Canim Allah guzel uykular versin, butun uykularim bebislerin olsun..
Ne cok guldurdun beni sac kurutma makinasi aspiratorle uyuttum diyince..Annelik iste bakalim daha ne dahi yontemler bulcaz bu bebisler buyurken ..
tamm cnm özelden mesaj atacaksın galiba ben bi ara bilgşsayarı açıp bakar eklerim çünkü telden giriyorum herzamanBende genelde duyuyorum canım. Ama sona dogru zaten yutkunma sesi gelmeyince sut bitmiş oluyor çekiyorum memeden.
Canım face aslında bahsettigin gibi bulunuyor ama neden bulamadın acaba. Istersen beni face den arkadas olarak ekle, bende seni gruba ekleyeyim
Evet Zulu. Annem sadece ilk bir hafta kaldı. Ondan sonra kızımla başbaşa kaldık. Hastane meseleleri mecbur haftasonuna kalıyor. Artık benim kontrole de ailecek gideriz. :) Zavallı kızım benim yüzümde hastaneye gelecek. Eğer babasının kızıyla başbaşa kalma cesareti olsa ben tek giderim ama yok.. Cok evhamlı. Kızım biraz yüzünü ekşitse panik oluyor. Al al buna bir şeyler oluyor diye.. :))
Belki ilerleyen aylarda kalabilirler. Tek olmaktan şikayetim yok. Kızım uslu, karışanım görüşenim yok, kafam rahat kızımla da gayet güzel gecinip gidiyoruz ama işte dış işler için ikinci bir kişiye ihtiyaç var. Yani evde bırakmak istesen bırakmak için yok yanıma alayım desen sana refakat için ikinci kişi şart. Şu kışı atlatırsak ikinci kişiye gerek kalmadan kızımla cıkabiliriz yanlız başımıza. Biraz sabredicez artık. :)
Canım sakın aç kalıyor olmasın? Belki sütün yetmiyordur yada mamasının ölçüsü yetmiyordur. Cünkü kız cocğunda gaz problemi olmaz pek. hele de 49 günden sonra cok zor. Benim kızım da seninle aynı sanırım 8 ekim doğumlu hiç gaz sorunu yaşamadık, son haftlarda akşamları sanki gaz sorununa benzer sıkışmalar, yüz ifadeleri falan yaptı fakat şimdi anladım ki bebeğim açmış. Yanlız açlıktan huysuzlaşınca verdiğini de almıyor sanıyorsun ki karnı tokda o yüzden almıyor. O nedenle sen bol bol besle bakalım. Zaten fazla gelse fazlasını atıyor. Tarifin gaz gibi gelmedi bana.
sütüm baştan beri az.Yakamoz cnm sen az anne sütü çok mama yazmştın galiba ne kadar veriyoriyosun günlük mamayı
Canım doktora götürdük kaç defa önceleri mamada kullanıyoduk doktor kesti mamayı sütün yetiyor kilo alması güzel dedi günde ortalama bir bebek 25 gr alırmış bizimki 32 gr almış doktor iyice muayene etti gazdan başka bi problem yok bebeğin çok sağlıklı dedi yalnız ben bu kadar hareketli bi bebek görmedim dedi yani bizimki huysuzluğundan yapıyo çekcez bunu böyle dün gecede çok güzel uyudu 2 günden beri uykusuzdu sızdı resmen bigünümüz bi günümüzü tutmuyo :)
Bu arada yakamozcum benimki erkek adı gökem gerçi unisex bi isim ama eşim istedi banada güzel geldi koyduk
Nasıl kestin cnm mamayı banada kes dedi 1.250 gr lmıştı bir ayda kesemedim sonrda yara oldu zaten. Günde 180 cc veriyodum dün soldan emziremediğimden 300 cc yi bulduCanım doktora götürdük kaç defa önceleri mamada kullanıyoduk doktor kesti mamayı sütün yetiyor kilo alması güzel dedi günde ortalama bir bebek 25 gr alırmış bizimki 32 gr almış doktor iyice muayene etti gazdan başka bi problem yok bebeğin çok sağlıklı dedi yalnız ben bu kadar hareketli bi bebek görmedim dedi yani bizimki huysuzluğundan yapıyo çekcez bunu böyle dün gecede çok güzel uyudu 2 günden beri uykusuzdu sızdı resmen bigünümüz bi günümüzü tutmuyo :)
sütüm baştan beri az.Her şeyi denedim bir türlü artmadı. Günlük olarak 100-150 cc. sütüm var. Gerisi gününe göre 400-500 cc. mama. Allaha şükür mama aldım anne sütü istemiyorum demedi. İkisini de alıyor. Daha cok gece emziriyorum, gece daha cok sütüm oluyor. Gündüz de her fırsatta emziriyorum aldığı kadar alsın diye. Haftalık 150-200 cc. anne sütü bağışıklık sistemini desteklemek için yeterli imiş. O yüzden cok az bile olsa anne sütü verilmesi gerekli imiş. Şimdi ben ilaç niyetine aldığı kadar alsın diyorum kızım 8 ekim doğumlu halen bir yandan emzirmeye devam ediyorum 6.aya kadar böyle gitse cok iyi. Sen de üzülme diğer süt veren kızlar memede tarif ettiğin sorun için doktoruna yada sağlık ocağına telf. edip bir görüş al derim. Muhtelen süt kanalın tıkandı. Bebeğin seni emdiği sürece bugün az emdi cok mama verdim diye üzülme. Sorun cözülünce yine eskisi gibi vermeye devam edersin. Edemesen bile şu an verdiğin de gayet yeterli. yeter ki en az 6. aya kadar devam etsin. Bu arada bebeğin kilo başına 150 cc. mama yada anne sütüne ihtiyacı varmış. Bebeğinin ihtiyacını bu ölçüye göre tesbit edebilirsin.
Maşallah canım ismi cok güzel, benim kızımın adı da İnci Deniz. İnci benim Deniz de babasının tercihi oldu. :)
Görkem bey size en az 3 aylık olana kadar huysuluk edecek demektir.:)))
Cok huysuzlanınca varsa arabanız dışarda üç beş tur attırın o da cok iyi gelir.
Erkek bebek sahibi olmak biraz meşaggatli oluyor işte. Allah yardımcınız olsun.
Nasıl kestin cnm mamayı banada kes dedi 1.250 gr lmıştı bir ayda kesemedim sonrda yara oldu zaten. Günde 180 cc veriyodum dün soldan emziremediğimden 300 cc yi buldu
çok şükür ikisinide ver cnm bir ayda kilo alımı nasıldı peki?ben kızımdada böyleydim ikisinide vrrmiştim üstelik 20 ay emzirdim
benim oğlumda 8 ekim doğumlu tıkanıklık varsa nasıl çözülürkü acep bende çok emziriyorum ama sonuçta yapacak bir şey yok geldiği kadar son söylediğini anlayamadım bu arada....
Nasıl kestin cnm mamayı banada kes dedi 1.250 gr lmıştı bir ayda kesemedim sonrda yara oldu zaten. Günde 180 cc veriyodum dün soldan emziremediğimden 300 cc yi buldu
çok şükür ikisinide ver cnm bir ayda kilo alımı nasıldı peki?ben kızımdada böyleydim ikisinide vrrmiştim üstelik 20 ay emzirdim
benim oğlumda 8 ekim doğumlu tıkanıklık varsa nasıl çözülürkü acep bende çok emziriyorum ama sonuçta yapacak bir şey yok geldiği kadar son söylediğini anlayamadım bu arada....
Kızının ismi çok güzel canım evet erkek olmasıda zaten başlı başına bir sebep dışarıda çıkarıyoruz ama bazen oda fayda etmiyor basıyor çığılığı arabanın içinde emziriyorum hep öyle uyuyor biraz benimde oğlum ilk başlarda hem beni emiyor hemde mama içiyordu şimdi biberonu emmeyi unuttu resmen rezene veriyorum biberonla onu bile zor içiyor meme zannediyordoktor bana hem biberon hemde anne memesini alan çocuk çok azdır çok şanslısın demişti sende şanslısın bence çoğu bebek biberona alışınca memeyi bırakıyomuş bırakmayanlar memeye çok düşkün oluyolarmış benimkide bıraksan 24 saat memede durcak doktora sorduğumda normal dedi bende doymadığını düşünmüştüm doktor doymasaydı kilo almazdı dedi kakasıda normal çocuk doyuyor ama edepsiz işte ne yaparsın :)
kızlar acaba sizler nasıl korunuyorsunuz
yada hangi yöntemi seçeceksiniz ben bugün
dr kontrolüne gittim dr bana koruma için
spirali önerdi kararsızım
Bravo valla. Ben kızıma daha çok vermiştiöm hem de emziriyordum kızım ikibuçuk yaşında hala günde bir kez içerCanım biz baştan beri çok ödoktor değiştirdik şimdi özel muayahaneye gidiyoruz baştaki doktor sarılık var günde 8 defa 60 cc mama ver dedi hem emiyodu hemde mama içiyodu baktım birden şişti çocuk fos oldu sanki dedim biz buna hormon veriyoruz sanki sonraki doktor sarılık yok mamayı kes dedi ama yavaş yavaş dedi günde 3 e düşürdüm sonra 2 ye sonra 1 e derken 25 gündür mama vermiyorum bol bol emziriyorum doktor gak deyince emzir guk deyince emzir ilk başlarda sıkıntılar basıyodu devamlı memede ama doktor sonra beni tebrik etti zoru başardın diye şimdi daha çabuk doyuyor ama yinede memeyi bırakmıyo memede uyumak istiyo ben çekincede uyanıyo
sağol cnm yarın doktora gidicem sorucam inş.wuaww 20 ay cok iyiymiş.. :) moral oldu bana. sanki az geldi sütüm o yüzden de erken kesilir diye düşünüyordum. :)
kızım 3420 gr. doğdu. Bir ay sanra 4200 oldu. şu an ne kadar bilmiyorum 8 aralık da kontolünde ortaya cıkacak. Ama iştahı falan yerinde. Huysuzluğu yok cok şükür. Yukarda son söylediğimi anlayamışssın haklısın cümlemi silmişim yarım kalmış. Diğer kızların da senin gibi sorunu olmuştu birbirlerine tavsiyelerde bulunuyorlardı ama pek dikkat etmemişim diye yazacaktım. en güzeli doktoruna yada sağlık ocağına danış, cok fazla karşılaşılan bir durum olduğu için telefonda bile sana tavsiyeleri sıralayacaklardır.
Kızlar ya özellikle sol göğsüm çok acıyor sabah emzirdim ondan sonra ağlamaklı bir şekilde evde geziyorum birşeyler sürdüm şimdi napıcam bilmem tek göğüse kaldı oğlum ama yine arada emziriyorum sol göğsümle ama çokta gelmiyor
Dün akşam ğladım durdum niye böyle diye birde dün 300 cc ye kadar çıktı verdiğim devam sütü ondan da moralim bozuldu ben çok emzirmek istiyorum ama olmuyor işte sinirlerim bozuldu acıdan da sütte gelmiyor herhalde sanki bıçkla göğsümün ucunu kesiyorlarmış gibi iğneler batıyormuş gibi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?