2013 ekim bebekleri büyürken:)

Bende hemen kaldirip sirtina vuruyorum cnm ister istemez panikliyorum
Bende panikliyorum bazen canım.

Bende bu yuzden bebeğime sadece tek isim koydum. Çünkü insanlar genelde istediği ismi seçip onu söylüyorlar. Biz de bastan ikinci isim aradık hep sonra tek isim olsun dedik. Iyisi de öyle yapmışiz.
Ne kadar söylesen de herkes ikinci ismi kullanabilir maalesef. Kimliğe de mı geçirdiniz Mustafa ismini. Biz sadece gobek adı koyduk kulağına okuduk. Kimlikte tek isim.

Benimki bazen 8 saat bile uyumyor cnm benim gogus mastit olmus o yuzden uclar yara az once acilden geldik atesim 40a gelmisti gogusten olabilirmis ama ben úsúttüm . Sen hangi kremi onemstin cnm garmastanmiydi?
Geçmiş olsun Cnm evet garmastan pomat birde soğanı dene Cnm
Kizimin genzine sütúm cok kaciyor cok panikliyorum neyseki evde yalniz degilim yalni olunca napicam bebisine tek bakanlar vardi sanirim
Benimde çok oluyor Cnm panik yapmiyorum çünkü alıştım artık
hem yalnız olunca mecburen alışıyor insan
Cnm ben kizima hergün banyo yaptırıyorum
yalnız banyo yaptırıyorum yanımda kimse yok
allahtan kızım banyoyu sevdi hiç sedir çıkmıyor
banyodaben hep bakamam tutamam derdim
ama ilk dogdugu günden beri herşeyi kendim yapıyorum

Cnm keşke tek isim kosaydin genelde insanlar
Birinci ismi yada beğendikleri ismi söylüyor jaseminin
dediği gibi ben de kizima kimlikte zeynepadını verdik göbek adida
elif oldu

canım yaa süpersin vallaa nasıl verdin ki 10 kilo ??.. benimde 20 oldu herhalde 40. haftayı geçtik benim oğlanın hala gelmeye niyeti yok bu gidişle 25 i bulcam herhalde :)) sezeryanmı oldun normalmi ?? bende düşünüyorum korse takmayı sezeryan olunca takamazsın diyorlarda...

anne stünü arttırmak için ;

Anne sütünü arttırmak için ilk yapılacak şeyler düzenli ve dengeli beslenmek ve bol su içtiğinizden emin olmaktır. Süt içmek de oldukça faydalıdır. Bunun yanında, bebeğiniz her istediğinde ve doğru emzirme şekliyle bebeğinizi emzirmek önemlidir. Bebek memeyi doğru ve iyi kavrayamazsa yeterince süt ememeden yorulup memeyi bırakacaktır. Ayrıca, bebek memeyi iyi kavrayamayınca daha fazla hava yutacağı için gaz sancısı artacaktır.

"Ne Yapsam Artmıyor Sütüm!" Diyenlere Altın Öneriler

Anne sütünü arttıran besinler: Anne sütünü arttıran besinler tüm dünyada, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Anason, çemen otu, rezene, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, maydanoz ve susam gibi bitkiler anne sütünü arttırıcı olarak bilinen bitkilerin başında gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar hazırlayıp yiyebileceğiniz gibi çaylarını da hazırlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitkidir. Damak tadınıza göre bu oranları ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi karıştırarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolayı artan sıvı ihtiyacınızın da bir kısmını karşılamış olursunuz.

Göğüs Bölgenize Hafif Dokunuşlarla Masaj Yapmak Süt Bezlerinizi Rahatlatacaktır

Göğüs ve karın bölgenize masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan akışını düzenleyerek anne sütünüzü arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için günde 2-3 kez 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz.

Sarımsak Bebeğinizin İştahını, Sizin de Sütünüzü Artırır

Anne sütü ve emzirme deyince sarımsaktan bahsetmeden olmaz. Sarımsak, bebeğinizin iştahını açmasının yanında güvenle kullanabileceğiniz iyi bir antibiyotiktir. Bebeğinizi emzirmeden 1 saat önce 1-2 diş sarımsak yerseniz, bebeğiniz memeyi daha iştahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmiş olacaktır. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak meme başında oluşan çatlaklar için de faydalıdır.

Emzirme yoluyla bebeğe ilaç geçebileceği için emziren annelerin ilaç kullanımı sınırlıdır. Özellikle de antibiyotiklerin vücuda vermiş olduğu zararlardan dolayı pek çok anne antibiyotik ilaçlarını kullanamamaktadır.

İşte Anne Sütünü Artıran Diğer Bitkiler

Kimyon, buğday çimi, tarçın, yer alması, tahin helvası, havuç, badem, Antep fıstığı, fındık tüketin.

Zencefil çayı içmek anne sütünü artırır. Günde 2 fincan içebilirsiniz.

Her gün taze beyaz üzüm yemek sütü çoğaltmaya yardımcı olur.

Düzenli olarak biberiye çayı içmek sütü artırır.

Dereotunu yemeklere koymak ya da çayını demlemek fayda sağlar.

Her gün 4-5 bardak rezene çayı içebilirsiniz.

Düzenli olarak içilen ısırgan otu çayı da anne sütünü çoğaltır, kaliteli hale getirir.

Pek çok hastalığa iyi gelen çemen otunun da çayını içebilirsiniz.

Alıç meyvelerinin kompostosu içilirse veya pişirmeden yenirse anne sütünü artırır.

Amber kabuğu anne sütünü artırıcı etki gösterir.

Marulun anne sütü artırıcı etkisi vardır. Maruldan bolca yiyebilirsiniz.

Civan perçemi süt artırıcı etki gösterir.

Deve dikeni anne sütü artırıcı etki gösterir.

Erik kaynatılır balla karıştırılıp yenirse anne sütü artırıcı etki yapar.

Fesleğenin anne sütü artırıcı özelliği vardır. Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir.

Süper Bir Tarif:

Malzemeler:
20 gram susam
10 gram anason
500 gram bal

Hazırlanışı: 20 gram susam, 10 gram anason ve 500 gram bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Günde 3 çorba kaşığı yenir.

kızlar yüzünüzde lekelenmeler oluşmuşmuydu ? oluştuysa geçti mi ? benim koyu lekeler var fot. çektirmekten nefret eder oldum valla umarım geeçer yaaa...

Kızlar yalnız olduğum için bebeğimin kırkını nasıl çıkaracam diye sabah netten bakarken,dinen aslında böyle bişey olmadığını okudum...bu kırk gün meselesi tamamen anneye iyileşmesi için verilen süreymiş,geçen vücut kendini altı hafta sonunda toplar diye okumuştum,o da 42 gün fslan...hatta bazı sitelerde batılı inanışı falan yazıyordu,ben yine de adet örf diye çıkaracam ama tek nasıl yaparım bilmiyorum...

gunaydın kızlar ben normal dogum yaptım dikişlerim hala acıyo sızın tamamen nezamn gectı ya iç dikişlerrm acıyo dış dikişler acımıuyo ama hala düşmedı ayaga kalkıp iş falan yapınca acıyo dun bıraz carsıya gıttk esımle igne gıbı battı yurudukce bıde oturunca kasıklarım agrıdı offffffff ınankı cok sıkıldım ya bı sorun bıtıyo bı sorun cıkıyo

kızlar yüzünüzde lekelenmeler oluşmuşmuydu ? oluştuysa geçti mi ? benim koyu lekeler var fot. çektirmekten nefret eder oldum valla umarım geeçer yaaa...

bende yok canm kız bebekte olur dıyolr ama senn kıznmı oldu gercı benm kızdada olmamıstı ama zamanla gecıyolr uzulme

Canım bende anlamadım ki:) doğumdan donra eve geldım 5.5 kılo gıtmiş sonrada pıtıt pıtır gıttı ki ben çok zor verirdim kı ben hamıleyken dıyetsyene gıtmişyım çok alıyorum dıye hiç dert etme gıdıyo görenler şaşırdı bana korseyı 1. Haftada taktım onu takınca 1 günde o koca gobegım dümdüz oldu inanamadık annemle suan takmıyorum çünkü en küçük korse ve bol geliyo daha 9 kılo fazlalığım var ama bana annem dedıkı h çocuk çıkmış gıbı değil karnın aynı duruyo dost acı söyler ve aldım korseyı ılk 1 hafta bıtane içerde mi kaldı dıyorlardı. Şuan meraklı gözler karnıma bakıyo

Amin canim cok saol13 gun oldu ne zaman dokulr bu dikisler
mşllh canım büyümüşsünüzbenim dikişlerim 3 hafta sonra düştü geç düştü anlamadım bende:26:

Hala ağrıyor demek. Dikişler iyice iyileşti mı bari canım.
evet canım arada acıyo hafta sonu igne gibi battı bakıyorum acaba bişimi var iyileşmiş hiç bişi yok benim yaralarım geç iyileşir ondan sanrım:26:görünürde hiç bişi yok yara yerleri iyileşmiş ayagımı üşütünce kasıklarım ve dikişlerim acıyo

bu arada 21 gun luk olduk bugun ve hala iç dikişlerm acıyo hafıf hafıf yururken
canım sıkma canını elbet geçicek bu günlerimiz bende bugün tam 31 günlük olduk hala acı ve kasıklarımda agrı oluyoo karnıma elimi dokunamıyorum içi acıyookendimizi sıcak tutmamız lazım ama çok terliyorum daralıyorum lohusalık terlemeside bitseydi biRabbim hepimize şifa versinnnn...

Kızlar bende doğumdan sonra hatta o gün hastanede tartilmak istedim. Hemşire boşuna tartilma ilk gün veremezsin ödem olur dedi. Ben tartildim ve 5kg doğumla gitmişti bile. Suan 20 günlük kızım ve ben 72ile doğuma girmistim simdi 61.5 oldum.58 ile hamile kalmıştım. Hamikelik oncesi diyetteydim yani 58de fazla bana. Biraz zaman gecsin daha da vermek istiyorum. Bu arada bende hamilelik suresince şeker var diye diyet yaptım. Simdi o kadar yiyotum ki bir de dikkat etsem hepsi giderdi heralde

bu arada 21 gun luk olduk bugun ve hala iç dikişlerm acıyo hafıf hafıf yururken
Canım benimde bugun 20 gun oldu hala acıyor. Hatta bazen dikişlerin olmadıgı yerler bile acıyor sanki. Ben hastane ve saglik ocağı disinda hic çıkmıyorum disari. Çünkü evin icinde bile yorsun kendimi diye mahvolmistim. 40 gun dinleneceğim insallah. Öyle çıkacağım.

Canım dikişler dıştan vajinaya dogru gidiyor ya, vajina kısmında iyileşme daha gec oluyor sanırım.
Iyice dinlenmek gerek. Cok yırtmayacağız kendimizi 40 çıkana kadar. Zaten40 dan sonra Dr'a gideceğim.
Su terleme dediğin gibi bende de cok.

haklısın canım dinlenmemiz gerek ama malesef bütün işler bize bakıyo
benim bide okula giden 2 tane daha çocugum var başka şehirdeyim ailem yok yanımda
tabi çogu arkadaşımız yanlız Rabbim yardımcımız olsun..
kendi kendimize bakmamız lazım yoksa bakacak kimsemiz yok..
bende gitmek istiyoırm dr ama açmaya deli oluyorum artık gidesim gelmiyo
spiral taktırmam lazım

amiiiin canm nebılıym ya sankı ılk dogummda daha cabuk gecmıstı bunda nıye böyle oldu bvılmem 40gune gecse barı ya benm dikişler düşmedı sankı hala var gıbı aynadada hıc bakmadım bende dogumdn 10gun sonrta tartıldm 10 kılo gıtmıstı kıloyu düşünmuym ya verrrm saglıgıma kavusuym da su sorunlarmz bıtsnde nebılıym ya

demekkı hepımzde aynı sorun benmde kızm 1e gıdıyo beslenmesı var bebiş ev işlerı nasıl iş yapmıcz bıde pazar okuma yapcz bende hep evdeym bı hasnye gıttk bıde okuma için lazım olanlr vardı 2 saatlıgıne gıttm carsıya oköadar benmde kımse yok yanmda dıkkat edıym amas sanjkı hıc gecmıcek gıbı gelıyo bu dıkışler ya

Bende hamileliğimde 19 kilo almıştım. Hastaneden eve geldiğimde 7 kilo vermiştim. Bugun de baktım toplam 10 kilom gitmiş. Zaten gerisi kalsa bile sorun degil çünkü ben zayiftim hamile kalırken.
Gerci emziren anne ger ay yarım kilo veriyor diye yazıyordu. Ister istemez veriliyormuş kilo.

Öyle tabii canım. Yalnuz olunca zor oluyor. Benim esim sagolsun baba yardımcı. Annem ve kv de yakın. Her gun gelmeseler de uğruyorlar arada yardıma. Ana sende yormadan yap islerini canım. Dikkat et kendine.
Canım belki de daha mı az dikiş armışlardi o zaman. Benim kuzenin ikincinde hic kesiği ve dikişi yoktu. Cok rahat etti. Birde artık suları erkenden patlatıyorlar kuruyor cocuk ve kaymıyor. Kuzenin ikincide suyu dogumda patlamış cok rahat etmiş.
Ammen de öyle diyor. Suyu doğumdan once patlatıyorlar cocuk kuruya kalıyor dolayısıyla daga cok kesiyorlar.

bılmym canm ya ılkındede 3tu bundada 3 dedı ama ılkını kötu dıkmıs ben onlarıda duzeltcm dedı dıs dıkıslerm acımıyo içtekıler bazen acıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…