Ben 4 . gün ayaktaydım yalnızım zaten kalkmak zorundaydım. Ama öyle ağrım sızım olmadı çok hafif hafif ayakta geçirdim canım. Senin nasıl ağrın mı oldu.
ben20. günde tamamen iyileşmiştim hiç ağrım kalmamıştı sonra temizlik yaptımşuan 33. gündeyiz iç dikişlerim çok ağrıyor çok dikkat etmek gerekliymiş siz sakın iyileştim deyipte hemen yormayın kendinizi.
Arkadaşlar canım sıkıldı eşimin ısrarları üzerine oğlumu doktora götürdük her akşam işten geliyor yüzü sarı çok uyuyor sürekli öyle söylüyordu bende en fazla 2 buçuk saat uyuyor uzun saatler uyumuyor gözlerinde cin gibi açık maşallah sarılık olsa halsizlik olur desemde içi rahat etmedi pinpiriklidir biraz ve karışır herşeye dedesiyle götürdük doktor hafif var ama anne sütüyle atar dedi ama eşinizin i çi rahat etsin kan alalım dedi ben gerek varmı desemde aldırdık topuğundan Aldılar okadar çok ağladıki bırakın yeter diye bağıracaktım ve sonuç 6 yani çok düşük çıktı oğlum 24 günlük haftaya zaten1 aylık tekrar gidicez eşime çok sinir oldum sizinle paylaşmak istedim birde sadece 700 gram almış doktor az dedi 800 olmAlıydı dedi onAda canım sıkıldı şu göğsüm bi geçseydi birini emziriyorum birini sağıyorum çok canım yanıyor lansinoh kullan dedi 1 tüp bitti işe yaramadı artık bişey sürmüyorum süt artırıcı lactamil verdi birde arkadaşlar benim oğlumun gazı henüz yok çok şükür ama evde bulunsun dedi damlalar hiçbir işe yaramıyor dedi fitil verdi eczaneler kapalı alamadık ama fitilde genelde ateş için değilim çok mantıklı gelmedi bana belki ağrı kesici olarak olabilir
Ben Philips avent aldim. 300tl idi fiyatı. Ebebekten aldım. Memnunum hoş sütüm cok yok ama olanı sağabiliyorum:)
Sagolun kızlar eşim dün eczaneden lansinohun manuelCanım benim bugun 19.gunum hala sancı oluyor arada. Benim ilk hafta dikişlerim kanadı bile. O yuzden cok yüklenme. Bana voltaren fitil verdi ve ben iyi hissesince ayaklandım. Sonra tuvalette bir baktım taze kan. Megersem dikişler kanamış. Aynayla bir baktım açık duruyor dikişlerin arası. Batikon da sürüyordum ama her yere gelmiyordu. Sonra esim dedi ben sana pansuman yapayım, sagolsun o her yere sürdü bol bol batikonu. O iyice kaynatiyor yarayı. Yaklaşık 16.gunden sonra daha iyi oldum. Ama vajinaya dogru olsn dikişler hala tam kaynamamış. Dıştan ice dogru kaynadi benimkiler. Esim bakıyor her gun. Uzerine oturmamaya çalış. Ben hep yan oturuyorum çoğunlukla, dikiş olmayan bacağıma (butuma) veriyorum ağırlığı. Ve çoğunlukla uzan. Ayakta da cok kalmamaya çalış.
Ilk hafta ağladım hatta neden bu kadar uzun sürüyor, hani normal dogum daha kolay iyileşiyordu, Bebeğimle ilgilenmiyorum diye.
Canım ben normal yaptım o gun geldi azar azar sonra da bebek emdikce çoğaldı. Sende sakın stres yapma stres olursan sütun etkilenir.
Canım esim avent'in manuel pompasını almış doğumdan sonra 135 lira vermiş. Ama henüz hic sağmadım.
Bence ilitabilirsin canım. Ben henüz sağmadım sütümü. Hepsini iciyor mu bebegin biberondakini. Geri kalırsa atın diyorlar ya.
Bu arada arkadaslar pompayı henüz hic kullanmadım. Biberonu falan da var. Onların hepsin yani pompa dahil 5 dakika kaynatman mı lazım yoksa sadece biberon ve emziğini mı kaynatayim?
Canım benim bugun 19.gunum hala sancı oluyor arada. Benim ilk hafta dikişlerim kanadı bile. O yuzden cok yüklenme. Bana voltaren fitil verdi ve ben iyi hissesince ayaklandım. Sonra tuvalette bir baktım taze kan. Megersem dikişler kanamış. Aynayla bir baktım açık duruyor dikişlerin arası. Batikon da sürüyordum ama her yere gelmiyordu. Sonra esim dedi ben sana pansuman yapayım, sagolsun o her yere sürdü bol bol batikonu. O iyice kaynatiyor yarayı. Yaklaşık 16.gunden sonra daha iyi oldum. Ama vajinaya dogru olsn dikişler hala tam kaynamamış. Dıştan ice dogru kaynadi benimkiler. Esim bakıyor her gun. Uzerine oturmamaya çalış. Ben hep yan oturuyorum çoğunlukla, dikiş olmayan bacağıma (butuma) veriyorum ağırlığı. Ve çoğunlukla uzan. Ayakta da cok kalmamaya çalış.
Ilk hafta ağladım hatta neden bu kadar uzun sürüyor, hani normal dogum daha kolay iyileşiyordu, Bebeğimle ilgilenmiyorum diye.
Bence ilitabilirsin canım. Ben henüz sağmadım sütümü. Hepsini iciyor mu bebegin biberondakini. Geri kalırsa atın diyorlar ya.
Bu arada arkadaslar pompayı henüz hic kullanmadım. Biberonu falan da var. Onların hepsin yani pompa dahil 5 dakika kaynatman mı lazım yoksa sadece biberon ve emziğini mı kaynatayim?
zullumm bende dün aynısından aldım, weebaby'nin basit bi pompasını almıştım pistonu ilk başlarda çok kuvvetli çekiyodu ve faydası oluyodu ama sonradan işe yaramadı. dünden beri lansinoh ile bebeğim uyanmadan önce sağıyorum ve uyanınca veriyorum. şimdi bebeğim daha uyanmadığı için tekrar sağıcam ve ağzını kapatıp odada saklıcam.Sagolun kızlar eşim dün eczaneden lansinohun manuel
Pompasını almış şuan memnunum acaba aynısını
Kullanan varmı birde sütünüzü sağıp saklayacak mısınız
zullumm bende dün aynısından aldım, weebaby'nin basit bi pompasını almıştım pistonu ilk başlarda çok kuvvetli çekiyodu ve faydası oluyodu ama sonradan işe yaramadı. dünden beri lansinoh ile bebeğim uyanmadan önce sağıyorum ve uyanınca veriyorum. şimdi bebeğim daha uyanmadığı için tekrar sağıcam ve ağzını kapatıp odada saklıcam.
Kızlar dünden beri kendi sütümü 50 60 cc kadar sağıpta veriyorum bebeğime ve uyuttuğum zaman 3 saat rahat uyuyabiliyo artık. sütüm az çıkarsa üstüne mama içiriyorum. süte başlayınca kaka düzenimiz biraz değişti ve sancımız oldu. ama şuanda herhangi bişey yok şükür. Mama verdiğimde 60 cc bile versem huzursuzlanıp uyanıyodu. bu sütümün besleyici olduğu anlamına mı geliyo ?
bi de sağdığım sütün rengine bakıyorum sarımsı gibi ama akarken duru görünüyo hep. Bu yağlı dedikleri şey mi ?
Bende Bebeğimle kendim ilgilendim hep. Arada esim de tabii ilgileniyor. Ama genelde ev isleri yemek vs annem kv falan yaptı. Benimde iki tane basur var. Hamileligin son döneminde oluşmuştu dogumda daha da belirgin olmus. Tuvaletimi yaparken cok zorlanıyorum. İkinmaya korkuyorum zaten.aynen jasminim bende bebeğimle zar zor ilgilenebiliyorum, oturup kalkarken eşimden yardım alıyorum mecburen. bi de hamileliğimde oluşan basur 1 ay felan durup geçmişti, doğumda tekrar çıkmış, onunda zonklaması mahvediyo. benim oğluş biraz öfkeli bi bebek, kv ve beni ayakta tutuyo mum gibi. ben zaten hiç bi iş yapmıyorum bebeğim ve kendi işlerim dışında ama yinede zorlanıyorum diyebilirim. 0nunda kv.me kalmasını istemiyorum zaten herşeyi o yapıyo. süt konusunda şimdi bi sitede oda sıcaklığında 8 10 saat kadar kalabilir demiş. 0danın ısısına bağlı olarak 15 saate kadarda çıkabiliyomuş. ben pompada bırakmıştım sağdığım sütü üstüne eklerim uyanmazsa diye ama ağzını kapatmak gerekmiş. 0na dikkat ediyim.
Pompa için ben kaynar suyun içine atıp biraz bekletiyorum bütün parçalarını. Özellikle kaynatmadım canım. Biberon ve emzikleri arada kaynatırsın yine ama pompayı sıcak suya batırıp çıkrabilirsin. Elle sağılan pompadan ise.
Kızlar dünden beri kendi sütümü 50 60 cc kadar sağıpta veriyorum bebeğime ve uyuttuğum zaman 3 saat rahat uyuyabiliyo artık. sütüm az çıkarsa üstüne mama içiriyorum. süte başlayınca kaka düzenimiz biraz değişti ve sancımız oldu. ama şuanda herhangi bişey yok şükür. Mama verdiğimde 60 cc bile versem huzursuzlanıp uyanıyodu. bu sütümün besleyici olduğu anlamına mı geliyo ?
bi de sağdığım sütün rengine bakıyorum sarımsı gibi ama akarken duru görünüyo hep. Bu yağlı dedikleri şey mi ?
Benim suütümdw sarı gibi CNm
Maşallah senin bebiş uyuyor cnm
Benim kız hiç uyumuyor su an bile kucağımda
Emiyor
normal bişey o zaman. sanırım bu ağız dedikleri koyu kıvamlı sarı sütten sonra kalanlarda geliyor.
benim bebiş dünden beri ilk defa böyle uyudu şükür.gaz sancımız bizi mahvediyodu. evcilik oynar gibi karnını doyur, altını temizle, gazını çıkar ve uyut. 2 dk rahatlayınca uyku geliyo tabi. bakalım bu süre ne zamana kadar devam ediyo :)
senin kızın uyumaması sadece açlığından mı canım ?
jasminim kabız olmıcağın şeyler yemeye dikkat et. bende dikişlerden korktuğum için ıkınamıyorum zaten. mesane boşaltma yaptıkları için bazen tuvaletimin geldiğini hissetmiyorum gidince farkediyorum. puff çok tuhaf şeyler yav :))Bende Bebeğimle kendim ilgilendim hep. Arada esim de tabii ilgileniyor. Ama genelde ev isleri yemek vs annem kv falan yaptı. Benimde iki tane basur var. Hamileligin son döneminde oluşmuştu dogumda daha da belirgin olmus. Tuvaletimi yaparken cok zorlanıyorum. İkinmaya korkuyorum zaten.
Canım mama vermesen doymuyor mu? Çünkü kendi sütun en iyisi. Bence sütun iyi sarı olması yağlı olduğunu gösteriyor bence. Memeden emzirmeyi deneyecek mısın arada?
göğüs uçlarımdan dolayı çok sıkıntı yaşadım zullum, önce sağıp uçlarını hafif çıkartıyorum sonra vermeyi deniyorum. 0 zaman emebilirse emiyo. silikonlarda fayda etmiyo biberondakinden daha az süt geldiği için.Cnmrahat uyuması sütünden bence
Yok CNm benim sütüm cok fazla geliyor
Ben sağip buzluğa atıyorum....bence
Sen memeden de emzir cnm sütun çoğalır
canım öncelikle Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Benimde beklenen doğum tarihim 25 ekimdi ama bebişim 24ünde geldi şükür :) ilk günler benimde sütüm fazla yoktu, hemşireler sıka sıka bikaç damla ağız sütünü anca çıkarabiliyodu ve uçlarıda küçük içeri doğru girintili olunca bebeğim kavrayamıyodu. İlk önce sert bi pompa denedim. Ağız sütünü bebeğim ememeden heba etmiş olduk çünkü damla damla geliyodu. Bebeğime versemde devamı gelmeyince açlıktan yırtınıyodu resmen. Mecburen mama verdik o sırada da sağmaya devam ettim. 2 gün boyunca sık sık sağdım ve sonunda sütüm iyiden iyiye gelmeye başladı.perşembe günü 1 haftalık olucaz Allah'ın izniyle ve sütüm ilk defa dün akşam net geldi ve bebeğimi ilk defa emzirdim azcık. tam 5. günümde gelmiş.
ben sezeryan oldum ilk gün hastanede geldi sütüm ablamın 4. günde gelmişti sakın stres yapma %99 sütü geliyor kadınların rahat ol.
Anladım Cnm ana zamanla çıkar gogus ucungöğüs uçlarımdan dolayı çok sıkıntı yaşadım zullum, önce sağıp uçlarını hafif çıkartıyorum sonra vermeyi deniyorum. 0 zaman emebilirse emiyo. silikonlarda fayda etmiyo biberondakinden daha az süt geldiği için.
A.s Cnm biz iyiyiz ne yapalım uykusuzluktan mahfoldumSelam kizlar bende geldim sonunda oglusum uyuyo suanda gelebildim nihayet nasilsiniz :))
Merhaba herkese, ekim anne adaylari olarak neredeyse tam kadro; bu sefer anneler olarak burada bulusabilmek ne guzel :) bugunleri de gorduk cok sukur...
Ben dogum hikayeleri basligina da yazdigim gibi 21 ekimde sezaryenle dogum yaptim. Elbette normal dogum dogasi itibariyle cok daha "normal" bir deneyim ama neyse ki ameliyat esnasinda doktorlar bana cok destek olmuslardi. Ertesi gun de tuvalete gidince vs.agrim olmasina ragmen bebek icin ayaklandim. Zaten bir gece yattim hastanede ama ne geceydi :) bebek tosuncuk oldugundan sutum oldugu halde ( kolostrum) yetmiyor muydu neydi ayrica cok sık agladi her seferinde emzirmek gerektigini dusunemedik...acayip bir gece gecirdik bebek feryat figan agliyordu :) neyse...saglik olsun da...
Sevgili arkadasim Yazyagmuru'na katiliyorum adeta evcilik oynar gibiyiz bir haftadir...
Size bir sorum var: cok sukur sutum var ve bebegim bolca emip (emerken arada onu cenesinden vs.uyariyorum devam etmesi icin) emmeyi kendi birakiyor ve uyuyakaliyor. Yatagina konunca da gozunu acip yalanmaya basliyor :) bazen de yine emzirilmek istiyor...neden acaba? Siz de bunu yasiyor musunuz? Bir de oda sicakligini ideal derece olan 22-23 dereceye ayarlamak zor oluyor evimiz cok sicak...siz bebegi hangi kiyafetlerle emzirip yatiriyorsunuz?
Hepinize bebeklerinizle kolayliklar diliyorum...
Canım Allah razı olsun inşallah Rabbim bütün bebişlere sağlık sıhhat uzun ömür verir.. Ben şe 24 Ekim de bekliyordum 2 gün suni sancı verdiler 25 Ekim akşam doğdu oğlum .. Ağız ben dede geliyor ama süt bir türlü gelmedi Elimden geleni yapıyorum bebeğim emiyor göğüs uçlarım yara oldu hattadün sağmayı ben de denedim çok az geldi ama canım çok yandı yara olduğu için
Anladım Cnm ana zamanla çıkar gogus ucun
A.s Cnm biz iyiyiz ne yapalım uykusuzluktan mahfoldum
Gözün aydın Cnm bebekler sürekli emmek istiyor Cnm
Bence sürekli emzi hem acele buyur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?