2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

ne güzel beslenmişsin canım ya maşallah, tam olması gerektiği gibi. akşam yemeğini henüz yemedin ama dimi daha erken?

Aksamida yedim belirtmisim :)) patates yoğurt kısmı
Son olarak Burda gece sahlep ictim biraz önce yatmadan kk bakıyim dedim
Hala bebisin cinsiyetini bilmiyoruz bugün yakın bı hastane var bize eşim baktiralim dedi.
Ben istemedim.
Diğer kontrolum 2 haftasonra detaylı ultrason olacak artık orda öğreniriz

Son düzenleme:
Kizlar cepten yaziyorum yanlis kelimeler olabilir..
Bugunku monumu yazmistim zaten ama oglen mercimek corbasi pilav ustu doner ayran birde ekmek yedim yaninda yuh diyorum kendime sonra pisman oldum yedigime ama olan oldu eve geldim 1saat yurudum kosu bandinda 5km.aksam yemek yemicem sadece meyve yicem dogru mu yapiyorum bilmiyorum:S bide bir kacgundur tekmeliyo benim oglum hissediyorum artik her seferinde gozlerim doluyo muhtesem bi duygu:)

anladım canım akşam yemek menünü yazmışsın evet de daha erken yememişsindir diye düşündüğümden sordum bu soruyu, farklı bir ülkedesin sanırım, nerdesin?

benim bugünkü menüm:

SABAH: işe giderken küçük bir dilim kepekli tost
ARA ÖĞÜN: çok açık bir fincan çay, iki tane minik vişneli browni
ÖĞLEN: peynir,iki ceviz, maydonoz, bir peynirli yumurta, iki dilim kepekli ekmek, bir fincan açık çay.
ARA ÖĞÜN: bir portakal
AKŞAM: iki küçük tabak ( dolu dolu) peynirli ketcaplı makarna, bi kase domates,biber,maydonozlu bol nar ekşili ve limonlu kaşık salatası.

bundan sonra yürüyüş yapıcam, duş alıcam o yüzden acıkırım yine, 5-6 bebe bisküvisi ile bir büyük kupa sütlü sıcak çikolata içebilirm,
bir tane de ayva yerim.
şimdiye kadar 1,5 lt su içtim, bundan sonra da en fazla 0,5 kadar daha içerim sanırım, toplam 2 oluyor neredeyse hergün en fazla, az mı acaba ya?

canım kendine hakim olamayıp yemişsin, üzülme, bi kaç seferden bişey olmaz ama bunu alışkanlık haline getirme bence, çok sağlıklı bi yöntem değil, evet akşam çok yememek güzel tabi ki ama öğlen yediğinle de yatamazsın ki, açıkırsın bence ne kadar çok yesen de, en mantıklısı dengelemek, ama öğlen tabiki akşama göre daha fazla yemende sakınca yok, en sağlıklısı öyle. Ama benim için geçerli deil işte bu, ben en son 7 gibi güzel, doyurucu bi akşam yemeği yemezsem yatarken çok acıkıyorum yemelere engel olamıyorum,o yüzden kendimce dengelemeye çalışıyorum

Son düzenleme:
bugünkü günah listem şu şekilde efendim :)

sabah: 1 büyük dilim cevizli peynirli yumurtalı çörek+2 dilim peynir+2 salatalık+çay

ara: 1 muz+1 mandalina

öğle: 1 dilim çörek+1 kase yoğurt

ara: 1 elma+4 kurabiye

akşam: mantı+salata

ara: höşmerim+portakal

Kızlar şimdi Türkiye'de sizler misil misil uyurken ben ise gideceğim :)))
Sabah hahvaltim
Peynirli omlet ( çift sarı çaktı 1 yumurtadan :) kıismetliyim bugün . Yarisini yedim)
Kızarmış ekmek peynirli domatesli 4 dilim
Zeytin 2 adet:)
1 bardak sekersiz çay
Öğlen isyerinden aksamda misafirlikte yiyecegim gelince yazarım menümü :)
arkadaslar yemenize dikkat edin yiyin ama kilo aldırmayacak seyler bide ne yesek hamileyiz bebislerimize yarasın
Biraz fazla yiyince üzülmenin alemi yok. Üstelik az kilolarla baslamissiniz ve ilk hamileliğiniz
Bu sabah cok relax im sanırım tartıda 81 çıkmanın verdigi mutluluktan böyle konusuyorum..
Sabah ac karna tartım 81= 1 kilo almış oluyorum
Bı ara 82 sonra 81/500 gr oldumHatırlarsanız .
O ara yurumemenin ve su icmemenin etkisiymis... Ben böyle dusunuyorum

acıktım canım aynı senin gibi ben de acıktım ama yemedim..meyveyle bastırdım ama aklım bebekte kaldı yavruma bi daha yapmıcam böyle napıyım oldu 1 kere böyle akşam nar,1 bardak portakal suyu,2 mandalina yedim

canım bence 2lt su az değil,hele kışın su zaten az içiliyo.ben her gün 3lt içiyorum ama suyu zaten çok severim..sabahları zeytin falan ye çok susatır belki

günaydınn kızlar:) bugünkü mönüm;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
krem peynir,beyaz peynir
5 zeytin
1 kupa light süt
tahin pekmez
3 dilim ekmek

ara
10 yer fıstığı-10 şam fıstığı,kuru üzüm biraz,2kuru incir

öğlen;
pırasa ve mercimek çorbası bugün yapcam kesin:) kocaman 1 bardak ayran

akşam;
öğlenden kalan pırasa ve çorbayı yerim büyük ihtimal,yine kocaman bir bardak ayran çok seviyorum çünkü:)

birde eşim kek istedi bugün akşam eşimle beraber yarım dilim yicem sonra da meyve:)

1 saat yürüyüş,3lt su..şimdiden yazdım ama yapamadığım olursa yazarım dünkü gibi:18:

canım bence 2lt su az değil,hele kışın su zaten az içiliyo.ben her gün 3lt içiyorum ama suyu zaten çok severim..sabahları zeytin falan ye çok susatır belki

3 ü nasıl yayıyosun güne canım? ben de 3 içmeliyim ya, doktorum idrarından anlıcaksın ne kadarın yeterli olduğunu demişti, bu çok yetersiz, hala idrarm koyu hatta çok akıntım var bugünlerde sanırım enfeksiyon durumu sözkonusuu çok su içmem lazım çoookk, suyu ben de önceden nasıl çok severdm hamile olalı çok zor içiyorum :/. bide bazen gece susuyordum başlarda kalkıp içiyodum, sonra sabah o suyu çıkarıyodum biiliyomsuun, kusuyodum iyice tksindim şimdi gece ölsem susuzluktan yine içemiyorum

canım sen nerdesin? ne iş yapıyosun? Çok az kilo almışsın maşallah, ben de inan aşırı yüklenmiyorum ama gayet de güzel 4 kilo aldım belki 1 daha almışımdır bi haftadır tartılmıyorum.

çıkarma işi çok kötü yaa işte böyle suadn bile tiksindiriyo insanı:18:idrarın koyuysa az geliyo dediğin gibi...idrarın rengi açık sarı olmalı,benim öyle gün içinde susadıkça içiyorum ben,1,5lt pet şişem var ondan 2 tane içiyorum gece falan ben de içiyorum sabah uyanır uyanmaz da çok içiyorum ilk yaptığım şey su içmek oluyo.bir de dişlerimi fırçaladıktan sonra çok susuyorum ben sen de belki susarsın macunu biraz fazla koy

bugünkü menüm:

sabah: 1 dilim çörek, 2 parça peynir, portakal suyu

ara: 1 muz+ 1 kutu süt

öğle: kumpir+ayran+supangle

ara: bir avuç fındık

akşam: 2 dilim börek+somon+salata

ara: 1 dilim börek+ayran

(tabi arada içtiğim çaylaın haddi hesabı yok :))

günaydın kızlar,dünkü mönüyü harfi harfine uyguladım:) bugüne gelirsek;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
kaşar peyniri
3-4 tane zeytin
bal
tahin-pekmez
çokokrem
1 kupa light süt
3 dilim ekmek

ara;
10 yer fıstığı-10şam fıstığı,2 kuru incir,kuru üzüm

öğlen;
ıspanak
yoğurt

akşam da öğlenden kalan ıspanağı yerim:)

1 saat yürüyüş,3lt su içerim..

akşam yemeğinden sonra da meyve yerim nar,elma,armut,1 bardak portakal suyu

Dün öğlen
1 kase salata
Balık
Pilav
Haslanmis sebze
Aksam
Tavuk
Pilav
1 kase salata
1 porsiyon sutlu tatlı misafirlikten
1 -2 tane seker yedim
Bugün sabah
1 dilim ekmekle 1 krem peynir
1 domates
1 haslanmis yumurta bahatatli zeytin yağlı
5-6 zeytin
3 dilim kızarmış ekmek reçelle
Öğlen
1 dilim pizza
1 kızarmış ekmek krem peynirli recelli
Aksam
1 kase Rus salatası dolu dolu:))
aksama misafirim var kek ve tavuk göğsü yaptım onlardan yerim belki
Şimdiye ancak yarım litre su ictim
Bugün midem cok bulanıyor ((

dün,
SABAH:bir yuvarlak sandviç ekmeği arası peynir, açık bir çay.
ARA ÖĞÜN : bir tane kurabiye
ÖĞLEN: bir haşlanmış yumurta, iki dilim kepek ekmeği, 5-6 zeytin, peynir çeşitleri, biraz tahin helvası
ARA ÖĞÜN: bir portakal, yarım elma
AKŞAM: dolu dolu bir tabak yeşim mercimekli bulgur pilavı, bi kase nar ekşili limonlu domates salatası
ARA ÖĞÜN: iki, üç dilim çilekli pudingli bisküvi tatlısı

yatmadan 1 saat önce, sütlü bir fincan sıcak çikolata

toplam 20 dk kadar da yürüdüm, ayrıca 2 lt su sadece yine, hiç arttıramıyorum

Anne adayları ben de size beslenme düzenimi yazayım. Bu düzen sayesinde 5.ayım bitiyor ama ben 1-1,5 kilo aldım toplamda.

Sabah: Aç karnına bir bardak ılık su

Kahvaltı:

1.menüeynir, zeytin, reçel/bal/tahin-pekmez
2.menü: Haşlanmış ya da yağda pişmiş yumurta, bazen sucuklu ya da salamlı olabiliyor
3.menü: Börek ya da tost (bir dilim), zeytin
4.menü: Çok nadir de olsa patates kızartması
İçecek olarak çok açık çay ya da süt

Ara öğün: Badem / Ceviz / Meyve / Türk kahvesi (iki haftada bir)

Öğle yemeği:

Haftada iki kez et ya da tavuk
Haftada iki kez pilav ya da makarna
Haftada üç ya da dört kez sebze yemeği
Haftada bir kez baklagillerden biri
İki haftada bir balık
Salata / ayran / cacık / patates salatası

Ara: Ayran / Hurma / Süt / Yoğurt / Meyve

Akşam: Öğle yemeğini dengeleyecek, ağır kaçmayacak yemekler
Genelde çorba ve salata
Çoğu zaman zeytinyağlı sebze

Yemekten sonra açık çay
Bir porsiyon meyve
Haftada iki ya da üç kez bir porsiyon tatlı

Yatmadan önce: 1 bardak ılık su (bazen bir bardak süt de içiyorum uyumam kolaylaşsın diye)

Bu ay daha çok acıkmaya çok fazla tatlı yeme isteği duymaya başladım. Porsiyonlarmı dengeli tutmaya çalışıyorum ama kaçamaklarım da oluyor bazen

Ayrıca her gün mutlaka yürüyorum.

Yakında gebeler için uygun olan egzersizlere başlayacağım. Pilates apmayı da düşünüyorum.

Çok fazla aynı pozisyonda oturmamaya, kendimi tembel ve hantal alıştırmamaya çalışıyorum.

Ev işlerimi kendim yapmaya çalışıyorum, bu da hayli hareket sağlıyor.

Yatarken de soluma ya da sağıma dönmek daha rahat oluyor.

Bebek bakımı ve hamilelikle ilgili kitaplar okuyorum. İnternetten faydalı bulduğum siteleri takip ediyorum.

bugünün eklektik menüsü:

sabah: ıspanalı börek (2 küçük dilim)+çay+1 muz
ara: elma, süt, fındık, kuru incir
öğle:ızgara et+salata+ayran
akşam:çorba, çokokrem, peynir, ceviz, 1 poğaça
ara: süt+1 dilim fındıklı ekmek
yatmadan 1-2 saat önce: 1 mandalina yemeyi planlıyorum

yarın itibariyle 16 haftamız doluyor, aldığım kilo: 1 (son günlerdeki kaçamaklarım bana +500 gr olarak döndü :)

30 dk. yürüyüşümü de tüm hava koşullarına rağmen yaptımmm

SABAH: bir dilim kepek ekmeği üzerine çokokrem, bir bardak ılık süt

ARA ÖĞÜN: bir paket çubuk kraker, bir tane probis, açık bir bardak çay

ÖĞLEN: yağda kaşarlı bir yumurta, salam ,kaşar, beyaz peynir, acık iki fincan çay, iki dilim kepek ekmeği

ARA ÖĞÜN : bi porsiyon kavun ( bi tabak) , bir portakal, 50 gr kadar fıstıklı çikolata ( aralarında yarım saat var)

AKŞAM: iki yemek kaşığı kadar kıyma ( kavrulmuş), bir tabak taze fasülye, iki dilim kepek ekmeği

ARA ÖĞÜN: bisküvi pastası yerim, bir de ananas yerim iiki dilim kadar

20 dk yürüyüş yaptım, şimdi bi 20 dk daha yapmayı planlıyorum, çikolata ağır geldi biraz, yapmadğım bir kaçamaktı, canım çekti ama kendimi zorlamadım :)

şimdiye kadar 1,5 lt su içtim, keşke 1 daha içebilsem ama biliyorum ki en fazla 0,5 daha içicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…