2013 ekim bebekleri büyürken:)

evet canım kendi erir dedi doktor. bende takip ediyim bakalım ne zaman düşcek. bi an önce şu batma gecse iyi olcak. böyle cok zor. emzirirken çok zorlanıyorum. agladıgında hemen kalkamıyorum.
Evet canım bende öyle hemen kalkamıyordum. Simdi cok sukur her hareketi yapabiliyorum. Seninde bir iki haftaya iyice gecer insallah.
Âmin canım. Gercekten ne günler gecti dimi.
Canım benimkinin de cok sizdiriyor. Once huggies kullandım. Sinra primaya geçtim ama ikisi de sizdiriyor. Erkek bebeklerin maalesef pipileti sen dolayı oluyor sanırım. Bir de cok çiş yapıyorlar demek ki.
Benimkinin de burnu tıkalı canım. Dr'a gittik geçen Dr bebeklerin burun delikleri bizimkinden cok küçük oldugu icin öyle hiriltili oluyor dedi. Ama tıkanıklık icin fizyolojik solusyon kullan dedi. Hapsirmasi da normalmiş. Burnunu temizliyormus. Benimki de cok hapsiriyor.

Bizimde o kadar cok camasir çıkıyor ki. Bugun hatta esime dedim bir kac tane tulum falan al cok alma demişlerdi iyi ki de almışım. Yoksa kiyafet yetismeyecekti sıpaya :)

aaa benim bebeğimde aynı şekilde nefes almaya çalışıyor özellikle emerken ve emme sonrası çok korkuyorum öyle olunca baka sende aynı sorun varmış acaba normal mi
Benimkinde de öyle ses çıkıyor canım. Sanırım emerken cok sut geliyor. E burun delikleri de küçük hatta bazen tıkalı. Dolayısıyla nefes alamıyor ve zorlanıyorlar.
Bende öyle alerjikim canım bende diyorum bebek benim gibi olacak galiba.
arkadaslar bebegı uyudugunda zorla kaldırmaya calısanlar nasıl bir yontem uyguluyor bebege bazen 3-4 saat kalkmıyorne yapsak uyandıramıyoruz
Soy biraz uyanır o zaman :) bizimki soğuğu hic sevmiyor çünkü.

En azından gece uyuyor canım. Gece uyanık olması cok daha kötü.

Canım benimki de emerken bazen öyle oluyor. Hemen sırtına vurup sıvazlıyorum biraz üstten gaz çıkarıyor. Ama bazen alttan oluyor onu çıkarmak icin cok uğraşıyor. Bence açlıkla ilgili degil. Eğer cok gazı olursa alttan yuzukoyun yatırıp ağzına emzik veriyorum. Emzikle mücadele edip çıkarıyor alttan gazını.
Birde eğer öyle de olmuyorsa, emzirirken sinra gazını çıkarmaya çalışıyorum ve göğüsümde uyutuyorum iyice derin uykuya gecene kadar. Sonra yatırıyorum ve o zaman uyuyor cok sukur. Ama dediğin gibi bazen hic birsey ise yaramaya da biliyor. O zaman kucağımda gezdiriyorum, tekrar emziriyorum, gaz çıkarmaya çalışıyoruz. Göbeğine masaj yapıyorum, vs vs.
Söyle deliksiz 8 saat uyumayı ozlediiimm... Artık bir kac ay daha bekleyeceğiz herhalde.

merhaba arkadaşlar nasılsınız? bebişler nasıl?aranız nasıl ..bizde iyiyiz kızımla annemlerin yanına geldik cumartesi burda kırk mevlütünü yapcaz nasipse..benim evim dar olduu için annemlerde yapmaya karar verdim..sizler yaptınızmı mevlütünüzü...biz yemekli yapmaya karar verdik....mevlüt takımı aldık kızıma çok tatlı...rabbime şükür çok sorunumz yok kızımla geceleri uyuyor sadece açıkınca kalkıyor çok mızmız bir çocuk değil..sadece emme sorunumuz vae sağıyorum birazda mama veriyorum...emzirmeyi çok isterdim ama olmadı hamilelikteki ellerimdeki uyuşma devam etti öbür elimde aynı oldu..doktora gittim ameliyat dedi çok kötüymüş elelrim..ama riskli yaşın genç olma dikkat et dedi iş yapmam yormam yasak ondan emziremiyorum..

Inşallah canım. Normal dogumda da bu tür sorunlar oluyor maalesef. Ileride sorun yasamayalım da insallah.

inşaallah canım. bende yırtılma vardı ona bağlıyordum aslında ama baktım ki yanlız değilim heralde onunla alakası yok dedim :) zamanla daha da düzelir hiçbirşeyimiz kalmaz inşaallah.

canım gazı varsa kimyon dene bir çay kaşığı suya ya da anne sütüne bir çimdik kimyon at bebeğe ver korkma zararı yok doktorlar da tavsiye ediyor

içim rahatladı demekki tek benim kızım hapşuruklu değlmiş her bebekte oluyor sanırım benim alerjimle alakalı değil yani

hamilelikten kalma bel ağrısı mı canım geçmiş olsun benim doğumdan sonra hemen geçti çok şükür..
sen de sezaryen olmuştun dimi canım benim daha 10 gün oldu ama karnım sönmüş balona benziyor çok gevşek görünüyor senin de öyle oldu mu ne zaman toparlandı korse de kullanıyorum biraz daha düzelir gibi oldu ama yine de var yani

Geçmiş olsun,ellerinize neden ameliyat dedi doktorun sinir sıkışmasımı var?benimde uyurken kollarım uyuşmuş oluyo son günlerde.

Geçmiş olsun,ellerinize neden ameliyat dedi doktorun sinir sıkışmasımı var?benimde uyurken kollarım uyuşmuş oluyo son günlerde.

evet sinir sıkışması var onun için...benimde öyle oluyordu ilk zamanlar şimdi biraz yorulunca karıncalanıyor ve halsizleşiyor....

kizlarr bebislerle ilgili degil ama belki bir bilgisi olan vardir.esimin yuzunde aniden parca parca kizarikliklar olustu.biraz boynunda da var.kasinti yanma yok.neden olabilir acaba

Cnm allah kolaylik versin benim kızım da
pek gaz yok ama ben kızımi dizime yüz
üstü yatiriyorum hem beline hem poposunun
üstüne hafifçe vuruyorum tempolu bir şekilde
Böylece rahatliyor ayrıca her yediğim şeye toz
kimyon koyuyorum sende dene istersen.....birde
mızmız olduğu zaman kundak yapıp ağzına emzik
veriyorum ve hamilrligimde kizima dinlettigim
Kuranı aciyorum sakinlesiyor buda ise yaramazssa
yatağına bırakıyorum ve 10 dk ağlayıp uyuyor

aynen canım gece uykusu çok önemli ben gece uykusuz kalınca çok dengesiz oluyorum inş bu düzende devam eder

Cnm titremesi normal biraz sabradersen bebekte
pes edip uyuyor bebisler anneleri kullanıyor Cnm
ben iki üç gündür böyle yapıyorum o da alıştı zaten
fazla aglamadan uykuya dalıyor sende bir dene
azcık daha büyüsün teyzesi alıştırcam geçen tvde uzman dedi ilk 2 ay önemli kucağa alıştırmayım diye bebeklerinizi yalnızlığa terk etmeyin güven duyguları bu dönemde gelişiyormuş

Bruno kullanıyorum cnm okyonus suyu anında acıyo her altını açtığımda hapşıtuyor Dr hapsırmak hasta olucak anlamına gelmiyormuş 10 defa günde hapşırmalıymış
arkadaslar bebegı uyudugunda zorla kaldırmaya calısanlar nasıl bir yontem uyguluyor bebege bazen 3-4 saat kalkmıyorne yapsak uyandıramıyoruz
Dr gıttıgımızde bunrnuna üstten aşağıya doğru hızlıca dokundu hemen uyandı ağladı benımki

Cnm bütün gün kucagimizda gecede uyutmassalar
zombi gibi oluyoruz valla ben dayanamıyorum
Aglayinca çıldıracak gibi oluyorum
off off yalnız bakiyorum kizima
bazen kizima kızıyorum pisman oluyorum
ağlıyorum...migrenim tutuyor uykusuzluktan
birde ses beni deli ediyor ne yapacam bilmiyorum

yalnız bakmak çok zordur biz 42 günlük olduk annem yanımda 3hafta daha kalıcak o olmasa çok zorlanırdım 42 gündür ne yemek yaptım ne ev işi sağolsun gece bile emzirmeye kalktığımda benle kalkar

yalnız bakmak çok zordur biz 42 günlük olduk annem yanımda 3hafta daha kalıcak o olmasa çok zorlanırdım 42 gündür ne yemek yaptım ne ev işi sağolsun gece bile emzirmeye kalktığımda benle kalkar

Çok zor Cnm birde üstüne sifayi kaptım geçmiyor
sezaryen doğum yaptım ilk günden beri kendim
bakiyorum acemiyim birşey olsa ödüm kopuyor
keşke yanımda biri olsa dışarı cikamiyor evde
bütün gün yalnızım psikolojim yerle bir yemek
yemeye vakit zor buluyorum boynumda sorun
Olduğu için düzgün yatmam gerek ama ben kizimi
Emzirirken uyuya kalıyorum ve boynu tutuluyor
çok dert yandım Cnm kusura bakma

Hayirdir canım. Hamilelikten kalma mı? Yoksa yeni mı oldu.
Gecmis olsun canım.
Biz daha mevlut yapmadık. Bizim evde yapacagiz artık kalabalık olacak ama idare edeceğiz. Yerlere battaniye sereriz, yerde de oturan olur. Tabureler, sandalye vs. Idare edeceğiz insallah. Bende bebeğime mevlut kıyafeti almıştım daha dogmadan. Ama ben ne giyeceğim bilmiyorum.
inşaallah canım. bende yırtılma vardı ona bağlıyordum aslında ama baktım ki yanlız değilim heralde onunla alakası yok dedim :) zamanla daha da düzelir hiçbirşeyimiz kalmaz inşaallah.
Insallah canım.
Kaslar gevşiyor ya canım ondan olsa gerek.
içim rahatladı demekki tek benim kızım hapşuruklu değlmiş her bebekte oluyor sanırım benim alerjimle alakalı değil yani
Değildir canım

Bende gece iyi uyuyamadigim icin hasta oldum. Bünyem zayıf düşüyor.
Bende onu duydum ilk 3 ay hatta bebeğinizi sevin, alın kucağınıza diye. Sonradan öğretin ve kurallar koyun diyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…