2013 ekim bebekleri büyürken:)

Ben 4 . gün ayaktaydım yalnızım zaten kalkmak zorundaydım. Ama öyle ağrım sızım olmadı çok hafif hafif ayakta geçirdim canım. Senin nasıl ağrın mı oldu.

Ben de iyi hissediyorum aslında evdeki günlük işlere başlamak istiyorum ama kendime zarar verir miyim iş yapsam diye sizlere bi sorayım dedim

Ben de ondan korkuyorum işte
İnsana iyileşmişim gibi geliyo ama dikkat etmek lazım demekki

Canım göğsüne bepanten sür emzirmeden ya da sağmadan da sil ki süte geçmesin. Bepantenin koyu kıvamlı olanından sürüyorum ben
Ayrıca lansinoh o kadar da masum değilmiş. İçindeki lanolin Allah korusun bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabilirmiş. Zararsız diye çok da fazla kullanmamak lazım

Ben Philips avent aldim. 300tl idi fiyatı. Ebebekten aldım. Memnunum hoş sütüm cok yok ama olanı sağabiliyorum:)

Sagolun kızlar eşim dün eczaneden lansinohun manuel
Pompasını almış şuan memnunum acaba aynısını
Kullanan varmı birde sütünüzü sağıp saklayacak mısınız

aynen jasminim bende bebeğimle zar zor ilgilenebiliyorum, oturup kalkarken eşimden yardım alıyorum mecburen. bi de hamileliğimde oluşan basur 1 ay felan durup geçmişti, doğumda tekrar çıkmış, onunda zonklaması mahvediyo. benim oğluş biraz öfkeli bi bebek, kv ve beni ayakta tutuyo mum gibi. ben zaten hiç bi iş yapmıyorum bebeğim ve kendi işlerim dışında ama yinede zorlanıyorum diyebilirim. 0nunda kv.me kalmasını istemiyorum zaten herşeyi o yapıyo. süt konusunda şimdi bi sitede oda sıcaklığında 8 10 saat kadar kalabilir demiş. 0danın ısısına bağlı olarak 15 saate kadarda çıkabiliyomuş. ben pompada bırakmıştım sağdığım sütü üstüne eklerim uyanmazsa diye ama ağzını kapatmak gerekmiş. 0na dikkat ediyim.
Pompa için ben kaynar suyun içine atıp biraz bekletiyorum bütün parçalarını. Özellikle kaynatmadım canım. Biberon ve emzikleri arada kaynatırsın yine ama pompayı sıcak suya batırıp çıkrabilirsin. Elle sağılan pompadan ise.

Sagolun kızlar eşim dün eczaneden lansinohun manuel
Pompasını almış şuan memnunum acaba aynısını
Kullanan varmı birde sütünüzü sağıp saklayacak mısınız
zullumm bende dün aynısından aldım, weebaby'nin basit bi pompasını almıştım pistonu ilk başlarda çok kuvvetli çekiyodu ve faydası oluyodu ama sonradan işe yaramadı. dünden beri lansinoh ile bebeğim uyanmadan önce sağıyorum ve uyanınca veriyorum. şimdi bebeğim daha uyanmadığı için tekrar sağıcam ve ağzını kapatıp odada saklıcam.

Sen memnun musun cnm
Ben suanlık memnunum
Ben derin dondurucuya koyacam
Sütleri ileride lazım olur

Son düzenleme:
Kızlar dünden beri kendi sütümü 50 60 cc kadar sağıpta veriyorum bebeğime ve uyuttuğum zaman 3 saat rahat uyuyabiliyo artık. sütüm az çıkarsa üstüne mama içiriyorum. süte başlayınca kaka düzenimiz biraz değişti ve sancımız oldu. ama şuanda herhangi bişey yok şükür. Mama verdiğimde 60 cc bile versem huzursuzlanıp uyanıyodu. bu sütümün besleyici olduğu anlamına mı geliyo ?
bi de sağdığım sütün rengine bakıyorum sarımsı gibi ama akarken duru görünüyo hep. Bu yağlı dedikleri şey mi ?

Benim suütümdw sarı gibi CNm
Maşallah senin bebiş uyuyor cnm
Benim kız hiç uyumuyor su an bile kucağımda
Emiyor

Bende Bebeğimle kendim ilgilendim hep. Arada esim de tabii ilgileniyor. Ama genelde ev isleri yemek vs annem kv falan yaptı. Benimde iki tane basur var. Hamileligin son döneminde oluşmuştu dogumda daha da belirgin olmus. Tuvaletimi yaparken cok zorlanıyorum. İkinmaya korkuyorum zaten.

Canım mama vermesen doymuyor mu? Çünkü kendi sütun en iyisi. Bence sütun iyi sarı olması yağlı olduğunu gösteriyor bence. Memeden emzirmeyi deneyecek mısın arada?

Benim suütümdw sarı gibi CNm
Maşallah senin bebiş uyuyor cnm
Benim kız hiç uyumuyor su an bile kucağımda
Emiyor

normal bişey o zaman. sanırım bu ağız dedikleri koyu kıvamlı sarı sütten sonra kalanlarda geliyor.
benim bebiş dünden beri ilk defa böyle uyudu şükür. gaz sancımız bizi mahvediyodu. evcilik oynar gibi karnını doyur, altını temizle, gazını çıkar ve uyut. 2 dk rahatlayınca uyku geliyo tabi. bakalım bu süre ne zamana kadar devam ediyo :)
senin kızın uyumaması sadece açlığından mı canım ?

Cnmrahat uyuması sütünden bence
Yok CNm benim sütüm cok fazla geliyor
Ben sağip buzluğa atıyorum....bence
Sen memeden de emzir cnm sütun çoğalır

jasminim kabız olmıcağın şeyler yemeye dikkat et. bende dikişlerden korktuğum için ıkınamıyorum zaten. mesane boşaltma yaptıkları için bazen tuvaletimin geldiğini hissetmiyorum gidince farkediyorum. puff çok tuhaf şeyler yav :))
mama vermeden doyması pek mümkün değildi dün, o yüzden verdim canım. ama bu demin sadece kendi sütümü verdim ve sanırım doydu yeterince çünkü çok güzel uyudu maşallah.. akşam bi defa emzirebildim ilk defa sütüm gelince. şimdi yine denicem olmazsa sağdığım sütü vericem ama 1,5 saat oldu sağalı ve yarım saat önce ağzını kapamıştım. pompada bırakmışım öylece. bişi olmaz heralde ?

Cnmrahat uyuması sütünden bence
Yok CNm benim sütüm cok fazla geliyor
Ben sağip buzluğa atıyorum....bence
Sen memeden de emzir cnm sütun çoğalır
göğüs uçlarımdan dolayı çok sıkıntı yaşadım zullum, önce sağıp uçlarını hafif çıkartıyorum sonra vermeyi deniyorum. 0 zaman emebilirse emiyo. silikonlarda fayda etmiyo biberondakinden daha az süt geldiği için.

Selam kizlar bende geldim sonunda oglusum uyuyo suanda gelebildim nihayet nasilsiniz :))

Merhaba herkese, ekim anne adaylari olarak neredeyse tam kadro; bu sefer anneler olarak burada bulusabilmek ne guzel :) bugunleri de gorduk cok sukur...
Ben dogum hikayeleri basligina da yazdigim gibi 21 ekimde sezaryenle dogum yaptim. Elbette normal dogum dogasi itibariyle cok daha "normal" bir deneyim ama neyse ki ameliyat esnasinda doktorlar bana cok destek olmuslardi. Ertesi gun de tuvalete gidince vs.agrim olmasina ragmen bebek icin ayaklandim. Zaten bir gece yattim hastanede ama ne geceydi :) bebek tosuncuk oldugundan sutum oldugu halde ( kolostrum) yetmiyor muydu neydi ayrica cok sık agladi her seferinde emzirmek gerektigini dusunemedik...acayip bir gece gecirdik bebek feryat figan agliyordu :) neyse...saglik olsun da...
Sevgili arkadasim Yazyagmuru'na katiliyorum adeta evcilik oynar gibiyiz bir haftadir...
Size bir sorum var: cok sukur sutum var ve bebegim bolca emip (emerken arada onu cenesinden vs.uyariyorum devam etmesi icin) emmeyi kendi birakiyor ve uyuyakaliyor. Yatagina konunca da gozunu acip yalanmaya basliyor :) bazen de yine emzirilmek istiyor...neden acaba? Siz de bunu yasiyor musunuz? Bir de oda sicakligini ideal derece olan 22-23 dereceye ayarlamak zor oluyor evimiz cok sicak...siz bebegi hangi kiyafetlerle emzirip yatiriyorsunuz?
Hepinize bebeklerinizle kolayliklar diliyorum...

ben sezeryan oldum ilk gün hastanede geldi sütüm ablamın 4. günde gelmişti sakın stres yapma %99 sütü geliyor kadınların rahat ol.

Canım Allah razı olsun inşallah Rabbim bütün bebişlere sağlık sıhhat uzun ömür verir.. Ben şe 24 Ekim de bekliyordum 2 gün suni sancı verdiler 25 Ekim akşam doğdu oğlum .. Ağız ben dede geliyor ama süt bir türlü gelmedi Elimden geleni yapıyorum bebeğim emiyor göğüs uçlarım yara oldu hatta dün sağmayı ben de denedim çok az geldi ama canım çok yandı yara olduğu için

Anladım Cnm ana zamanla çıkar gogus ucun

Selam kizlar bende geldim sonunda oglusum uyuyo suanda gelebildim nihayet nasilsiniz :))
A.s Cnm biz iyiyiz ne yapalım uykusuzluktan mahfoldum

Gözün aydın Cnm bebekler sürekli emmek istiyor Cnm
Bence sürekli emzi hem acele buyur

Cnm süt olsun diye çok şu sivi tuket

hurma ye kemikli et kaynat ye suyunu
iç bunlar çok süt yapıyor

Anladım Cnm ana zamanla çıkar gogus ucun

A.s Cnm biz iyiyiz ne yapalım uykusuzluktan mahfoldum

Gözün aydın Cnm bebekler sürekli emmek istiyor Cnm
Bence sürekli emzi hem acele buyur

Benim uykum fln yok kizz :))) o ilk sari renkte olan sut bende de vardi 4. Gunumde sut gelmeyee basladi acele etmeyin gelicek. Bizim dun gobegimiz dustu tam 15. Gunumuzde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…