2013 ekim bebekleri büyürken:)

Evet bazen kaptan dökülebiliyor gece, bana da oldu birkaç kere malesef.. Sağma makinem elektrikli. Manuelle uğraşmak daha zor. Ben herkese de elektrikli öneririm. Kapları steril etmek için de sterilizasyon aletim var. Buharda steril ediyor 5-10 dakika içinde. Ben her türlü biberon, emzik ve bebek gereçlerini onda steril ediyorum. Ama ille makine olmasına gerek yok.
Bebek gereçlerini yıkamak için özel deterjanlar var. Bunlar süt proteinlerini temizlemek için özel üretiliyor. Onunla yıkadıktan sonra temiz içme suyunu kaynatıp onun içine sokup steril edebilirsin.

Su kaynatıyorum. Bir bardağa boşaltıyorum suyu. O suyun içine de biberonu daldırıyorum. Bekliyorum biraz. Arada sıcaklığına bakıyorum sütü damlatıp elime. Direk ateşteki kaynayan tencereye koymuyorum biberonu neo lur ne olmaz diye.

5 saat dışarıda durur hele şimdi kış birşey olmaz. Tabi oda sıcaklığı çok yüksek değilse ki değildir..bizimki de geceleri 6 -8 saat arası uyuyor. Ben de sağıp saklıyorum. Manuelle çok zor olur aslında bir tane elektrikli edinsen hayatın kolaylaşır.

Maşallah tebarekallah 5 dk da 200 ml mi nazar değmesin söyleme herkese makinan ne marka senin benim de o kadar sütüm olsa keşke ben günlük 200 civarı mama veriyorum

Son düzenleme:

Zullu napmışsın sen öyle ya..sezeryan sonrası hiç ağır kaldırılır mı? Ya dikişlerin patlasaydı? Gene ucuz atlatmışsın bence geçmiş olsun.
Çok zor olacak Allah kolaylık versin,inşallah tez zamanda geçer ne diyim. Bir komşun filan yok öu sana azıcık destek olsun birkaç zaman? En azından ev işi ile uğraşma bir süre boşver.

Kafam işte önceden kiralamıştım kızım doğduğunda ama benim o zaman da sütüm az olduğu için hemen veriyordum az bir şey içiyordu kızım iki hafta filandı
senin markası ne?

İnş. G

Son düzenleme:

Üzüm var mı marketlerde acaba

Son düzenleme:
Kafam işte önceden kiralamıştım kızım doğduğunda ama benim o zaman da sütüm az olduğu için hemen veriyordum az bir şey içiyordu kızım iki hafta filandı
senin markası ne?

Philips Avent marka var bende. Medela, Ameda, Philips , Lansinoh pek çok marka var.. Ucuz bi tane bul internetten arat da bence. Kampanyalar oluyor bazen çeşitli sitelerde.

Harika valla.. O kadar sütüm olsun isterdim ama artmadı bir türlü. Bol bol sakla aman lazım olur. Regl olunca azalıyor diyolar
Azaliyormus Cnm ama regliden değil
bebis büyüyor ya ondan saklamaya calusiyorum
Cnm ama bu bel ağrısi yüzünden sakladiklarimi iciriyirum
Maşallah tebarekallah 5 dk da 200 ml mi nazar değmesin söyleme herkese makinan ne marka senin benim de o kadar sütüm olsa keşke ben günlük 200 civarı mama veriyorum
Sağol Cnm çok olacağına ınan ve morelin dqima iyi
olsun ben azicik uzulunce sutum azaliyir o yüzden mutlu olmaya
çalışıyorum
Sağol Cnm yalnız olunca ne yaptigimi bipmedim
iylesecem inşallah malesef komsum arkadaşım yada akrabam
yok zaten ev işlerini de eşim yapıyor
Üzüm var mı marketlerde acaba
Bilmiyorum Cnm amaesim üzümü marketten almamıştı ha birde
soğan kıvırcık balık falan da iyi ama üzüm kesinlikle süt
yapıyor

Çabuk bende avent manuel pompa vardı. Yorulduğu icin kolum lansinho elektrikli de aldım. Benim ikisi de açtırmıyor.

Benim 2 ayım doldu bugun hala kanamam devam ediyor. Bugun Dr'a gideceğim tekrardan. Herhalde kürtaja alacak bu hafta kanama kesilmediniz icin ve rahim duvarı kalın oldugu icin plasentadan parca kaldığını dusunuyor.

Biz iki aylık olduk bugun.
Benim oğlum yuzukoyun yatinca kaldırıyor kafasını, sag tarafa doğruysa sola çeviriyor, sonra yine diger tarafa çeviriyor.
Izlemeye takip etmeye incelemeye basladi.
Biz konusunca gülüyor. Hatta konuşmaya çalışıyor. Sonra ses cikariyor. Aglayinca gözlerinden yas gelmeye basladi.
Sen altı açık lazimliga mı oturtuyorsun canım. Orayı tam anlamadım.

Biz bir kere gittik avm'ye canım. Ama simdi herkeste hastalık var pek gitme taraftarı değilim.
Bu arada sana ozel mesaj atmıştım face icin canım gördün mu?
Ben göğüslerim doldukcs ve oğlum yeterince ememedikce sağıyorum. Bir sagımda 125 cc çıkınca posetleyip buzluga atıyorum.

Cnm senin sutun istedigin şekilde qrtti mı

evet arttı canım çok sağol.o dediklerini uyguladım.ayrıca son 2 haftadır gece de kalkıp sağıyorum kızım kalkmasa da.ciddi şekilde fark etti.kızımın iyi kg aldığını da hissediyorum kaldırırken falan..maşallah senin sütüne de.hep böyle olsun inşallah...

bu arada bende büyük kızımdan kalma madela pompa vardı.ilk zamanlar göğüslerim çok ağrıdığı için avent elektirikli pompa aldım.malesef aventten pek memnun olamadım 5 yıllık madela kadar iyi çekmiyo..bi de çok parçası var.madela daha pratik..aranızda aventi kullanıp memnun olan var mı?ben mi beceremedim acaba?

kızlar az önce de sordum ama yine sorayım :) çünkü merak ediyorum boşuna mı aldım ben bu pompayı.bende 5 yıllık medela elek.li pompa vardı.ama ilk emzirmeye başladığımda göğüslerim ağrıdığından avent elek.li pompa aldım ama çok pişman oldum aventi aldığıma.çünkü medela kadar iyi çekmiyor.mesela medela göğsümün ucunu daha da ileriye doğru götürürken avent en hızlıda bile kısa kısa ileri geri yapıyor.anlatabildim anladınız herhalde.bundan dolayı da medela daha iyi çekiyor.ayrıca fazla parçası yok çok pratik çıkarıp yıkamak..ama avent öyle mi..bir sürü parçası var ve motorundan parçaları çıkarmak işkence..medelanın tek kötü yanı ilk emzirmeye başladığımda sütüm köpüklü geldiğinden motora süt kaçması sorunu oluyordu sonradan bu sorun da ortadan kaldı kısa sürdü bu durum yani.emzirmediğim zaman sütümün artması amacıyla medela çok işimi gördü.ancak ben bu aventi neden beceremedim?internetten aldım ondan mı acaba?gönderdim güya düzeltmişler yine aynı yine aynı...
aventi kullanıp da memnun olan var mı kızlar aranızda?boşuna mı aldım yaa?..yazk günah..:)

bi de çok geçmiş olsun canım yaa..sezeryan sonrası çok dikkat istiyor.inşallah çabuk düzelirsin.evde yardım edecek kişi yok mu annen kv falan..eşin işteyken..

Sağol Cnm sutunun artmasina çok sevindim
inşallah dahada artar bebise bol bol süt olur
Cnm ben lansinoh manuel el pompasini kullanıyorum
iki sy oldu çok membunum...malesef eşimin annesi
vefat etmiş Cnm

Benim avent natural pompa elektrikli olandan. Çok memnunum. Hatta hastane tipi medela pompa da kiraladım. İkisi hemen hemen aynı miktarda süt sağıyor test ettim. Lakin hastane tipi olan daha kısa sürede sağıyor..

kızlar Allah razı olsun kafamdaki tüm sorulara cevap vermişşsiniz teşekkür ederim

zulu geçmiş olsun canım inşallah hemencik gecer ağrıların aman dikkat et sezreyan zor bende sezeryan oldum hala ağrılarım var boşver işi gücü dinlen
doktorun verdiği kremi sürünce beline sıcak havlu koyabilirsin iyi gelir

kızlar doktor benim kızımı kilolu buldu mama vermiyorum anne sütü alıyo 41 günlük 5 kilo 100 gram .doktora göre fazla
emzirmişim en az 2 saat aralıklarla emmmesi gerekiyomuş ama kızım bazen çok acıkıyo bende dayanamayıp emziriyorum çok üzülüyorum sizlere doktorunuz böle bişey dedimi

denedim canım onları ama işe yaramamıştı şimdi çok şükür 4-5 gündür kendiliğinden düzeldi inşallah böyle devam eder
canım sen naptın sezeryan yada normal doğumdan hemen sonra böyle ağır kaldırılır mı herkül mü sandın kendini ya dikişler patlasaydı allah korusun ama yapacak bir şey yok masaj yapsın eşin sana kas gevşeticiyle ve dinlen bol bol geçmiş olsun
benim hala devam ediyor kırkım çıkınca daha doktora gitmedim hastaneler çok karışık bu sıralar sıra alamıyosun yeni bir sistem gelmiş parmak izi sistemi ben de pazartesine bıraktım bakalım ne dicek doktor

kızlar benim bebiş çok sık kabız oluyor hele bu sefer tam bir hafta yapmadı ben de zeytin yağı kulak çöpü yöntemini denedim yapsın diye çok rahatsız olmuştu artık çocuk atlicaktı yani 2 kere yaptım yine de yapmadı kakasını artık bebişin ağlamasına dayanamayıp doktora götürdük 2 gün önce şurup ve fitil verdi fitili kullandık yine yapamadı yavrum en son çare sbu koydun poposuna da öyle yaptı sizin bebişler de var mı sorun su vermiyorum ben acaba su versem düzelir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…