2013 ekim bebekleri büyürken:)

oglusumu bıcı bıcı yaptırdımm hemde tek basıma

Canim oğlunun doymadığını nasil anladın ? Ayrica humana çayını ben de iciyorum sut yapıyor oğlunun uyumasının sebebi o değildir bence..
canım uyumuyor vermeyeyım dıyorum ınatlasıyorum ama huysuzlanıyor goguslerıme dokununca da hıssedebılıyorum...bır ıkı kez ıctım ogunde tum gun uyudu annemde korktu dogal seyler ıc dedı benımde aklımda suphe kaldı:44::44:

Kuzucm diger arkadaslarada yazdim hurma rezene kayisi hosafi biide incir kürü filan den3 kiloyu problem etmezsen vitamalti oneririm humayida ic bemce bende iciyorum
kaysı hosafıda ıctım cok ama faydası olmadı pek bıde ıncır kurunu deneyeyım saol canım fıkır verdıgınn ıcın

bızde 18 gunluk olduk mama vermek ıstemıyorum bıde ınsanlar benı cok sınır edeıyor mama verdıgımı duyunca sankı bı suc ıslıyomsuum gıbı davranıyorlar ıfrıt oluyorum sankı keyfımden verıyorum ahh su kulaktan dolma bılgıler yokmu bırı bı tas attı ılk 6 ay anne sutu sadece dıye tum memleket cıkaramıyoruz annenın sutu yetmıyorsa bebek ac mı kalsın bıze doktorumuz ebelerımız dedı kullan bı sure ac kalırsa sarılıgı artar dedıler cok sukur sarılıgını atlattık saglıklı olsunda mama anne sutu onmelı deıl

Uyuyabiliyor musun canım ?ben uyuduğum zamn sütüm çoğalıyor.bende still tee içiyorum rezene de bebeğime uykuda yardımcı olsun diye ama fazla etkisi yok bize.bende en çok sıvı tüketiyorum.su,süt,komposto
gecelerı uyuyorum canım gunduz hıc uyumuyorum oglumun gecelerı uykusu ıyı dun 1de yattı sabah 5-6 gıbı uyandı oyle uzun sure uyuyunca artıyor...sut ıcmıyorum gaz yapar dıye dıgerlerınıde elımden geldıgı kadar tuketıyorum

Masallah Cnmdarısı başımıza
bende 40 iple çekiyorum galiba bebislerin
kusmasi normal benim kizimda kusuyor Cnm
birşey soracam Cnm sen sezaryen oldun dimi
dikislerin nasıl oldu acaba

bend sezeryn oldum bende dıkıs yok kızlar ınce bı cızgı yapıstırma galıba ben normal dıye gıttı sezeryana donduk o arada dıkısmı estetıkmı sezeryanmı hıc sormadımm

Ayyy sormaa yok mamaya alisir yok seni emmez ac kardesim cocuk ac

benimki de oyle canm.normaldir heralde.benim en cok korktugumda sutum fazla geldiginde bogazina kacmasi
birsey sorcaktim .bizim 40 imiz cikacak insallah 2 gun sonra.kanamalar bitmisti bugun yine basladi.adetmi oluyorum yoksa?
Ben henüz doğum yapali 19 gün oldu Cnm bir var bir yok
yani kanamaya belli olmuyor
İnşallah Cnm bekliyoz
Kız çok huysuz oluyor o zaman hep ekmek
istiyor kusunca da ağlıyor

Aynen hergece 1 saat ancak uyuyabiliyorum
Cnm bener normal diye gittim sezaryen oldum benimkisi de yapistirma şimdi bu
estetik dikiş olmuyor mu ouzzu Cnm

kız esmerim senin bebiste mı gece uyumuyor

Ayyy sormaa yok mamaya alisir yok seni emmez ac kardesim cocuk ac
walla aynı tepkıyı sezeryan oldugumu duyuncada verdıler bızım mıllet her konuda fıkır sahıbı masallahh gecen gun kv geldı mama verıyomussun hala dedı bende ne vereyım kellemı kaynatayım cocuga ac ıste dedım ama hala anlayan yok dunde gelmıs soruyor ne yıyor dıyor catladımm resmen

ben canımın derdın hıc sormadım canım uzerıde kapalıydı goremedım ne oldugunu hıc aklımada gelmedı estetıgı dıkısı bı akrabamla konustum hastaneden cıkınca o sordu estekmı dıye bılmıyorum dedım
bende oyle bılıyorum canım ıp felan yok ınce 1 karıs bı bellı belırsız bır cızgı

Slm kızlar, topik hayırlı olsun, bebişle uralmaktan pek giremiom cok gazımız varGeceleri uyumuoz, gunduzde toplasan 2 saat nolcak bole bilmiommmm

Kızlar kızım kerdeşimi öpüyorum diye ısırdı çok kıskanıyor baksan ben kardeşimi çok seviyorum dior ama çten içe kıskanıyor napçaz bilmem

Son düzenleme:
selammmmm herkese...hamişlik bitti bebiklerin gaz sıkıntıları başladı...

mama veren arkadaşlar günde kaç cc.lik mama veriyonuz ve kaç kere veriyonuz...

Canım hic uzme kendini. Hepimizde oluyor maalesef bu lohusalik kolay geçmiyor. Uykusuzluk, uğraş derken. Hic öyle yetersiz hissetme kendini.
Bende dun aksam ağlıyorken oğlum öyle bir gel git yasadım.

Canım bız tam 1 aylık olduk 1 kilo almış bende endişeliyim kusmasa bu kadar daha olurdu akşam öyle bi kusunca bütün gunü yediği çıkıyor üzülüyorum bugun misafırım dedıkı kusan bebek kılo çok alır sütun vıtamını alır gereksız olanını kusar vücudunda tutmaz kesik küsüyo sa şayet dedı bılmıyorum ınan gorucez
Sezincim sen korseni medikalden almıştın sanırım,hangi medikalden aldın,markası ve fiyatı nedir söyler misin canım
İmperialin yanında varya canım ordan aldım mawell 40 lira daha takmıyorum en küçüğü büyük gelıyo çünkü faydasını gördüm
Bol su içiyorum canım
Canım her şey boş bol bol su iç
E maşallah kız 1 buçuk kılo almış sütun yarıyo demekki

Çok mu kusuyo canım benımkıde hep kusuyo kusan bebek iyi kılo alır dıyolar doğru ozaman

yok 10 dk de bir uyanıyo mahvoluyorum uykusuzluktan

valla iyi demişsin su kayınvalidelerin herseye karısmalarına sinir oluyorum inatla mama yıyo yok sutum aclıktan olduremem ya cocuguu :S

Kızlar kızım kerdeşimi öpüyorum diye ısırdı çok kıskanıyor baksan ben kardeşimi çok seviyorum dior ama çten içe kıskanıyor napçaz bilmem

canım benim ablamda ikinci çocuk doğduğunda hatta hamileyken bile çok konuşurdu çocukla: bak işte sana kardeş geliyor abi olacaksın beraber büyüteceğiz sen bana yardım edeceksin değilmi kuzum?, bak yine ağlıyor oğlum gel şunu yatıralımda rahat rahat oturalım beraber, işte gel bitanem şu huysuzu ağlatmayalım, sende böyle küçücüktün biliyormusun vs gibi şeyler çok söylerdi onu eğitime bakımına dahil ederdi sanki onunda katkısı varmış gibi ona emanet ediyormuş gibi gösterirdi çok bilgili davranırdı ablam gerçekten maşallah tabiki yinede az yada çok kıskanırdı ama bebeği öptüğü zaman onu daha çok öperdi dengeyi sağlamaya çalışırdı şimdide ikiside büyüdü biri ilkokul 1 de diğeride kreşe gidiyor ve birbirlerine çok düşkünler canım sakın vazgeçme elbette geçecek bu günler ısırması normal ilgiyi kendine çekmek istiyor Allah yardımcın olsun canım bende ikinciyi şimdiden düşünüyorum daha 1.5 aylık oğluşum aralarında fazla yaş farkı olmayınca sonrası çok güzel oluyor benim ablamlada aramızda sadece bir yaş var

emzirdiğim için hap kullanarak korunamıyacağım, eşimde korunmak istemiyor iş yine bana düştü spiral taktırmayı düşünüyorum acaba devlet karşılıyormu bilgisi olan varmı? şu an zaten lohusalık bitti adet görüyorum oda bitince bakalım nolacak bana kalsa hiç korunamaya gerek yok zaten gece bize rahat yok sürekli bebek kucağımda ya emziriyorum yada gaz çıkarıyorum o yüzden nasıl olcak bilmem yani... ben rahatım zaten hiç canım istemiyor ama eşim bakalım napcak

Arkadaslar terlemeyle ilgili bir yazı okudum. Koca karı usulü.
Doğumdan sonraki ilk haftalarda günde 3-4 defa yorgana iyice sarılıp sirilsiklam terlemek ve sonra uzerimizi değişmek gerekiyormuş ki lohusalik terini atalım. Yoksa ılerde hep terleyip dururmusuz.
Ben zaten bu yuzden hasta oldum herhalde. Yemek yerken, emzirirken, uyurken hep terliyorum. Hemen üzerimi değiştiremiyorum bebek emdiginde. Artık kiyafet bulamıyorum değiştirmeye. Günde 10 kere üst değiştiriyorum. Hemen de yıkandımi kurumuyorlar da.
Bugun Dr'a gittim minoset, burun sprayi ve oksuruk şurubu verdi. Cumaya kadar düzelmezsen gel dedi. Su sıralar varmis salgın oksurtuyormus cok. Bende oksurmekten mahvoldum.

emızirmeye çalışıyorum cnm ama cok acıkınca cok aglıyo ve benı kabul etmıyo. bıberonu ağzına dayar dayamaz susuyo. anlamadım ben nıye böyle oldu. ilk dogdugu günden beri böyle. gücüm kalmadı artık emzırmeye calısmaya ama bırakmakta ıstemıyorum sağıyorum ne çıkarsa ıcıyo

aptamil verıyorum cnm 2 saatte bir 90 cc içiyor cok ıstahlı maşallah
öyle bı halım varkı sorma gıtsın cnm. millet yatarak emzırır benım oğlan oturmayı bıle kabul etmıyo. hem ağlıyo hemde elıyle benı yitiyor kendını gerıye atıyo emmemek için. ayağa kalkıyorum sallaya sallaya zor tutuyo onuda ıkı cekıyo uyuyo göğsümde. artık ne yapacağımı sasırdım.

kızlar slm nasılsınız. ben cok yorgunum benım oğlan dün geceden berı cok huysuz doğru düzgün uyumadı. süreklı aglıyo. karnını doyuruyo sıkınmaya baslıyo. nurse harveys gaz ılacı verdım gazını çıkardı kakasını yaptı ama hala huzursuz anlamadım nıye böyle. bi arkadaş bı yerı agrıyodur belkı agrı kesıcı ver dedı eşime calpol aldırdım onuda verdım ama hala huzursuz ne yapacağımı sasırdım

benimki de oyle canm.normaldir heralde.benim en cok korktugumda sutum fazla geldiginde bogazina kacmasi
birsey sorcaktim .bizim 40 imiz cikacak insallah 2 gun sonra.kanamalar bitmisti bugun yine basladi.adetmi oluyorum yoksa?

Aynen brnim de canım,35. Gündeyiz bugün az kanama olmuş,6 aya kadar emzirenlerin adet olmaması gerek ,anlamadım ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…