2013 ekim bebekleri büyürken:)

lina cnm denemişsindir gerçi ama banyoyu akşam saatlerine yakın 6-7 gibi yaptırmayı, akşam uyandığında loş ışıkta ilgilenmeyi, mümkün mertebe az ve sessiz konuşmayı, gündüz olunca perdeyi hava iyiyse camı açıp bebeği önüne koymayı vs söylüyorlar..ben ilk geceden beri böyle yapmaya çalışıyorum..ne kadar oldu sennki..

garmastan kullandın mı,ben kullanmadım ama memnun kalanlar var
Kullandım cnm evicap bebnthen filan yok ii gelmedi kızımı emzirirken bu üçü iyi gelmişti o zaman 2 ydan sonra iyileşmişgi belki yine öyle olur şimdibella b.ninkini kullwnıyorum bakalım bir de avent kalkan aldım inş iyi olur

Göğüs yarası için susam yağı birebir arkadaşım tavsiye ederim benim göğüslerimi hemen geçirdi hem süt kanallarının açılmasına faydası var
nasıl nreden alıyoruz cnm

Son düzenleme:
Kızlar c.tesi avm ye gittiik biraz yorucu oldu kızımda küçük çünkü sizler çıkmaya başladınız mı başkada bir yere gidilmez ki hava soğuk avmler de insan kaynıyor gerçi herkesin n efesi filan ama evde de bunaldık artık arada çıkarız herhald

Son düzenleme:
Bu arada avent göğüs kalkanı aldım inş iyi gelir
yanlız kullanmada biraz tecrübesiim şu yanı şimdilik iyi bir göğsünü emzirirken diğerindeki kalkanı n içine doluyor hemn onu biberona doldurup veriyorum az birşey şu an 20 30 cc çıkıor birde ben bibeona dökerken yere döküyoum hep daha dün kullanmaya başladm bazıları biriktiip dolaba atıyor bir göğsünü verirken diğerinin pede akmasından iyidir hele benim gibi mama takviyesi yapanlar içinde iyi inşallah yaralaımda iyileşir de sütüm çoğalır
yanlız kullnanlar varsa birşey sorucam
Uyarı kısmında 40 dk dan fazla kullanmak süt kanallarında gereksiz basakıya neden olabileceği için önerilmemektedir diyor bunu anlamadım benim asıl amcım göğsümün tahiş olmaması için yarasının geçmesi için kullanmak zaten bütün gün takmayacakmıyım ?

Son düzenleme:

Tak canım tak. Onlar gereksiz uyarılar bence sadece önlem amaçlı. Ben gece uyurken takıyorum. Taşan süt içinde birikiyor. Dediğin gibi 20-30 cc neyse onu da içiriyorum. Bberona dökerken iki parçayı birbirinden ayırıyorum. Kap gibi olan kısmını direk biberona boşaltıyorum. Dediğin gibi birini sağarken diğerinde birikiyor. O da iyi oluyor.

pembetavsan, tavuklumakarna cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. kızım da çok nazlandı, huysuzlandı bugün. ateşi kontrol ediyorum, ateş çıkmadan ateş düşürücü verme dediler diye beklemedeyim hala.

AVM lerin havasında çok mikrop oluyormuş diye ben götürmedim hiç. kış diye evdeyiz hep. arada anneme bırakıp ben çıkıyorum, işlerimi yapıp dönüyorum. hava değişimi iyi geliyor.

efla, senin kızını yerim:) allah analı babalı büyütsün

Sağol cnm bu arada. yani hep takmayacaksam niye ldım ki o zaman Dökme işini öğrendim çok şükür sen ne kadar süre beklemiş sütü veriyorsun

doğru cnm ama benim yakınımda kimse yok annem yakın olsa bırakır çıkarım bizde arada gidicez zaten

Valla benim şöyle oluyor. Gece 10da yatıyorum. 2-3 gibi kalkıp süt sağarım genelde. O arada biriken sütü de o sağdığım süte katarım. Yani 4-5 saatlik kalan sütü verebilirsin. Daha fazlasını atıyorum. Yine 3'ten sonra biriken sütü de sabah 6'da bebiş uyanınca ona içiriyorum. Hatta direk göğüs kalkanının kabından bile agzına dayasam içiyor valla..

Merhaba kizlar benim 4O gunluk kizim var ve sutumu sagmaya basladim sut sagan arkafaslara bi kac sorum var ins yardimci olursunuz bana
sagdimiz sutu hemen posetleyip dondurucuya atmalimiyiz yoksa poset dolana kadar gun icinde sagdigimizi biriktirip tek seferde mi dolaba atmaliyiz
bide sixin sut sagma sisteminiz nasil mesala saatle mi sagiyosunuz yoksa bebisler emince kalan sutlerimi bosaltiyosuz

Sagdıgın sütü 5 saate kadar dışarıda tutabilirsin. Buzdolabına hiç koymadan 5 saat kadar üzerine yeni sağdıklarını ilave de edebilirsin. Tek seferde dolaba yada buzluga atman poşet sarfiyatı olmaması için iyi ancak genelde donduracaksak bebeğin yiyeceği öğünler kadar poşetlemende fayda var. Örneğin 40 günlük bebek 90cc kadar içebilir. 90cc veya 100cc olarak poşetleyebilirsin.
Kalan sütü dolaba koymadan dışarda yine 5 saati geçmeyecek şekilde tutup üzerine yenilerini ekleyip yine 90'a tamamlayabilirsin.
Altın kural şu:
1. Buzdolabından çıkardığın soğuk süte, yeni sağdığın sütü eklemeyeceksin. Buzdolabından çıkanı ısıtman lazım benmari usulu. 37 derece olması yeterli.
2. Buzluktan çıkardığın ve ılıttığın sütü tekrar dondurmayacaksın.

Bu arada buzluk yerine buzdolabında sakladığın süt de 4-5 gün dolapta durabiliyor. Yine de mümkünse çok bekletme

Ben bebeğim uyuyarak 3 saati geçiriyorsa sağıyorum. Gece o uyurken kalkmazsa kalkıp sağıyorum. Yada bir yere gideceksem sağıyorum. Bir de o emdikten sonra kalan sütü sağarım. 2-3 saatte bir emzirerek veya sağarakboşaltmak gerek. Tabi mümkünse emzirmek en iyisi. Bebek her zaman pompadan fazla çeker çünkü..

nbr zullu..

ben yeni girebiliom nete..sadece doğumu haber verebildim..

bebek takvimi yapalım da kaç günlük oldugumuzu ordan takip edelim yea..
İyiyim Cnm sen nqsilsin ben bebek takvimi yapmayı bilmiyorum ki:26:

Cnm benim 55 günlük kızım var ben bir ay önceden
sutumu sagip buzluga attım şu an buzpukta 50 adet
süt var bugünlerde rahatsizligimdan dolayı sütleri
çıkartıp kizima veriyorum....sana tavsiyem sütü çok
dodurma ben 225 ml doldurmustum benim kızım
tek seferde 180 ml içiyor sonradq uyuyor uyanincada
iki üç saqti gecmid oluyor bende kalan sütü vermiyorum
Sagmaya gelince ben beş dk da 200 ml fazla sagiyorum

Zullu maşallah sana da kızına da. Ben hayatımda 200ml süt sağmadım henüz bebeğim 2 aylık. Sağdığım maksimum miktar 140cc, o da en az yarım saat sağmam lazım iki göğsümü de 15 er dakikadan.
Bir de kızım 180cc içiyor demişsin, çok değil mi maşallah nasıl içiyor?
Benim bildiğim kilosunu 150 ile çarpıp toplam günlük içmesi gereken süt miktarını buluyorsun, onu da 6-7 öğün veriyorsan ona bölüyorsun. Kızım 4 kilo civarında olduğundan günlük alması geren miktar 600cc. Ben de 100er cc veriyorum ortalama sağdığımı verirsem. Memeden zaten daha fazla çekiyordur 150-160cc alır memeden..

Sütünü arttırmak için bişey yaptın mı yoksa kendiliğinden mi böyle? Hakkaten maşşallah nazarım değmesin..

Slm kızlar ben 3 günlük sezaryen doğumdan sonra
ağır kaldırdım(iki kişilik bazayi)ondan sonrada devamlı
belim ağrıdı en son ağrılar dqyanilmax ve yataktan kaljamaz
oldum kizimi emzirirjen kucağıma alırken ağlayarak
yapıyorum en sonunda dün dr gittim dr belimde ciddi ir
kas spazmi olduğunu söyledi emzirdigim için etkili bir ilaç veremedi agri kesicu ve krem
verdi burde korse yazdı iylesene kadar takmami ve yatak
istirahati yapmami söyledi bebeği kucağıma almamami kendimi
zorlamanm gerek yoksa iylesemem ama benim kimsem yok
bu agridan kurtulamiyorym evimi temizleyemiyor kizima
bakamıyor wc ye zor gidiyorum buzlukta sakladigim sütleri kizima
veriyorum ne yapacam geçer mı acaba kendimi yormadan. Kizima
nasıl bakicam

Sağol tatlım arttırmak için su ve sarı yaş üzüm çok ise yarıyor
ayrıca boşa giden sutlerde var Cnm uyurken ustum süt oluyir
kizimda emiyor...bir Sagmaya 200 den fazla sagiyorum
ve cik kısa bir sürede iki gogsumden ben sutumun çok geleceğine
ibaniyorum ve kizimi çok emziriyordum...evet Cnm kızım çok süt
içiyor ve uyurken bile içtiği oluyoriki gün önce kizimi tarttik 5 buçuk
kilo çıktıhenüz 55 günlük
Cnm benim kızım bir emmeye iki memeyide bitiriuuor
Ben iki gogsumude sagdigimda 200 den fazla cikiyir artı
pompanin cekemefikleri de var göğsümü bir gün sagmassam
çok sert ve 85 beden oluyor ben 75 beden giyiyorum
ayrıca sagmassam gogsum ve kolum agriyir
Cbm bebisim bir aylıkken sağlık ocağına götürdüm
hemsire beni tebrik etti kizima çok iy baktigumi söyledi

Harika valla.. O kadar sütüm olsun isterdim ama artmadı bir türlü. Bol bol sakla aman lazım olur. Regl olunca azalıyor diyolar

Çok hoşsun beni güldürdün direk kalkandan vererek.
Ben atıyodum 2 saatte olsa zaten çok çıkmıyor 4-5 saat olsa daha çok çıkıyor dün gece takıp yattım 12 de oğlum 6 da kalktı attım sütü birde üstüme de dökülmüş kaptan.
ben sağma makinası da almadım kızım doğduğunda kiralamıştım o zaman alsaymışım iyi edermişim ama elle olandan var
senin elektirikli mi yoksa manuel mi?
birde kapları nasıl steril ediorsun?

Son düzenleme:

5 Saat duruyosa dışarıda bende göğüs kalkanından boşaltayım çünkü gündüzleri bazen 4 saat kesintisiz uyuyor geceleri de 6 saat uyuyor onları doldukça biberona koyayım uyandığında vereyim
benimde bebedorun manuel pompası var hiç denemedim bir denesem hem ne kadar süt olduğunu göürüm ama o da zor olur herhalde kızımdayken denemiştim çok zor olmuştu
kaynayan suyun üsüne başka bir kap koyup mu ısıtıyorsun direk cezveye koysak .:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…