Kızlar ağlayarak emziriyom ya o kadr çok krem kullandım geçmiyor napıcam yanıyor şu an resmn
Bence içinin rahat etmesi için kaygılarını Dr paylaş CNm
Hem için rahat eder.benim kızım geceleri aralıksız 5 ya da7
Saat uyuyor gündüzleri de baya uyuyor.bence daha düzelir
Önceleri benim kızımda uyumuyurdu 30dan sonra güzel uyumaya
Başladı ben normal yapamadım ama hala kanamam var
Ama ne az ne de çok bugün 50.gün oldu ne zaman biter bilmiyorum
Acaba normal mi diye düşünüyorum bende uyandırmayı doğru
Bulmuyorum bebek zaten acıksa uyanır bebekler uyursa büyür
CNm bebeğin gayet iyi kilo almış benim kızımda bir ayda 1150 grm
Almış
Canım benim hiç endişe etme. Sütün azalmamıştır. Belirli zamanlarda bebek büyürken sütü vücut tam ayarlayamıyor. Memeler daha sert oluyor ve süt akıyor. Ne zaman vücut bebeğin ihtiyacını anlamaya başlıyor, o miktarda süt üretiyor. Vücudumuz çok akıllı yani. Beynimiz ve hprmonlarımız ayarlıyor. Ayarlayınca da sütün göğüsten fazla akması kesiliyor. Bu sütün azaldığı anlamına gelmez. Bebeğin 7-8 kez altını ıslatıyor, günde 3-4 kere kaka yapıyorsa endişe etme. Çok yüksek ihtimal birkaç hafta içinde bebeğin yine büyüme atağına girecek ve yine sütün bu şekilde göğüsten sızıntı yapmaya başlayacak. Sonra sızıntı gene kesilecek.. Emzirmeye devammm..
Biz bugün yaptırdık. Malesef hem karma aşı hem verem hem rota alısı birlikte yapıldı ve bebeğim inanılmaz huzursuz oldu. Nasıl bir ağlama krizine girdi.. Doktorum fitil vermişti her ihtimale karşı kullanmak için, onu kullanarak rahatlattık. Şimdi uyuyor kuzum. Aman siz siz olun veremle diğer aşıları karıştırmayın.
Ya herkes aynı şeyden şikayetçi. Anneler kayınvaldeler akrabalar hepsi aynı.. Sen benim verdiğim linkteki yazıyı oku. Orada emzirme kampı diye birşey anlatılıyor. Onu yaparken mamayı kesebilirsin yavaş yavaş. Mama hem masraflı hem de sütün varken gereksiz..
Ben tüm herşeye ve endişelerime rağmen mamasız 2 ayı bitirdim. Çpk şükür bugüm kilosu filan çok iyiydi. 830gr gibi almış 1 ayda ki çok iyi.. Bir de aklınızda olsun 3. Ayda alacağı kilo artımı 2. Aydaki gibi çok olmayabiliyor..bu da çok normal..
Kaka konusu bebekten bebeğe değişiyor. 3 aylık olup da günde 2 kere kaka yapıp ama çok fazla miktarda yapan da var, 2 aylık olup 8-9 kere yapan da var. Benim bebeğim bazen günde 2 kere yapıyor. Bazen 4 kere.. Çok değişiyor.. Önemli olan yapması bence..
Dediğin gibi anne sütü alan bebekte kabızlık olmaz benim bildiğim..en ideali her beslenmeden sonra kaka yapması ve aralarda da her bezde pırt kakası dediğimiz ufak lekeler olmasıymış. Ama bu olmazsa da dert etmeyin. Her bebek farklı. Belki bebeğiniz kakasını tutuyor ve topluca ve çok miktarda yapıyor :) bizimki bazen öyle yapıyor ve sırtına kadar oluyor zor temizliyorum :)
Uykuya gelince, uyku düzenini kurmak çok zor cidden. Benim kızım da gündüz çok az uyuyor. Hep uyanık, bazen artık yorgunluktan kendisi uyuyakalıyor.. Ama gece en geç 23:00 da son sütünü içer uyur ve sabah 06:00 ya kadar deliksiz uyur. Arada uyanmıyor. Doktora sordum, kendisi uyanmıyorsa artık beslemek için uyandırmaya gerek yok diyor. Bu uyku düzeni 3. Ayda otururmuş ama ben şanslıyım sanırım bizim erken düzene girdi.. Biraz daha büyüyüp gündüz oyun oynamaya ve oyalanmaya başlasalar daha rahat edicez sanırım..
sağol canım benimkini de ilk kullanımda yara yapacak gibi bende tam sağamadım o yüzden çok acıdı, benim geceleri sütüm kalmıyor sabah karşı kızım gece uyumadığı için beni emzik niyetine kullanıyor sabaha karşı da süt kelmıyor gerçekten acıktığında da süt olmadığı için açlıktan uyumuyor o yüzden gündüz sütüm varken biriktiricem gece verecem
Kızlar ağlayarak emziriyom ya o kadr çok krem kullandım geçmiyor napıcam yanıyor şu an resmn
yok cnm haftasonu çıkabilirsem avm den alıcam kısmetsegöğüs kalkanı denedin mi aventinkini çok övüyorlar.
Evet canim kilosu iyi. Benim kiz geceleri gayet iyi uyuyor. Gündüz sıkıntı oluyor biraz ama gece uzun uyuduğu için uyumuyor ve gündüz hep kucağımda... Uyumasi için kucağımda olması gerekiyor sürekli tutmam gerekiyor :) kızımız çok dokunsal sürekli bana temas etmek istiyor. Oyy benim boncuk gözlüm dizimde uyuyor şimdi.
Sen face te var misin ben grupta yokum ama seni ekleyebilirim eger kabul edersen :)
Yazdıklarında çok haklısın canim. Kaka benimki hem çok yapıyor hem de sık :) arada senin dedigin pirt kakasi da oluyor :) kakasi parlak hafif kokulu ve içinde mukus gibi seyler var ay neyse mideniz bulanmasin şimdi :) inşaallah yoktur ama eger varsa bebegimde laktoz intoleransi benim sut ve ürünlerinden uzak durmam gerekiyor.
sağlık ocagindaki hemsire 3 saatte bir uyandir dedi ama ben bir çocuk gelişimci olarak uygun bulmuyor ve uyandirmiyorum. Benim kızın da orayi buluyor. 11 bucugu buluyor aksam uyumasi bu sabah 5.30u gecerken uyandi. Ama gündüz biraz daha fazla emziriyorum telafi etsin diye...
Canim bende de chicco manuel pompa var bir kere denedim ucu şişti kocaman oldu ağrıdı sonra... ben de dışarı çıkarken tedbir olsun istedim ama henüz kızım biberonla tanışmadi. İlk zamanlar benim kiz da beni emzik etmişti emzige alistirdim şimdi emzikten kurtarmaya çalışıyorum en azindan surekli emmek istememesi için.
Canim ya benim de ilk 10 gün olmuştu. Tavsiyelerim soyle: Emzirmeden önce ve emzirdikten sonra gogsunu kendi sütünle temizle ve yumusat. Sütünden sür yani göğsünün kahverengi bölümünün tümüne. Daha az acir ve iyi gelir. Ben öyle iyi ettim göğüs uçlarımi. Anne sütünün antibiyotik etkisi var...
Denedin mi bilmem ama bir ayvadan cikan 8 ayva cekirdegini yarim cay bardagindan az suyun icine at bir iki gün bekleyince jel oluşturuyor. Onu sürersen de iyi gelir. Sadece göğüs için değil tüm yaralar için cilt için iyi geliyor. Ben lanolin krem almıştım ama sürdükten sonra bir sure acik tut göğsünü kurusun ve bence mutlaka göğüs pedi kullanmalisin inşallah geçer canim ya
Kizlar bir seyler soracagim. Beboslerinizin gelisimi hakkinda...
Bebisleriniz yuzustu yatirinca kafalarini tutabiliyor mu ve yerden ne kadar kaldirabiliyor? Elleriyle ve ayaklariyla neler yapabiliyorlar? Bakislari nasil? Izlemeye incelemeye basladilar mi? Cingirak gibi ses cikaran ve görsel olan oyuncaklara tepki veriyorlar mi? Konustugunuzda ses cikariyorlar mi? Gülerek tepki veriyorlar mi? Agladiklarinda gozlerinden yas geliyor mu :) benim ilginc sorular daha devami gelecek :)
Ben kizima gunluk tutuyorum hamilelikte de hafta hafta tutmuştum cok guzel oldu. Şimdide her ggün yaptiklarini yazıyorum.
Bir de öğrenmek isterseniz arastirirsaniz tuvalet iletişimi diye bir sey var. Biz bebegimle aramizda bir tuvalet iletisimi oluşturduk. Aslinda hepiniz bebeginizin kakasinin ve cisinin geldiğini hal ve hareketlerinden anliyorsunuzdur ben de onun verdiği sinyalleri takip edip onu lazimliga oturtmadan tutuyorum cisini yapacağı zaman cisss kakasini yapacağı zaman da pirt diyorum. Kizim yapiyor ve bittikten sonra onu artik kaldirmam icin agliyor. Hatta misafir varken kaka yapacagi zaman eger yaptirmazsam ciyak ciyak agliyor. Kakali Bezde durmak istemiyor çünkü o aslinda altini kirletme potansiyelinde degil. Altina yapmayi bilmiyor ve bezlerle biz ona yapmayi ogretiyoruz.
Hatta yikanabilir bezler aldım kızımı kimyasal icerikli bezlerden kurtarmak ve iletisimi daha iyi saglamak için. Ve ıslak mendilimi de kendim yapıyorum bu yüzden.
Bu arada detaylı araştırmak isterseniz bezsiz bebek isimli kitaba da bakabilirsiniz ben hamileyken okumuştum ve internetten arastirabilirsiniz. Fakat on yargili olmayın arkadaslar :) ben çocuk gelisimciyim. Yillardir bu işin icindeyim bu benim arayip da bulamadigim sistemdi buldum. Araştırın boş bir şey olmadığını göreceksiniz :)
Merhaba herkese uzun bir aradan sonra...anne olmak ne guzel ve ne de zormus!
Umarim tum grubun bebisleri de kendileri de iyidir...
Oglum bugun 47 gunluk oldu :) gunduz uykusu pek yok derin uykuya dalamiyor bazen de gaz sancisi oluyor yine gunduzleri. Onun disinda sukur iyiyiz.
Bebeklerinizin yanaginda puturlu bir yuzey olusumu var mi? Bizde ne yazik ki iki yanakta da, cok genis olmamakla birlikte, kuruluk ve isilik gibi kirmizilik var. Neden acaba?
Tum bebekleri ve annelerini opuyorum.
Bebisleriniz yuzustu yatirinca kafalarini tutabiliyor mu ve yerden ne kadar kaldirabiliyor? Elleriyle ve ayaklariyla neler yapabiliyorlar? Bakislari nasil? Izlemeye incelemeye basladilar mi? Cingirak gibi ses cikaran ve görsel olan oyuncaklara tepki veriyorlar mi? Konustugunuzda ses cikariyorlar mi? Gülerek tepki veriyorlar mi? Agladiklarinda gozlerinden yas geliyor mu :) benim ilginc sorular daha devami gelecek :)
Ben kizima gunluk tutuyorum hamilelikte de hafta hafta tutmuştum cok guzel oldu. Şimdide her ggün yaptiklarini yazıyorum.
Bir de öğrenmek isterseniz arastirirsaniz tuvalet iletişimi diye bir sey var. Biz bebegimle aramizda bir tuvalet iletisimi oluşturduk. Aslinda hepiniz bebeginizin kakasinin ve cisinin geldiğini hal ve hareketlerinden anliyorsunuzdur ben de onun verdiği sinyalleri takip edip onu lazimliga oturtmadan tutuyorum cisini yapacağı zaman cisss kakasini yapacağı zaman da pirt diyorum. Kizim yapiyor ve bittikten sonra onu artik kaldirmam icin agliyor. Hatta misafir varken kaka yapacagi zaman eger yaptirmazsam ciyak ciyak agliyor. Kakali Bezde durmak istemiyor çünkü o aslinda altini kirletme potansiyelinde degil. Altina yapmayi bilmiyor ve bezlerle biz ona yapmayi ogretiyoruz.
Hatta yikanabilir bezler aldım kızımı kimyasal icerikli bezlerden kurtarmak ve iletisimi daha iyi saglamak için. Ve ıslak mendilimi de kendim yapıyorum bu yüzden.
Bu arada detaylı araştırmak isterseniz bezsiz bebek isimli kitaba da bakabilirsiniz ben hamileyken okumuştum ve internetten arastirabilirsiniz. Fakat on yargili olmayın arkadaslar :) ben çocuk gelisimciyim. Yillardir bu işin icindeyim bu benim arayip da bulamadigim sistemdi buldum. Araştırın boş bir şey olmadığını göreceksiniz :)
garmastan kullandın mı,ben kullanmadım ama memnun kalanlar var
Merhaba herkese uzun bir aradan sonra...anne olmak ne guzel ve ne de zormus!
Umarim tum grubun bebisleri de kendileri de iyidir...
Oglum bugun 47 gunluk oldu :) gunduz uykusu pek yok derin uykuya dalamiyor bazen de gaz sancisi oluyor yine gunduzleri. Onun disinda sukur iyiyiz.
Bebeklerinizin yanaginda puturlu bir yuzey olusumu var mi? Bizde ne yazik ki iki yanakta da, cok genis olmamakla birlikte, kuruluk ve isilik gibi kirmizilik var. Neden acaba?
Tum bebekleri ve annelerini opuyorum.
Ben kullandım gogsum yara değil ama hafif
agri olunca bile geçiriyor birde kendi sutunu
dur o da iyi geliyor
benim kizimda hiç sivilce yok ilkdogdugunda
vardı eczacı bana sebamed bebek yağını önerdi
her banyodan sonra suruyorum çok iyi geliyor
canım benim kızım 58 günlük oldu onunla konuşunca gülmeye başladı başınıda bikaç saniye dik tutabiliyor kalkıp ondan uzaklaşınca bakıyorum beni takip ediyor ağlayınca yaş gelmiyor gözlerinden şimdilik bebişim böyle şeyler yapıyor işte :)Kizlar bir seyler soracagim. Beboslerinizin gelisimi hakkinda...
Cnm benim gogsum bu güne kadar hiç yara olmadıBen o kadar çok şey denedim ki.. Garmastan önerdiler, lansinoh önerdiler. Lansinoh daha iyi geldi ikisinin arasında ama bunlar tedavi etmiyor sadece rahatlatıyor. Günlerce Ağlayarak emzirdim. Evicap e vitamini kapsülü önerdiler. Gece onu sürüp göğüs kalkanı takıyodum. Yalnız e vitaminini de emzirmeden önce silmek gerektiğinden zor geldi. En sonunda kızdım hiçbirşey sürmemeye başladım. Çünkü sürdükçe bluzlarım yağ oldu ve sanki sürekli kremle nemli tutmaktan iyileşmedi gbi geldi. Hiçbirşey sürmeyince zamanla geçti..
Ha bir de şunu denemenizi öneririm. Bilirsiniz en çok ilk emmeye başladığında çok acır, sonra geçer ağrı.. O ilk emme kısmında bebeğe emdirmeyip pompayla sağıyodum. O zaman daha az acıyodu. Pompayla 5-10 kere çektirip bebeğe veriyodum memeyi, epey iyi geldi bu taktik.. En azından canım daha az acıyodu. Denemenizi öneririm :)
canım emzirme konusunda bende ilk günlerde sıkıntılar yaşadım sütüm hemen artmadı 15 günlük olduğunda doktor yeterince kilo almamış mama ver dedi ve kaynanam ona çok kızıyorum bana moral vermek yerine mama ver diyip durdu hatta emzirirken gelip yanıma oturuyordu sanki süt varmı bebek emiyormu diye kontrol eder gibi o böyle yapınca ben dahada strese giriyordum tabi ama hiç bırakmadım kendimi mamada vermedim emzirdim sürekli kaynanama rağmen ve 1 aylık olduğunda dr. yeterli kiloda dedi içim rahatladı doktor kilosu iyi dediği halde kaynanam yine dedi mama alalım diye tabi kim takar onu almadım mama falan şimdi kendi sütümle besliyorum yavrumu öyle taşacak kadar fazla olmuyor ama şükürler olsun doyuyor kuzumKızlar merhaba,
Bebekle uğraşmaktan tabi 2 aydır yazamadım ama hatırlayanlar vardır, ekimini ilk annelerinden biriyim. 1 ekimde kızım dünyaya geldi.
Hastaneden çıkış kilomuz 2950gr idi. İlk başta sarılık, göğüs yaraları vs derken kilomuz geriden gitti. 1 ay sonunda ancak 3300gr a geri gelebilmiştik..
Ancak bu süreçte göğüslerim yara olmasına rağmen meme vermeyi hiç bırakmadım ve hiç mama kullanmaya kalkmadım. Doktorum da bu süreçte çok destek oldu. Hemen panik olup mama ver demek yerine belli bir süre beklemeyi tercih etti ve bebeğin kilosuna ulaştığını görünce anne sütü ile devam dedi.
Sütüm bana hep azmış gibi geldi. İlk zamanlar bir göğsümden hep diğerinin yarısı süt sağıyordum. Birinden 60cc birinden 30-40 geliyordu ancak. 2 saatte bir emzirdim. Düzenli sağdım. Şu anda 2. Ayımız bitti. Bebeğimin kilosunu bilmiyorum yarın bakılacak ama iyi bir noktaya geldiğiini düşünüyorum. Tabi mama veren annelerin bebişleri gibi 5 kiloyu bulmamıştır ve bulması da gerekmiyor zaten.
Bunları niye yazıyorum. Yanınızda anneniz kayınvalideniz arkadaşlarınız akrabalarınız olabilir. Onlar bebek ağladıkça bu çocuk aç diyebilir. Mama ver diyebilir. Bunlara kulak asmayın. Bol bol emzirin. Doktorunuz klinik olarak eksik kiloda olduğunu ve mama verilmesi gerektiğini söyleyene kadar direnin.
Annemle çok ciddi kavgalar ettik 2-3 kere. Mama verilmesi gerektiğini söyledi ek olarak. Sütün az dedi. Sütümün az olduğunu düşündüğüm an sütüm azaldı. Strese girdim. Ne zaman rahat bıraktım sütüm arttı. Süt zaten birden artmıyor. Bebeğin ihtiyacı ile orantılı olarak gidiyor. Şimdilerde 2 göğsümü sağınca 150cc civarı süt sağıyorum bir kerede. 2-3 saat sonra tekrar sağsam tekrar bu kadar geliyor. Hala bana azmış gibi geliyor. Öyle buzdolaplarında saklayacak bir sütüm olmadı. Ancak günlük ihtiyacını karşılıyorum. Ama bu beni mutlu ediyor. Akşamları bir miktar azalma oluyor tabi. Sebebi de yorgunluk. Azıcık ögle uykusu uyusam sütüm artıyor. Dinlenmek bir mucize..
Bu demek değilki mama kötü birşeydir. Hayır değil elbette. O da anne sütü takviyesi. Ama mamanın emzirme sürecini olumsuz etkilediği bir gerçek.
Lütfen 5dk ayırın ve şu yazıyı bir okuyun..
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 2: Doktor mama önerdi!
Benim gibi sıkıntı çekenler elbet vardır aranızda.. Umarım yazdıklarım bir işe yarar..
canım emzirme konusunda bende ilk günlerde sıkıntılar yaşadım sütüm hemen artmadı 15 günlük olduğunda doktor yeterince kilo almamış mama ver dedi ve kaynanam ona çok kızıyorum bana moral vermek yerine mama ver diyip durdu hatta emzirirken gelip yanıma oturuyordu sanki süt varmı bebek emiyormu diye kontrol eder gibi o böyle yapınca ben dahada strese giriyordum tabi ama hiç bırakmadım kendimi mamada vermedim emzirdim sürekli kaynanama rağmen ve 1 aylık olduğunda dr. yeterli kiloda dedi içim rahatladı doktor kilosu iyi dediği halde kaynanam yine dedi mama alalım diye tabi kim takar onu almadım mama falan şimdi kendi sütümle besliyorum yavrumu öyle taşacak kadar fazla olmuyor ama şükürler olsun doyuyor kuzum
canım emzirme konusunda bende ilk günlerde sıkıntılar yaşadım sütüm hemen artmadı 15 günlük olduğunda doktor yeterince kilo almamış mama ver dedi ve kaynanam ona çok kızıyorum bana moral vermek yerine mama ver diyip durdu hatta emzirirken gelip yanıma oturuyordu sanki süt varmı bebek emiyormu diye kontrol eder gibi o böyle yapınca ben dahada strese giriyordum tabi ama hiç bırakmadım kendimi mamada vermedim emzirdim sürekli kaynanama rağmen ve 1 aylık olduğunda dr. yeterli kiloda dedi içim rahatladı doktor kilosu iyi dediği halde kaynanam yine dedi mama alalım diye tabi kim takar onu almadım mama falan şimdi kendi sütümle besliyorum yavrumu öyle taşacak kadar fazla olmuyor ama şükürler olsun doyuyor kuzum
Ya kızlar kaynanalar bu kadar karisiyor mu ben okuyunca çok şaşırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?