2013 ekim bebekleri büyürken:)

kızlar nolur yardım edin bana şu an o kadar çok ağlıyorumki kaç gündür bebğim geceleri uyanıp 3-4 saat boyunca mızlanıp duruyor bi türlü uyutamıyorum hem aranıyor hem meme verdiğim zaman arkaya gerilip ağlıyor atıyor memeyi sonra tekrar yapışıyor gazını çıkarıyorum yatırıp ninni söylüyorum yok o yok bu yok bende sinirlendim az önce hırpaladım onu resmen beşiğine attım onu gıkı çıkmadı kuzumun o kadar pişmanımki piskolojim çok bozuldu napcam bilmiyorum gerçekten çaresiz kaldım ona zarar vereceğimden korkuyorum çok mutsuzum ben iyi bi anne olamıycam heralde sabırlı olmaya çalışıyorum ama bütün sabrımı tüketiyor ne istediğini bilmiyorum o kadar kötüyümki anlatamam nolur bana akıl verin

Elbette iyi bir anne olucaksin, sabret duzelcek hepsi bebis hayata alismaya calisiyor annesi..
Dua oku belki sakinlesir yardimi olur, memeyi atincada bastir kafasini bir dk azinda dursun meme benimkide katila katila agamak istiyor ben memede tutunca sakinlesir emiyor.. Birde emzik dene karni tok oldugu zamanlar bizde ise yariyor..
Allah kolaylik versin canim, buyucekler bu zamanlarda gecicek ins..

Canım büyük ihtimal bebeğin memedeyken karnına kramp giriyor ve memeyi aniden bırakıyor,benimki de gaz sancısından aniden karnına kramp girince memeyi bırakıyor,bazen kafasını göğsüm sğzındayken sağa sola savuruyor,boğuşuyor resmen,kramp geçince tekrar tutuyor aranıyor...mama verirken biberonda da aynı şey oluyor,kızarıyor geriniyor elleri ayakları titriyor resmen yavrumun,konuşuyorum sakinleşsin diye,sonra yavaşca sakinleşiyor,biberonla savaşıyor resmen,gazı yokken çok sakin...saat 3-4 gibi benimki de kıvranıyor,uykusunda inliyor resmen,o saatlerde bağırsaklar amtifleşiyor benimkinde,o saate kadar sessiz uyuyor sonra kıvranıyor sabaha kadar,taki kakasını yspana kadar...sinirlenmiş olman normal,hepimiz geriliyoruz,uykusuzluk çok zor,yorgunluk,ben de bir kere senin ysşadığını yaşadım,yeter ya deyip bebeğimi kızgınlıkla beşiğine koydum,kuzum benim sus pus oldu,anladı hissetti kızdığımı,allahımmm ben ağla ağla bi hal oldum,aldım onu özürler diledim konuştum,sanıyoruzki hissetmiyorlar,oysaki onlar herşeyi hissediyor şimdiden...eşinden yardım işte dörde kadar uyu,dörtten sonra ilgilen,baktın bunaldım yere indir elini yüzünü yıka,bebeğin kulağına bişeyler fısılda,allah yardımcımız olsun canım,sen üzülürsen stres yaparsan daha da kısır döngüye girersin...annelik konusuna gelince hepimiz bir yerlerde kendimizi yetersiz hissediyoruz,istiyoruzki herşey mükemmel olsun,çok emsin,gazı olmasın,iyi uyusun,saatleri düzenli olsun,bunlar olmayınca hatayı kendimizde arıyoruz...onlar robot değilki canım benim,tabiki farklı günleri anları olacak,bünyeleri farklı olacak,ben de emziremiyorum mesela kendimi yarım anne gibi hissediyorum,arkadaşımla kıyasladım kendimi bugün,emziriyor diye,oysaki düşününce doğumda olsun şimdiki durumumda olsun,ben daha fazla şey atlatmışım,kendimize haksızlık ediyoruz...buraya yazdığın duygularından bile ne kadar iyi bir snne olduğun ortada canım,yaşadıkların da normal...

Ne kadar uzun yazmışım bebeğim yüzükoyun yatıyor,gazı varken böyle çok rahatlıyor,onu gözetlemek için uyumuyorum uykum kaçsın diye de buraya takılıyorum,yazdıkça yazmışım,kusuruma bakmayın artık )

Hosgeldin canım.
Deneyelim bizde. Evde vardı hatta sanırım.
Arkadaslar dun 17:50 de epidural sezaryan ile 3640g 53cm bir pamuk aldim kucagima...
41+1 deydik suni sanci denedik acilmamiz da oldu ama kafasi kanala girmedigi icin normal olmadi...
Allahima bin sukur ki bebegim saglikli...
Gözün aydin canım. Allah analı babalı büyütsün.

Evet bizimki havlu ile yapmıştı. Ben hala onun üzerinde yatırıyorum.

Canım hic uzme kendini. Hepimizde oluyor maalesef bu lohusalik kolay geçmiyor. Uykusuzluk, uğraş derken. Hic öyle yetersiz hissetme kendini.
Bende dun aksam ağlıyorken oğlum öyle bir gel git yasadım.
Benimki de yuzukoyun cok rahat ediyor. Bazen bende beklerken uyuya kaldığımı farkediyorum. Korkuyorum.
Allah'a emanet bebeklerimiz.

Benimki de yuzukoyun cok rahat ediyor. Bazen bende beklerken uyuya kaldığımı farkediyorum. Korkuyorum.
Allah'a emanet bebeklerimiz.[/QUOTE]

Benimki başını sağa sola çevirebiliyor yüzükoyun yatarken,sağda huzursuzsa kafasını kaldırıp sola çeviriyor,yatırdığım zemin de sert,öyle yumuşak olup burnunu ağzını kapatmıyor,acaba kaçıncı aydan itibaren gözetlememize gerek kalmayacakki...hem gündüz hem gece uyurken sancıdan inleyen,sürekli ıkınan ve uyanıp uyanıp dalan bebeğim,yüzükoyun yatınca hiç sesi soluğu çıkmadan deliksiz uyuyor,ne bi ıkınma ne bi kasılma...ama ben hiç dinlenemiyorum,netten çok baktım bulsmadım kaçıncı ay yatabileceğini...başını kaldırabilmesi çevirebilmesi yeterli mi acaba ?

Nasıl verıcez canım iyi geliyorsa verelım evdeki toz kımyondan olmaz demi bitki halınımı alıcaz aktardan

Ben almadım canımm..almayacağım da salak kadın.bebepin uyumasına niye izin vermiyor ne düşüncesiz anneler ya.

İyi yapmış Dr

tahmin edebiliyorum canım, biz tek çocukla bu haldeyken senin işin daha zordur eminim. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

hepimiz aynı durumdayız serabım Acı elma yağını bende yarın kontrolden gelirken alıp deneyim..

Arkadaslar dun 17:50 de epidural sezaryan ile 3640g 53cm bir pamuk aldim kucagima...
41+1 deydik suni sanci denedik acilmamiz da oldu ama kafasi kanala girmedigi icin normal olmadi...
Allahima bin sukur ki bebegim saglikli...
Gözünaydın canım Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah

yagmurum bende o kadar uğraştım ki göğüslerim yüzünden.. 2 tane ayrı pompa denedim göğüs uçlarım zar zor yumuşadı. Bebiş ağlasada emzirmeye çalıştım içim yana yana.. Hele çevredikiler yok muuuu..!!! Öyle alışcakta bilmem ne de.. Şükür 5 gündür bebeğim emmeye başladı bu kez de gaz sancımız mahvediyo. Allah yardımcımız olsun..

Al benden de o kadarrrrr benim gece de gündüz de yokluyo o gaz sancısı.. Kıvranıp duruyo kuzum, memedeyken dediğin gibi kramplar giriyo ya da bağırsaklardan sesler gelmeye başlıyo ama kakasını yapamıyo. Yapana kadar da huzursuzluk devam ediyo. Hiçbir şekilde rahatlatamıyorum. 2 gündür iyiydik ama bu gece yine nöbet tuttum 2,30dan 5,30a kadar o şekilde sancıyla geçti. Yetemediğimi düşüne düşüne çatladım resmen. Kv alıp avutmaya çalışıyo o sırada susarsa 1 2 saat uyuyorum, mızıldanmaya devam ederse bende oturuyorum. Çaresizlik çok kötü. Allah'ım yardımcımız olsun, bu sıkıntılarda tez zamanda geçip gitsin inşallah. Biraz önce yine aynı sancı tuttu, ortalığı yıktı geçti. Karnına az bişey rakı sardı kv şimdi şükür uyuyo

Canım çok güzel anlatmışsın, o sancılar geçipte rahata erince insan herkesin aynı şeyi yaşadığını düşünüyo ve içi rahat ediyo az da olsa. Kendi kendimizi avutabiliyoruz ama gel gör ki aynı durum tekrarlayınca oturup ağlamamak kaçınılmaz gibi bişey oluyo. uyuken bakıyorum içim eriyo, ağlarkende göğsüme yatırıyorum sırtına vuruyorum gazı varsa azcık çıksın diye ama parça parça oluyorum. geçmeyince bende alt üst oluyorum o daha çok küçük hiçbişeyden haberi yok sadece sancı çekiyo ve ben bişey yapamıyorum felan. uff yine doldu gözlerim

Ben de 10 dakikada o kadar sağıyorum,sonra uğraşsam da gelmiyor,çocuk emse gelir,onlar vakum gibi çekiyor,ama pompayla anca bu kadar

Kızlar hastane tipi pompalar var, mavi renkli onlar çok kuvvetli sağıyor ve kiralanabiliyor. Kullandığınız pompa kuvvetli olmayabilir.

Canım benimki de basını kaldırıp saga sonra tekrar kaldırıp saga çeviriyor. Ama yuzukoyun yatarken sadeceagzi kapanması değilmiş olay. Ani bebrk ölümü dedikleri, bebek kendini yuzukoyun o kadar iyi hissediyormuş ki kendini anne karninda zannedip nefes almayı unutuyormuş Allah korusun. O yuzden yuzukoyun yatırmayın diyorlar.
6aya kadar oluyormuş diye okumuştum bir yerde. Ama araştırmak lazım biraz daha.

Kızım 15 günlük oldu bugun , doktor dışında hiç dışarı çıkmadık sizce bir avm falan gb kısa gezinti yapsak bir sakıncası olur mu ? Siz hep evdekisinin bebişlerle dışarı çıktınız mı ?

Hmmm onu bilmiyordum canım,inş şu sancılar geçer de biz de miniklerimiz de rahat eder,neyseki onu rahatlatacak bi alternatifimiz var şimdilik,uyumasak ta idare edeceğiz ;(

canim biz 10 gunlukken ciktik kisa bir yuruyus iyi geldi ozellikle bana bunalmistim cunku :) Simdi 29 gunluk olduk her hafta bir ikidefa cikiyoruz iyi geliyor avm,park olabilir ama techizatli cik cunku aglama tutarsa mudahele etmen icin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…