2013 ekim bebekleri büyürken:)

jasemın sennle 2gun var aramızda benmde aynı ayakta kalınca içtekıler acıyo off ya cok stres yapıym ya kaynamadıysa ya ıntıhap faln olduysa dıye ama aynaya baktım acıklık faln yoktu buzusuktu iplerı göremedm sennkıler düştumu taktım ya şimdi her sabh kalkıym acaba bugun yıne acıcakmı dıyom

Arkadaslar ben dünden beri mentollu, ökaliptuslu seker emdim boğazım icin. Bebegim cok rahat yaptı kakasini. Acaba onunla mı ilgili diye düşünüyorum.

slm kızlar bir sorum olcak bebeginizin hastanede yapılan aşıdan sonra 2. aşıya nezaman götürdünüz?
bana kimse şu zaman gel demediler ne sağlıkocagında nede hastanede bilginize ihtiyacım var

slm kızlar bir sorum olcak bebeginizin hastanede yapılan aşıdan sonra 2. aşıya nezaman götürdünüz?
bana kimse şu zaman gel demediler ne sağlıkocagında nede hastanede bilginize ihtiyacım var

birinci ayinda tekrar goturmen gerekir.hepatit asisinin ikinci dozu yapilacak.

hastanede 5 günlük olunca sağlık ocağında topuk kanı aldır dediler,onu aldırmaya gittiğimizde 1 ay dolunca aşıya gel dediler,hastaneden verilen aşı kartına gitmem gereken günü yazdılar,1 ayı dolunca yaptırdık,o zaman da 2 ayı dolunca şu gün aşıya gel diye yine aşı kartına yazdılar,yani sağlık ocağına gideceksiniz ordan gün verecekler

birinci ayinda tekrar goturmen gerekir.hepatit asisinin ikinci dozu yapilacak.

çok tşkr ederim kızlarrr biz bugün 33 günlük olduk pzartesi gitsem bişi olmaz dimi..
çok sinir oldum topuk kanı aldırmaya gittigimizde salak hemşire bişi sölemedi her şeyi, unutuyo
bunlar önemli şeyler

Kızlar selammm.. Bebeği iki gündür çok huzursuz o yüzden bitik haldeyim. Burayı çok özlüyorum, 2 dk açıp bakıyım diyorum ama nerdeee.. ya bebişim uyanıyo ya da başka bişey çıkıyo. Dün tam 1 haftalık olduk şükür
Geçmişe şöyle bi baktım hepimizde gaz sorunu var sanırım. ben bebeğimi zar zor memeye alıştırdım artık mama vermiyorum. o istedikçe emziriyorum ama bu seferde aynı kısır döngüye düşüyoruz. Emerken bağırsaklardan sesler gelmeye başlıyo, kasılıyoruz ve ağlamaya başlıyoruz. Sonra durdur durdurabilirsen. 6 saat arayla metsil kullanıyorum az biraz fayda ediyo ama çokta etkili değil malesef. Uykudan sancıyla uyanıp kıvranınca susmuyo yavrum ve çaresiz kalıyorum. Sağolsun kv yardımcı oluyo iki yerden başını bekliyoruz. Başının altına ince elyaf bi yastık koyupta yatırıyorum hemşiremiz yatırabilirsin dedi yoksa midemiz de ağzımıza geliyo. Bu gaz için çare yok sanırım. Kakasını yapacağı zamanda ağlıyo bebeğim Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bu problemlerde zamanla geçer. Benim oğluşta emerken ya da sancı gelince elini ayağını çekip sıkınmaya başlıyo, tepine tepine emziriyorum resmen. Allah'ım yardım etsin çabucak geçsin bu sıkıntılarıda. Bunlar olmasa mışıl mışıl uyuyo kuzum.
Kilo konusunda bende 57 ile hamile kaldım 74le tamamladım ve şuan 63 kiloya düşmüşüm zaten iştahta kalmadı ama zorla yiyorum. bu yüzden de kilo veriyorum heralde. hele o ter yok muuu şıpır şıpır akıyo :)

canim benim oglumda ayni gunlerde hep kucakta uyumak istiyordu zannerdersen yataginda igne var oyle aglar uyumazdi.bir kac gece uykusuzluktan bende kucagimda uyuttum uyurken gogsumun basi gozune degmis herhalde gozu kizardi neyse anne sutu siktim gecti ama bu olay bana ders oldu simdi gaz cikarir gibi omzumda iyice uyutup sizdiktan sonra yerine koyuyorum uyanmiyor sukur alistik darisi basina

haklisin canim ablam kafami sisirdi illa mamaya gec cocuk ac sutun az diye diye neyseki ben sabirla dua ile memeye devam ediyorum.duzelecek insallah

Hayirli olsun canim oncelikle :) Varya yazdiklarini okudum ayni sikintilari yasadim bir kismini hala yasiyorum hem anne hem bebek acisindan :) Ilkin istahin bir sure olmayabilir bende oyle idim kendini zorla zamanla duzene giriyor ben 27.gundeyim ahhh bu gaz sikintisi iki gun iyi uc gun kotu gidiyoruz damla,rezene cayi deniyorum gazi cikarmasina ragmen sanci ve kasilma hep var ben emzirirken oglum agladikca bende agliyorum inanki gececek sabredelim yapcak bisey yok.

haklisin canim ablam kafami sisirdi illa mamaya gec cocuk ac sutun az diye diye neyseki ben sabirla dua ile memeye devam ediyorum.duzelecek insallah
canım gaz sancıları yüzünden oluyo hepsi, sakın mamaya geçme sütün geldikçe emzir. Ben alıştırana kadar neler çektim ama çok şükür alıştırdım. 4 gündür sadece anne sütüyle besleniyo ve acıktıkça emziriyorum. Sonrasında bağırsakları gurulduyo gaz sancıları başlıyo ve kaka yapana kadar ağlıyo malesef. Hiç dayanamıyorum o haline ama bunada şükür Allah acılarını göstermesin yeterki.. Biraz önce sağlık ocağındaki hemşiremizi aradım karnı sertleşiyo sesler geliyo ve emdikten sonra çok ağlıyo dedim. 0nlar bu zamanlarda olan normal şeyler dedi. Kayısı önerdi. hoşafı, kurusu veya meyve suyu hiç farketmez onları tüket bolca dedi. Bende eşime söyledim gelirken meyve suyunu felan alıcak. Hoşafıda kv yapıcak. Sütten gaz geçebilir kayısılı seyler bağırsaklarını yumusatır dedi. Sende dene istersen bikaç gün denicem bende..

Aynen canım bende geçmiş sayfadaki mesajını okuyunca kendimi buldum hemen cevap yazdım. Benim bebişte çok hareketli maşallah eli ayağı durmuyo. İnanır mısın anne sütüne geçmeden bir gün önce hastane kontrolüne giderken bu çocuk susmazsa hastanede nasıl dayanırım ben diye gittim. kan alınmadan önce mama hazırladım ağlarsa veriyim sussun diye. Dışarı çıkamıcamı düşünüyodum ama süte başlayınca rahatladım çok şükür. Memede uyuyup kalıyo uyandırıyorum biraz daha devam ediyo ve uyuyo. zaten aç kalırsa 10 dk uyusa geri uyanıp memeye yapışıyo. 0 yüzden aç kaldığını düşünme. bende hep sütüm ne kadar geliyoda emiyo acaba diyodum ama aç kalsa susturamazsın dedi herkes gerçektende öyleymiş. Hiçbir problem yokken ağlamaya başlıyosa ya sancı diyorum ya da meme :)

Telaş etme bence canım. Dışardan öyle gözüküyor benimki de. Ipler yavaş yavaş düşmeye basladi. Tuvalette silerken tuvalet kağıdına gelmişti ince uzun. Sonra anladım ip olduğunu. Içimizden gelen parçalara da benziyor bazen ayırt etmek güç oluyor.
Iç dikişler benimde ağrıyor. Ama cok cok fazla zorlamamak lazım bence yine de. Ben bebeğimi genelde yatarak emziriyorum. Otururken de zorlandığım icin dikkat ediyirum.
Hatta bebegim yatarak emmeye o kadar alıştı ki, sanki otururken yeterince beslenmiyor. Az emıyor.

Direniyorum anne sutu icin allahin izniyle hep anne sutu vermek istiyorum minnagima :) Az once komposto yaptim tesadufe bak sutu arttirir diye duydum madem bagirsagada faydasi var icerim ben de :)

bana da az evvel hemşire söyledi, akşama doğru koyar kv. ben bir de rezenede içiyodum acaba onunda mı faydası olduda bebeğim rahat uyuyodu diye düşünüyorum açıkcası. çünkü 2 gündür içmiyorum ve bebeğimde 2 gündür huzursuz, akşam bi başlıyo gece sabaha karşı anca rahat ediyoruz. bugün içmeye başlıcam tekrar.

Bu arada kızlar elevitin icinde domuzdan katkı maddesi varmis diye haber çıkmış gecen hafta.
Bayer firması da onaylamış.
Cok sinir oldum.
Hatta saglik bakanligi da birine cevap yazıp biz neyden üretildiğine degil kalitesine bakıyoruz gibi bir yazı okudum.
E vitamini domuzdan alınıyor diyen de var.
O halde bütün vitamin ilaçlarında olabilir.

neee

Cnm ben uyutup yatağına koyuyorum ama kısa
süre içinde uyanıyor ne yapacağım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…