Slm kizlar oglusum bugun 13 gunluk sutum geliyor ama bazen sık verdigim icin mı bilmiyorum gogsumde sut kalmıyor gıbi geliyor ucunu sıktığımda geliyor ama az az..acaba yavrum doyuyomudur?? Bir de ilk etapta çekince gelmiyor ama sonra gelmeye basliyor sizde de oyke mı? Bir sorum daha var oğlumun gazı çok oluyor ve ağlıyor fazlasıyla o ara göğsümü veriyorum emıyor ve susuyor acaba ac oldugu icin mı yoksa emzik gorevi mı görüyor ne yapmalıyım çözemedim(
Kızlar yalanci emziktehangi marka kullanniyorsunuz?Anne gögsüne en yakin hangisi,yoksa hepsinin ucu ayni mi?Oglum göğsümden inmiyor emzik alıstırmaya calısıyorum.Bendeki Nuk yenidogan icin olan,tavsiyelerinizi bekliyorum.
aleykumselam , benım de öyle canım ucunu sıkıyorum cok az gelıyor ve evet benımde ılk etapda hemen gelmıyor bebek emdıkce gelıyor.gaz ıcın bısey dıyemem ama duydugum kadarı ıle ayaklarını ve karnını sıcak tutmak gerekmıs nette okumustum bı yazıda bebeklerın gaz sancısı cekerken emmek ıstedıklerını bu onları rahattlattıklarını okumustum kılo alımı ıyıyse muhtemelen rahatlamak ıcın emıyordur ben emzık verıyorum uyuması ıcın.
Canim cevabın icin teşekkürler..gercekten zor bir süreç bacaklarını çekiyor kipkirmizi oluyor ama gogsumu verince emıyor rahatlıyor iste orda diyorum acaba açlıktan mı yoksa rahatlıyor mu diye..insallah doyuyordur( mama vermedim vermek de istemiyorum bakalım 1 ay sonra kontrolde kilo alımı nasil çıkacak.
aleykumselam , benım de öyle canım ucunu sıkıyorum cok az gelıyor ve evet benımde ılk etapda hemen gelmıyor bebek emdıkce gelıyor.gaz ıcın bısey dıyemem ama duydugum kadarı ıle ayaklarını ve karnını sıcak tutmak gerekmıs nette okumustum bı yazıda bebeklerın gaz sancısı cekerken emmek ıstedıklerını bu onları rahattlattıklarını okumustum kılo alımı ıyıyse muhtemelen rahatlamak ıcın emıyordur ben emzık verıyorum uyuması ıcın.
Rica ederım.ben gecelerı mama verıyorum doktoruma da sordum verebılırsın dedı gece yarımsaat her 2 gosumude verıyorum toplam 1 saat emzırmeme ragmen uyumuyor aglıyor memeyı verdıgımde de cekerek aglıyor mamayı verınce de uyuyor.Eger cok huysuzza 1 ayı bekleme derım doktoruna gotur derdını anlat kılosuna bakar ona göre yonlendırır seni.
Rica ederım.ben gecelerı mama verıyorum doktoruma da sordum verebılırsın dedı gece yarımsaat her 2 gosumude verıyorum toplam 1 saat emzırmeme ragmen uyumuyor aglıyor memeyı verdıgımde de cekerek aglıyor mamayı verınce de uyuyor.Eger cok huysuzza 1 ayı bekleme derım doktoruna gotur derdını anlat kılosuna bakar ona göre yonlendırır seni.
Kızlar yalanci emziktehangi marka kullanniyorsunuz?Anne gögsüne en yakin hangisi,yoksa hepsinin ucu ayni mi?Oglum göğsümden inmiyor emzik alıstırmaya calısıyorum.Bendeki Nuk yenidogan icin olan,tavsiyelerinizi bekliyorum.
evet benım bebegımde de var tum yuzunde degıl sanırım sıcaktan oluyor yorgan ıle yatırıyorum bırde kombıyı acmıstım cok sıcak olmustu ev ondan sonra olmustu.yuzunu temız tulbent ıle sılıyorum kaynamıs ılımıs su ıle.
kızlar ayın 9unda dogum yaptm yarın bır hafta olck göğsümde mercımek kadr beze var dogum dan öncede varmıydı sonramı oldu bılmym kafama taktm ya acaba sut bezesımı sızınde var mı bıde göğüslermcok yara oldu sız ne kremı kullanıyonz
bugün doktora götürdük biz.. sıcaktan değilmiş.. annedeki hamilelik hormonlarından vücudunda kalanları atıyormuş böyle olunca... doktor ilaca gerek yok dedi. ama çok kötü oldu yavrum. pasaklı çocuklar gibi her yeri yara içinde... temiz tutun dedi doktor..
selam kızlar.biz de bebeğimizle 10.günümüzdeyiz.sezeryanla 37.haftamızda bebeğim dünyaya geldi.o yüzden çok minik doğdu.ama ilk gün sütüm geldi ve emzirebiliyorum Allah a şükür.kilo kaybımız oldu zaten 2.410 doğdu hastane çıkışında 2.290 dı.ama doktor kilo kaybının normal olduğunu söyledi.hastaneden çıktıktan 2 gün sonra kontrole gittiğimizde sarılık olduğunu farketti doktor.bol bol emzirmem gerektiğini söyledi.ilk 2 gün çok huysuzdu sonra bütün gün uyumaya başladı.2 saatte bir uykusundan zorla uyandırıp emzirmeye çalıştım.2 gün sonra tekrar kontrole gittiğimizde sarılığı atlattığını anladık.Allah ıma şükür.50 gr almış yani kilo almaya başladı.ama sanırım bütün bebeklerde aynı şeyler oluyor sürekli uyuyor.altını değiştirip emziriyorum meme emerken uyuyakalıyor.
göbeğimiz de 5.günümüzde düştü.şuanda göbeğinin üzerinde kabuk var o da geçse de rahatlasam.canı yanıyor gibi geliyor bana kıyamıyorum.
henüz 4.günündeyken meme emdikten sonra kustu.ama kanla beraber süt çıktı.çok kötü oldum bebeğime bişey oldu diye.o gün doktora gittim ama mememi yara yaptığından kan akmış ve kusunca kanda beraber çıkmış.ama bunu duyana kadar dünya başıma yıkıldı resmen.annelik çok değişik bir duyguymuş.evlat çok farklıymış Allah herkese nasip etsin inşallah.
bayramdan sonra kontrole gidicez.o zaman öğrenicem kısmetse herşey yolundamı değil mi.ama bebeğim çok minik olduğu için çok korkuyorum dokunurken bile.herkesin bebeği bir an önce toparlansın inşallah.ilk tecrübemiz olduğu için herieyi kafama takıyorum hep birşeyler ters diye ama alışıcaz sanırım.
çok konuştum kusura bakmayın :))
kızlar ayın 9unda dogum yaptm yarın bır hafta olck göğsümde mercımek kadr beze var dogum dan öncede varmıydı sonramı oldu bılmym kafama taktm ya acaba sut bezesımı sızınde var mı bıde göğüslermcok yara oldu sız ne kremı kullanıyonz
Benim kızımdada var lekeler. Banada aynısını söyledi dr. Anneden gecen hormonlardanmis. Birde kızlar bebeği sarılık olan varmı. Kaninda çıkmadı ama vucudu sari. Bol emzirme ye çalışıyorum. Ama cok uyuyor.varmi sizlerdede böyle sorun
Kizlar bebegim 15 gunluk,sutum cok az,istahim hic yok,hemsire 3 lt su ic demisti,su icmekten bisey yiyemiyorum,bir gogsum iltihaplanmisti antibiyotikle gecti sayilir,onu pompayla sagdim hep ama ucu halen cok sert,digeri gibi yumusak degil bu yuzden bebegim o gogsu tutmuyor,ne yapabilirim,sutun artmasi icin ne yapmaliyim,ayrica 15 gunluk bi bebek gunde kac cc emer,ben ek olarak mama da veriyorum malesef,pufff moralim bozuluyor sut olmayinca...
laktamil iç hayatım 2 bardak günlük çok süt yapıyo ..sıcak duş all.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?