- 3 Kasım 2012
- 6.741
- 8.403
- 198
ah canım senin yaşadığını ben de yaşıyorum kızım emmeyi çok seviyor eltimin kızı benimkinden iki ay büyük o da tam tersi emmiyor benimki bu kadar esevip emince o da emmeyince dikkat çekiyor o zman sütüm azalıyor hatta gece sabah karşı hiç kalmıyor diyebilirimselam kızlar..
bebişim 34 günlük oldu.. bundan 2 hafta önce sütüm azalmıştı gece saat başı uyanıyordu.. öncesinde göğüslerim dolu doluydu.. dedim nazar değdi sanırm kız kardeşim okudu sağ göğsüm akmaya başladı hemen.. sonrasında düzeldi çok şükür.. ama yine aynı sorun var okudum okuttum sağ göğsüm akmaya başladı yine.. ama göğüslerim öyle dolu dolu değil( nazarla sütüm azaldı sanırm :S sizlerin nasıl oldu ? 1 ayın sonunda normal olan bir şeymi acaba bu ? yoksa süt olsa göğüsler yumuşak değilde sert mi olur ??
Allah rızası için bana nazar duası okuyunda sütüm geri gelsin(
maşallah artık baya büyüdü seninki bizimkilerin abisi oldu benimki daha 1 ayını yeni doldurdubu arada meraba kıslar..
herkes nasıl ben ancak dünyaya döndüm de
bebiş 2 aylık oldu şükür..
off göğüs yarası aynı dert bende de var daha doğum yaptığım gün yara oldu merhem kullandım kantoron yağı kullandım geçmiyor bir türlüCnm çok güzel yazmışsın aynen dediğin gibi oldu memleketten kayınvalidem geldi doğuma çocuk emziriyorum bıraktığımda ağladığı zaman bu çocuk aç aç ; emzireyim dediğim anda süt var mı ki deyip suratıma bakmalar ; su içiyorum niye o kadar su içiyorsun su süt yapmaz sende duydum laflarıyla fıtık oldum iyi öğrenmiş oldun diyecektim az daha bu konuşmalarıyla süt olur mu Allah aşkına.malesef eşimde ona uydu ve doktor kontrolümüze bir hafta kala mamaya başladık şimdi emizriyorum mama birlikte veriyoum emzirmeye devam göğüslerimde yarası geçmiyor bir türlü artık hayılısı napaım bu arada benim sol göğsüm sağ gibi dolmuyor bir türlü
canım doktoruna sor istersen aklında kalmasın birşeyi yoktur inşallah da için rahat eder..Ya sizin bu yazdıklarınızı görünce ben yine fena oluyorumbenim kız bir gün 9 kez kaka yaptı. 8 7 6 en az... Laktoz intoleransı aklıma geldikten sonra iki gün süt ve ürünleri tüketmeyi kestim. O gün kızım 3 kez kaka yaptı. yalnız bana kakası mukuslu gibi geldi o yüzden kakası ile tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Benim kızımın kaka yapmadığı gün hiç olmadı henüz üstelik beline kadar çıkıyor kakası... Bu yüzden de fazla kilo alamadığını düşünüyorum. Bu ay 1 kilo aldı. Ama laktoz intoleransı varsa bundan sonra kilo alımı gitgide yavaşlar ve kilo kaybı yaşamaya başlayabiliriz. Bu sebeple endişeliyim eğer varsa biran önce önlemini almak istiyorum.
Şimdi senin yazını okuduktan sonra benim de aklıma geldi. Kızıma iki gün dvit 3 ben de verdim. Gerçekten o iki gün çok huysuzdu. Ben verme taraftarı değilim çünkü sağlık bakanlığına güvenmiyorum. Bakanlığın dağıttığı demir ilaçları ile ilgili de söylenti çıkmıştı. Bilemiyorum yani... Bıngıldağın erken kapanması konusunu da çok kişiden duydum. Neyse ben de kullanmayayım ama nasıl olacak bilmem...
linacım günde 3 4 kere değil benim yeğenler de 8 10 kere yapıyormuş. Gerçi bir tanesi sürekli kabızdı hala şaşırıyorum sadece anne sütü alan bir bebek nasıl kabız olur diye... Bu arada eğer doğru hesapladılarsa senin kızın boyu çoook uzamış yine de bir yanlışlık var gibi geldi bana... 2 kiloya yakın almış oluyor galiba kaç kilo doğdu ki?
Kızlar bu arada benim kızım gündüz uykusu pek uyumuyor. Uyku düzeni sağlamam gerekiyor. Sizde durumlar nasıl? Bebekleriniz günde kaç saat uyuyor? Benim kız 23.30da emip yatıyor. Bir aylık olana kadar geceleri 2 en fazla 3 saatte bir uyandırıp emziriyordum. Ama uyandırmak çok zor oluyordu. Şimdi bırakıyorum ne zaman kalkarsa... Artık zamanı uzamaya başladı. Bir ara sürekli 3 saatte bir uyanıp 15 20 dk emiyordu. Sonra 4 saate çıktık şimdi de yavaş yavaş artıyor gibi. Uyandırmayı çok doğru bulmuyorum çünkü bu kez geceleri uyanılır imajı oluşacak. ilerleyen günlerde ben uyandırmasam da o uyanacak... 1 2 yaşında da uyanma problemi...
Sizler ne düşünüyorsunuz ne yapıyorsunuz?
Bu arada benim kanama 25 günlükken kesildi. Hatta kesildi ben 3 gün bekledim. 3. gün namaza başladım ondan beridir de lekelenme falan yok. Sizde durumlar nasıl? Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne durumda? Yarın kırkım çıkıyor ama ben kırkım çıkmadan gezmelere gittim kızımla... Bu arada herkes face e kaçmış...
yok canım kadın gözümün önüne ölçtü hatta beraber ölçtük boyunu ben de şaşırdım ama belli uzun bebişim boyu o kadar arttığı için kilosu da normal olrak artmış orantıladığımızda normal çıkıyor 1400 gr almış 2 kilo değil canım o da sdece anne sütüyle aldığı için takip eden hemşiremiz normal olduğunu korkulacak birşey olmadığını söyledi
hoş geldin öncelikle geçmiş olsun bu arada allah tez zamanda şifa versin inşallahMerhabalar sevgili anneler.ben aslında kasım annesi olacakken kordon dolanması sebebiyle 37 haftalık ikinci doğumumu yaptım ve ekim annesi oldum. Bu başlık çok hoşuma gitti baştan okumaya başladım bile. Hepinizi ve meleklerinizi tanımaya çalışıyorum. Bende size biraz içimi dökmek istedim müsaadenizle. Kızım 5 yaşında ve geçen hafta zatürre teşhisi kondu. Sadece öksürüyordu ama ciğerlerine inmiş iki günde. Okuldan aldı herhalde aşılı olmasına rağmen. Ve ardından daha 40 ı çıkmamış oğlum öksürmeye başladı ve geniz akıntısı. Hemen dr a. gittik. Zatürre olmamış ama mikrobu almış dedi dr. Ve daha şimdiden antibiyotik başladık en ağırından. İştah gitti. Kusuyor. Uykuları bozuldu. Ve bugünde ben ve eşim ateşlendik. 39 dereceyle yattık. Ben şimdi daha iyiyim ama eşim hala kötü. Çok yorgunum. Moralim çok bozuk. Herşey o kadar üstüste geliyor ki. Allahtan kv yakında kızım onda kalıyor şimdi. Size tavsiyem sakın burnu bile akan biri bebeklerinize yaklaşmasın. Benim yaşadıklarımı yaşamayın.
canım benimde cumartesi kırkım çıkıyor ama kanama hala devam ediyor az olarak leke şeklinde filan da değil bildiğin kanam oluyor daha devam eder gibi görünüyor o yüzdenSezaryen doğum yapanlar 50.gün
Oldu hala kanamam var ama çok
Değil sizinde aynı mı