benimde eşimin anneannesi geldi kalmaya.. aman allahım ne berbat günlerdi... çocuğumu sevemedim korkudan.. herşeye karıştı...sanki bir aydır bakan ben değilim bu çocuğa... kuçağına alma.. emzir mama ver... banyodan önce saçlarını yağlıyorum ben.. orasına sür burasına sürme... çıldırttı beni.. bişey deyince de ben kaç cocuk büyüttüm cevap verme diye cemkirdi bana.. gelmiş 75ine hala çocuk bakacam diyor elinden gelse emzirecek de... gene gelecekmiş gelmeden stres yapmaya başladım..eşime diyorum ii sev bebeğini anneannen gelince dokunamayacağız nasılsa...
Kaynananin gelmesini anlarimda anneanne ne alaka nedem.gelip sizde kaliyr
Evet canım sonradan gelen sut yağlı olsn ve besleyici olan. Onemli olan onu verebilmek.Benim bebeğim de başlarda sürekli emmek istiyordu,bi göğsüm mastit olup tek göğsü emzirince mama da vermeye başladım ve bebeğim deliksiz 3-4 saat uyumaya başladı,sonra netten biraz araştırdım,ve şu kanıya vardım...emzirirken ilk gelen süt karbonhidratlı süt ve bu doyurucu olmayan kısım,asıl yağlı ve doyurucu kısım son kalan süt...ama bebeklerimiz göğsümüzde uyuya kaldıkları için sadece karbonhidratlı kısmı içiyor,tekrar uyanıp tekrar karbonhidrat...eve gelen hemşiremiz 20 dakikadan fazla göğsünde kalmasın dedi,bir göğsü bitirsin sonra diğerine geç dedi,bebeğin altını değiştireyim diye vakit kaybedip bebeği yorma önce emzir dedi,üstünü fazla giydirip emzirme sıcaktan mayışır dedi,az ve sık yerse sadece şekerli kısmı yer bu da hep aç hissettirir dedi,ayrıca emmek bi refleks,kızım beşikteyken de ağzını arada emiyor gibi oynatıyor,ona kanmayın dedi...belki faydası olur diye paylaşayım dedim
Benimde basur oldu maalesef.Merhaba, bende normal doğum yaptım. basur benide mahvetti. tuvalete girmek işkence oldu artık. şimdi yazınızı okudum eğer tüm ilaçların ismini verebilirseniz hemen sağlık ocağına gidip yazdırıcam bende. şimdiden teşekkür ederim.
Canım bende aynıyım :44: İlk hafta tuvalet ihtiyacımın oldugunu bile hissetmiyodum, tesadüfen bi gidiyodum ohooo birikmiş resmen :)) şimdi daha yeni hissetmeye başladım ama tutamıyorum dediğin gibi.. bir de dikişlerim çok kaşınıyo çokkk, iyileşince olurmuş sanırım. bende baktım baya kaynamış. ama kesiğin tam karşısında üstte bi tane dikişim var ve çok batıyo aynı zamanda...
aynen canım kadını boğmamak için kendimi zor tuttumo gider gitmez hemen okuduk eşimle değmiş eşimin agzı ayrıldı esnemekten
kocasına dioo bak saçlarına bak burnuna bak agzınaaa ne şeker kızım aglamktan kıpkırmızı oldu normalde sakindir kuzum
evet canım onların ciltleri çok narinn ben öpmeye bile kıyamazkendemekki bu sivilce bebeklerinde çogunda var:26:
Normal dogum yapan arkadaslar. Tuvalette idrar yaparken tutmaya çalışırken ıdrarinizi tutabiliyor musunuz? Ben oksururken idrar kaçırdığımı farkettim. Sonra kegel egzersizi yapmalıyım diye düsundum. Tuvaletteyken kendimi sıktım yani idrarımı tutmaya çalıştım ama tutamadığımı farkettim. Sanırım normal doğumun etkisi. Sizde de boyle mı?
Yoksa bende mı bir sorun var?
benimde eşimin anneannesi geldi kalmaya.. aman allahım ne berbat günlerdi... çocuğumu sevemedim korkudan.. herşeye karıştı...sanki bir aydır bakan ben değilim bu çocuğa... kuçağına alma.. emzir mama ver... banyodan önce saçlarını yağlıyorum ben.. orasına sür burasına sürme... çıldırttı beni.. bişey deyince de ben kaç cocuk büyüttüm cevap verme diye cemkirdi bana.. gelmiş 75ine hala çocuk bakacam diyor elinden gelse emzirecek de... gene gelecekmiş gelmeden stres yapmaya başladım..eşime diyorum ii sev bebeğini anneannen gelince dokunamayacağız nasılsa...
Inşallah canım. Normal dogumda da bu tür sorunlar oluyor maalesef. Ileride sorun yasamayalım da insallah.evet canım bende de var o malesef ama zamanla sıkılaşır diyorlar egzersize devam et. mutlaka faydası olur heralde. başlarda tuvaletimi tutamıyordum nerdeyse zamanla daha iyi oldu o da düzelir diye düşünüyorum
kizlaarr hasta oldum( iki gundur sirtim kaburgalarim agriyodu.neyse dun iyiydim.aksam ustu bi titreme geldi.gittim saglik ocagina .dediki kas agrisi bu.soguk alginligi ilac vermeyecekmisiniz dedim.hayir dedi.sadece krem verdi.usutmusum iste apacik belli.neyse eve kendimi zor attim.kulaklarim gozlerim bi garip .halim yok .dengem yok.valla kullanmiyodum vitaminleri basladim korkuma.bu durumda olan varmi.bu arada 6 haftalik olduk.
bencede öyle canım. ama sonuçta anne sütünü öyle ya da böyle vermek için çabalayıp duruyoruz. doymuyo diye mamaya yüklenmiyoruz. hiç sütü olmayan insanlar ne yapsın o zaman... Herkeste mamaya karşı bi tepki var, çocuk öylede böylede büyüyo. bende mamayla büyümüşüm.. mecbur olduktan sonra gerisine olabildiğince kulak tıkamak gerek :) Bende aptamil kullanıyorum, bebişimde severek içiyo gerektiğinde.oo tabiki doymazsa vercez mama ya napcaz çocuk açmı kalsınsade anne sütü almasını herkes ister ama herşey istediğimiz gibi gitmiyor benimkide doymazsa vercem ek olarak napalım hatta bu aralar sütüm azalır gibi oldu süte pekmez katıp içiyorum baya sütü artırıyor ama sabahları sürekli uyanıyor doymadığı için bende bu gidişle alacağım bi Aptamil
İnşallah jasminimmm.. Dikiş bugün batmaya başladı, ikide bir kontrol ediyorum herhangi bişeyde yok. Kesi sağ tarafımda ama bu sancıyan sol tarafta hemen içte 2 tane sanırım tam göremedim. Biraz önce bi baktım siyah uzunca tel gibi bişey var. sanırım o düşcek , başka bi anlam çıkaramadım..:26: normalde hiç bu kadar rahatsız etmiyodu.Insallah biran once düzeliriz canım. Dikişin baymasi da cok rahatsız edici.
Ben simdi cok öksuruyorum korkuyorum açılacak diye. Dikişler düştü ama yara ağrıyor içten cok oksurunce.
Ne cok hassaslasti bünyemiz hemen hasta oluyorum.
bencede öyle canım. ama sonuçta anne sütünü öyle ya da böyle vermek için çabalayıp duruyoruz. doymuyo diye mamaya yüklenmiyoruz. hiç sütü olmayan insanlar ne yapsın o zaman... Herkeste mamaya karşı bi tepki var, çocuk öylede böylede büyüyo. bende mamayla büyümüşüm.. mecbur olduktan sonra gerisine olabildiğince kulak tıkamak gerek :) Bende aptamil kullanıyorum, bebişimde severek içiyo gerektiğinde.oo tabiki doymazsa vercez mama ya napcaz çocuk açmı kalsınsade anne sütü almasını herkes ister ama herşey istediğimiz gibi gitmiyor benimkide doymazsa vercem ek olarak napalım hatta bu aralar sütüm azalır gibi oldu süte pekmez katıp içiyorum baya sütü artırıyor ama sabahları sürekli uyanıyor doymadığı için bende bu gidişle alacağım bi Aptamil
İnşallah jasminimmm.. Dikiş bugün batmaya başladı, ikide bir kontrol ediyorum herhangi bişeyde yok. Kesi sağ tarafımda ama bu sancıyan sol tarafta hemen içte 2 tane sanırım tam göremedim. Biraz önce bi baktım siyah uzunca tel gibi bişey var. sanırım o düşcek , başka bi anlam çıkaramadım..:26: normalde hiç bu kadar rahatsız etmiyodu.Insallah biran once düzeliriz canım. Dikişin baymasi da cok rahatsız edici.
Ben simdi cok öksuruyorum korkuyorum açılacak diye. Dikişler düştü ama yara ağrıyor içten cok oksurunce.
Ne cok hassaslasti bünyemiz hemen hasta oluyorum.
ayy öyle şey mi olur yaa ne işi var 75 yaşında anneannenin sizin evinde?? benim annem bile geldiğinde hiç kucağına bile doğru düzgün almadı herşeyi bana yaptırdı o kadının bu kadar karışması hiç iyi değil eşin ne diyor bu duruma? 50 sene önceki bebk bakımıyla şimdiki aynı olurmu annem diyor eskiden toprak sararlarmış bebklerin altına biz de şimdi öylemi yapalım yani? ayyy ben bile sinir oldum şimdiAllah sabır versin canım kaç gün kalıyor sizde geldiği gibi?
slm arkadaşlar benimde yeni bebeğim var 4 ekimde oldu gaz sancısı ile gece uyutmuo bizi
herşeyi denedik
yokmu bu işin bi çözümü
:) herkes aynı şeyi soruyor... ben de bilmiyorum nedenini.. kızının akıl edip yollamaması lazım.. daha 3 aylık evliydim aneanne geldi 1 ay kaldı bizde.. şimdi de çocuk oldu ya ben bakarım deyip duruyor.. biz annemle aynı memleketteyiz o bakacak dedim. 70küsür yaşındaki kadına çocuk mu emanet edilir..çok bunaltıyor bizi. kvmin ise umrunda değil.
su aralar yıne ortak sıkıntılar ıcındeyız sanırım sut gaz uykusuzluk...bızım cok sukur sadece sut sıkıntımız var ama dun bı kez mama verdım gece vermedım oglum da mısıl mısıl uyudu cok mutlu oldum...benımkı emıyor canım az geldıgı ıcın bıraz uzun kalıyor
bend aptamıl kullanıyorum kabız olmadı hatta baya ıyı bagırsakları gaz sıkıntımız da yok
tam tarıfını verırmısın canım bu kurun
Şimdi aktardan geldim kızlar ve sızinlede paylaşmak istedim mayısta dogum tapan ark. Hep bahsettim 40 gun sutu gelmedi ama suan kızı 9 ayltık kıyafeti gıyıyor sırrı Ocak'ta pişiyo ısterseniz paylaşırım sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?