2013 ekim bebekleri büyürken:)

Canim Allah guzel uykular versin, butun uykularim bebislerin olsun..
Ne cok guldurdun beni sac kurutma makinasi aspiratorle uyuttum diyince.. Annelik iste bakalim daha ne dahi yontemler bulcaz bu bebisler buyurken ..

Kız bu yontemler bilimsel. :))))
Yeğenimi mutfakta actığımız su sesi, aspiratör sesi yada elektrikli süpürge sesi ile cok sakinleştirdik. Anında susuyorlardı. O sesleri anne karnında duydukları sese benzetirlermiş, sakinleşirlermiş.

tamm cnm özelden mesaj atacaksın galiba ben bi ara bilgşsayarı açıp bakar eklerim çünkü telden giriyorum herzaman

Aynen cnm bazen biri daha olsada dışarı çıkıp şunu yapsam diyorum ben de yalnızım birde kızım var biliyosun iki küçükle zor oluyor

Kızlar ya özellikle sol göğsüm çok acıyor sabah emzirdim ondan sonra ağlamaklı bir şekilde evde geziyorum birşeyler sürdüm şimdi napıcam bilmem tek göğüse kaldı oğlum ama yine arada emziriyorum sol göğsümle ama çokta gelmiyor
Dün akşam ğladım durdum niye böyle diye birde dün 300 cc ye kadar çıktı verdiğim devam sütü ondan da moralim bozuldu ben çok emzirmek istiyorum ama olmuyor işte sinirlerim bozuldu acıdan da sütte gelmiyor herhalde sanki bıçkla göğsümün ucunu kesiyorlarmış gibi iğneler batıyormuş gibi....

Son düzenleme:
He kızlar ya göğüs ucu denedim çekmiyor onunla bebeğim göğüs kalkanı kullanan var mı işe yarıyor mu avent mi chicco mu alayım biraz araştırdım ikisi iyi galiba
hem de içine süt doluyormuş biberonla verebiliyormuşsun

Kullanan varsa acil cevap yazar mı acaba bugün

Canım doktora götürdük kaç defa önceleri mamada kullanıyoduk doktor kesti mamayı sütün yetiyor kilo alması güzel dedi günde ortalama bir bebek 25 gr alırmış bizimki 32 gr almış doktor iyice muayene etti gazdan başka bi problem yok bebeğin çok sağlıklı dedi yalnız ben bu kadar hareketli bi bebek görmedim dedi yani bizimki huysuzluğundan yapıyo çekcez bunu böyle dün gecede çok güzel uyudu 2 günden beri uykusuzdu sızdı resmen bigünümüz bi günümüzü tutmuyo :)

Bu arada yakamozcum benimki erkek adı gökem gerçi unisex bi isim ama eşim istedi banada güzel geldi koyduk

Bu arada yakamozcum benimki erkek adı görkem gerçi unisex bi isim ama eşim istedi banada güzel geldi koyduk

Yakamoz cnm sen az anne sütü çok mama yazmştın galiba ne kadar veriyoriyosun günlük mamayı
sütüm baştan beri az. Her şeyi denedim bir türlü artmadı. Günlük olarak 100-150 cc. sütüm var. Gerisi gününe göre 400-500 cc. mama. Allaha şükür mama aldım anne sütü istemiyorum demedi. İkisini de alıyor. Daha cok gece emziriyorum, gece daha cok sütüm oluyor. Gündüz de her fırsatta emziriyorum aldığı kadar alsın diye. Haftalık 150-200 cc. anne sütü bağışıklık sistemini desteklemek için yeterli imiş. O yüzden cok az bile olsa anne sütü verilmesi gerekli imiş. Şimdi ben ilaç niyetine aldığı kadar alsın diyorum kızım 8 ekim doğumlu halen bir yandan emzirmeye devam ediyorum 6.aya kadar böyle gitse cok iyi. Sen de üzülme diğer süt veren kızlar memede tarif ettiğin sorun için doktoruna yada sağlık ocağına telf. edip bir görüş al derim. Muhtelen süt kanalın tıkandı. Bebeğin seni emdiği sürece bugün az emdi cok mama verdim diye üzülme. Sorun cözülünce yine eskisi gibi vermeye devam edersin. Edemesen bile şu an verdiğin de gayet yeterli. yeter ki en az 6. aya kadar devam etsin. Bu arada bebeğin kilo başına 150 cc. mama yada anne sütüne ihtiyacı varmış. Bebeğinin ihtiyacını bu ölçüye göre tesbit edebilirsin.

:) Maşallah
Ama sen yine de her ne kadar bugüne kadar günlük aldığından daha fazla almışsada, sürekli büyüdüğünü ve hergün bir onceki günden daha fazla gıdaya ihtiyacının olduğunu ve hareketli olduğunu da göze alıp aclık ihtimalini gözardı etme. Sana küçük bir anımı anlatayım gecen şubat ayında 3 aylık yeğenimi bana bıraktılar ve 2 saatte bir 60 cc. sağılmış anne sütü vermek üzere de eğitim verip gittler. :) Tam 2. saat acıktı 60 cc. verdim. ama yine ağlıyor 30 cc. verdim yine durmadı bir 30 daha verdim sustu, uyudu :) Fakat sonra ya cok verdim ya bir şey olursa diye bir korktum. Tabi fazlasını atarmış bilmediim için evham yaptım. Neyse o günden sonra daha fazla cc. aldı. Ama şu da var. Dediğin gibi bebeğin huyu da cok onemli. Benim bu bahsttiğim yeğenim ufacık bir şeyden feryat figan ağlayan fena bir şey. :) Ve inan bunun böyle olması için hiç birimiz hiç bir şey yapmadık, bu cocuk bu huyuyla dünyaya geldi. Hep böyleydi. Fakat o kadar dünya güzelleri o kadar sevimliler ki, hepsinin canı sağolsun her türlü huysuzluklarını kaprislerini cekeriz.

Bu arada yakamozcum benimki erkek adı gökem gerçi unisex bi isim ama eşim istedi banada güzel geldi koyduk

Maşallah canım ismi cok güzel, benim kızımın adı da İnci Deniz. İnci benim Deniz de babasının tercihi oldu. :)
Görkem bey size en az 3 aylık olana kadar huysuluk edecek demektir.:)))
Cok huysuzlanınca varsa arabanız dışarda üç beş tur attırın o da cok iyi gelir.
Erkek bebek sahibi olmak biraz meşaggatli oluyor işte. Allah yardımcınız olsun.

Nasıl kestin cnm mamayı banada kes dedi 1.250 gr lmıştı bir ayda kesemedim sonrda yara oldu zaten. Günde 180 cc veriyodum dün soldan emziremediğimden 300 cc yi buldu

çok şükür ikisinide ver cnm bir ayda kilo alımı nasıldı peki?ben kızımdada böyleydim ikisinide vrrmiştim üstelik 20 ay emzirdim
benim oğlumda 8 ekim doğumlu tıkanıklık varsa nasıl çözülürkü acep bende çok emziriyorum ama sonuçta yapacak bir şey yok geldiği kadar son söylediğini anlayamadım bu arada....

Kızının ismi çok güzel canım evet erkek olmasıda zaten başlı başına bir sebep dışarıda çıkarıyoruz ama bazen oda fayda etmiyor basıyor çığılığı arabanın içinde emziriyorum hep öyle uyuyor biraz benimde oğlum ilk başlarda hem beni emiyor hemde mama içiyordu şimdi biberonu emmeyi unuttu resmen rezene veriyorum biberonla onu bile zor içiyor meme zannediyor doktor bana hem biberon hemde anne memesini alan çocuk çok azdır çok şanslısın demişti sende şanslısın bence çoğu bebek biberona alışınca memeyi bırakıyomuş bırakmayanlar memeye çok düşkün oluyolarmış benimkide bıraksan 24 saat memede durcak doktora sorduğumda normal dedi bende doymadığını düşünmüştüm doktor doymasaydı kilo almazdı dedi kakasıda normal çocuk doyuyor ama edepsiz işte ne yaparsın :)

Canım biz baştan beri çok ödoktor değiştirdik şimdi özel muayahaneye gidiyoruz baştaki doktor sarılık var günde 8 defa 60 cc mama ver dedi hem emiyodu hemde mama içiyodu baktım birden şişti çocuk fos oldu sanki dedim biz buna hormon veriyoruz sanki sonraki doktor sarılık yok mamayı kes dedi ama yavaş yavaş dedi günde 3 e düşürdüm sonra 2 ye sonra 1 e derken 25 gündür mama vermiyorum bol bol emziriyorum doktor gak deyince emzir guk deyince emzir ilk başlarda sıkıntılar basıyodu devamlı memede ama doktor sonra beni tebrik etti zoru başardın diye şimdi daha çabuk doyuyor ama yinede memeyi bırakmıyo memede uyumak istiyo ben çekincede uyanıyo

wuaww 20 ay cok iyiymiş.. :) moral oldu bana. sanki az geldi sütüm o yüzden de erken kesilir diye düşünüyordum. :)
kızım 3420 gr. doğdu. Bir ay sanra 4200 oldu. şu an ne kadar bilmiyorum 8 aralık da kontolünde ortaya cıkacak. Ama iştahı falan yerinde. Huysuzluğu yok cok şükür. Yukarda son söylediğimi anlayamışssın haklısın cümlemi silmişim yarım kalmış. Diğer kızların da senin gibi sorunu olmuştu birbirlerine tavsiyelerde bulunuyorlardı ama pek dikkat etmemişim diye yazacaktım. en güzeli doktoruna yada sağlık ocağına danış, cok fazla karşılaşılan bir durum olduğu için telefonda bile sana tavsiyeleri sıralayacaklardır.

Benim de hem emiyor hem de biberonla içiyor kızımda öyleydi

kızlar acaba sizler nasıl korunuyorsunuz
yada hangi yöntemi seçeceksiniz ben bugün
dr kontrolüne gittim dr bana koruma için
spirali önerdi kararsızım

Merhaba bende ekim annesiyim. Ama sessiz üyelerdenim.49 günlük bebegim var spiralle hamile kaldım. Bilginiz olsun[/QUOTE]

sağol Cnm iyice kafam karisti ne yapacam ben off:26:

Bravo valla. Ben kızıma daha çok vermiştiöm hem de emziriyordum kızım ikibuçuk yaşında hala günde bir kez içer
Çok seviyor mamayı dediğin gibi kilo aldırıyor önceden kızımda öyleydi de şimdi daha iyi
benim sorunumda çok emzirdiğimden yara yaptım göğüslerimi benim çocuklar ondan dolayıda mamaya alışıyor ikiside aynı oldu
sağol cnm yarın doktora gidicem sorucam inş.
sakın emzirmeyi kesme ben senin verdiğin kadar veriyordum kızıma mamayı ama emziriyodumda 20. ayda tekrar tedaviye başlayalım dedik doktorum emzirmeyi kes başlarız dedi o zaman bıraktırdım
maşallah kızına bu arada :)

yarın doktora oradan da anneme gidicez kızllar ilk annanesine götürücez oğluşumu hafta sonu geliriz inş. anneannesi bugünden hazırlklara başlamış bile :)

canım ben göğüs ucu yarasından çok çektim iyileşiyo bi süre sonra yeniden çatlıyo.ama çatladığında madecassol iyi geliyo.tabi emzirmeden önce iyice sıcak suyla yıkıyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…