2013 ekim bebekleri büyürken:)

bende sezeryan oldum.. mama verdik ilk günler şırıngayla.. sütümde geç gelince yavrum bildiğiniz emme refleksini kaybetti. göğsümü ağzına veriyodum şırınga sanıyordu ağzını açıp bekliyordu mama gelmesini.. sonra yalancı meme aldık da az biraz çenesi kuvvetlendi emmeye başladı beni.. ama benim sütün yetmiyor çok sütüm yok sanırım.. göğüslerim hamile olmadan önce daha sertti şimdi vıcık vıcık oldu.. ben sıkınca elimle akıyor damla damla ama doymuyor çerez niyetine emiyor beni... doymadığı için de 2 saat emiyor emiyor alınca göğsümden nasıl ağlıyor... bizde mama veriyoruz daha 18 günlük ama 120 Cl yiyor günde 4 kere veriyoruz mamayı...onun dışında da saatlerce beni emiyor... kimseye deme nazar değmesin diyorlar. bu kadar yemek normal mi Allah aşkına.. buna mı nazar değecek? bunalıyorum.. mamayı içince bi rahatlıyor ki saatlerce uyuyo ama beni emsin saat başı uyanıyo...doymuyo yavrum.. emzir emzir diyor etraftakiler ama her emzirmeden sonra ağlamalar bilmem neler benimde hevesim azalıyor..

bu topıkte acılmıs yenı gordum tum dogum yapanları gozu aydın allah saglıkla buyuteyı nasıp etsın bebıslerınızı darısı benım gıbı gun sayan arkadaslara ıns en kısa zamanda dogum yapıp buraya atanırız

cnm hiçç sıkıntı yapma ya bak düşün benm bebiş daha anca 3900 oldu seninki çok çok ii Allahın ziniyle alıcaktır daha ne güzel sütünde hemen gelmiş bak bende sezeryan oldum o gün gelmedi sütüm ama az az damla var ya hani şu ağız sütü diyolar ondan oluyodu verdim hep gögsümü maaşlalah öyle bi kaptıki çok şküür o emdikçe arttı ssütüm bizde ilk gün mama verdik ama az bebek doymuyo diye üşünüp mamaya başlamamak gerek doyup doymadığı ilk ayki kilosu ile belli oluyo doktor ona göre söyler zaaten mamaya başlamak gerektiğini

kızlar süt için patlamış mısır yiyin buğday çorbası yada aşure az şekerli tüketin

bekliyoruz sizleri cnm dört gözle hadi gelin artıkkk

arkadaşlar bişi sorcam ben
oğlum emerken özellikle gece hep genzine kaçırıyo napıcam ya çok korkuyorum bide çok değişik sesler çıkarıyo sizdede böyle olan varmı sanki genzinde süt var rahatsız ama çıakramıyo gibi hırıltılar tuhaf tuhaf doktora götürsemmi ya hani boğazımıza bişi gider temzilemeye çalışırız ya oda öyle yapıyo tüm gece hep o sesler sizlerinde genzine kaçıyomu

Sen sıkınca geliyosa süt vardır canım.bebiş birini emerken diğer memeden süt geliyomu?birde yutkunurken luk luk ses geliyosa süt vardır aslında.benim oğlumda oyle hep meme istiyo.emzikle uyutuyorum bende.bazen de memede
Benimde sütüm ilk gün damla damlaydı.sürekli emzirdim Dr ısrarla mama ver kilo kaybetmesin dedi.bende inat ettim vermedim eve gelince sütüm çok iyi gelmeye başladı.

Onu emzirmeden sütünü biraz sag bence çok geliyo yavrular ememiyo.

canım benim oğluşta emerken bazen genzine kaçıyo ben yan çevirip iki kaşının arasını hafifçe ovuyorum geçiyo banada annem ve bir ebe arkadaş söylemişti.süt çok geliyo aç oluncada aceleci davranıyor minnaklarımız ondan oluyo galiba.

çok saol canım bende sabırsızlıkla bekliyorum sizleri burası şimdilik çok sakin.sanki yapılan her yorum verilen her cevap rahatlatıyor insanı.bu topiği akıl edenden Allah razı olsun bize çok faydalı olacağını düşünüyorum.canım sana ve diğer tüm hamilelere hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum:))

kızlar ıslak mendilde hangi markayı kullanıyosunuz ben unibaby i kullanıyorum ama sanki bebişimin canı acıyor silerken(

ben komili yenidoğan kullanıyorum ve memnunum. su-pamuk-zeytinyağı içeriyor. canım bebeğinin canı yanmıyodur. ama muhtemelen tenine soğuk olarak değdiği için hoşuna gitmiyodur bu durum

Slm kızlar bende 8 ekimde doğum yaptım sezeryanla benimde sütüm 4 gün gelmedi mecbur mama vermek zorunda kaldım şimdi sütüm geliyor ama emmiyo oğlum biberona sağıyorum ordan içiyor bugün eşim gitti meme ucu koruyucu silikon aldı belki onu biberona benzetir içer dedim ama içmedi mememi verdiğimde bir iki çekiyo sonra ağzından iktirip bağırıyo zaten sütümde sağdığımda birkaç çekmeden sonra geliyo acaba gelmiyo diyemi böyle yapıyo

evt cnm ondan oluyo<zaten çünkü özellikle gece kaçıyo hani epy süre emmeyip kalktığında süt birikmiş oluyo paponserinde dediği gibi önce birazını sağsam galiba daha ii olcak makinayı yanıma alayım olmazsa vermeden önce çoksertleşmişse sağıp öyle veriim bende ovuyorum anlını ama işte ne biliiim korktum açıkçası bide öyle hırıltılı sesler çıkarması

Birde bebekleriniz küsüyor mu?benim oğlum bugun çok kustu

cnm bnmkide içtikten sonra bi kısmını ağzında bekletiyor lop die çıkırıveriyo ya öyle üzülüyorumki bissürü süt telef oluyo:) neyse bol bol sütleri olsunda artık bu kusmalara alışıcaz bazen sütü direk kusuyo bide peynirimsi çıkarıyo oda yaramış oluyomuş sütÇ)

cnm mamayı kaşıkla mı verdiniz hani bierona alışmasın diye öyle yapmıştık biz ama sadece 1 gün öyle verdik sonra çokşükürsütüm geldi buarada hep emzirdim ama çünkü bebek çektikçe süt geliyor bnmde sezeryandı. sen ısrarla memeyi ver cnm inş alıcak sütüm gelmiyor die düşünme hiç<o aldıkça çoğalıcaktır bol su tüket humana iç bi kaç çekişten sonra süt kaynar yani fışkırarak akar sonra yine durulur yani o arada geliyodur sütün ama bebiş çektikçe

canım bende sezeryan oldum 2 ekimde sütüm üç gün gelmedi biz kaşıkla mama verdik önce sonra baktık emmiyo sütü sağıp kaşıkla verdik.ama bebişler rahata alışınca emme zahmetinde bulunmuyolar:)) biz vazgeçmedik iki gün uğraştırdı beni çok zor durumda kalıncada mama verdim kaşıkla anne sütünü ne kaşıkla ne de biberonla vermedim. bir de kendi talep etmediği sürece 2-3 saat kadar mama da vermedim talep ettiğindede önce emzirmeye çalıştım baktım hiç olmuyo sanra mama.sakın vazgeçme canım biberon oğluşuna kolay geliyo memeyide biberon sanıyo onunda ağzına akmasını bekliyo ondan emmiyo annesi:))

bende sezeryan oldum.. mama verdik ilk günler şırıngayla.. sütümde geç gelince yavrum bildiğiniz emme refleksini kaybetti. göğsümü ağzına veriyodum şırınga sanıyordu ağzını açıp bekliyordu mama gelmesini.. sonra yalancı meme aldık da az biraz çenesi kuvvetlendi emmeye başladı beni.. ama benim sütün yetmiyor çok sütüm yok sanırım.. göğüslerim hamile olmadan önce daha sertti şimdi vıcık vıcık oldu.. ben sıkınca elimle akıyor damla damla ama doymuyor çerez niyetine emiyor beni... doymadığı için de 2 saat emiyor emiyor alınca göğsümden nasıl ağlıyor... bizde mama veriyoruz daha 18 günlük ama 120 Cl yiyor günde 4 kere veriyoruz mamayı...onun dışında da saatlerce beni emiyor... kimseye deme nazar değmesin diyorlar. bu kadar yemek normal mi Allah aşkına.. buna mı nazar değecek? bunalıyorum.. mamayı içince bi rahatlıyor ki saatlerce uyuyo ama beni emsin saat başı uyanıyo...doymuyo yavrum.. emzir emzir diyor etraftakiler ama her emzirmeden sonra ağlamalar bilmem neler benimde hevesim azalıyor..

Slm kizlar oglusum bugun 13 gunluk sutum geliyor ama bazen sık verdigim icin mı bilmiyorum gogsumde sut kalmıyor gıbi geliyor ucunu sıktığımda geliyor ama az az..acaba yavrum doyuyomudur?? Bir de ilk etapta çekince gelmiyor ama sonra gelmeye basliyor sizde de oyke mı? Bir sorum daha var oğlumun gazı çok oluyor ve ağlıyor fazlasıyla o ara göğsümü veriyorum emıyor ve susuyor acaba ac oldugu icin mı yoksa emzik gorevi mı görüyor ne yapmalıyım çözemedim(

bebeğinde yenidoğan aknesi olan var mı? bütün yüzünü kapladı.. yara gibi kıpkırmızı bütün yüzü

taze annişler merhaba benim sıkıntımda göğüslerim çok acıyo çatlakları iyileşmiyor lanolin içeren krem sürüyorum kakao yağı sürüyorum ama ne çare

aynı sıkıntı bende de vardı lanolın ve zeytınyagı fayda etmedı ablam corekotu yagı ıle gecırmıs ona da hemsıre onermıs ben corekotunu denemedım evicap ıle gecırdım cok sukur hala da kullanıyorum tabı emzırmeden once sılmen gerek bırde gogus ucum olmadıgı ıcın gogus ucu kullanıyorum.

bebeğinde yenidoğan aknesi olan var mı? bütün yüzünü kapladı.. yara gibi kıpkırmızı bütün yüzü

evet benım bebegımde de var tum yuzunde degıl sanırım sıcaktan oluyor yorgan ıle yatırıyorum bırde kombıyı acmıstım cok sıcak olmustu ev ondan sonra olmustu.yuzunu temız tulbent ıle sılıyorum kaynamıs ılımıs su ıle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…