2013 ekim bebekleri büyürken:)

Kızlar dikişleriniz iyileşti mi? Bir de kanamanız bitti mi ? Normal doğum yaptım çok fazla dikişim var malesef Bugün 12 günlük olduk kanamam bitti akıntı şeklinde sarımsı bir sıvı geliyor sizce normal mi sizde nasıl dı??
Bir de sütü arttırmak için marketler de Malta suyu var işe yarıyor deneyim isterseniz benim başta sütüm gelmedi onu kullandığım gün gelme ye başladı gayet faydalı Dr lar da öneriyor ..

serapçım ben sadece anne sütü veriyorum ama yememe birgün dikkat etmesem sütüm azalıyor bebeğim anne sütü ile besleniyor ama bende günden güne şişiyorum böylece napalım o sağlıklı olsunda..süt arttırmak için yediklerimi yazayım belki faydası olur...
--maltana--humana stil tea--cici bebe--sarı leblebi--tahin helvası--tahin bal karışımı--yulaf ezmesi sütle karışık--kuru börülce yemeği çok süt yaptı ama çokta gaz yaptı bebişime---birde uyku sütü çok arttırıyor..

Sivilce konusunda endiselenmemek gerekir. Benim bebektede oldu, dr sutumun yagli bebek icin saglikli oldugunu sivilceninse bunun ispati oldugunu belirtti. Sonuc olarak, sivilce varsa bebekte sevinelim kizlar!

aptamilin kabız yaptıgını duymustum kabız oluyomu bebişin ?

canım benim bebeğim anne sütü alırkende kabızdı şimdide öyle şimdi ne desem yalan olur aptamilden sonra kabız olan varsa net bilgi verebilir ama bu konuyla ilgili bişey söyleyemeyeceğim

canım doymuyor olabilir benimkide ilk başlarda sürekli memede kalıyordu sürekli bi emzirme hal,indeydim ama sonra memede ağlamaya başladı bir müddet sonra meğer doymuyormuş dr tavsiyesiyle mamaya başladım ilk önce anne sütünü sağıp veriyorum sonra mama dr bi görüş istersen

Bende normal dogum yaptm dikislerim hala duruyo bugun 21 gun oldu kanamam bitti suan dedigin sarimsi akinti geliyo malta suyunu denicem cunku bnm sutumde az

canım benim bebeğim anne sütü alırkende kabızdı şimdide öyle şimdi ne desem yalan olur aptamilden sonra kabız olan varsa net bilgi verebilir ama bu konuyla ilgili bişey söyleyemeyeceğim

Hmmm anladim canm sagol ben suan sma kullaniyorum iyi bi mama ama kizim sevmedi icmiyo mama degistirmeyi dusunuyorum

Canım dikişlerim yaklaşık 20 gun sonra düştü. 23uncu günden sonra iyice iyi hissetmeye başladım. Yoksa hep bir agri sizi vardı. Dostan 5 dikiş vardı bende de. Içten de ayrı.
Kanama arada azaldı dediğin gibi sarımsi akıntı geldi sonra tekrar kanama geldi. Arada kanaman olursa tekrar normal yani.

Benim bebeğim de başlarda sürekli emmek istiyordu,bi göğsüm mastit olup tek göğsü emzirince mama da vermeye başladım ve bebeğim deliksiz 3-4 saat uyumaya başladı,sonra netten biraz araştırdım,ve şu kanıya vardım...emzirirken ilk gelen süt karbonhidratlı süt ve bu doyurucu olmayan kısım,asıl yağlı ve doyurucu kısım son kalan süt...ama bebeklerimiz göğsümüzde uyuya kaldıkları için sadece karbonhidratlı kısmı içiyor,tekrar uyanıp tekrar karbonhidrat...eve gelen hemşiremiz 20 dakikadan fazla göğsünde kalmasın dedi,bir göğsü bitirsin sonra diğerine geç dedi,bebeğin altını değiştireyim diye vakit kaybedip bebeği yorma önce emzir dedi,üstünü fazla giydirip emzirme sıcaktan mayışır dedi,az ve sık yerse sadece şekerli kısmı yer bu da hep aç hissettirir dedi,ayrıca emmek bi refleks,kızım beşikteyken de ağzını arada emiyor gibi oynatıyor,ona kanmayın dedi...belki faydası olur diye paylaşayım dedim

Bende bu hep böyle gidicek diyordum heralde ama annem telefonda hep şunu söylüyor yavruuumm siz kolaymı büyüdünüz sanıyorsun birgün iyi olur bir gün kötü olur bebegin bi bakarsın ağlar bi bakarsın susar biz sizi babanla sabaha kadar sallardık baban uyumadan yerinize yatırır öyle işe giderdi yavrumm kolaymı çocuk büyütmek? ozaman diyorum bu günlerde elbet geçecek inşallah hiç kafana diğerlerin söylediklerini takma Zaten şu lüzumsuz konuşanlar yokmu gıccık oluyorum sinirimden dişimi sıkıp susuyorum sadece herkes uzman profesör kesildi çocuk eğitimi konusunda ama baksan evlere ya pısırık yada canavar yetiştirmişler bize akıl satıyorlar.
sağlık ocağında bile teyzeler canııımmm yüzünü ört canıııımmm öyle tutma canıııımm ağzını çevir aç bu emzirsene? mamamı veriyorsun yoksaaa böyle çıldırasım var ama büyükler diye hiçbişey demiyorum bakıyorlarki bu umursamıyor bizi sesleri kesiliyor bu ne ya rahat bıraksınlar bizi

Ay canım paylaşım için çook teşekkürler!! gerçekten çok mantıklı artık neden benimki böyle huzursuz anlamış oldum dediğin gibi memeyi güzel emdiği zamanda çok güzel uyuyor demek doymuyormuş daha önceleri

Merhaba, bende normal doğum yaptım. basur benide mahvetti. tuvalete girmek işkence oldu artık. şimdi yazınızı okudum eğer tüm ilaçların ismini verebilirseniz hemen sağlık ocağına gidip yazdırıcam bende. şimdiden teşekkür ederim.

kızlar selamlar bende ekım annesıyım çok sukur..
benımde kzımın dılı bembeyaz dun sağlık ocagında damla ıstedım bana dedı kı bir bardak suyu kaynat sonra sogut 1 çay kaşıgı karbonatı karıstır temız bı tulbentle sıl dılını dedı bunu tekrarlıyacakmısım gecmezse damla yazarız dedı once doğal yollardan dene dedıler.. bıde sızlerı takıp edıyorum da kızlar ya benım kızımda akşama doğgru 5 gıbı bı baslıyor huysuzlanmaya akşam 10 a kadar ağlıyor gazı var heralde hemşireye doktora danıştım gazı olabılır dıyorlar ama yok naapsam gecmedı kımyok vs ıcıyorum bana mısın demıyor dunku saglık ocagındakı hemşire o alışmış artık o saatlere dedı arsızlığından yapar bıraz da dedı ama agrısıda oluyor da çok yoruluyorum.. önerınız var mı gaz ıcın..

Netten sen de bakabilirsin canım,asıl besleyici süt sonraki süt...ayruca hep aynı pozisyonda emxiriyoruz aynı süt kanalları boşalıyor ama özellikle koltuk altı kanallar dolu kalıyor,çocuğu ters yönde de emzirmek gerekiyormuş,yani ayaklar koltuk altımıza gelecek,c şeklnde emzirme minderi bu konuda çok faydalı,ben dikişlerden dolayı yan yatarak emzirirken altta kalsn kanalları boşaltamadığımdan mastit oldum ;( biz bebeklerimizi kısır döngüye sokuyoruz,yarım saat uyuyan bebek yorgun olur ve zaten memeyi iki dakika çekip uyur,emecek gücü uykusuzluktan bulamaz,süt kokusu da ona iyi geldiği için ordan ayrılmak istemez...oysaki 2-3 saat uykusunu alsa tam emer karnı doyar ve yine uyur,yani aslında onları kısır döngüye sokan biziz...

Canim benim dikislerim tamamen dusmedi daha kanamamda bazen sarimsi eskiye gore azaldi tabi.Malt icecegine bende basliyayim

Baya kilom oLdugu için tahin hic yrmedim dogal bal almisti esim onu bitirdim
Ind sutunun kalitesi ve sutun artar bolbol emzirirsin bebisi
Bide benim oglan bayram cocugu ya aneemde kayinvalidemde cok et getirmisti bol kavurma yedim ben o ara :)
oh oh bal şeker olsun yarasın minişe :) Bende denicem canım çok sağol.. :)

Ben dün hafif acı yemiştim gece çok fena gaz sancısı çekti benim kız ben de acaba acıdan mı oldu diye düşündüm..
Bakliyatları kimyonla yiyodu bizim bir tanıdık, kimyon gazını alıyomuş.
İnsan ayırt edemiyoki canım ya, o gün tesadüfen bişey yiyosun bebişin sancılanıcağı tutuyo :)) Ama çevredekilere de ne kadar güvenilir muamma, ben de halen acıyı yemiyorum ısrarla :)

Ben de metsil kullanıyorum canım bize iyi geldi çok şükür
sevindim canım bizde hiçbir etki göstermiyo, aynı sancılanmaya devam. şimdi beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ve metsili 3 4 gündür kullanmıyorum ve anason çayı içiyorum. 2 gündür rahatız çok şükür, inşallah böyle devam ederiz

cuma günü yeni dr.a gidicez inşallah :) ilaçların adını aldım canım sorucam mutlaka yoksa bu gaz bizi mahvetmeye devam edicek. anason çayı içiyorum bikaç gündür metsilden iyi geldiği kesin :))

Canım bende aynıyım :44: İlk hafta tuvalet ihtiyacımın oldugunu bile hissetmiyodum, tesadüfen bi gidiyodum ohooo birikmiş resmen :)) şimdi daha yeni hissetmeye başladım ama tutamıyorum dediğin gibi.. bir de dikişlerim çok kaşınıyo çokkk, iyileşince olurmuş sanırım. bende baktım baya kaynamış. ama kesiğin tam karşısında üstte bi tane dikişim var ve çok batıyo aynı zamanda..

bizde de aynı durum var canım. Ben anason çayı içiyorum, aksatmadan bikaç gün içtim 2 gündür bebişim daha rahat çok şükür. istersen sende bi dene.. ya da papatya çayı deneyebilirsin karın ağrısına iyi geliyormuş ben anason ve rezene içtiğimden ona sıra gelmedi daha :)

Kızlar sütü artırmak için yaptığınız özel bir şey var mı?
Rezene işe yaradı bende serabım bi de bir bardak buğday nişastasıyla pişirilmiş muhallebi içiyorum biraz sıvı pişiriyorum :)

Harfiyen katılıyorum canım ama milletin ağzı torba değilki büzesin dedikleri doğru. Herkes ayrı telden çalıyo. Sağlık ocağında hemşire kesinlikle mama vermek yok dedi. Çocuk yırtınıyo resmen nasıl vermiceksin. Geçende teyzemiz gelince 60 cc mama verdik durmuyodu. 0nu içti biraz kustu ilk defa ve aralıksız 4 saat uyudu maşallah dün akşamda emdikten sonra 30 cc verdim yine rahat etti kuzum. Sonuçta bizim çocuğumuz ve çektiğimizi biz biliyoruz, sen bildiğin gibi yetiştir sonuçta bi annesin ve en iyisini sen bilirsin Banada annem dedi sende böyleydin sabaha kadar otururduk susturamazdık diye. Bende çok gazlı bi bebekmişim. :)

Canım arkadaşlara da yazdım yukarda. bizimde akşam 7ye doğru bi başlıyo 10da 11de anca susuyo bazen 12yi buluyoruz. Tabi bende alt üst oluyorum psikolojik olarak. Ben hergün mutlaka anason çayı içiyorum. Bebeğim 2 gündür daha rahat çok şükür, inşallah böyle devam eder bir de 30 cc mama veriyorum çok ağladığında doymazsa bi 30luk daha içiyo ve gazını çıkartıp uyutuyorum.

işte tam benim durumu anlattın canım o kısır döngünün içinden çıkmak için çabalıyorum şimdi inşallah başarılı olurum az önce çok güzel emdi meme ağzındayken resmen göğsümü sağdım hepsini içsin diye dediğin gibi hep aynı kanallar boşalıyor bende farkettim diğer kanallar dolu onlarıda elimle sıvazlayarak emerken boşaltmaya çalıştım çoook rahat şimdi derin bi uykuya daldı bakalım

oo tabiki doymazsa vercez mama ya napcaz çocuk açmı kalsın sade anne sütü almasını herkes ister ama herşey istediğimiz gibi gitmiyor benimkide doymazsa vercem ek olarak napalım hatta bu aralar sütüm azalır gibi oldu süte pekmez katıp içiyorum baya sütü artırıyor ama sabahları sürekli uyanıyor doymadığı için bende bu gidişle alacağım bi Aptamil

benimde eşimin anneannesi geldi kalmaya.. aman allahım ne berbat günlerdi... çocuğumu sevemedim korkudan.. herşeye karıştı...sanki bir aydır bakan ben değilim bu çocuğa... kuçağına alma.. emzir mama ver... banyodan önce saçlarını yağlıyorum ben.. orasına sür burasına sürme... çıldırttı beni.. bişey deyince de ben kaç cocuk büyüttüm cevap verme diye cemkirdi bana.. gelmiş 75ine hala çocuk bakacam diyor elinden gelse emzirecek de... gene gelecekmiş gelmeden stres yapmaya başladım..eşime diyorum ii sev bebeğini anneannen gelince dokunamayacağız nasılsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…