Kızlar sütü artırmak için yaptığınız özel bir şey var mı?
bende veriyorum canım sarılık geçirdik doktorumuz doyduğundan emin olacaksın dedi...emziriyorum mamadan önce ama sütüm yok farkediyorum şimdi...dolu değil gögüslerim...ama sıkıncada süt geliyo...bende milupaya döndüm..günde kaç kere veriyorsun...ay bana da mercimek yeme dediler gaz yapar dediler..offfff ne sıkıntılı şeylermiş ya...
aynen canım kadını boğmamak için kendimi zor tuttumo gider gitmez hemen okuduk eşimle değmiş eşimin agzı ayrıldı esnemekten
kocasına dioo bak saçlarına bak burnuna bak agzınaaa ne şeker kızım aglamktan kıpkırmızı oldu normalde sakindir kuzum
evet canım onların ciltleri çok narinn ben öpmeye bile kıyamazkendemekki bu sivilce bebeklerinde çogunda var:26:
aptamilin kabız yaptıgını duymustum kabız oluyomu bebişin ?
kızlar beninim oğlan meme emiyormemede uyuyor...sonra acı acı çığlık atarak uyanıyor gazını çıkaramıyor...sürekliağlıyor geri emziriyorum susması için gene uyku gene çığlık kafayı yemek üzereyim sab kullanıyorum rezene verdim bugün naapcam şaşırdımm
Kızlar dikişleriniz iyileşti mi? Bir de kanamanız bitti mi ? Normal doğum yaptım çok fazla dikişim var malesefBugün 12 günlük olduk kanamam bitti akıntı şeklinde sarımsı bir sıvı geliyor sizce normal mi sizde nasıl dı??
Bir de sütü arttırmak için marketler de Malta suyu var işe yarıyor deneyim isterseniz benim başta sütüm gelmedi onu kullandığım gün gelme ye başladı gayet faydalı Dr lar da öneriyor ..
canım benim bebeğim anne sütü alırkende kabızdı şimdide öyle şimdi ne desem yalan olur aptamilden sonra kabız olan varsa net bilgi verebilir ama bu konuyla ilgili bişey söyleyemeyeceğim
Kızlar dikişleriniz iyileşti mi? Bir de kanamanız bitti mi ? Normal doğum yaptım çok fazla dikişim var malesefBugün 12 günlük olduk kanamam bitti akıntı şeklinde sarımsı bir sıvı geliyor sizce normal mi sizde nasıl dı??
Bir de sütü arttırmak için marketler de Malta suyu var işe yarıyor deneyim isterseniz benim başta sütüm gelmedi onu kullandığım gün gelme ye başladı gayet faydalı Dr lar da öneriyor ..
canım inşallah bundan sonrada böyle devam eder bebişin, mutlu olmana çok sevindim :)
ßende ilk yaşadığımda kendimi yalnız hissediyodum, akrabalar geldikleri zaman seninde oğlun böyle büyücek demekki diyolardı ve gücüme gidiyodu. Her bebek rahatta benim bebeğim hep huzursuz olcakmış gibiArtık kulağımı tıkamaya başlamam gerek yoksa bu psikolojiyle çok zor çokkk...
Benim bebeğim de başlarda sürekli emmek istiyordu,bi göğsüm mastit olup tek göğsü emzirince mama da vermeye başladım ve bebeğim deliksiz 3-4 saat uyumaya başladı,sonra netten biraz araştırdım,ve şu kanıya vardım...emzirirken ilk gelen süt karbonhidratlı süt ve bu doyurucu olmayan kısım,asıl yağlı ve doyurucu kısım son kalan süt...ama bebeklerimiz göğsümüzde uyuya kaldıkları için sadece karbonhidratlı kısmı içiyor,tekrar uyanıp tekrar karbonhidrat...eve gelen hemşiremiz 20 dakikadan fazla göğsünde kalmasın dedi,bir göğsü bitirsin sonra diğerine geç dedi,bebeğin altını değiştireyim diye vakit kaybedip bebeği yorma önce emzir dedi,üstünü fazla giydirip emzirme sıcaktan mayışır dedi,az ve sık yerse sadece şekerli kısmı yer bu da hep aç hissettirir dedi,ayrıca emmek bi refleks,kızım beşikteyken de ağzını arada emiyor gibi oynatıyor,ona kanmayın dedi...belki faydası olur diye paylaşayım dedim
cnm sağlık ocağına gittim dr çok güzel ilaçlar verdi valla dikişten değilde basur ağrısından ağlıyordum bi ağrı kesici ilaç bide antibiyotik ilaç verdi lavman gibi yapıorsun içine çok rahatladım inan ki bide büyüğü yaptıktan sonra dayanılmaz bi acı oluyor onun içinde dış kısma uyuşturucu ilaç verdi
Netten sen de bakabilirsin canım,asıl besleyici süt sonraki süt...ayruca hep aynı pozisyonda emxiriyoruz aynı süt kanalları boşalıyor ama özellikle koltuk altı kanallar dolu kalıyor,çocuğu ters yönde de emzirmek gerekiyormuş,yani ayaklar koltuk altımıza gelecek,c şeklnde emzirme minderi bu konuda çok faydalı,ben dikişlerden dolayı yan yatarak emzirirken altta kalsn kanalları boşaltamadığımdan mastit oldum ;( biz bebeklerimizi kısır döngüye sokuyoruz,yarım saat uyuyan bebek yorgun olur ve zaten memeyi iki dakika çekip uyur,emecek gücü uykusuzluktan bulamaz,süt kokusu da ona iyi geldiği için ordan ayrılmak istemez...oysaki 2-3 saat uykusunu alsa tam emer karnı doyar ve yine uyur,yani aslında onları kısır döngüye sokan biziz...Ay canım paylaşım için çook teşekkürler!!gerçekten çok mantıklı artık neden benimki böyle huzursuz anlamış oldum dediğin gibi memeyi güzel emdiği zamanda çok güzel uyuyor demek doymuyormuş daha önceleri
arkadaşlar demir hapını içmeye devam ediyor musunuz,ya da magnezyum kalsiyum falan:44:
oh oh bal şeker olsun yarasın minişe :) Bende denicem canım çok sağol.. :)Baya kilom oLdugu için tahin hic yrmedim dogal bal almisti esim onu bitirdim
Ind sutunun kalitesi ve sutun artar bolbol emzirirsin bebisi
Bide benim oglan bayram cocugu ya aneemde kayinvalidemde cok et getirmisti bol kavurma yedim ben o ara :)
İnsan ayırt edemiyoki canım ya, o gün tesadüfen bişey yiyosun bebişin sancılanıcağı tutuyo :)) Ama çevredekilere de ne kadar güvenilir muamma, ben de halen acıyı yemiyorum ısrarla :)Ben dün hafif acı yemiştim gece çok fena gaz sancısı çekti benim kız ben de acaba acıdan mı oldu diye düşündüm..
Bakliyatları kimyonla yiyodu bizim bir tanıdık, kimyon gazını alıyomuş.
sevindim canımBen de metsil kullanıyorum canım bize iyi geldi çok şükür
cuma günü yeni dr.a gidicez inşallah :) ilaçların adını aldım canım sorucam mutlaka yoksa bu gaz bizi mahvetmeye devam edicek. anason çayı içiyorum bikaç gündür metsilden iyi geldiği kesin :))olurmu canım butun bebeklerde gaz olur bencede degıstır o dr.u sen sorumsuzmus o ıyıce sinir oldum simdi....bu ılacların adını yaz bır kagıda yenı dr a göster bılgı al bakalım ne dıyecek cevremdede herkez bu ılacı kullanıyor en guzelı bıtkısel olması...
Canım bende aynıyım :44: İlk hafta tuvalet ihtiyacımın oldugunu bile hissetmiyodum, tesadüfen bi gidiyodum ohooo birikmiş resmen :)) şimdi daha yeni hissetmeye başladım ama tutamıyorum dediğin gibi.. bir de dikişlerim çok kaşınıyo çokkk, iyileşince olurmuş sanırım. bende baktım baya kaynamış. ama kesiğin tam karşısında üstte bi tane dikişim var ve çok batıyo aynı zamanda..Normal dogum yapan arkadaslar. Tuvalette idrar yaparken tutmaya çalışırken ıdrarinizi tutabiliyor musunuz? Ben oksururken idrar kaçırdığımı farkettim. Sonra kegel egzersizi yapmalıyım diye düsundum. Tuvaletteyken kendimi sıktım yani idrarımı tutmaya çalıştım ama tutamadığımı farkettim. Sanırım normal doğumun etkisi. Sizde de boyle mı?
Yoksa bende mı bir sorun var?
bizde de aynı durum var canım. Ben anason çayı içiyorum, aksatmadan bikaç gün içtim 2 gündür bebişim daha rahat çok şükür. istersen sende bi dene.. ya da papatya çayı deneyebilirsin karın ağrısına iyi geliyormuş ben anason ve rezene içtiğimden ona sıra gelmedi daha :)kızlar beninim oğlan meme emiyormemede uyuyor...sonra acı acı çığlık atarak uyanıyor gazını çıkaramıyor...sürekliağlıyor geri emziriyorum susması için gene uyku gene çığlık kafayı yemek üzereyim sab kullanıyorum rezene verdim bugün naapcam şaşırdımm
Rezene işe yaradı bende serabım bi de bir bardak buğday nişastasıyla pişirilmiş muhallebi içiyorum biraz sıvı pişiriyorum :)Kızlar sütü artırmak için yaptığınız özel bir şey var mı?
Harfiyen katılıyorum canım ama milletin ağzı torba değilki büzesin dedikleri doğru. Herkes ayrı telden çalıyo. Sağlık ocağında hemşire kesinlikle mama vermek yok dedi. Çocuk yırtınıyo resmen nasıl vermiceksin. Geçende teyzemiz gelince 60 cc mama verdik durmuyodu. 0nu içti biraz kustu ilk defa ve aralıksız 4 saat uyudu maşallahBende bu hep böyle gidicek diyordum heralde ama annem telefonda hep şunu söylüyor yavruuumm siz kolaymı büyüdünüz sanıyorsun birgün iyi olur bir gün kötü olur bebegin bi bakarsın ağlar bi bakarsın susar biz sizi babanla sabaha kadar sallardık baban uyumadan yerinize yatırır öyle işe giderdi yavrumm kolaymı çocuk büyütmek? ozaman diyorum bu günlerde elbet geçecek inşallah hiç kafana diğerlerin söylediklerini takma Zaten şu lüzumsuz konuşanlar yokmu gıccık oluyorum sinirimden dişimi sıkıp susuyorum sadece herkes uzman profesör kesildi çocuk eğitimi konusunda ama baksan evlere ya pısırık yada canavar yetiştirmişler bize akıl satıyorlar.
sağlık ocağında bile teyzeler canııımmm yüzünü ört canıııımmm öyle tutma canıııımm ağzını çevir aç bu emzirsene? mamamı veriyorsun yoksaaaböyle çıldırasım var ama büyükler diye hiçbişey demiyorum bakıyorlarki bu umursamıyor bizi sesleri kesiliyor bu ne ya rahat bıraksınlar bizi
kızlar selamlar bende ekım annesıyım çok sukur..
benımde kzımın dılı bembeyaz dun sağlık ocagında damla ıstedım bana dedı kı bir bardak suyu kaynat sonra sogut 1 çay kaşıgı karbonatı karıstır temız bı tulbentle sıl dılını dedı bunu tekrarlıyacakmısım gecmezse damla yazarız dedı once doğal yollardan dene dedıler.. bıde sızlerı takıp edıyorum da kızlar ya benım kızımda akşama doğgru 5 gıbı bı baslıyor huysuzlanmaya akşam 10 a kadar ağlıyor gazı var heralde hemşireye doktora danıştım gazı olabılır dıyorlar ama yok naapsam gecmedı kımyok vs ıcıyorum bana mısın demıyor dunku saglık ocagındakı hemşire o alışmış artık o saatlere dedı arsızlığından yapar bıraz da dedı ama agrısıda oluyor da çok yoruluyorum.. önerınız var mı gaz ıcın..
Netten sen de bakabilirsin canım,asıl besleyici süt sonraki süt...ayruca hep aynı pozisyonda emxiriyoruz aynı süt kanalları boşalıyor ama özellikle koltuk altı kanallar dolu kalıyor,çocuğu ters yönde de emzirmek gerekiyormuş,yani ayaklar koltuk altımıza gelecek,c şeklnde emzirme minderi bu konuda çok faydalı,ben dikişlerden dolayı yan yatarak emzirirken altta kalsn kanalları boşaltamadığımdan mastit oldum ;( biz bebeklerimizi kısır döngüye sokuyoruz,yarım saat uyuyan bebek yorgun olur ve zaten memeyi iki dakika çekip uyur,emecek gücü uykusuzluktan bulamaz,süt kokusu da ona iyi geldiği için ordan ayrılmak istemez...oysaki 2-3 saat uykusunu alsa tam emer karnı doyar ve yine uyur,yani aslında onları kısır döngüye sokan biziz...
Harfiyen katılıyorum canım ama milletin ağzı torba değilki büzesin dedikleri doğru. Herkes ayrı telden çalıyo. Sağlık ocağında hemşire kesinlikle mama vermek yok dedi. Çocuk yırtınıyo resmen nasıl vermiceksin. Geçende teyzemiz gelince 60 cc mama verdik durmuyodu. 0nu içti biraz kustu ilk defa ve aralıksız 4 saat uyudu maşallahdün akşamda emdikten sonra 30 cc verdim yine rahat etti kuzum. Sonuçta bizim çocuğumuz ve çektiğimizi biz biliyoruz, sen bildiğin gibi yetiştir sonuçta bi annesin ve en iyisini sen bilirsin Banada annem dedi sende böyleydin sabaha kadar otururduk susturamazdık diye. Bende çok gazlı bi bebekmişim. :)
Bende bu hep böyle gidicek diyordum heralde ama annem telefonda hep şunu söylüyor yavruuumm siz kolaymı büyüdünüz sanıyorsun birgün iyi olur bir gün kötü olur bebegin bi bakarsın ağlar bi bakarsın susar biz sizi babanla sabaha kadar sallardık baban uyumadan yerinize yatırır öyle işe giderdi yavrumm kolaymı çocuk büyütmek? ozaman diyorum bu günlerde elbet geçecek inşallah hiç kafana diğerlerin söylediklerini takma Zaten şu lüzumsuz konuşanlar yokmu gıccık oluyorum sinirimden dişimi sıkıp susuyorum sadece herkes uzman profesör kesildi çocuk eğitimi konusunda ama baksan evlere ya pısırık yada canavar yetiştirmişler bize akıl satıyorlar.
sağlık ocağında bile teyzeler canııımmm yüzünü ört canıııımmm öyle tutma canıııımm ağzını çevir aç bu emzirsene? mamamı veriyorsun yoksaaaböyle çıldırasım var ama büyükler diye hiçbişey demiyorum bakıyorlarki bu umursamıyor bizi sesleri kesiliyor bu ne ya rahat bıraksınlar bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?