Kızlar bebeğinizi yüzüstü yatırıyor musunuz,yani uyutuyor musunuz...sağlık açısından zararlı oldugunu biliyorum ama gece gazdan dolayı sürekli ıkınan uyuyamayan bebeğimi karnının üstüne yatırınca hiç sesi çıkmıyor uyuyor,yarım saat sonra çevirince tekrar ıkınmaya başlıyor,yüzüstü yatırdığımda gözüm hep onda bişey olmasın diye ama bazen uykuya dalıyorum malesef ;( siz yatırıyor musunuz,bunun bi önlemi var mı acaba
Kızlar 15. Günde verilecek vitamini günde kaç
kez ve kaç damla veriyorsunuz
Erkek bebeklerin pipisi yukarı oldugu icin hepsi sizdiriyor demek.Benimki prima ama iki seferden birinde çiş çıkıyo dışarı muhakkak
Canım benim de normal dogum bugun 17.gunumuz ve benim de hala ağrıyor dikiş yerlerim. Iyice kaynamadı daha dikişler tam. Hala batikon sürüyorum. 5 dikiş vardı dışarıdan birde içeriden de var tabii. Ayakta olunca sanki geriliyor batıyor, bi garip oluyor. Bende de beze oluşmuştu ve esim pompa aldı ama hic kullanmadık oğlum iyice emmişti memeyi. Hep o memeyi vermiştim sıklıkla. Ama artık sütüm iyice çoğaldı bu gidişle sağacağım sutu. Ben bebeğime ek gıda vermiyorum. Yeter diye düşünüyorum. Ağladikca emıyor.hemen hemen hepımzde aynı sorunlar varmıs coktndr gıremydm bebişten bızdede sarılık var bebişimde 2gunde bır hastandeydık sımduı bır hafta sonra gel dedı inş yukselmez sımdıde bır gözü capak oldu cok acamıyo gözünü dok damla verdı bugun bıraz daha ıyı bebişn derdı bıtıyo benmkı baslıyo göğsümde mınık ıkı tane beze var sık sık emzırmeye calısym ama gecmedı baska ne yapabılırm sag göğsmde bıde cok yara o göğsum bıde ben emzıryorm bebişi yanları bıde altı sert kalıyo bende oraları sıkıyorm da emzırym normal dogum yaptım ve kabızlık sorunum var allahım baska dert vermesn ama su logusalık bebişe alışmk zor ya bır gun ıyı bebiş dıger gun huysuz hep aranıyo hep emmek ıstıyo uyumuyodu sutum yetmıyodu gunde bı kere aptamıl verıym dok sordm ıkı uc gun perısan olduk esımle susmuyo ya benmde sorunlarm bunlar he unutmadan bugun 19gunluk oldsuk ve dikişlrem hala acıyo iç dikişlerm hafıf acıyo nezamn geccek ya yardımcı olursanz sevınrm
Herkeste oluyor demek.canm prımada cıkıyo ben prıma kullnıym arada yandan sızıyo pıpıden sanırm esyaları ıslanıyo
Yakında var canım. Ya esimi gönderirim. Yada ben iyileşeyim 40imiz çıksın beraber gideriz.Sen istanbuldaydin e bebrk magazalarinda var baby&me ıslak mendilin icinden cikti inyernet sitesine bak istersen
Erkek cocuklarının da bu derdi var :)bizimki kaçkere yaptı üstümüze altını açınca bide benim oğlum sünnetli doğduu heryere sıçrıyor yparkenn
Canım öncelıkle gozun aydın kavusmussun bebısıne ohALLAH analı babalı buyutsun. Bebişlerin hemen hemen hepsinde aynı problem var bız zinco damla kullanıyoruz bitkisel fena degıl cok cok ıyı dıyemem ama gaz cıkarabılıyor tabı sancı gectı dıyemem.Ağlama sabır cnm bir süre sonra gecıcekmıs.
canım kimyon denedin mi yeni doğan bebeklere de rahatlıkla verilebiyormuş bir çay kaşığı su yada anne sütüne bir çimdik dök bebeğe ver sende yemeklerinde kullan işe yaradığını göreceksin bu doktor tavsiyesi bu arada o yüzden rahatlıkla kullanabilirsin biz yeğenimde denemiştik işe yarıyor
Canım ilk günler benim kide öyle olmuştu sesi kisilmisti sutum artsin diye ne bulduysa yiyip ictim sonra oglum yine gogus ucunu tutamadi meme ucu aldik emmeye basladi gazı da azaldı
canım sütün en büyük düşmanı stres,bu yüzden önce bir rahatlamaya çalış,biliyorum çok zor,ben de çok stres yapıyorum en ufak ayrıntıyı bile,mama da veriyorsan doyuyordur o,bebeklerdeki emme refleksinden o,ne kadar verirsen ver hala ağzı açık aranır,ben de pompayla sağıyorum göğüs ucum olmadığı için,sağana kadar ya da dolaptaki sütü ısıtana kadar ortalığı yıkıyor,dediğin gibi o kadar sesli ağlıyor ki bazen sesi kısılıyorama geçiyor sonra merak etme doktor kilo alımını iyi buluyorsa hiç üzülme doyuyordur,gaz sancısı için bize de doktor biogaia diye bi damla verdi,tabii sihirli değnek değil,tamamen geçirmiyor,ama sanki biraz rahatlattı,anlayacağın canım yaşadığın şeyleri hemen hemen her anne şu an yaşıyor,yalnız değilsin böyle düşün
Slmlar
hele şükür gelebildik hastanede yattık onbeş gün ameliyat olduk zor günler geçirdik geçiriyoruz kaka yapamamıştık doduktan sonra megakolon diye bi rahatsızlık çıktı bagırsagını göbeginin yanına açtılar ordan vucuda yapışık bi torbaya yapıo kakasını on aylıkken ikinci asıl tedavi amaçlı ameliyatımız var ondan iki üç ay sonrada açık bagırsagı kapatacaklar dualarınız bizimle olsun ne olur kolayca atlatalım şu bir seneyi
ben kundak yapmıyorum ki canımsıçramaması için gevşek kundak yapın diyorlar. bebekler anne karnında sıkışık durumdalar doğunca kendini boşlukta hissettiği için sıçrıyorlarmış. o yüzden sıkı olmayan kundak yararlıymış..
Allah yar ve yardımcın olsun canım ya inş hiç yaşamamış gıbı olusanız ınutucanız bak 9 ayı beraber gecırdık gene burda beraber gun sayarız dualarım senınle oğlunlaSlmlar
hele şükür gelebildik hastanede yattık onbeş gün ameliyat olduk zor günler geçirdik geçiriyoruz kaka yapamamıştık doduktan sonra megakolon diye bi rahatsızlık çıktı bagırsagını göbeginin yanına açtılar ordan vucuda yapışık bi torbaya yapıo kakasını on aylıkken ikinci asıl tedavi amaçlı ameliyatımız var ondan iki üç ay sonrada açık bagırsagı kapatacaklar dualarınız bizimle olsun ne olur kolayca atlatalım şu bir seneyi
Bende acaba benım kız mı cadı diyodum :)Suan bu mesajı ben mi yazdım acaba diye düşündüm. Aynı sey benimde basima geldi. Birebir aynısı:)))
Isıtılmaz mış canım sıcak suyun içine sok bıberonu eğer sıcak olursa bu seferde soğuk suya sokArkadaşlar sağdığınız sütleri ısıtıpmı veriyorsunuz ben oda sıcaklığında bekleyip az emerse veriyorum oda tabii soğuk oluyor ısıtsam bitirmezse tekrar ısıtamam heralde göğsüm çok açıldığı için bir damlası bile çok kıymetli
Canım yenı doğan 20 saat uyurmuş uyuyarak emermişSelam anneler.Bebisiniz gunde kac saat uyuyor?
kızlar atvde zahide ile yetiş hayata diye bir program başladı "doğum kilolarından nasıl kurtuluruz " "anne sütü arttırma yöntemleri""bebeklerin gazı nasıl rahat çıkar" gibi konular konuşulcak
Kızlar çok sağolun, yalnız olmadığımı bilmek çok çokk moral verdi..
Dün akşam sütüm gelmeye başladı iyice. Bebeğime çıktığı kadarını sağıp verdim üstünede mamasını içirdim. Bugün taş gibi yine bebeğime öğlen sadece 50 cc sağdığım sütü verdim ve fazlasıyla yetti mamada olsa yetmiyodu 60 cc içiyodu rahat. bu normal bi durum mu? Bir de şunu sorucam biberondan mama içmeye alıştı, biberondan foş foş akıyo tabi.. benim göğsümde yeni sütlendiğiinden biberondaki kadar gelmiyo ve basıyo bağırmayı susmuyo( göğsüme alıştırmak için ne yapmam gerek ? silikon meme ucuda denedim rahatca ceksin diye ama bikaç seferden sonra bırakıyo silikondan yavaş aktığı için.
Selam anneler.Bebisiniz gunde kac saat uyuyor?
Güneşe çıkınca gerekmiyor mu Cnm ben pek anlamadimben gündüzleri bazen yatırıyorum ama gözüm üstünde oluyor ben genelde babasının göğüsüne yatırıyorum erkeklerin vücut ısısı daha yüksek olunca kızımın karnı iyice ısınıyor, bende öyle durmuyor süt kokusu olunca emmek istiyor, geceleri 2-3 saat babası o şekilde tutuyor bende rahat uyuyorum :)
ben kullanmıyorum canım d vitamini güneşe çıkartıyorum her gün
Sağol CnmGünde 1 kez 3 damla canım
Cnm çok geçmiş olsun allah bebeğine şifa versinSlmlar
Canım günde bir kere 3 damla. Saglik ocağı ücretsiz veriyor.
Evet canım :) takip gerekiyor.
Bizimki de kaka yapıyor :) fışkırtiyor resmen :)
O şapka iyimis yaa. Bizde bulalım ondan.
Herkes aynı seyleri yaşıyor demek :))
Gecmis olsun canım. Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasin.
günde 1 kez 3 damla canım
3 damla bir seferde cnm
kızlar sonunda aranızdayım :) biz bir haftalık olduk
Kız elfile ne yapıyorsun paşa nasıl
Al bedende o.kadar eşime nefes alma diyecem neredeyseçok şükür tatlım o iyi de ben pek iyi değilim. psikolojim bozuldu, kaygı seviyem aşırı derecede yüksek.
gözümü kırpmadan onu izliyorum, bir şey olacak diye aklım çıkıyor. geceleri nöbet tutuyorum, sürekli izliyorum, tuvalete gidemiyorum.. gündüz de gelen gidenden iyice yorgun düştüm... kaygımı kontrol edememekten psikologluk oldum artık...
jasminimm bugün eczaneye gittim sordum. hepsi aynıdır dedi yaaa madem var öyle bişey niye böyle söylerlerkiiiCanım deliği cok küçük olan biberon var. Ondan al. Onu çekmesi gerekir. O akanlardan olursa alışır bebegin.
bizimde saatlerimiz belirli değil malesef. sadece 2 gündür akşamları 6dan 9a kadar felan uyuyo aralıksız. sonrası uyu uyan.. hele ki gaz sıkıntımız çok fena. şimdi bi de kendi sütümü vermeye çalıştım. ilk defa emdi az önce ve karnı ağrımaya başladı. sanırım mamadan farklı geldiğinden oldu, ishal olmus biraz. tecrübesizlik çok kötü yaBenim oğlum dogru dürüst uyumuyor.mesela bı sabh 07:30 da uyandı bı saat oldu hala uyutamıyorum.kucagımızda 10 ya da 15 sk uyuyor uyanıyor hiç uyumamış gibi.dışarı çıkardık bugun pusetinde arabada da uyumadıbanyo da yaptık biraz önce.onu uyutmaya çalışırken kendimiz uyuyoruz inş 40 ı çıkınca düzelir.uyumadan nasıl büyüyecek acaba:44:
bende 2 saatte bir mama veriyodum ama sütüm gelmeye başlayınca düzenimiz biraz değişti. biraz öncede çok şükür emzirebildim ilk defa. bir ölçek mamayla yetinmiyodu artık..kızlar bebişlerınızın karnınını ne kadar aralıklarla doyuruyorsunuz benım halen sutum yok 2 saat aralıklarla mama verıyorum
maşallah canımkızlar sonunda aranızdayım :) biz bir haftalık olduk
al benden de o kadar. sürekli kaygı halindeyim. halimize binlerce şükürler olsun ama o ağladıkca sürekli yine noldu diyorum içimden. sürekli onu takip ediyorum. ondan çok benim ağladığım bile olduçok şükür tatlım o iyi de ben pek iyi değilim. psikolojim bozuldu, kaygı seviyem aşırı derecede yüksek.
gözümü kırpmadan onu izliyorum, bir şey olacak diye aklım çıkıyor. geceleri nöbet tutuyorum, sürekli izliyorum, tuvalete gidemiyorum.. gündüz de gelen gidenden iyice yorgun düştüm... kaygımı kontrol edememekten psikologluk oldum artık...
ezinem Allah yar ve yardımcınız olsun.. Sen gönlünü ferah tut, Rabbim üstesinden gelebilme kuvveti versin inşallahh..
ben kundak yapmıyorum ki canımama üzerinde penye battaniyesi felan oluyo gerçi hiç sıkmıyorum hafiften örtüyorum terlemesin diye ama yinede sıçradığı oluyo. o zaman battaniyeninde ağırlığını hissediyo sanırım.
yok canım bızde onun için Dr gıttık sorun değilmiş Dr oyle dedıGüneşe çıkınca gerekmiyor mu Cnm ben
Sağolun kızlar Cnm sıkkın bebeğinin göbeği 4 gün önce düştü bugün
bugün göbeği çok az kanamis acaba birşey olurmu çok üzüldüm
Canım bizimki de kanamıştı. Dr'a sorduk kanama devam ederse getirin demişti. Takip edin dedi. Ama bizimki bir kere kanadı kurudu sonra bir daha kanamadı. K vitamini yapılmıştı bebeklere dogunca eğer kanama devam ederse bir doz daha k vitamini yapıyorlarmış.Güneşe çıkınca gerekmiyor mu Cnm ben pek anlamadim
Sağol Cnm
Cnm çok geçmiş olsun allah bebeğine şifa versin
dualarimiz sizinle
Hayırlı olsun canım.kızlar sonunda aranızdayım :) biz bir haftalık olduk
Canım ilk zamanlar 2 saatte birdi simdi değişiyor 2-3 gibi. Ağladikca.kızlar bebişlerınızın karnınını ne kadar aralıklarla doyuruyorsunuz benım halen sutum yok 2 saat aralıklarla mama verıyorum
jasminimm bugün eczaneye gittim sordum. hepsi aynıdır dedi yaaa madem var öyle bişey niye böyle söylerlerkiiibende standart hepsi heralde diye geri dönmüştüm.. bana sadece prematüreler için olan başlığı gösterdi o kadar. o da hemen hemen aynıdır dedi.
bizimde saatlerimiz belirli değil malesef. sadece 2 gündür akşamları 6dan 9a kadar felan uyuyo aralıksız. sonrası uyu uyan.. hele ki gaz sıkıntımız çok fena. şimdi bi de kendi sütümü vermeye çalıştım. ilk defa emdi az önce ve karnı ağrımaya başladı. sanırım mamadan farklı geldiğinden oldu, ishal olmus biraz. tecrübesizlik çok kötü ya
bende 2 saatte bir mama veriyodum ama sütüm gelmeye başlayınca düzenimiz biraz değişti. biraz öncede çok şükür emzirebildim ilk defa. bir ölçek mamayla yetinmiyodu artık..
maşallah canım
al benden de o kadar. sürekli kaygı halindeyim. halimize binlerce şükürler olsun ama o ağladıkca sürekli yine noldu diyorum içimden. sürekli onu takip ediyorum. ondan çok benim ağladığım bile olduAllah hepimizin yardımcısı olsun, evlatlarımızada bizlerede sağlık sıhhat versin inşallah..
vücutta bulunan d vitaminini güneş aktif hale getiriyor eşim ilaçlara çok karşı zorda kalmadıkça hiç kullanmayız birde annelerimize bir sorun bize hiç kullanmışlar mı d vitamini banada gereksiz geliyor kullanmak herşeyin doğalından yanayımGüneşe çıkınca gerekmiyor mu Cnm ben pek anlamadim
Sağol Cnm
Cnm çok geçmiş olsun allah bebeğine şifa versin
dualarimiz sizinle
hemen hemen hepımzde aynı sorunlar varmıs coktndr gıremydm bebişten bızdede sarılık var bebişimde 2gunde bır hastandeydık sımduı bır hafta sonra gel dedı inş yukselmez sımdıde bır gözü capak oldu cok acamıyo gözünü dok damla verdı bugun bıraz daha ıyı bebişn derdı bıtıyo benmkı baslıyo göğsümde mınık ıkı tane beze var sık sık emzırmeye calısym ama gecmedı baska ne yapabılırm sag göğsmde bıde cok yara o göğsum bıde ben emzıryorm bebişi yanları bıde altı sert kalıyo bende oraları sıkıyorm da emzırym normal dogum yaptım ve kabızlık sorunum var allahım baska dert vermesn ama su logusalık bebişe alışmk zor ya bır gun ıyı bebiş dıger gun huysuz hep aranıyo hep emmek ıstıyo uyumuyodu sutum yetmıyodu gunde bı kere aptamıl verıym dok sordm ıkı uc gun perısan olduk esımle susmuyo ya benmde sorunlarm bunlar he unutmadan bugun 19gunluk oldsuk ve dikişlrem hala acıyo iç dikişlerm hafıf acıyo nezamn geccek ya yardımcı olursanz sevınrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?