2013 ekim bebekleri büyürken:)

Bir hf önce aramız çok limoniydi,yine de sağolsun yardım ediyordu,şimdi de akşam saat ondan gece dörde kadar o bakıyor ben uyuyorum,sonra ben bakıyorum,ama eşim haricinde kimse yok yanımda,annem kv falan...gündüzleri hem çocuk hem yemek hem ev bana kalıyor...o yüzden yardım ediyor ve sabah saat onda işe gidiyor,biraz o da etkili...ama işin kötü tarafı beraber hiç vakit geçirmiyoruz,eskisi gibi değiliz...sen de konuş eşinle,benim hüngür hüngür ağladığım günler oldu,doğum zor,üstüne dikişti hormonların dengesizliği ve uykusuzluk,eve kapanmak,bunlar gerçekten zor zamanlarımız,seni çok iyi anlıyorum...

Ben hergün ağlıyordum eşimi görmek bile istemiyorum şu aralar sinirlerim çok yıprandı. Dikişlerin çok acımaya başladı artık. Evlendiğime bile pişman olduğum anlar keşke evlenmeseydim dediğim çok oluyor nasıl atlatıcam bu dönemi bilmiyorum. Yine ağlamaya başladım off nasıl iyi olucam ben.

Valla benim eşimde bebekten önce akşamları arkadaşlarıyla takılır eve geç gelirdi.hamilelikten önce birlikte gidiyorduk ama hamile olduktan sonra ben tabii gitmedim.ama çok rahatsızdım bu durumdan çünkü alkol de alıyordu.bebek olduktan sonra değişti.işten erken gelmeye başladı,alkolü bıraktı,sağolsun bana da çok yardımcı oluyor.annem yok zaten yanımızda ama o varken de annemden çok eşimin yardımı oluyor.hastanede bile annem uyurken eşim bana ve çocuğuma baktı.ama çocuk Bakmak gerçekten zor.

Saolasın tatlım bende antıbıyotıkle parol ıcıyorum sanada cok gecmıs olsun

Evet genelde burdayız cnm
Sagol canım.

Benim esim zaten eve bağlıydi canım ama simdi cok daha bağlandı. Özellikle bebeğime karşı cok ilgili. Altını almakta, üstünü değiştirmekte yardım ediyor. Bazen gece de o bakıyor ben bir iki saat uyuyorum. Sonra emziriyorum gene o alıyor. Benim annem de yakın oldugu icin arada uğrayıp ev işlerinde annem de yardım ettigi icin iyi oluyor.
Sende esinden arada yardım istesen canım. Evde cok az mı vakit geçiriyor? Senin esın iki iste çalışıyordu galiba dimi. Bir kac saat bile baksa cok işine gelir.

Kesinlikle tek başına atlatmaya çalışma,birileriyle paylaş,yardım iste,ben de öyle günler atlattım,ve kimseyle paylaşmadım,canım çok yandı,halen düşündükçe yanıyor,bebeğimle bağ kuramadım bu yüzden,yeni yeni toparlanıyorum,eşler bu durumu anlamıyor,daha da üstüne gelebiliyor,biz tartışmıştık bi konu yüzünden ve bana uzun bi süre konuşmayalım evin içinde dedi düşünsene,doğum yapmışsın,emziriyorsun,lohusasın morale ihtiyacın var,yaraların acıların var,ve o trip yapmanın peşinde,çok ağladım,senin gibi keşkelerim oldu,sonra anladı sanırım,kendisi toparlamaya çalıştı,tabi olan sütüme oldu,bana ve bebeğime oldu,demem o ki,ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz,sen de inş en kısa zamanda toparlanırsın canım,çok iyi anlıyorum seni,birilerinden yardım al

Insallah canım. Dikkat ediyorum. Umarım geçmez.
İnşallah Cnm
Cnm sudocrem doğumda hastahanede vermişlerdi
oda iyi ama ben popolin kullanıyorum şükür kızım
hiç pisik olmadı
Cnm benim eşim 8 de gidiyor 1-2 de geliyor haftasonu
bilecalisiyor çok sıkılıyorum zaten evdede yalnızım kizima
kendim bakiyorum ev işlerini yemeği kendim yapıyorum malesef
erkekler biz bu dönemde anlamiyor eşimle kavga ediyoruz
Bizle pek ilgilenwmiyor

Canim aktarda kis cayi var karisik bitku cayi paket degil ama ot ondan iciyorum ben hasta olmasamda iki fincan hrm bagisikligi guclendiriyor.hemde hastaliginaiyi gelur

12 yıl geçiyordu gelfıgınde canım Mah la sitem yapmıştım Ocak ayından bu yana alkolü bırakmıştı dün içmiş içkili olunca döküldü işler yolunda değilmiş hem dükkanda hem takımda dedı yenılgı aldığı için istifa etmiş ordan benim hiç bişeyden habetim yok sana bugüne kadar iş sıkıntımı belli ettım mi dedi eve yansıtırım mı dedi ne dersın me yaparsın arkadaşım

Diğer iş sallantıda canım paposoner da anlattım en son Msj da dedım zaten bu işlerden sıkıldım akşamları macı oluyo yerel kanallar gazeteler topa tutmuş takımı yenılıyo dün akşamda içkiye başlamış sigarada içmiyordu ceket izmart kokusundan yaklaşılmıyodı bızle yattı gece annem başka odaya geçtı kızını göğsüne yatırdığa uyudu

Kizlar bende hastalandim neyseki daha iyiyim cok atesleniyordum usuyordum sıtma gb titriyordum daha iyiyim ama geceleri cok terliyorum su gb oluyor her yerim.

geçmiş olsun canım, terlemene çok dikkat et ondan sonra da sıtma gibi nöbetler gelebiliyo bende 1 sene boyunca olmuştu önceden. Şuan ter nasıl boşalıyo anlatamam bazen bayılcak gibi oluyorum lohusalık bu olsa gerek. Allah yardımcımız olsun :)

Evet canım terden hemen soğuk alıyorum.

Bu arada benim bebiste gülüyor, iç çekiyor :) melekler güldürüyormuş diyorlar :))

Evet canım maalesef.

aa evet bende öyle duymuştum canım :)
hüzünlenip iç çekince hiç kıyamıyorum yaa :)

benim eşim eve gelir gelmez bebişi koklamaya başlıyo hemen. bazen sağlık ocağına felan gittiğimizde yanına uğruyoruz hemen bebişe sarıyo :) bağlılık konusunda sorunumuz yok çok şükür, bana elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyo ama biz kendimizi çok yalnız hissediyoruz, sanki sadece isteklerimize cevap verip kenara çekiliyolar ve bütün yük bizim omzumuza biniyo gibi. bende çok ağladım bu yüzden. ben bebişle uğraşırken o biraz nete takılıyodu, dün bebişi uyuttum çay demledim oturdum, netteydi ve benim ilgisiz tavrımdan dolayı hemen kapadı bilgisayarı. sonra direk sordum niye ilgilenmiyosun diye. gece yattığımda sarılabilirsin ya da bebiş uyurken vakit geçirebiliriz dedim kendi haline baktı ve haklısın dedi. konuşmadan halledilmiyo sezinim. bende anlasın diye beklerdim hep ama ağladığımla kalıyodum. en güzeli açık açık konuşmak, çünkü onlar biz gibi göremiyolar herşeyi :)

canım Allah yardımcımız olsun hepimizin..
bende vakit bulamıyorum, bebiş bazen çok huysuz oluyo, kaka yaparken karnı ağrıyo sanırım ve gaz sancımız oluyo. ağlarken bi de hıçkırık tutuyo iyice sinir oluyo. elim ayağıma dolanıyo resmen. zaten uyut, uyandır, emzir, gazını çıkar, altını değiştir geri uyut derken kendimi unutmaya başladım :) biraz büyüsünler hayırlısıyla da en azından tv karşısında felan uyurlar ya da oyun felan oynarız :)
Ben pişik için bepanthol pişik kremi kullanıyorum canım, şimdilik bi sorunumuz yok çok şükür..

yanlız değilsin sezinim bende aynı durumdayım hatta ben seni de aştım sanırım hüngür hüngür ağladım. kısır döngü gibi herşey tam emiyor (göğüslerimde yara hala düzelmedi ne yaptıysam) sonra gazımız oluyor,hadi onu çıkardım altını değiştirdim diyene kadar tekrar acıkıyor sürekli bende bacaklarım kollarım ağrıyor kendimi çaresiz hissediyorum.

Erkekler hep böyledir.benim de eşimi içmişse mutlaka bi sebebi ya da yanlış giden bişeyler vardır.ee biz napalımama onları da söyle anlamak lazım sorumluluklar artı para lazım işlerde sıkıntılı olunca onlarda yazık..inş düzelir işler.bizimde oyle sıkıntılı bu ara.hatta diyoruz hani bebekler kısmetiyle gelir diyr:44:ama buna da şükür

Hiç üzülme.. Hiç umurunda bile olmasın.
Benim hamilik dönemim cok huzurlu gecmedi acıkcası cok kırıldım, üzüldüm. Ama o zaman kendimi şöyle teselli ettim. Bebeğimi kendim için yapıyorum, baba olarak ister katılır ister katılmaz kendi bilir. Erkeklerden cok fazla şey beklememek lazım. Beklentini ne kadar düşük tutarsan o kadar rahat edersin. Onlar bizim gibi değiller. Neyse, şu an bebeğimiz 25 günlük ama adam doğduğu günden beri ağlıyor.. sevinçten aşırı duygu yoğunluğundan.. cok şaşkınım. Benim bir kızım bir karım var diyor başka bir şey demiyor. Ha yine bir iki kere beni üzdü ama hiç beklemediğim kadar ilgili bebeğe pervane. Daha ne kadar sürer bilmem ama ben memnunum.
Sadece hazır bu kadar ilgiliyken içki ve sigarasını da azaltsa ne güzel olurdu ama yapacak bir şey yok. Hiç mücadele edemem. Koskoca adam kendi istemeden zorla hiç bir şeyini değiştiemeyeceğimi de öğrendim. en güzeli kabullenip gittiği yere kadar demek. Beklentileri cok küçük tutmak. İnan o zaman ufak olumlu şeylerden bile o kadar mutlu oluyorsun ki. Asıl olan bebeklerimiz. Onlar bizim. Ve onlardan kıymetli hiç bir şey yok. Allahım bebeklerimizi bize bağışlasın, sağlılı mutlu bir şekilde sevgisine doya doya büyütelim. Yaradan şükürler olsun.

Çok şükür ilk çocuğumdaki gibi olmadı cnm ilk kızım doğduğunda acemilikte vardı tabii baya bir süre kötüyük şimdi çok şükür işime karışmıyor sadece kızıma çok düşkün o yüzden kıskanmasın diye oğluşumu onun yanında pek kucağına almıyor tabii herşey bana kalıyor ama dediim gibi bizim ikinci olduğu için acemelik kalmadı
İnanın 2. bebekte farklı oluyor inşallah en kısa zamanda atlatırsınız

Kızlar merhaba göğüs yarası için me kullandınız ?? Benim göğüslerim yara oldu ve oğlumu emzirirken çok zorlanıyorum
benim bu sefer çok olmadı cnm ilk kzım doğdğunda kan akıyordu resmen sonrada kızım emdikçe kızımın ğzından geliyordu çok kötüydü uyanıp ağlıyacak diye emziicem diye stres olmuştum
o zaman doktorumun bana yazıdığı ilaçlar şunlardı
garmastan
evicap kapsül patlatıyorsun iğneyle
Bepanten krem
hepsini kaıştırıp göğsünd sürüyosun çok iyi gelmişti
birde geçinceye kadar gögüs uçlarından kullanabilirsin
bu kezde ilk başlarda ağrıyordu bir ara sürdüm şimdi iyi kızımdaki gibi olmadı çok şükür
Evett..
Az mı bekledik bu günleri ALSciğim. Şükürler olsun..
Sanırım Ekim annlerinden doğurmayan da kalmamıştır. Onlar da buraya gelir inşallah.
evet cnm çok şükügr bugünlerimize kucağımızada aldık
bende diyorum kızlarda giremiyor meğer buraya takılıyormuşsunuz

Bende yalnizim esim gunduz okulda aksam evde sagolsun ilgilenir.Biz yurtdisindayiz diye kimseler yanimizda yok kv ve anne olusu muhakkak erkegi etkiler tabi kisiden kisiye degisir uzulme sende yoksa sutun azalir bu surecler gececek konusmaya calis esinle en guzeli

Haftaya kontrolümüz var 1. ay kontrolü doktorada danışıcam bakalım bezde n oldu sanırım

ayy cnm ya bende çocuklara bakan tvdeki saçı başı dağılmış kadınlara döndüm resmen :))) iki çocula zormuş kızımda ağlayarak her şstediğini yaptırmaya çalışıyor çok yaramazdeğil ama ağlayınca bende güç kuvvet almıyor resmen

Dun gece ben oglum hungur hungur aglamisiz artik sinir bosalmasi mi desem bunalmak mi desem bilmiyorum.Yine oglum meme emerken iskenceye girdi sancilar o agladikca bende onla birlikte agladim.sonra esim aldi cocugu ben sakinlestim bu gaz problemi ve lohusalik bizi mahvetti psikoljik olarak 3 saatlik kosturmacadan sonra gece uyumusuz sadece arada emzirmek icin kalktim oonda sukur aglamadi ,

Neyse benim eltim turkiyede unv.fak hast,calisiyor ona oglumun bagirsaklardan gelen sesi ve sanci krizlerini anlattim bir cocuk dok.prof konusmus sagolsun.Dedigine gore bazi anne sutunde laktaz enzimi (sut sekeri) var ve bazi cocuklarin bagirsaklari bu enzimi parcalayamiyormus ve bu sanci,gaz ve agrili kaka yapmasina sebep oluyormus.Bunun icin turkiyede laktazil diye bir damla varmis emmeden once 2 damla veriliyor boylece enzimleri parcalamasina yardim ediyormus.Ingilterede bu damlanin degisik isimli olani var alip almamakta kararsizim su anda bir damla kullaniyorum.Icinizden bunu kullanan varmi ve faydali mi acaba

Of gurbet of bazen biz mi çok şey istıyoruz bılmıyorum zor mudur lığı göstermek bıleklerım acıyı akşam hiç olmasa ona bırakıyorum ama akşam bulabilirsem

Haklısın canım öyle de dıyorum bazen ama patladığında oluyo bazen ne beklıyosunkı dıyorum bazen de bekkentılerım tavan yapıyo büyüzden gerılıyıruz işte hrpsı aynı mı bunların ya

merhaba kızlarr nasılsınız uzunbı aradan sonra ben geldımm...annem ve kız kardesım yanımdaydı ogluma alısma evresı mevlutu derken gıremedım umarım hepınız ve bebıslerınız ıyıdr... annemı sabah yolcu ettım ev bombos kaldı ahhh bu gurbettt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…