2013 ekim bebekleri büyürken:)

Anladım Cnm sende mı bebeğine yalnız bakıyorsun
artık haftaya gidersin Cnm

Evet Zulu. Annem sadece ilk bir hafta kaldı. Ondan sonra kızımla başbaşa kaldık. Hastane meseleleri mecbur haftasonuna kalıyor. Artık benim kontrole de ailecek gideriz. :) Zavallı kızım benim yüzümde hastaneye gelecek. Eğer babasının kızıyla başbaşa kalma cesareti olsa ben tek giderim ama yok.. Cok evhamlı. Kızım biraz yüzünü ekşitse panik oluyor. Al al buna bir şeyler oluyor diye.. :))
Belki ilerleyen aylarda kalabilirler. Tek olmaktan şikayetim yok. Kızım uslu, karışanım görüşenim yok, kafam rahat kızımla da gayet güzel gecinip gidiyoruz ama işte dış işler için ikinci bir kişiye ihtiyaç var. Yani evde bırakmak istesen bırakmak için yok yanıma alayım desen sana refakat için ikinci kişi şart. Şu kışı atlatırsak ikinci kişiye gerek kalmadan kızımla cıkabiliriz yanlız başımıza. Biraz sabredicez artık. :)

Bende yalnızım Cnm dediğin gibi dış işlerde ikinci kişi şart
Bebislerimz buyusunler kendimizi dışarı atarız

selamlarr kızım ve ben bugun tam 39 gunluk oldukk 9 gun once asımızı olduk kızım 5100 grm 57 cm olmustu masallah kızımaa :)
sizler nasılsınız bebişlerinizin boy kilo durumları nasıl kac gunluk oldular :)

kızlar bebeğim sürekli bir ıkınma halinde sanki kabızmışda kaka yapamıyor gibi ıkınıyor huzursuz kabızda değil kıpkırmızı oluyor zorluyor kendini doktora götürmem gerekirmi bunun için bilemedim böyle bişey yaşayan varmı aranızda ?

merhaba canım benim bebeğimdede aynı durum var korkmana gerek yok kaka yaparken nereyi ıkınması gerektiğini daha bilmediklerinden tüm vücut ıkınıyorlarmış ben zinko veriyorum o biraz daha iyi geliyor günde 4 defa 8 damla şeklinde doktor yükseltti ben iki defa 4 damla veriyordum işe yaramıyordu şimfdi daha iyi
dene istersen

teşekkür ederim cevabın için bende zinko kullanıyorum gaz için ama sadece akşamları 7 damla veriyorum bir sefer işe yarıyorsa gündüzleride vereyim bari

canım benim kız da öyle çok kasıyor sıkıyor kendini domates gibi oluyor resmen:) korkma

kızlar benim bebeğim 28 günlük oldu ama hem geçen hafta hem de bu hafta kabız oldu 4 gün yapmadı yavrum ve çok rahatsız oluyor o zaman ben müdahale etmeseydim hala da yapacağı yoktu sizde de oluyor mu napsam da olmasa acaba 2 haftadır çocuğun kaka nöbetini tutuyorum af edersinizyaptı mı yapmadı mı diye

Mamami yoksa anne sütü mü veriyorsun canım?

teşekkür ederim cevabın için bende zinko kullanıyorum gaz için ama sadece akşamları 7 damla veriyorum bir sefer işe yarıyorsa gündüzleride vereyim bari

canım ben 4 sefer veriyorum yani 8 saatte bir veriyorum doktor dedi verdiye sende ver bişey olmaz zaten yağ

Canım dördüncü günün sonunda yaptığı kaka katı ise yani top top o zaman kabızdır. Cıvık ise kabız diyemeyiz cünkü küçük bebeklerin karın kasları henüz güçlü olmadığından bazı bebekler biriktirip yaparlarmış. Benim bebeğimde seninkinin zamanlarında oldu ama 2,5 gün sürdü kendiliğinden yaptı. Doktora sormuştum 5 gün yapmassa getirin demişti. Kabız olup olmadığına bakacaklarmış. Sen müdehaleni zeytinyağını ağızdan vermek dışında başka yapma bence. Popodan müdehale o bölgeyi tembelleştirirmiş ve müdahele etmeden calışmazmış. Gerçi dört gün yine de iyi beklemişsin. Bir daha olursa doktorunun görüşünü al derim.

selamlarr kızım ve ben bugun tam 39 gunluk oldukk 9 gun once asımızı olduk kızım 5100 grm 57 cm olmustu masallah kızımaa :)
sizler nasılsınız bebişlerinizin boy kilo durumları nasıl kac gunluk oldular :)
Cnm seninle bebislerimizin doğum günleri aynı bugün 40.günümüz olması lazım:26:
bizde 9 gün önce iğne olduk kızım en son 5 kiloya yaklaşmıştı ve 52 cm olmuştu

Linacigim nasılsın Cnm bence pek müdahale etme Cnm
sadece ayaklarını karnına doğru yit ben sürekli gazi. Olunca
yada kakasini yapamayınca oyle yapıyorum sonucu iyi bitiyor
kızım doğdu doğali hiç gaz ilacı vermedim artık gazını
kendi cikarmayi öğrendi bizde 40 günlük olduk

kızlar acaba sizler nasıl korunuyorsunuz
yada hangi yöntemi seçeceksiniz ben bugün
dr kontrolüne gittim dr bana koruma için
spirali önerdi kararsızım

Slm kızlar çıldırmak üzereyim bebeğim bugün 49 günlük oldu ama gittikçe huysuzlaşıyo hele 2 Günden beri hiç uyku yok ne gündüz ne akşam uykusuz bu çocuk nasıl duruyor bu kadar anlamış değilim şimdi biraz önce saç kurutma makinasıyla uyuttum yinede her an uyancak gibi uyuyor akşamda beşiği mutfağa taşıdık aspiratörü açtık öyle uyudu bi yarım saat internetten kolik cd si buldum acaba faydası olurmu bilmiyorum ne yapcağımı şaşırdım

Kizlar benim bebegim 8 haftayi doldurcak yarin arada 3-4 gun kaka yapmadigi oldu ama simdi en fazla 2 gunde bir yapiyor..

Korunmak icin benim doktorum mini hap onerdi, bir cesit hamilelik donemini uzaticak, emzirme doneminde en iyi yontemlerden dedi... Hergun bir hap ve ilaci birakana kadar adet olmuyormusum.. ben ilk kez duydum ama cok yaygin senelerdir kullanilan bir yotem dedi.. ilac sadece prosterojen iceriyormus, ostrejen yokmus bu nedenle araliksiz kullaniyorsun adet olmuyormusun..

Canim Allah guzel uykular versin, butun uykularim bebislerin olsun..
Ne cok guldurdun beni sac kurutma makinasi aspiratorle uyuttum diyince.. Annelik iste bakalim daha ne dahi yontemler bulcaz bu bebisler buyurken ..

ben dogdugu gunu saymadım bizim bugun cıktı 40 ımız

Cnm benim kızım günde en az iki kez kakasini yapıyor nadiren bir gün yapmadigi
oluyor sen yurtdışındasin galiba Cnm çünkü o dediğin haplar tr de yok
ben dogdugu gunu saymadım bizim bugun cıktı 40 ımız

Cnm bebisin doğum tarihi 16 ekim mi 16 ise 41.gün
oluyor bende dogdugu günü saymiyorum tatlım ekim
ayı 31 gün sürüyor 31 den 16 çıkar 15 + 26 toplarsak 41
Gün oluyor

kızlar acaba sizler nasıl korunuyorsunuz
yada hangi yöntemi seçeceksiniz ben bugün
dr kontrolüne gittim dr bana koruma için
spirali önerdi kararsızım [/QUOTE]

Merhaba bende ekim annesiyim. Ama sessiz üyelerdenim.49 günlük bebegim var spiralle hamile kaldım. Bilginiz olsun

Son düzenleme:

Canım sakın aç kalıyor olmasın? Belki sütün yetmiyordur yada mamasının ölçüsü yetmiyordur. Cünkü kız cocğunda gaz problemi olmaz pek. hele de 49 günden sonra cok zor. Benim kızım da seninle aynı sanırım 8 ekim doğumlu hiç gaz sorunu yaşamadık, son haftlarda akşamları sanki gaz sorununa benzer sıkışmalar, yüz ifadeleri falan yaptı fakat şimdi anladım ki bebeğim açmış. Yanlız açlıktan huysuzlaşınca verdiğini de almıyor sanıyorsun ki karnı tokda o yüzden almıyor. O nedenle sen bol bol besle bakalım. Zaten fazla gelse fazlasını atıyor. Tarifin gaz gibi gelmedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…