama biraz daha büyüsünler o zaman cok tatlı olacaklar, simdi biraz zorluk çekersin ama büyüyünce cok rahat olur.

Kızlar bugun bize yenidogan hemşiresi geldi guzel bilgiler öğrendim.
Sizlere de aklıma gelenleri paylaşayım.
Özellikle gaz sorunuyla ilgili göbeğe masaj gösterdi. Cok rahatladı bebegim. Emzirmeden once gazını çıkar altını al öyle emzir ve yatir dedi.
Sırtını sıvazlarken yukarıdan aşağı dogru sivazlama gaz aşağı yukarı gider dedi. Aşağıdan yukarı dogru sıvazla dedi ve hafif hafif sırtına vuruyoruz ya, onu da aşağıdan yukarı dogru 3 kere de gösterdi. Yani bel sırt ve omuza yakın yer gibi. Göstermeden yarif etmek biraz zor ama anlatmaya çalışacağım elimden geldiğince.
Bir de göbeğe masajı da anlatayım. Bebrk sırt ustu yatarken bebegin göbeğimde saat yönünde saat 8 yönünden başlayıp 5e dogru yuvarlak çözülersek hafif bastırılacak. 5ten de aşağı dogru. Hemsire masaj yaptı sonra da bebeğimi elinde bacakları çomelir durumda durur gibi tuttu. Patır patır kakasiyla gaz çıkardı. Tabii onlar profesyonel, tutmasını cok iyi biliyor. Biz daha öğreneceğiz insallah.

İyi aksamlar kızlar
benim kızımın göz kapaklarii kırmızı
ve şiş gibi birde derisi soyuluyor ne yapmam
gerekir

Kızlar bebeğimin alnında ensesinde boynunda kulak arkasında kırmızı minik minik bir sürü sivilce cıktı ;( normal mi bu,doktora götürmeli miyim

ya internette bi makale okudum gaz anneden bebege gecmez gaz sindirimle alakalidor filan diye bakalim bende bu gece esnettim biraz bakalim ne olacak

Ben ayakta emziriyorun ayakta yemwk yiyorum ins sorunsuz mikropsuz hallederiz bu isi

Ayrica gazla ilgili verdigin bilgiler cok guzel brnim oglanda emmek için memeye gelince cikariyo gazını

canım çok saol çok güzel bilgiler paylaşmışsın.bende denicem.ama şunu anlamadım beşten aşağı doğru derken daireselmi düzmü

Kızlar bebeğimin alnında ensesinde boynunda kulak arkasında kırmızı minik minik bir sürü sivilce cıktı ;( normal mi bu,doktora götürmeli miyim

canım benim bebişimdede çıkmıştı halada arada sırada çıkıyo.biz götürmedik sanırım anneden geçen hormonları atıyolarmış bu şekilde.

Bızımde kırmızılık çoktu bebek egzamasıdedı aile hekımı kottıxonlu krem dedı almadık bebek Dr gıttık o obemlı değil dedı egzama mı dıye ben sordum evet çok hafıf dedı hiç bışey kullanma dedı ve gecıyo bızımkı. Jasmın bızde aynen masaj ve bacak hareketi yapıyoruz canım çok etkili

Kizlar bebegim surekli emmek istiyor karni doyuyor eminim sutumu biberonlada veriyorum iciyor meme kolik oldu sanirim memede uyuyor cektigim an agliyor ve memem inanilmaz yara emzik almiyor chicco aldim nuk aldim. Yaramada denemedigim krem ve dogal yontemler
kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…