2013 ekim bebekleri büyürken:)

hepinize bebişlerinizle ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar diliyorum kızlar

doğumdan sonraki iki gün benimde sütüm yoktu. sonra oldukça arttı. senin durumundaydım. bende humana kullanıyorum. günde 2-3 bardak içiyordum. annemde yanımdaydı. bakım iyiydi. ama şimdi annem gitti. çayı da günde 1 bardak falan içiyorum. sütümün azaldığını hissediyorum. çayla ilgili yoksa beslenme uyku düzeniyle mi ilgili? tekrar artar mı acaba? korkmaya başladım

mrb benım bebekte aynı seyı yapıyor o anda yuzustu cevırmeye bak panık yapma sut cok gelınce bırden yutamıyor yutmaya calısıncada öyle oluyor aynısını bende yasıyorum tıkanıyor sanıyorum cok korkuyorum

o mercımek kadar beze bendede cıktı ılk farkettıgımde moralım cok bozuldu dıger arkadasın dedıgı gıbı benımde annem beze oldugunu soyledı 3-4 ıcınde kayboldu bebek emdıkce hıc panık yapma bak baska arkadasta aynı seyı yazmıs ben hatta konu bıle actım :) korktumda..gogus ucu yaralarına kapaderm kullanıyorum ve emzırmeden once hangı memeyı emzıreceksem mutlaka gogus ucunu ılık su ıle cesmede yıkıyorum tavsıye ederım...

ne bılıym ya aslında ben ılk kızmdada böyle bı sorun yasadm hem fındık kadardı dok gıttm sut bezesı emmeyı bırakınca gecer dedı gercektn sonra gectı nebılıym dogumdn öncede varmıydı onu bılmym ya ondan panık yaptm içim hıc rahat degıl bol bol emzırmeye calısym inş gecer ya bıde söylemesı ayıp normal dogum yaptm daha buyuk tuvaletıme cıkmadım korkuym ya bugun bır hafta oldu

inş canım ya dedıgınz gıbı gecer cok taktım kafaya ya zaten takıntılıym ınsan herseyden korkuyo

Bende chicco nun ki ni kullanıyorum.o da anne meme ucu diye aldık.a oğlum bazen alamıyo o kadar sinirleniyo ki alamayıncakomedi yaa 20 günlük dhaa sinirden kıpkırmızı oluyo

Ay kiz bizimki de öyle artik yoruluyorum bazen emzigi vermeye calisiyorum tabi bi hevesle meme sanip aciyo agzini kocaman anliyo sonra oyle bi sinirleniyo ki direniyo baya sonra mecbur aliyo ama bi emmesi var sinirli sinirli cuk cuk ölüyoz gülmekten bizimki 15 gunluk daha.ben de belki emzigi sevmemistir dedim

Kızlar 3 güne kadar goguslerım tas gıbı oluyodu kızım ememıyodu yumuşak olmadıgı için sağıyordum süt çoktu ama günde 1,2 defa öyle oluyodu gene gogsumdende emıyodu son 3 gündür goguslerım yumuşak durum mı azaldı fıyorum ama emerkende bakıyorum var sutum anlamadım ben su ve komposta harıcınde sut yapmadı için bişey içmiyorum içmelimıyım acaba sızın durum nasıl bız 13 günlük olduk

Kizlar bebegimde cok gaz sancisi oluyor,her emzirmeden sonra omzuma alsamda nadiren gazini alabiliyirum,uykuda resmen kivraniyor,cogu kez de uyaniyor zaten,surekli kucagim sallayinca araliksiz uyuyabiliyor,kendiliginden sallanan ana kucaklari var,bugun onu almayi dusunuyorum,gaz sancisi ucuncu ayda bitermis,acaba bebegim bu sefer sallanmaya alisir mi,3.aydan sonra sallanmayi birakabilir miyiz,benim durumumda olan var mi,ana kucagi kullanan var mi,memnun musunuz

Kizlar mrb bı sorum olacak oğlum 16 gunluk..emziriyorum gun içerisinde artık goguslerim yumuşuyor sut bitti mı diyorum ucunu sıkıyorum ucuna damla damla geliyor ama oyle fışkırmıyor normal mı yoksa fışkırmasi mı gerek? Acaba sütüm yetiyor mu? Yetmese ağlar diye düşünüyorum ama yanlis miyim? Bir de emerken 5 dk sonra falan göğsümde uyuyor kısa bir süre sonra uyanıp tekrar ağlıyor tekrar emıyor valla artık şaşırdım.sizlerde durumlar nasil?beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Hahaa aynen yaa o ses nasıl tatli dimi.sanki hiç meme vermiyoruz bu kuzularadün banyodan sonra elini yakaladı nasıl ses çıkarıyor içim gitti vallahemen emzirdim oğlumu.
Canımm benimde aynısı oldu.ilk günler taş gibiydi şimdi çok yumuşadı.nette şöyle yazıyordu artık vücut bebeğin emdiği kadar sütü üretirmiş.bebişin yutarken lık lık sesi geliyosa süt var.

Hepimiz aynı durumdayız anlaşılan.damla damla geliyo ama bebeklerimiz o kadar kuvvetli çekiyor ki süt bir iki çekmeden sonra geliyo.o emerken memeyi ağzından çıkarıp sütün nasıl aktığına bak rahatlarsın

Benimde sorum şu kızlar.oğlum sürekli emmek istiyo.memede uyuyo kalıyo.basen doymuyor mu diyorum ama sütüm var şükür.yatagına yatırırsam uyanıyo ve hemen aranıyor.iki gündür de meme için ağlıyo hep

Dedigin gıbi gercekten hep aynı sorunları yasıyoruz benim oğlumda hep emmek istiyor zaten uykuya kendiliğinden geçmiyor bız ona kural koyacakken o bizi kendi kurallarına gore yönetiyor.ben de bu doymuyo herhalde diyorum omzuma alıyorum sırtını sıvazlamak icin sanki hic yememiş gıbi boynumu nerdeyse emecek sonra üzülüyorum acaba sut mü yetmiyor diye( gazı varken bile meme versem rahatlıyor.ben bir de emzik de vermedim hepten beni kullanıyor aman doysun da ben raziyim.

Benim de boyle bi problemim vardi ama bi gogsum iltihaplaninca mama da vermek zorunda kaldim,ve anladimki benimki doymuyormus,16 gunluk olduk ve her 2-3 saatte bir 80 cc iciyor,gogsumden 2-3 saatte bir bu kadar imkansiz cikmiyor,cunku sagarak olctum,siz de sagip olcun,eger 60-80 cc arasi cikarsa doyuyordur,sadece uyku icin kullaniyordur,benimki bi yedimi 4 saat uyuyor,gogsumu sadece uykuya dalmada kullaniyor,tabi benim derdim de bir an once mamayi birakip gogsumun iyilesmesi ;( emme bir reflex,bence olcun,yeterliyse emzik kullanin

Kızlar kılolar nasıl bız bugun 14 günlük olduk ve 10 kılo verdım nasıl gıttı anlamadım bile:) ben toplamda 19 kılo almıştım çok üzülüyordum bırde gereksuzmiş gıdıyo çünkü Kore'de takıyorum sizler takıyomusunuz acayıp toparladı karnım dümdüz oldu

Benımde öyle taş gıbıydı ılk 1 hafta şimdi okadar değil bende sut yokmu dıye telaşlandım ama emzırırken ağzından çıkardığında üstüm her yerim sut oluyo alt esofmanıma kadar o ağzını açana kadar demekki sut var dedım ve içtiğim suyun hattı hesabı yok emzırıyırum hemen su göğsümün yumusaklıgıbın gıttıgını fark eduyorum emzırdıkten sonra hemen sıvı tüke komposta iç

Canim korseyi gunde kac saat takiyorsun,doktoruna falan sordun mu takmanin bi sakincasi var mi diye,ben de almistim ama daha takmadim,benim bebis te 17 gunluk oldu,11-12 kilo verdim,ama odemim coktu,ve yirminin uzerinde kilo almistim,sanirim gidenin cogu odem bende

Aynen benim oğlumda yüzümü emmeye çalışıyo yavrum yaa ne tatlı ay bunlar.bu duygunun dhaa ötesi yok dünyanın en güzel şeyivalla bende oyle diyorum ama Dr yetiyodur sütün dedi.

Ama söyle bi durum ver bebeklerin emiş gücü çok kuvvetli.onların çektiği kadar biz sağamayız sütü. bayramdan sonra kontrol var kilo almasına bakarak sütun yaradığını anlarız.

Canlarim hepinize merhaba yazilanlari okuyunca ya bu bebisler ve yssadiklarimiz hep ayni gulumseyerek okuyorum hepsini bizimkide tam memeci ya surekli memede olmak istiyi acaba doymuyomu diyorum ama kilo alimi ii ck sukur
Buarada kilolar gercekten dert dtmeye gerek yok bnmde 8 kilo gtt ama daha gtmesini istdmiyorum 53 kiloyum gayet ii

taze annişler merhaba benim sıkıntımda göğüslerim çok acıyo çatlakları iyileşmiyor lanolin içeren krem sürüyorum kakao yağı sürüyorum ama ne çare

Merhabalar benimde kızım 9 günlük oldu. Tahin yağı sür canım tahin bekleyince üzerinde biriken yağı direk sür ben denedim 2 günde iyi oldu kızım emmesine rağmen , bebeğe vermeden yıka göğsünü belki yağ dokunabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…