2013 ekim bebekleri büyürken:)

Bende de bazen oyle oluyor canim. Usuyorum uzerime battaniye yorgan ne varsa ortuyorum, sonra ter kan icinde uyaniyorum. Ama lohusalik terini atmak iyimis. Arada iyice bir terleyip uzerimizi degistimek gerek. Ben gecen oyle sirksu icinde uyandim ve hemen uzerimi degistirdim. Ertesi gun epey bi rahattim ve daha az terledim. Ama simdi tekrar terledigim oluyor. Yine soyle simsiki sarilip terlemeliyim.
Benim dikisler beyaz renkteydi canim. Yani kopunca gordum. Hani etimde nasildi hic bilmiyorum. Kopunca tuvalet kagidinda gormustum.
Insallah 40imizdan sonra kendimize geliriz canim ya.
Kızlar bebeğinizin iyi doyup gece uyudugu zamanlarda kaç saatte bir kaldırıyosunuz ?
canim ben kendi uyanana kadar kaldirmiyorum. Zaten kendi 3 saat sonra kalkiyor genelde kaldirmayinca.

Zulucum azönce araştırdım bi tür mantarmış bu beyazlık damlası varmış.peki sen hiç bi müdahale yaptınmı
Dogdugundan beri var Cnm 10 gün sonra kontrolümuz
var dr soracam
benim kızım bayağı saçlı doğdu.. ama dökülüyor.. saçsız kalmadı hala çok saçı var ama dökülüyor... benimde çok dökülüor saçlarım..
Biz 21 günlük olduk Cnm kızımın saçı azaldı gibi
benimkiler de çok dökülüyor
Kızlar sütü artırmak için yaptığınız özel bir şey var mı?
Cnm benim sütüm çok geliyor hatta
ben sagip saklıyorum dikkat ettiğim
sütümu arttıran şey sarı yaş üzüm ve
çorba ama en cokta haslama kemik ve et
haslama sütü az olan arkadaslara söylüyorum
ama beni kimse dinlemiyor ozellikli sarı üzüm diyorum

Kiyamam bebise çok kızdım komşuya
Cnm benim bebisinde dili beyaz bugün bize
gorumcem geldi dilini gördü bana sıcak birşeyler
mı ictin dedi sıcak birşey yersen bebeğin dili beyaz
olurmus ne kadar doğru bilmiyorum:26:

slm kızlar bugün ilk kez evde yalnız değildim
ilk kez gorumceler geldi bebisimi görmeye
sevdim hepsini iyi de anlastik...kızım emince
sürekli memeyle kavga ediyordu emmeye calisiyordu
ben gazi var sanıyordum(ama kızım gazlı bir bebek
değil şükür )gorumceler yatarak mı emziriyorsun dedi
bebisin boğazı düşmüş dediler ve gerçekten ben yatarak
emziriyorum çünkü şu aralar hasta ve uykusizum yemek
yemeye bile vakti zor buluyorum malum yalnizlik...bebise
birşeyler yaptılar emzir dediler emzirdim kızım eskisi gibi
kavga edip Anlamadin ve hemen uyudu ben kundaga karsiyim
ama illaki yap dediler bebek daha rahat uyur dediler artık uyurken
emxirmeyecegim kızım hiç uyumazdi kaç saattir uyuyor
uyanınca emip yatıyor bu arada kizimi yikadik tuzla çünkü 20
sini yalnızım ve bilmediğim için20 sini yaptık guzrlde bir masaj
kızım rahat rahat uyuyor ben dün yaprak sarması yemiştim kızımın
karnı davul gibi oldu bidaha yeme dediler bebek rahatsız olurmus
dün gece kızım hiç uyumamisti bilen birinin olması ne kadar iyi
uzun oldu kusura bakmayın

Canim.bende yatarak emziriyorumne yaptilar ki acaba

Söyle canım ya bide taktığın korseniz marka ve modelini özelden mesaj atarmısın lütfen

Canım telden gırdıgım için Msj atamıyorum mawell korsem medicalden aldım 4 Lt suya 2 çubuk tarcın 4 tohum karabıber 4 karanfil 1 havlucan 1 muskat 1 zencefil bunları kaynat sütun fışkırıcak benım dun oyle oldu hortumun ucunu sıkarsın su fışkırır ya aynen oyle dene canm

Arkadaşlar bugün çok sinir oldum. Komşular bebek görmeye geldi 2 tanesi evime ilk defa geldi bahçede sokakta konuştuğum insanlar arkalarından konuşuyorum nolur yanlış anlamayın misafiri normalde çok severim yediririm içiririm ama bugün 12 buçukta geldiler ben daha süpürge açıyordum mutfağı süpürmemiştim ve 5 de gittiler çocukları okuldan bize geldiler onlarda oturdu ve oğlum11 den 5 e kadar inanın hiç uyumadı memede uyuyor belki 15 defa beşiğine koydum uyandı ağlamıyorda öyle kucakta bizi dinledi kv alt katımda oturuyor kadıncağız ev temizle ikram hazırla okadar yorulduki gencecik insanlar kalkıp çay bile almadılar emziriyorum yimemi emzirceksin diyorlar memede uyuyor diyorum gece uykusuz 6.5 dam sonra uyumadı uykusuzum hiçbişey yapmadım ama. Çok yoruldum onlar gidince yine uyutamadım annemi çağırdım akşam 6 da banyo yaptık okudu babaannesi emzirdim şimdi uyudu ya ben en yakın arkadaşıma gitmiştim lohusa diye 1 saat oturdum hediyemi verdim bi kahve içip kalktık doğrusu budur bence dünde misafir vardı bütün gün yine uyumadı sanırım sese alıştırmam lazım meme ucum acıyor diye uyusun diye hiç ses yapmadık öyle alıştı uzun yazdım yanlış anlamayın nolur sizin misafirlerinizde böylemi

Cnm haklısın bence zaten hassas bir dönem lohusalik bebek
uykusuzluk ziyareti kısa tutmak gerek anlayisli olmalı misafirler
Ben yalnızım kimseyi tanımadığım için pek gelen olmuyor
Bugün eşimin ablasigil geldi onlarda fazla durmadı bana yardım
ettiler hizmet edip yorulmami istemediler....inşallah bebisinin uykusu
duzene girer Cnm

Uzak mı oturuyor gorumcenler sana? Daha sık gelsinler iste ne guzel.
Bu arada bende hep yatarak emzirmistim simdi artık oturarak emziriyorum ama gece yine yatarak emziriyorum. Nasıl yaptılar?

Sezincim korsen tek parça mı yoksa cirt cirti mı var. Bir de kumaşı nasıl? Otururken falan rahat oturtuluyor mu? Annem bugun bana bir korse almış. Cirt cirtli. Sıkıyorum ama sanki yeteri kadar sıkmıyor. Cok sıkı olmasını istiyorum. Birde kumaşı şerit şerit lastik gibi. Ama sert sanki. Bilemedim. Daha boyle farklı birsey istiyordum aslında ben. Ama insan kendi gidemeyince kötü oluyor.

Arkadaslar sütünüzü sagip buzluga mı atıyorsunuz? Ileride kullanmak icin mı? Ben henüz sütümü hic sağmadım. Ileride lazım olur mu?

Son düzenleme:

sab sımplex-bıo gaia canım gecmıs sayfaları okuduysan herkez kullanıyor sanırım.bız 3 gunde gazdan kurtulduk.dr yazdı bunu ama kurum karsılamıyor ucretlı.

1 hafta oldu başlayalı evet tek kullanıyorum başka birşey dahamı ekleyecezzz

canım onun yanında bagırsak duzenleyıcı bıo gaia var ben herkeze önerıyorum burdan tamamen dr.tavsıyesı kurtulursun bebegınde rahatlar ama duzenlı vermek gerekıyor sab sımplex gunde defa dıgerı gunde 1

Arkadaslar sütünüzü sagip buzluga mı atıyorsunuz? Ileride kullanmak icin mı? Ben henüz sütümü hic sağmadım. Ileride lazım olur mu?

Evet Cnm benden uzakta oturuyorlar ne yaptıklarını
pek göremedim Cnm ama bebisim rahatladı ben artık
Yatarak emxirmeyecegim Cnm sanırım bogazini damagini
yerine getirdi.....Cnm ben sagip buzluga koydum ilerde
bebek büyüyor ya süt yetmiyormuş

benim bebeiminde yüzümnde sivilve gibi kırmızılıklar çıktı,nSIL GEÇER,,CUMA DOKTORA GİDİCEM,kilo kaybıda oldu geçen hafta gittiğimde öğrendim ,,sütüm yetior die habire emziriyodum,mama takviyesi yap dedi hem mama hem meme veriorum,imşalah kilo almıştır cuma gittiğimde bakıcaz,,..;(

Arkadaşlar benim bebeğim daha 3 saat hiç uyumadı.en fazla iki buçuk saat.genelde bi saat yada bibucuk saatte uyaniyor gece gündüz aynı benim gibi olan varmı? Bugün aşı için gittim kilosu gelisimi güzel masallah yani doymuyo desem doyuyo anlamadim giiti.

Canım o sivilceler benim kızimdada var,bugün ebeler gayet normal büyüdügü icin olur dediler.

Kızlar bişey soracam kolik gaz sancısı ne zman başlar.biz 40 ı geçirdik yaa başlama ihtimali var mı?int 2-3 haftalıkken başlar 4-6 hafta em yogun oldugu zman diyo.inş atlatmışızdır ben çok korkuyorum çünkü..ağlama nöbetlerinden.bu ara da biraz gazımız fazla.başlar diye korkuyorum:18::18:

Canım benim bebiş de oyle .40 ımız da çıktına uyutmaya başlıyorum en erken 2 saatte zor uyutuyorum.bu zmana kadar bir kez 4 saat uyudu..bende çook dinlenmiştim.keşke her gece uyusa 4/5 saat

inşallah jasminim yaa.. ben hiç dikkat etmemiştim canım bi bakıyım acaba bende terlediğimde ertesi gün rahat olcak mıyım :) bazen çok aşırı geliyo ter bazende normal seviyede..
benim dikişler siyah renkte ama silerken felan hiç gelmedi daha. şuanda batan dikişte girişin hemen içindeki kısımda ve sanki tel gibi duruyo. düşcek sanırım yoksa bı kadar batma hiç olmuyodu :44:
bnm bebişte genelde 3 yada 4 saatte uyanıyo ama her zaman değil. bazen gündüzleri zor kaldırıyorum o da rahat uyuduğundan oluyo sanırım.

Ben 3saate bir kaldırıyorum.hic kaldirmasam kalkmaz heralde.sizdede oluyor mu böyle
bende de gündüzleri oluyo bazen, öyle bi uyuyoki dediğin gibi kaldırmasam kalkmıcak gibi :) ama rahatsa tabi.. yoksa gaz yüzünden mahvoluyoruz.. geceye de denk geldiği oluyo bazen ve ben 4 saate kadar normal diye biliyorum o yüzden 4 saate uyanmazsa kaldırıyorum ama genelde uyanıyo.

41 günlük olduk biz uyursa hiç kaldırmıyorum artık acıkınca uyanıyor zaten geçen 5 saat uyudu ilk defa bende çok güzel dinlendim inşallah hep öyle uyur çok :)
maşallah canım kırkınız çıkmış :) benimkide 3 4 saatte bir uyanıyo çok uyucak olursa.. ama uyanmazsa kaldırıp kaldırmamakta kararsız kalıyodum. bu arada yarın iki haftalık olucaz Allah'ın izniyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…