2013 ekim bebekleri büyürken:)

Sezaryen olan hanımlar
Merak ediyorum kaç günde iyileştiniz. Yerinizden kalkarken falan ağrınız sızınız var mı?

yanlış anlamışım canım, zombiye bağladım artık kusuruma bakma :)) ben bi deneyeyim o zaman kundak yapmayı.. aslında emzirmeye alıştırmaya çalışırkende denesem fena olmaz heralde çünkü hem ağlıyo hemde çok hareketli eli ayağı durmuyo maşallah :))

Hemen bakıyım canım çok sağol. Zaten genellikle uyuyo ama uyandığında da sütü verene kadar ağlıyo. Sütümü sağıp bekliyorum artık. Yetmezse de üstüne mama veriyorum. Memeyi almayı beklemiyo malesef bende mecburen böyle yapmak zorunda kalıyorum Benim oğlan biraz sinirli olcak galiba. Alt değişirken, emzirmeye alıştırırken, üst değiştirirken, uykulu uykulu gaz sansıcı çekerken her şekilde ağlıyo ama olsun, Rabbim acılarını göstermesin de.. ilk 4 gün psikolojim resmen alt üst olmuştu üzüle üzüle ama dünden beri daha iyiyiz şükür. :)

Sezaryen olan hanımlar
Merak ediyorum kaç günde iyileştiniz. Yerinizden kalkarken falan ağrınız sızınız var mı?

ben20. günde tamamen iyileşmiştim hiç ağrım kalmamıştı sonra temizlik yaptım şuan 33. gündeyiz iç dikişlerim çok ağrıyor çok dikkat etmek gerekliymiş siz sakın iyileştim deyipte hemen yormayın kendinizi.

Kızlar bebeği yastıkta yatırmak sakıncalı mı :26:
Mama ya da süt ağzına geldiği zaman boğazını tahriş ediyo sanırım ve çok ağlıyo. Dün gece kv yastığın üzerine hafif dikey şekilde yatırdı ne gaz sancısı çektik ne de başka bişey. acıkınca uyandı ve mamadan sonrada geri uyudu. Sadece başını değil beline kadar olan bölüm komple yastıktaydı ama baş kısmı hafif yüksekteydi.

Bizimki de öyle cnm sureklı meme istiyor memede uyuyor meme ucumda cok yara ınsallah tez zamanda ıyılesır

Sezaryen olan hanımlar

19.gunumdeyim. suan icin durdugum yerde ağrım yok. Yatarken sağa sola dönmek biraz zorluyo. Karnimi elledigimde hala uyusuk gibi.akintim ise birgün olmuyor.tamam bitti diyorum ertesi gün yine basliyor. Günlük ped az, normal ped fazla geliyor kullanmak için

Arkadaşlar canım sıkıldı eşimin ısrarları üzerine oğlumu doktora götürdük her akşam işten geliyor yüzü sarı çok uyuyor sürekli öyle söylüyordu bende en fazla 2 buçuk saat uyuyor uzun saatler uyumuyor gözlerinde cin gibi açık maşallah sarılık olsa halsizlik olur desemde içi rahat etmedi pinpiriklidir biraz ve karışır herşeye dedesiyle götürdük doktor hafif var ama anne sütüyle atar dedi ama eşinizin i çi rahat etsin kan alalım dedi ben gerek varmı desemde aldırdık topuğundan Aldılar okadar çok ağladıki bırakın yeter diye bağıracaktım ve sonuç 6 yani çok düşük çıktı oğlum 24 günlük haftaya zaten1 aylık tekrar gidicez eşime çok sinir oldum sizinle paylaşmak istedim birde sadece 700 gram almış doktor az dedi 800 olmAlıydı dedi onAda canım sıkıldı şu göğsüm bi geçseydi birini emziriyorum birini sağıyorum çok canım yanıyor lansinoh kullan dedi 1 tüp bitti işe yaramadı artık bişey sürmüyorum süt artırıcı lactamil verdi birde arkadaşlar benim oğlumun gazı henüz yok çok şükür ama evde bulunsun dedi damlalar hiçbir işe yaramıyor dedi fitil verdi eczaneler kapalı alamadık ama fitilde genelde ateş için değilim çok mantıklı gelmedi bana belki ağrı kesici olarak olabilir

Sezaryen olan hanımlar

Ben 4 . gün ayaktaydım yalnızım zaten kalkmak zorundaydım. Ama öyle ağrım sızım olmadı çok hafif hafif ayakta geçirdim canım. Senin nasıl ağrın mı oldu.

Merhaba kızlar bizde bugun 10 günlük olduk , uyanınca 1 saatten önce uyutamıyorum kızımı , önce bir göğsümü emio , gazı bazen çıkıo bazen ki çoğu zaman çıkmıo yatırıyorum , tatbiki uyumuyo gazı çıktıysa bu sefer de hıçkırık tutuo tekrar alıyorum emmek istio yine emziriyırum böylece 1-1,5 saat uyumak için zaman geçio bir de göğüslerin hem yara hemde yan kısımlarından yarılmış durumda ne yspıcağımı şaşırdım göbeği hala düşmedi ve çok tedirgin oluyorum bende Rabbim genişlerimize sağlık sıhhat versin ....

ben kusma yastığı kullanıyorum canım ince sünger delik delik bide beşiğin baş kısmını hafif kaldırdık eğimli oldu yoksa süt geri geliyor rahat edemiyor
canım eşine kızma tedbir almak önemli ama kilo alımı düşük değil bence bizde dün 1 aylık kontrole gittik 1 ayda 1.100 gr almış doktor çok iyi dedi üst sınır 800 genelde 300-800 gr arası alır bebekler 1 ayda dedi .biz gaz için ilk önce zinco kullandık memnun kalmadık çook gaz sancımız yok ama kızım emince ağzından gaz çıkartamıyordu neler yapsamda çıkmıyordu dün akşam sub simplex aldık çok şükür geceden beri her emmeden sonra çıkardı gazını.fitil duymamıştım gaz için..meme çatlağından çok çektim o kadar ağlıyordum ki ama hiçbirşey fayda etmedi sütyen takma evde atlet giy bol olsun değmesin göğüslere hava alması önemli birde zeytinyağı sürdüm emzirmeden önce kaygan oluyordu canım az acıyordu tek ilacı zaman kocaman yarıklar olmuştu benimde 25 günde geçti

merhaba..benimde kızım uyandımı uyumak bilmiyor emziriyorum sallıyorum yok ağlıyor sıkılıyor zamanla düzelicek heralde.göbeği için endişelenme bizimkinin 20.günde düştü en geç 20 güne düşermiş düşmeseydi doktora gidicektik sen kuru tut göbeğini yıkama bebişi..meme çatlağı çok zor canım çok çektim kızım acıkıcak diye korkar olmuştum ama artık geçti tek ilacı zaman göğüslerini kuru tut sütyen takma hava alsın birde zeytinyağı iyi geliyor emzirmeden önce azcık sürüyordum

Emzirirken hafif kundak yaparsan iyi olur canım. Benimki de bazen sıçrıyor. Hareket ediyor cok. Ellerini hafif kundaklama bağlıyorum rahat ediyirum. Uyurken de daha uzun uyuyor o zaman.
Bizimki de alt alirken, üst değiştirirken cok ağlıyor. Esim hemen kucağına alıyor. Sakinlessin diye. Bu sefer de esimin üstüne işiyor her seferinde :)
Ben tek olunca bazen emzik veriyorum ağzına. Bas edemiyorum yoksa. Ortalığı ayağa kaldırıyor. Gaz sancısı çekerken de öyle. Insan yavaş yavaş alışıyor.
Bize hemsire havludan hafif yuksek reflu yastigi tarzında birsey yaptı. Hatta yatağın bas tarafinı hafif yükseltin dedi, ama bizimki yatağında yatmıyor ki genelde, ya bizim yatakta ben yatıyorum Bebeğimle esim yan odada yatıyor, yada koltukta yanımızda yatıyor.
Normal yastığın sakıncası olur mu bilemiyorum.
Canım genelde öyle oluyor maalesef. Ama ben artık besledikten sonra hemen gaz çıkarmıyorum. Yatırıyorum. Eğer ki cok daldıysa o zaman biraz omuzuma alıp deniyorum gaz çıkaracak mı diye çıkmazsa yatırıyorum.
Yoksa kısır döngüye giriyoruz dediğin gibi. Ama bazen yatırıyorum gözler fildir fildir. Uyumuyor. Sonra gene miyklamaya başlıyor. Gene emziriyorum. Bazı geceler maalesef boyle.
Ama bazı geceler de iyi uyuyor. Dun gece uyuduk mesela. O zaman bende uykumu aldığım icin iyi oluyor. Yoksa bende huysuz oluyorum, hic çekilmiyoruz.
Benimde arada göğüslerim fena, arada düzeliyor. Zamanla iyileşecek insallah.

ben kusma yastığı kullanıyorum canım ince sünger delik delik bide beşiğin baş kısmını hafif kaldırdık eğimli oldu yoksa süt geri geliyor rahat edemiyor
anladım canım onada bi bakayım o zaman. benim bebiş yerinde yatmıyo genelde bizimle yatıyo. Biraz önce elyaf bi bebek yastığı koydum altına ve 2 - 3 saat aralıksız uyudu maşallah..

oyy eşinin hali harap desene :))
kundağı bende yapıcam artık çare kalmadı jasminim, elleri hep yüzünde duruyo meme felan istemedimi itiyo hemen yaa :))
Aynen canım bende emzikle halletmeye çalışıyorum, yoksa dediğin gibi ortalığı yıkıyo :)
bir de sana birşey sorayım, doğumdaki dikişlerin kaç günde iyi oldu :26: benim perşembe 1 hafta olcak doğum yapalı, dikişlerim acımaya devam ediyo haliyle. kontrol ediyorum sürekli bişi olmasın diye ama bazen en dıştaki yer sanki hiç birleşmicekmiş gibi geliyo. seninde öyle miydi ?

Kızlar merhaba.. 25/10/2013 tarihinde normal doğum yaptım ama halen sütüm gelmedi herşeyi yapıyorum ama gelmiyor .. Sizin kaç günde gelmeye başladı sütünüz ?

Kızlar merhaba.. 25/10/2013 tarihinde normal doğum yaptım ama halen sütüm gelmedi herşeyi yapıyorum ama gelmiyor .. Sizin kaç günde gelmeye başladı sütünüz ?
canım öncelikle Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Benimde beklenen doğum tarihim 25 ekimdi ama bebişim 24ünde geldi şükür :) ilk günler benimde sütüm fazla yoktu, hemşireler sıka sıka bikaç damla ağız sütünü anca çıkarabiliyodu ve uçlarıda küçük içeri doğru girintili olunca bebeğim kavrayamıyodu. İlk önce sert bi pompa denedim. Ağız sütünü bebeğim ememeden heba etmiş olduk çünkü damla damla geliyodu. Bebeğime versemde devamı gelmeyince açlıktan yırtınıyodu resmen. Mecburen mama verdik o sırada da sağmaya devam ettim. 2 gün boyunca sık sık sağdım ve sonunda sütüm iyiden iyiye gelmeye başladı.perşembe günü 1 haftalık olucaz Allah'ın izniyle ve sütüm ilk defa dün akşam net geldi ve bebeğimi ilk defa emzirdim azcık. tam 5. günümde gelmiş.

ben sezeryan oldum ilk gün hastanede geldi sütüm ablamın 4. günde gelmişti sakın stres yapma %99 sütü geliyor kadınların rahat ol.

yok canım bızde onun için Dr gıttık sorun değilmiş Dr oyle dedı

Sağolun kızlar çok korkmustum
Haklısın Cnm ama şimdi herşey değişti
heryer bina güneşi doğru düzgün goremiyorsun
ki benim dışarı çıkma imkanım yok malesef
Sezaryen olan hanımlar
Cnm ben ilk günden iylestim sukurler olsun
agri kesici iğneleri bile yaptırmadım
Cnm eşine kızma demekki korkmuş
bebis sarılık olsa sürekli uyur emmez
benim başıma geldi ama ben bol bol
emzirdim sariligi hemen atlattık Cnm gogsun
yaraysa garmastan pomat var o çok iyi geldi ama
birde göğsüne soğan sür
Cnm benim ilk günden sutum geldi hiç sorun yasamadim
şükür hatta ben sutumu sagip saklıyorumileride sutum
yetmesse diye

kızlar siz hangi süt sagma pompasini kullanıyorsunuz
ve fiyatları hakkında bilgi verir misiniz

Kızlar ben sütümü bebeğimin uyanmasına yarım saat kala felan sağıyorum ve oda sıcaklığında duruyo. Bazen o uyanmayınca tekrar devam ediyorum üzerine sağmaya. Bu sütü sıcak suda bekletip ılıtmam mı gerek vermem için ? :26:

Ben Philips avent aldim. 300tl idi fiyatı. Ebebekten aldım. Memnunum hoş sütüm cok yok ama olanı sağabiliyorum:)

Canım benim bugun 19.gunum hala sancı oluyor arada. Benim ilk hafta dikişlerim kanadı bile. O yuzden cok yüklenme. Bana voltaren fitil verdi ve ben iyi hissesince ayaklandım. Sonra tuvalette bir baktım taze kan. Megersem dikişler kanamış. Aynayla bir baktım açık duruyor dikişlerin arası. Batikon da sürüyordum ama her yere gelmiyordu. Sonra esim dedi ben sana pansuman yapayım, sagolsun o her yere sürdü bol bol batikonu. O iyice kaynatiyor yarayı. Yaklaşık 16.gunden sonra daha iyi oldum. Ama vajinaya dogru olsn dikişler hala tam kaynamamış. Dıştan ice dogru kaynadi benimkiler. Esim bakıyor her gun. Uzerine oturmamaya çalış. Ben hep yan oturuyorum çoğunlukla, dikiş olmayan bacağıma (butuma) veriyorum ağırlığı. Ve çoğunlukla uzan. Ayakta da cok kalmamaya çalış.
Ilk hafta ağladım hatta neden bu kadar uzun sürüyor, hani normal dogum daha kolay iyileşiyordu, Bebeğimle ilgilenmiyorum diye.
Canım ben normal yaptım o gun geldi azar azar sonra da bebek emdikce çoğaldı. Sende sakın stres yapma stres olursan sütun etkilenir.
kızlar siz hangi süt sagma pompasini kullanıyorsunuz
ve fiyatları hakkında bilgi verir misiniz
Canım esim avent'in manuel pompasını almış doğumdan sonra 135 lira vermiş. Ama henüz hic sağmadım.

Bence ilitabilirsin canım. Ben henüz sağmadım sütümü. Hepsini iciyor mu bebegin biberondakini. Geri kalırsa atın diyorlar ya.

Bu arada arkadaslar pompayı henüz hic kullanmadım. Biberonu falan da var. Onların hepsin yani pompa dahil 5 dakika kaynatman mı lazım yoksa sadece biberon ve emziğini mı kaynatayim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…