2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

yememen daha kötü ama şu durumda canım ya, sen eeve alma artık öle şeyler, poğaça filan da yapma , şeker kesin var dememiş ya sadece dikkat et demiş

evet haklısın canım.. bu evdekileri de misafirler için yapmıştım artanlar.. yeni evli olduğum için gelen gidenim çok :)

ben sizin kadar dikkat etmiyorum ama yazayım yine de en azından ben de görmüş olurum;

sabah bir bardak süt 1 dilim kızarmış kepek ekmeğine sürülmüş çikolata
ara öğün : okulda 1 dilim baklava
öğlen : 1 tabak patates kızartması, 2 fincan çok acık çay
ara öğün: iki dilim kek
ara öğün ( akşam yemeğinden önce) 1 elma, 1 siyah erik
akşam: bir tabak ıspanak yemeği, 1 kase yoğurtlu semiz otu.
ara öğün: kekteb bir dilim ama akşam yemeğindne hemen sonra şmdi yedim, ara vermeden

ilerleyen saatlerde de acıkırsam bir kuru hurma yada kuru incirle ceviz yada fındık yicem bugün hiç kuruyemiş yemedim,
bir tane de portakal yicem

şuana kadar da 1,5 lt su içtim.

yarım saat sonra da yarım saat yürücem. Bugün artık daha sağlıklı beslenicem ve günlk yarım saat yürücem inş.

bende dikkat etmiyorum canım.... benim iştahım yok ama yinede kilo alabiliyorum genelde günde 2 öğün yiyorum bugun 3 öğün olucak ama akşam yemegi için eşimi bekliyorum...

taze fasulye bulgur pilavı ve cacık yiycem :) sonrada eşime çay demlicem onla birlikte bende accık içiom :)

çalışıyomusun canım? bana nedense evde olsam daha dikkat ederim gibi geliyor ya, tabi çalışmayanlara sormak gerek bu durumu...

çalışıyomusun canım? bana nedense evde olsam daha dikkat ederim gibi geliyor ya, tabi çalışmayanlara sormak gerek bu durumu...

hamileliğim riskliydi bende işten cıktım... çalıssaydım kılo almazdım eminimm....... çünkü ozmanlar daha iiydim yeme alıskanlıgı acısından...

Kızlar 82 oldum diye cok üzülmüştüm ya 2 gündür 81 buçuk çıkıyorum
Sanırım o ara yürüyüş yapmamış az su içmiştim vücudum ödem toplamıştı :))))
81 500 gr
Toplam 1 500 gr
Hiç almasaydım daha iyiydi ama buna şükür
Bu arada bebek hazırlıkları nasıl gidiyor
Ben daha hiç bişey yapmadım son zamanlar zor oluyor artık azar azar başlayacağım hazirliklara
Kızımdan kalan
Beşik graco nün park yatağı ( salıncakli yatağınida verdim artık güzel bişey alacağız )
Bebek arabası
Araba koltuğu
Var sadece
Diğer herseyi dağıtmıştım ...

ben de cok yemiyorum ama duzenli kilo alıyorum,vucudum su tutuyor sanirim. Gunluk menum hafta ici genelde söyle:

Sabahları - Bir simir, peynir, zeytin, domates cok acık cay. Simitten vazgecemiorum en sevdigiğim sey sanirim.
Ogleye kadar cok acıkırsam 1-2 madlen cikolata yiyorum oglen istahımı kesiyor hem.
Oglen - corba, sebze yemegi, cacık - ekmek, pilav, tatlı asla yemem.
Ogleden sonra balık hapını icinde zaten canım hic bisi istemiyor.
Aksam - genelde canım havuc, kırmızı lahana, salatalık salatası cekiyor. haftada 3 gun salata yiyorum peynir ve 2 dilim ekmekle. 1 gun anneme gidiyorum Allah ne verdiyse yediriyor. Bir gunde kacamak burgerking , iskender, borek, pide ne istersem yiyorum.
Aksam aclık krizine girersem kuru meyve ve cizi biskuvi yiyorum. midemi bastırıyor.
Haftasonları cok saglam kahvaltı yapıyorum sutlu, pekmezli vs. ama ogleyı atlatıorum, aksam da genelde ızgara yiyorum.

meyve aklıma gelirse mandalina, portakal, muz. Tatlı cok nadir sutlu tatlı genelde bitter cikolata o da nefsim korelsin die 1-2 madlen gunde. Pilav, makarna cok cok nadir, bulgur pilavi ve bakliyat haftada bir.

her gun 20 dak bazen 30-35 dak yuruyorum. Bu tempoyla 17 haftada 3.5 kg almisim. hamilelikten once dukan diyeti yaptım 3.5 kg verdim, onları geri aldım. 171 boyum simdi 58.5 kgyim. ama dukanla surekli et,süt, protein yemekten artık simdi canim istemiyor, vucud ne eksikse onu istiyor. surekli eksi salata aseriorum:)

Canim maşallah sen zaten zayifmissin ilk bebek mı?
Sanırım rekor bende 80 le hamile kaldım :)

Hergün sanırım biraz daha düzene giriyorum
Sabah
Çavdar ekmegine peynirli Tost
10 zeytin lokmalarımı sayar oldum
5-6 çeri domates
2 sekersiz açık çay
öğlen
4 tane lahana sarması
8 tane yaprak sarması
Ara
1 kupa sahlep bu sayede günlük sütümü iciyorum..
Aksam
İspanak corbasi yaptım onu bol bol içeceğim . ..
Meyve yerim bide
Su esim gelene kadar 2 bardak iceyim bari

ben hiçbirşey almadım. bir de bizde söyle bir adet var kız ailesi kızlarının ilk cocugunun tum ıhtıyaclarını alır o yuzden pek birsey almıcam sanırım :) artık ikinciye :) birde erken almaktan korkuyorum hele bir 6 ayı dolduralım :)

Canim maşallah sen zaten zayifmissin ilk bebek mı?
Sanırım rekor bende 80 le hamile kaldım :)
evet canım ben kilo vermistim hamile kalmayı planlamıordum aslinda ama denk geldi. evet ilk bebek ama genelde zayıfımdır umarım dogumdan sonra da veririz kiloları. ama sirkette iki arkadasim dogurdu iznleri bitirdi geldi ikisi de ayni eski halleri. biri normal biri sezeryan

ay inşallah biz de öle oluruz ya ben de korkuyorum

emzirebilirsek emzirince kilolar gidiyor diyorlar. benim cevremde ilk cocuk genelde kiloları gidior 1-2 kg kalmıs oluor. ama 2. de vermek zor oluyormus

emzirebilirsek emzirince kilolar gidiyor diyorlar. benim cevremde ilk cocuk genelde kiloları gidior 1-2 kg kalmıs oluor. ama 2. de vermek zor oluyormus

kız kardeşimde kuzenimde samimi arkadasımda lohusalıkta kilo aldılar.... emzirince cok acıktıklarını ve susadıklarını soyledıler.. doğrusu ben lohusalıktan daha çok korkuyorum cok merakediyorum kaç kiloyla doğuma giricem :)

bugun dr a tahlıl sonucu göstermeye gittim dr sezaryene girmişti onu beklerken karnı burnunda kadınları gördüm bir tanesinin sancısı vardı ağzını burnunu buruşturup duruyordu korktum :)

tahlıllerimi gösterdim dr um dodex ampul verdi yanı b 12 iğnesi ilkini vuruldum bide kalsiyum verdi ilaçlarım copalıyo napcam bilmiyorum

Son düzenleme:
ben bugün çok abarttııım

sabah: kocaman bir tost
ara: madalina+süt
öğle: tavuklu krep
akşam üzeri bir kokteyle katıldım ve malesef tatlı, tuzlu pasta olayını abarttım. kremalı pasta da yedim
akşam yemeği: salata+et
bugün toplamda 3 km yürüdüm.
yatana kadar daha neler yerim kimbilir :'(((

sabah: çok erken işe gittğim için bir dilim kepek ekmeğine çikolata
ara öğün ( işte) : yarım simit, açık bir fincan çay, 3-4 zeytin, çok az beyaz peynir
öğlen: salamlı kaşarlı yağda yumurta ( bir tane) , açık bir fincan çay, 2 zeytin, bir dilim tam buğday ekmeği
ara öğün: bir dilim ananas
akşam: bir tabak bulgur pilavı, koca bir kase yeşil salata

bundan sonra da bi dışarı çıkcaz , tatlı hakkımı orda kulancam bi de sütlğ bişey içerim yanında

şimdiye kadar 1,5 lt su içtim , 20 dk yürüdüm , yarın tatil olduğu için yatmadan da bi 20 dk daha yürümeyi planlıyorum.

çerez eksik, meyve çok az yemişim, belki yatmadan bir elma yada portakal da yerim.

çok iyi canım ya , çalışmıyosun o zaman dimi? valla ben haftada 3 gün günde 20 dk zor yürüyıorum ya sen 1 saat yürüyosun günde, kilo aldın mı hiç peki?

aldım canım almaz olur muyum...5.aya giriyorum 4 kg aldım hem de:) çalışıyorum ama iş kendi işimiz istediğim zaman gidip-gitmeme şansım var.takılıyorum kafaya göre..arada fazla kaçırdığım,hamur işi ve tatlıyı abarttığım elbette oluyo,ideal kilomda hamile kaldım onun için çok sorun etmiyorum normal seviyede olsak yeter..hamileliğin keyfini çıkarıyorum

dünkü mönüm:
sabah :
1 kıymalı yumurta, beyaz peynir,4-5 tane zeytin,biraz krem peynir,biraz çokokrem

öğlen:
güveçte etli türlü,bulgur pilavı,ayran

akşam üzeri:
yarım porsiyon waffle

akşam:
dışardan geldim yorgundum bişey yapamadım evde kahvaltılık atıştırdım 2 dilim ekmekle
2 mandalina,1 bardak taze sıkılmış portakal suyu,yarım nar,1 muz..5tane şam fıstığı,5tane yer fıstığı(normalde 10'ar tane yiyorum ama akşam yediğim için az yedim) kuru üzüm,2 tane kuru incir.

bugün;
kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta,zeytin,beyaz peynir,krem peynir,1 kupa süt,tahin-pekmez

öğlen;
fırında tavuk kanat,ayran

akşam

daha belli değil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…