2013 ekim bebekleri büyürken:)

Kızlar selam,
2. Ay aşılarını yaptıran var m? Bizim yarın aşımız ve verem aşısından biraz tırsıyorum huzursuzluk yapacak mı diye..

Kızlar merhaba,
Bebekle uğraşmaktan tabi 2 aydır yazamadım ama hatırlayanlar vardır, ekimini ilk annelerinden biriyim. 1 ekimde kızım dünyaya geldi.
Hastaneden çıkış kilomuz 2950gr idi. İlk başta sarılık, göğüs yaraları vs derken kilomuz geriden gitti. 1 ay sonunda ancak 3300gr a geri gelebilmiştik..
Ancak bu süreçte göğüslerim yara olmasına rağmen meme vermeyi hiç bırakmadım ve hiç mama kullanmaya kalkmadım. Doktorum da bu süreçte çok destek oldu. Hemen panik olup mama ver demek yerine belli bir süre beklemeyi tercih etti ve bebeğin kilosuna ulaştığını görünce anne sütü ile devam dedi.
Sütüm bana hep azmış gibi geldi. İlk zamanlar bir göğsümden hep diğerinin yarısı süt sağıyordum. Birinden 60cc birinden 30-40 geliyordu ancak. 2 saatte bir emzirdim. Düzenli sağdım. Şu anda 2. Ayımız bitti. Bebeğimin kilosunu bilmiyorum yarın bakılacak ama iyi bir noktaya geldiğiini düşünüyorum. Tabi mama veren annelerin bebişleri gibi 5 kiloyu bulmamıştır ve bulması da gerekmiyor zaten.
Bunları niye yazıyorum. Yanınızda anneniz kayınvalideniz arkadaşlarınız akrabalarınız olabilir. Onlar bebek ağladıkça bu çocuk aç diyebilir. Mama ver diyebilir. Bunlara kulak asmayın. Bol bol emzirin. Doktorunuz klinik olarak eksik kiloda olduğunu ve mama verilmesi gerektiğini söyleyene kadar direnin.
Annemle çok ciddi kavgalar ettik 2-3 kere. Mama verilmesi gerektiğini söyledi ek olarak. Sütün az dedi. Sütümün az olduğunu düşündüğüm an sütüm azaldı. Strese girdim. Ne zaman rahat bıraktım sütüm arttı. Süt zaten birden artmıyor. Bebeğin ihtiyacı ile orantılı olarak gidiyor. Şimdilerde 2 göğsümü sağınca 150cc civarı süt sağıyorum bir kerede. 2-3 saat sonra tekrar sağsam tekrar bu kadar geliyor. Hala bana azmış gibi geliyor. Öyle buzdolaplarında saklayacak bir sütüm olmadı. Ancak günlük ihtiyacını karşılıyorum. Ama bu beni mutlu ediyor. Akşamları bir miktar azalma oluyor tabi. Sebebi de yorgunluk. Azıcık ögle uykusu uyusam sütüm artıyor. Dinlenmek bir mucize..
Bu demek değilki mama kötü birşeydir. Hayır değil elbette. O da anne sütü takviyesi. Ama mamanın emzirme sürecini olumsuz etkilediği bir gerçek.
Lütfen 5dk ayırın ve şu yazıyı bir okuyun..
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.nl/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-2-doktor-mama.html
Benim gibi sıkıntı çekenler elbet vardır aranızda.. Umarım yazdıklarım bir işe yarar..

Son düzenleme:

sana kesinlikle katılıyorum canım emzirmek emzirmek ve gene emzirmek sütü arttırıyor tabi sütünün artacağına inanmakta çok önemli
benim kızım 1 ay erken doğdu ilk başlarda memeyi hiç tutamıyordu ve emmesi çok zayıftı ama hiç pes etmedim şimdi çok daha iyi emiyor biraz uğraşmak gerek

selam kızlar..

bebişim 34 günlük oldu.. bundan 2 hafta önce sütüm azalmıştı gece saat başı uyanıyordu.. öncesinde göğüslerim dolu doluydu.. dedim nazar değdi sanırm kız kardeşim okudu sağ göğsüm akmaya başladı hemen.. sonrasında düzeldi çok şükür.. ama yine aynı sorun var okudum okuttum sağ göğsüm akmaya başladı yine.. ama göğüslerim öyle dolu dolu değil ( nazarla sütüm azaldı sanırm :S sizlerin nasıl oldu ? 1 ayın sonunda normal olan bir şeymi acaba bu ? yoksa süt olsa göğüsler yumuşak değilde sert mi olur ??

Allah rızası için bana nazar duası okuyunda sütüm geri gelsin (

Cnm ben dışarı çıkınca yanıma birbiberon kendi
sutumu alitorum ne olur ne olnaz diye allahtan
ben disaru çıkınca kızım hiç huysuzluk yapmiyor
birde yedek kıyafetler al bol bol da bez
slm Cnm benim çok aşırı sutumu olunca sert oluyor
yumuşak oluncada sutum oluyor göğsünü sağ ne kadar süt
çıkacak hem hep olumlu dusun ki sutun artsin birde bol bol
tqze üzüm ye sarı olanindan bol bol da şu ve uyku

Cnm çok güzel yazmışsın aynen dediğin gibi oldu memleketten kayınvalidem geldi doğuma çocuk emziriyorum bıraktığımda ağladığı zaman bu çocuk aç aç ; emzireyim dediğim anda süt var mı ki deyip suratıma bakmalar ; su içiyorum niye o kadar su içiyorsun su süt yapmaz sende duydum laflarıyla fıtık oldum iyi öğrenmiş oldun diyecektim az daha bu konuşmalarıyla süt olur mu Allah aşkına.malesef eşimde ona uydu ve doktor kontrolümüze bir hafta kala mamaya başladık şimdi emizriyorum mama birlikte veriyoum emzirmeye devam göğüslerimde yarası geçmiyor bir türlü artık hayılısı napaım bu arada benim sol göğsüm sağ gibi dolmuyor bir türlü

canım ben göğüs ucu yarasından çok çektim iyileşiyo bi süre sonra yeniden çatlıyo.ama çatladığında madecassol iyi geliyo.tabi emzirmeden önce iyice sıcak suyla yıkıyosun.
Şimdi birde Bella B. Nin göğüs ucu kremini kullanıorum dr tavsiyesiyle bakalım nasıl gelecek
nasıl oluyor cnm normal doğumda da temizlemiyorlar mı içini nasıl parça kalıyor anlamadım
ben de muayne oldum banada rahim duvarı ince dedi normal dedi sadece kuruluk için vajinal ilaç verdi smear yapmadı tedaviden önce yapıldığı için.
Kızlar 40niz çıktıktan sonra muayene oldunuz mu.vajinal mi baktılar. Bana vajinal muayene yaptı ve smear testi yaptı. Zorunlu mu bu acaba
herkese vajünadan bakıyorlar cnm ne olur nolmaz baktırmakta fayda var
allahım olmayanlarada nasip etsin 15 yıl aradan sonra hani derler ya ilaç gibi geldi diye bu böyle birşey
ALlah bağışlasın normal yolla mı oldu

ben kullanıyorum cnm 15. günden beri böyld birşele karşılaşmadım normal bebek huysuzlukları işte.bir sağlık ocağına sor istersen
bıngıldağın normal zamanında kapanması için etkili olduğunu söylemişti doktorumuz kızıma verirken normal zamanında da kapanmıştı..

Son düzenleme:
Kızlar anneme gittim geldim çokta giremiyorum buraya kızımda hep oyun oynamak istiyor napsın oda sıkılıyor buraya baktım bakıcam derken de oğlum uyanıyor boş vakit yok yani

zaten bu kayınvalide ve anneler moral bozmakta birebirler insanın sütü geleceği varsada gelmiyor herşeye karışmasalar dimi
sen moralini bozma canım Allah yardımcın olsun

cnm benim kızın günde 2 kez yapıyor
eskiden daha fazla yapıyordu 48 günlük
olduk

benim kızımda günde beş altı kez yapıyor kakasını ben hiç problem olacağını düşünmemiştim bak şimdi benimde kafam karıştı bunun normali nedirki acaba

Ya sizin bu yazdıklarınızı görünce ben yine fena oluyorum benim kız bir gün 9 kez kaka yaptı. 8 7 6 en az... Laktoz intoleransı aklıma geldikten sonra iki gün süt ve ürünleri tüketmeyi kestim. O gün kızım 3 kez kaka yaptı. yalnız bana kakası mukuslu gibi geldi o yüzden kakası ile tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Benim kızımın kaka yapmadığı gün hiç olmadı henüz üstelik beline kadar çıkıyor kakası... Bu yüzden de fazla kilo alamadığını düşünüyorum. Bu ay 1 kilo aldı. Ama laktoz intoleransı varsa bundan sonra kilo alımı gitgide yavaşlar ve kilo kaybı yaşamaya başlayabiliriz. Bu sebeple endişeliyim eğer varsa biran önce önlemini almak istiyorum.

Şimdi senin yazını okuduktan sonra benim de aklıma geldi. Kızıma iki gün dvit 3 ben de verdim. Gerçekten o iki gün çok huysuzdu. Ben verme taraftarı değilim çünkü sağlık bakanlığına güvenmiyorum. Bakanlığın dağıttığı demir ilaçları ile ilgili de söylenti çıkmıştı. Bilemiyorum yani... Bıngıldağın erken kapanması konusunu da çok kişiden duydum. Neyse ben de kullanmayayım ama nasıl olacak bilmem...

linacım günde 3 4 kere değil benim yeğenler de 8 10 kere yapıyormuş. Gerçi bir tanesi sürekli kabızdı hala şaşırıyorum sadece anne sütü alan bir bebek nasıl kabız olur diye... Bu arada eğer doğru hesapladılarsa senin kızın boyu çoook uzamış yine de bir yanlışlık var gibi geldi bana... 2 kiloya yakın almış oluyor galiba kaç kilo doğdu ki?

Kızlar bu arada benim kızım gündüz uykusu pek uyumuyor. Uyku düzeni sağlamam gerekiyor. Sizde durumlar nasıl? Bebekleriniz günde kaç saat uyuyor? Benim kız 23.30da emip yatıyor. Bir aylık olana kadar geceleri 2 en fazla 3 saatte bir uyandırıp emziriyordum. Ama uyandırmak çok zor oluyordu. Şimdi bırakıyorum ne zaman kalkarsa... Artık zamanı uzamaya başladı. Bir ara sürekli 3 saatte bir uyanıp 15 20 dk emiyordu. Sonra 4 saate çıktık şimdi de yavaş yavaş artıyor gibi. Uyandırmayı çok doğru bulmuyorum çünkü bu kez geceleri uyanılır imajı oluşacak. ilerleyen günlerde ben uyandırmasam da o uyanacak... 1 2 yaşında da uyanma problemi...
Sizler ne düşünüyorsunuz ne yapıyorsunuz?

Bu arada benim kanama 25 günlükken kesildi. Hatta kesildi ben 3 gün bekledim. 3. gün namaza başladım ondan beridir de lekelenme falan yok. Sizde durumlar nasıl? Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne durumda? Yarın kırkım çıkıyor ama ben kırkım çıkmadan gezmelere gittim kızımla... Bu arada herkes face e kaçmış...

Merhabalar sevgili anneler.ben aslında kasım annesi olacakken kordon dolanması sebebiyle 37 haftalık ikinci doğumumu yaptım ve ekim annesi oldum. Bu başlık çok hoşuma gitti baştan okumaya başladım bile. Hepinizi ve meleklerinizi tanımaya çalışıyorum. Bende size biraz içimi dökmek istedim müsaadenizle. Kızım 5 yaşında ve geçen hafta zatürre teşhisi kondu. Sadece öksürüyordu ama ciğerlerine inmiş iki günde. Okuldan aldı herhalde aşılı olmasına rağmen. Ve ardından daha 40 ı çıkmamış oğlum öksürmeye başladı ve geniz akıntısı. Hemen dr a. gittik. Zatürre olmamış ama mikrobu almış dedi dr. Ve daha şimdiden antibiyotik başladık en ağırından. İştah gitti. Kusuyor. Uykuları bozuldu. Ve bugünde ben ve eşim ateşlendik. 39 dereceyle yattık. Ben şimdi daha iyiyim ama eşim hala kötü. Çok yorgunum. Moralim çok bozuk. Herşey o kadar üstüste geliyor ki. Allahtan kv yakında kızım onda kalıyor şimdi. Size tavsiyem sakın burnu bile akan biri bebeklerinize yaklaşmasın. Benim yaşadıklarımı yaşamayın.

Bence içinin rahat etmesi için kaygılarını Dr paylaş CNm
Hem için rahat eder.benim kızım geceleri aralıksız 5 ya da7
Saat uyuyor gündüzleri de baya uyuyor.bence daha düzelir
Önceleri benim kızımda uyumuyurdu 30dan sonra güzel uyumaya
Başladı ben normal yapamadım ama hala kanamam var
Ama ne az ne de çok bugün 50.gün oldu ne zaman biter bilmiyorum
Acaba normal mi diye düşünüyorum bende uyandırmayı doğru
Bulmuyorum bebek zaten acıksa uyanır bebekler uyursa büyür
CNm bebeğin gayet iyi kilo almış benim kızımda bir ayda 1150 grm
Almış

Canım benim hiç endişe etme. Sütün azalmamıştır. Belirli zamanlarda bebek büyürken sütü vücut tam ayarlayamıyor. Memeler daha sert oluyor ve süt akıyor. Ne zaman vücut bebeğin ihtiyacını anlamaya başlıyor, o miktarda süt üretiyor. Vücudumuz çok akıllı yani. Beynimiz ve hprmonlarımız ayarlıyor. Ayarlayınca da sütün göğüsten fazla akması kesiliyor. Bu sütün azaldığı anlamına gelmez. Bebeğin 7-8 kez altını ıslatıyor, günde 3-4 kere kaka yapıyorsa endişe etme. Çok yüksek ihtimal birkaç hafta içinde bebeğin yine büyüme atağına girecek ve yine sütün bu şekilde göğüsten sızıntı yapmaya başlayacak. Sonra sızıntı gene kesilecek.. Emzirmeye devammm..

cnm gec olmuş ama dün yaptırdık bahse değecek bi huysuzluk olmadı şükür..biraz nazlıydı sadece ateş de olmadı şükür..

Biz bugün yaptırdık. Malesef hem karma aşı hem verem hem rota alısı birlikte yapıldı ve bebeğim inanılmaz huzursuz oldu. Nasıl bir ağlama krizine girdi.. Doktorum fitil vermişti her ihtimale karşı kullanmak için, onu kullanarak rahatlattık. Şimdi uyuyor kuzum. Aman siz siz olun veremle diğer aşıları karıştırmayın.

Hoşgeldin cnm
Ama burada da pek kimse kalmadı herkez
Faceye taşındı CNm çok üzüldüm Allah ailene
Ve sana acil şifalar versin

Hoşgeldin aramıza.. Geçmiş olsun. İki çocuk zor olmalı gerçekten Allah yardımcın olsun..
Küçük bebeğin antibiyotik kullanması üzüyor tabi daha o kadarcıkken ama mecbur kalınca çare yok tabi.. İyileşsin yeterki..

öncelikle hoş geldin canım
ayrıca çok geçmiş olsun
Allah acil şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…