canım uyumuyor vermeyeyım dıyorum ınatlasıyorum ama huysuzlanıyor goguslerıme dokununca da hıssedebılıyorum...bır ıkı kez ıctım ogunde tum gun uyudu annemde korktu dogal seyler ıc dedı benımde aklımda suphe kaldı:44::44:Canim oğlunun doymadığını nasil anladın ? Ayrica humana çayını ben de iciyorum sut yapıyor oğlunun uyumasının sebebi o değildir bence..
kaysı hosafıda ıctım cok ama faydası olmadı pek bıde ıncır kurunu deneyeyım saol canım fıkır verdıgınn ıcınKuzucm diger arkadaslarada yazdim hurma rezene kayisi hosafi biide incir kürü filan den3 kiloyu problem etmezsen vitamalti oneririm humayida ic bemce bende iciyorum
benm kızımda 19 gunluk benim sutumde cok fazla yok herseyı denedim bende ama yok surekli emziriyorum bol su içiyorum tatlı sekerli seyler yıyorum ama olmuyo nasıl arttırabilirim cok merak ediyorum hepten gidicek diye korkuyorum
gecelerı uyuyorum canım gunduz hıc uyumuyorum oglumun gecelerı uykusu ıyı dun 1de yattı sabah 5-6 gıbı uyandı oyle uzun sure uyuyunca artıyor...sut ıcmıyorum gaz yapar dıye dıgerlerınıde elımden geldıgı kadar tuketıyorumUyuyabiliyor musun canım ?ben uyuduğum zamn sütüm çoğalıyor.bende still tee içiyorum rezene de bebeğime uykuda yardımcı olsun diye ama fazla etkisi yok bize.bende en çok sıvı tüketiyorum.su,süt,komposto
Masallah Cnmdarısı başımıza
bende 40 iple çekiyorumgaliba bebislerin
kusmasi normal benim kizimda kusuyor Cnm
birşey soracam Cnm sen sezaryen oldun dimi
dikislerin nasıl oldu acaba
Ayyy gelsin şu 3 ay uykusuzluk bitirecek beni
oglusumu bıcı bıcı yaptırdımm hemde tek basıma
canım uyumuyor vermeyeyım dıyorum ınatlasıyorum ama huysuzlanıyor goguslerıme dokununca da hıssedebılıyorum...bır ıkı kez ıctım ogunde tum gun uyudu annemde korktu dogal seyler ıc dedı benımde aklımda suphe kaldı:44::44:
kaysı hosafıda ıctım cok ama faydası olmadı pek bıde ıncır kurunu deneyeyım saol canım fıkır verdıgınn ıcın
bızde 18 gunluk olduk mama vermek ıstemıyorum bıde ınsanlar benı cok sınır edeıyor mama verdıgımı duyunca sankı bı suc ıslıyomsuum gıbı davranıyorlar ıfrıt oluyorum sankı keyfımden verıyorum ahh su kulaktan dolma bılgıler yokmu bırı bı tas attı ılk 6 ay anne sutu sadece dıye tum memleket cıkaramıyoruz annenın sutu yetmıyorsa bebek ac mı kalsın bıze doktorumuz ebelerımız dedı kullan bı sure ac kalırsa sarılıgı artar dedıler cok sukur sarılıgını atlattık saglıklı olsunda mama anne sutu onmelı deıl
gecelerı uyuyorum canım gunduz hıc uyumuyorum oglumun gecelerı uykusu ıyı dun 1de yattı sabah 5-6 gıbı uyandı oyle uzun sure uyuyunca artıyor...sut ıcmıyorum gaz yapar dıye dıgerlerınıde elımden geldıgı kadar tuketıyorum
bend sezeryn oldum bende dıkıs yok kızlar ınce bı cızgı yapıstırma galıba ben normal dıye gıttı sezeryana donduk o arada dıkısmı estetıkmı sezeryanmı hıc sormadımm
Ben henüz doğum yapali 19 gün oldu Cnm bir var bir yokbenimki de oyle canm.normaldir heralde.benim en cok korktugumda sutum fazla geldiginde bogazina kacmasi
birsey sorcaktim .bizim 40 imiz cikacak insallah 2 gun sonra.kanamalar bitmisti bugun yine basladi.adetmi oluyorum yoksa?
İnşallah Cnm bekliyozAy aynen yaa Dr um bana korse takma sarkar dedi şimdi yukardan baktığım da dikişimi. Göremiyorumyani ayva göbeğim var.eskiden dümdüzdü.ama daha yeniyiz belki gider.kanamam da bitti ama arada kahve leke geliyo.
İnş yazarım size bakalım ne dicek:18:
Kız çok huysuz oluyor o zaman hep ekmekCanım benim 24 günüm gecti ve dikişlerim sanırım arada 18de 20de falan düştü. Su an hic dikişim kalmadı sanırım. Vajinanin icine dogru olsn dikişleri göremiyorum ayna ile emin değilim o yuzden.
Canım bizim drumuz bebeklerin doyma hissi yok kusana kadar emer demişti. Seninki de öyle yapıyor sanırım.
oglusumu bıcı bıcı yaptırdımm hemde tek basıma
canım uyumuyor vermeyeyım dıyorum ınatlasıyorum ama huysuzlanıyor goguslerıme dokununca da hıssedebılıyorum...bır ıkı kez ıctım ogunde tum gun uyudu annemde korktu dogal seyler ıc dedı benımde aklımda suphe kaldı:44::44:
kaysı hosafıda ıctım cok ama faydası olmadı pek bıde ıncır kurunu deneyeyım saol canım fıkır verdıgınn ıcın
bızde 18 gunluk olduk mama vermek ıstemıyorum bıde ınsanlar benı cok sınır edeıyor mama verdıgımı duyunca sankı bı suc ıslıyomsuum gıbı davranıyorlar ıfrıt oluyorum sankı keyfımden verıyorum ahh su kulaktan dolma bılgıler yokmu bırı bı tas attı ılk 6 ay anne sutu sadece dıye tum memleket cıkaramıyoruz annenın sutu yetmıyorsa bebek ac mı kalsın bıze doktorumuz ebelerımız dedı kullan bı sure ac kalırsa sarılıgı artar dedıler cok sukur sarılıgını atlattık saglıklı olsunda mama anne sutu onmelı deıl
gecelerı uyuyorum canım gunduz hıc uyumuyorum oglumun gecelerı uykusu ıyı dun 1de yattı sabah 5-6 gıbı uyandı oyle uzun sure uyuyunca artıyor...sut ıcmıyorum gaz yapar dıye dıgerlerınıde elımden geldıgı kadar tuketıyorum
bend sezeryn oldum bende dıkıs yok kızlar ınce bı cızgı yapıstırma galıba ben normal dıye gıttı sezeryana donduk o arada dıkısmı estetıkmı sezeryanmı hıc sormadımm
Cnm bener normal diye gittim sezaryen oldum benimkisi de yapistirma şimdi buAynen hergece 1 saat ancak uyuyabiliyorum
walla aynı tepkıyı sezeryan oldugumu duyuncada verdıler bızım mıllet her konuda fıkır sahıbı masallahh gecen gun kv geldı mama verıyomussun hala dedı bende ne vereyım kellemı kaynatayım cocuga ac ıste dedım ama hala anlayan yok dunde gelmıs soruyor ne yıyor dıyor catladımm resmenAyyy sormaa yok mamaya alisir yok seni emmez ac kardesim cocuk ac
Ben henüz doğum yapali 19 gün oldu Cnm bir var bir yok
yani kanamaya belli olmuyor
İnşallah Cnm bekliyoz
Kız çok huysuz oluyor o zaman hep ekmek
istiyor kusunca da ağlıyor
Cnm bener normal diye gittim sezaryen oldum benimkisi de yapistirma şimdi bu
estetik dikiş olmuyor mu ouzzu Cnm
kız esmerim senin bebiste mı gece uyumuyor
Elbette iyi bir anne olucaksin, sabret duzelcek hepsi bebis hayata alismaya calisiyor annesi..
Dua oku belki sakinlesir yardimi olur, memeyi atincada bastir kafasini bir dk azinda dursun meme benimkide katila katila agamak istiyor ben memede tutunca sakinlesir emiyor.. Birde emzik dene karni tok oldugu zamanlar bizde ise yariyor..
Allah kolaylik versin canim, buyucekler bu zamanlarda gecicek ins..
Canım büyük ihtimal bebeğin memedeyken karnına kramp giriyor ve memeyi aniden bırakıyor,benimki de gaz sancısından aniden karnına kramp girince memeyi bırakıyor,bazen kafasını göğsüm sğzındayken sağa sola savuruyor,boğuşuyor resmen,kramp geçince tekrar tutuyor aranıyor...mama verirken biberonda da aynı şey oluyor,kızarıyor geriniyor elleri ayakları titriyor resmen yavrumun,konuşuyorum sakinleşsin diye,sonra yavaşca sakinleşiyor,biberonla savaşıyor resmen,gazı yokken çok sakin...saat 3-4 gibi benimki de kıvranıyor,uykusunda inliyor resmen,o saatlerde bağırsaklar amtifleşiyor benimkinde,o saate kadar sessiz uyuyor sonra kıvranıyor sabaha kadar,taki kakasını yspana kadar...sinirlenmiş olman normal,hepimiz geriliyoruz,uykusuzluk çok zor,yorgunluk,ben de bir kere senin ysşadığını yaşadım,yeter ya deyip bebeğimi kızgınlıkla beşiğine koydum,kuzum benim sus pus oldu,anladı hissetti kızdığımı,allahımmm ben ağla ağla bi hal oldum,aldım onu özürler diledim konuştum,sanıyoruzki hissetmiyorlar,oysaki onlar herşeyi hissediyor şimdiden...eşinden yardım işte dörde kadar uyu,dörtten sonra ilgilen,baktın bunaldım yere indir elini yüzünü yıka,bebeğin kulağına bişeyler fısılda,allah yardımcımız olsun canım,sen üzülürsen stres yaparsan daha da kısır döngüye girersin...annelik konusuna gelince hepimiz bir yerlerde kendimizi yetersiz hissediyoruz,istiyoruzki herşey mükemmel olsun,çok emsin,gazı olmasın,iyi uyusun,saatleri düzenli olsun,bunlar olmayınca hatayı kendimizde arıyoruz...onlar robot değilki canım benim,tabiki farklı günleri anları olacak,bünyeleri farklı olacak,ben de emziremiyorum mesela kendimi yarım anne gibi hissediyorum,arkadaşımla kıyasladım kendimi bugün,emziriyor diye,oysaki düşününce doğumda olsun şimdiki durumumda olsun,ben daha fazla şey atlatmışım,kendimize haksızlık ediyoruz...buraya yazdığın duygularından bile ne kadar iyi bir snne olduğun ortada canım,yaşadıkların da normal...
Canım hic uzme kendini. Hepimizde oluyor maalesef bu lohusalik kolay geçmiyor. Uykusuzluk, uğraş derken. Hic öyle yetersiz hissetme kendini.
Bende dun aksam ağlıyorken oğlum öyle bir gel git yasadım.
Al benden de o kadarrrrrbenim gece de gündüz de yokluyo o gaz sancısı.. Kıvranıp duruyo kuzum, memedeyken dediğin gibi kramplar giriyo ya da bağırsaklardan sesler gelmeye başlıyo ama kakasını yapamıyo. Yapana kadar da huzursuzluk devam ediyo. Hiçbir şekilde rahatlatamıyorum. 2 gündür iyiydik ama bu gece yine nöbet tuttum 2,30dan 5,30a kadar o şekilde sancıyla geçti. Yetemediğimi düşüne düşüne çatladım resmen. Kv alıp avutmaya çalışıyo o sırada susarsa 1 2 saat uyuyorum, mızıldanmaya devam ederse bende oturuyorum. Çaresizlik çok kötü. Allah'ım yardımcımız olsun, bu sıkıntılarda tez zamanda geçip gitsin inşallah. Biraz önce yine aynı sancı tuttu, ortalığı yıktı geçti. Karnına az bişey rakı sardı kv şimdi şükür uyuyo
Yalniz olmadigini bil oncelikle ayni kaygi ve korkulari bende yasiyorum.bazen bebegimi hirpalamamak kendimi zor tutuyorum v ardindan pismanliklar dua ediyorum sabir diliyorum sakin ol cnm napcan onlar bize muhtacBen dun gece sabah dorde kadar yatirmaya calistim 2 saat tek uyudu uyandi yine ayni kisir dongu basladi sut,gaz,kaka simdi hala uyanik uyumamak icin direniyo en son esimde yeter diyince sinirldim cocugu da aldim diger odaya gectim uyku gozumden akiyor halsizim napayim direniyorum.Uzulme sende annelik zormus buyuyecekler,bekleyelim
Kızlar cevabınız için size çoookkk teşekkür ediyorum Allah razı olsun beni okadar rahatlattınızki anlatamambu zorlukları bi tek ben yaşamıyormuşum onu biliyorum artık ve çok daha fazla özgüven geldi bana. LOhusalık beni mahvetti gerçekten o kadar tuhaf korkular yaşıyordumki bebeğimi görümcemden bile kıskanıyordum elimden alacaklar yavrumu(görümcemin çocuğu olmuyor o yüzden benim kuzuma aşırı bağlanmıştı) diye nasıl korkuyordum geceleri ağlıyordum bu yetersizlik ve korkular devam etti en sonunda bebeğede yansıdı benim huzursuzluğum sizin yazdıklarınızı okuyunca çok rahatladım bu zorluklara bakış açım değişti ve buda bebeğimede olumlu yönde etki etti şimdi mışıl mışıl uyuyor kuzum Allahım hepinizden razı olsunn bugün kontrolümüz vardı Bebişimin testisinde hala su toplanması var ama onun haricinde herşey normal dedi doktor çookkk sevindim gerçekten bugün moralime diyecek yok Allah bozmasın hepimize kolaylıklar versin Anne olmak gerçekten zormuş ama üstesinden geleceğiz inşallah ve süper anneler olup bu vatana millete hayırlı evlatlar yetiştireceğiz inşallah
Canım bız tam 1 aylık olduk 1 kilo almış bende endişeliyim kusmasa bu kadar daha olurdu akşam öyle bi kusunca bütün gunü yediği çıkıyor üzülüyorum bugun misafırım dedıkı kusan bebek kılo çok alır sütun vıtamını alır gereksız olanını kusar vücudunda tutmaz kesik küsüyo sa şayet dedı bılmıyorum ınan gorucezCanım seninle aynı dertten muzdarıpiz galiba benım kızda sureklı kusuyor. emıyor hemen arkasından kusuyo boyle olursa nasıl kılo alıp gelıscek dıye endıselenmeye basladım valla. ne kıyafet ne onluk ne agız mendılı ne battanıye hıc bısey dayanmıyor bızede
İmperialin yanında varya canım ordan aldım mawell 40 lira daha takmıyorum en küçüğü büyük gelıyo çünkü faydasını gördümSezincim sen korseni medikalden almıştın sanırım,hangi medikalden aldın,markası ve fiyatı nedir söyler misin canım
Bol su içiyorum canımYa kızlar benim kizim 3haftada yaklaşık 400gr almış sadece ve dr az dedi. Vitamalt icmemi söyledi. Icen ve ise yarayan var mı süt arttıriyormu. Humana zaten iciyordum.suda cok iciyorum. Vitamaltin tadıda hic hoş degil. Cok kilo aldırıyor diye okudum netten.sizin bebekletiniz ne kadar aldi kiloyu ortalama. Ve dr.unuz bir öneride bulundumu. Şunu ye iç gibi. Eger sutum artmazsa mama takviye vericez ki ben sadece süt vermeyi cok istiyorum
Canım her şey boş bol bol su içkızlar benımde sutum az 18 gun oldu cogalmadı oglum doymyor gunde ıkı defa 60 cc lık mama verıyorum sutunuz nasıl cogaldı humana dıye bısey var ondan aldım ıctıgım gun oglum baya uyudu annemde ıctıgın seyden olmustur ondan ocme dedı bende bıraktım tatlı yıyorum sıvı tuketıyorum ama gelısme yok gıbı
E maşallah kız 1 buçuk kılo almış sütun yarıyo demekkiBenim oğlum 2700 doğdu doktira götürdüğümüzde bana 4 gun boyunca sadece anne sutu vermemi 4 gunün sonunda 100g ve üzeri aldıysa sütun yetiyordur demişti 175 g almıştı suan 33 gunluk ve kilomuz 4150 oldu hic mama vermedim bence doktira sorsaydın cunku emdikce sütun gelir mamaya alıştı mı memeyi çekmek onların zoruna geliyor
Kızlar benim oğluşum bugun 40 günlük.1 ayda 1.250 gr almışçok kilo kaybı olmuştu bizde ilk 10 gün.ama oğluşumun huyu değişmedi sbh 06:30 dan beri toplam 1 saat uyudu.gerçi dün çok uyumuştu.kusmasına ve hiç uyumuyor olmasına rağmen iyi kilo almış.
Ben henüz doğum yapali 19 gün oldu Cnm bir var bir yok
yani kanamaya belli olmuyor
İnşallah Cnm bekliyoz
Kız çok huysuz oluyor o zaman hep ekmek
istiyor kusunca da ağlıyor
Cnm bener normal diye gittim sezaryen oldum benimkisi de yapistirma şimdi bu
estetik dikiş olmuyor mu ouzzu Cnm
kız esmerim senin bebiste mı gece uyumuyor
walla aynı tepkıyı sezeryan oldugumu duyuncada verdıler bızım mıllet her konuda fıkır sahıbı masallahh gecen gun kv geldı mama verıyomussun hala dedı bende ne vereyım kellemı kaynatayım cocuga ac ıste dedım ama hala anlayan yok dunde gelmıs soruyor ne yıyor dıyor catladımm resmen
ben canımın derdın hıc sormadım canım uzerıde kapalıydı goremedım ne oldugunu hıc aklımada gelmedı estetıgı dıkısı bı akrabamla konustum hastaneden cıkınca o sordu estekmı dıye bılmıyorum dedım
bende oyle bılıyorum canım ıp felan yok ınce 1 karıs bı bellı belırsız bır cızgı
Kızlar kızım kerdeşimi öpüyorum diye ısırdı çok kıskanıyor baksan ben kardeşimi çok seviyorum dior ama çten içe kıskanıyor napçaz bilmem
Kızlar kızım kerdeşimi öpüyorum diye ısırdı çok kıskanıyor baksan ben kardeşimi çok seviyorum dior ama çten içe kıskanıyor napçaz bilmem
Csnim sana ozelden mesaj atmistim gordun mu
emızirmeye çalışıyorum cnm ama cok acıkınca cok aglıyo ve benı kabul etmıyo. bıberonu ağzına dayar dayamaz susuyo. anlamadım ben nıye böyle oldu. ilk dogdugu günden beri böyle. gücüm kalmadı artık emzırmeye calısmaya ama bırakmakta ıstemıyorum sağıyorum ne çıkarsa ıcıyoüzülme yağmurca,
benim de aşağı yukarı aynı. İlk hafta meme uçlarım cok kötüydü emzirmedim. Sağdım 60 cc. cıkıyordu. Sonra daha da azaldı. Şu an 20 cc. cıkıyor. Mecbur mama veriyorum. Ama vermeden önce az da gelse emziriyorum. Eşim netten araştırdı bir yerde haftada 100 cc. bile cıksa emzirin, bağışılık sistemi için yeterli diye. Ben de ilaç niyetine artık emziriyorum. alabildiği kadar alsın. sen de az da olsa emzir. Bebeklerimizin canı sağolsun.
aptamil verıyorum cnm 2 saatte bir 90 cc içiyor cok ıstahlı maşallahSıkma canını kendını toparlamaya calıs meme ucun ınsallah tez zamanda ıyılesır benımkıde aynı sekılde hangı kremı kullanıyosun? Ben bır cok krem sürdüm bella b bıraz daha ıyı geldı. Ates bır cok kısıde oldu bu zamanlarda gecıcek yavas yavas duzene gırıcek ınsallah.
Aman mılletı takma ne patavatsızlık yahu hayret bırsey. Kılosunada masallah cnm emmıyor ama cok ıyı kılosu mamamı takvıye edıyorsun hangısınden gunde kaç mm?
öyle bı halım varkı sorma gıtsın cnm. millet yatarak emzırır benım oğlan oturmayı bıle kabul etmıyo. hem ağlıyo hemde elıyle benı yitiyor kendını gerıye atıyo emmemek için. ayağa kalkıyorum sallaya sallaya zor tutuyo onuda ıkı cekıyo uyuyo göğsümde. artık ne yapacağımı sasırdım.Cnm sen yine de emzirmeye devam et çeke çeke gelecektir az da olsa boğazından geçsin benim de herzaman ser t değil bazende bakıyosun emiyor uyuyor ama ısrarla emziriyoum bazen çok ağlıyor az mama yapıyorum gece emzirmeyi bırakmayın bence arttırıyor demişti hemşire
benimki de oyle canm.normaldir heralde.benim en cok korktugumda sutum fazla geldiginde bogazina kacmasi
birsey sorcaktim .bizim 40 imiz cikacak insallah 2 gun sonra.kanamalar bitmisti bugun yine basladi.adetmi oluyorum yoksa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?