2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

SABAH: yarımdan fazlaca simit, iki kibrit kutusu beyaz peynir, çok acık bir fincan çay
ARA : kocaman bir tane deveci armudu.
ÖĞLEN: ev yapımı karamel soslu iki dilim kek
ARA: iki tane hurma, iki tane ceviz içi.
AKŞAM: yarım kase mercimek çorbası, yarımdan fazlaca acılı lahmacun
ARA: bir kase karışık dondurma- yatmadan bir portakal

1,75 ancak cu içtim ikiye tamamlayamadım bugün 20 dk yürüyüş.

kızlarr günaydınn:) bu hafta güzel gittik sanki hepimizin irili ufaklı kaçamakları oldu ama olsun sonuçta hasta değil hamileyiz

ben genelde kahvaltıda ve arada aynı şeyleri yiyorum ama yine de yazayım sabahtan yazıyorum ama faklı bişey olursa haber veriyorum

gelelim bugüne;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
zeytin
tahin pekmez
çokokrem

ara
10 yer-10 şam fıstığı

öğlen
belli değil

akşam

bugün eşim erken geliyo kandırıp dışarı yemeğe götürmeyi düşünüyorum hep gittiğimiz biyer var büyük ihtimalle karalahana çorbası,güveçte kuru fasulye yerim birazda eşimin pilavından alırım:)

evde hiç bişey kalmadı akşamüstü alışverişe gidicez onun için öğlen ne uyduracağımı hiç bilmiyorum:44:

1 saat yürüyüş,3lt su...

akşam yemeğinden sonra meyve yerim nar,elma,armut ve 2 mandalina yerim

kızlar doğuma hazırlık kurslarına yavaş yavaş katılmanın vakti geldi..bugün araştırdım bi kaç yeri aradım..medicana beylikdüzü şubesi her perşembe yada cuma seminer veriyomuş ücretsiz saat 16.00-18.00 arası
birde memorial hastanesinde var,memorialin anadolu yakasındaki şubesinde de var internet sitesinden bakabilirsiniz..

Doğuma Hazırlık Kursu Programları
Memorial Şişli Hastanesi

17 Ocak – 14 Şubat 2013

Her Perşembe / 18.00 – 20.00 (5 hafta boyunca)

Memorial Şişli Hastanesi Konferans Salonu

birde acıbadem hastanesinin kursları varmış,orayı da aradım ara verildi şuan tekrar ne zaman başlıcak belli değil dediler..siz de ilgilenirseniz bi araştırın kızlar

biz haftaya perşembe medicana beylikdüzündekine bi gidip bakcaz eşimle inşallah,memnun kalırsam devam edicem inş

Hay Allah bnde isminin zede kısmını zade diye okudum:)))
Benim okuduğum sekilde başka bı anlam çıkıyor tabiki:))))
Baya bı canını sıkmış demekkki Neyseki sıyrılmış sınız :))

Sabah
Kızarmış ekmek 3 dilim( yağımı ve peynirimi değişince pek bı tat alamadım ((
1 kupa sekersiz çay
1 dilim kakoulu kek
Öğlen
1 haslanmis yumurta
6-7 zeytin
2 dilim ekmege reçel sürdüm
1 dilm peynir
Aksam
1 kase yayla corbasi
1 kase Rus salatası
Patates kızartması ( 2 patates kizartim 1 den fazlasını yedim kalanında kızım yedi:))))
Aksam sonrası
Acılı yesil mango 1 tane rahat yedim
2 litre ictim
Burda geceye daha cok var bendede açlık hissi yok ama birşeyler yeme istegi var
En iyisi biraz bekleyip 1 kupa sahlep iceyim bol su iceyim
Çünkü menüm cok fazla geliyor gözüme
Kızlar 1 kilo aldım şimdiye kadar 5 aya böyle girersem iyi çünkü 5. Ayda bebek yaklaşık 750 gram alıyor büyümesi hızlanıyor.
Dün kızkardeşimle konuştum soka girdim yeğenime hamileyken sadece 3 kilo almış
Ama 100 yakın kilo ile hamile kaldı ve bebek 2 450 falandi.
Aslında hiç iyi bir durum değil
İdeal kiloyu koruyup öyle hamile kalmak ne kadar iyi...
Bebeklerimiz için 10 12 kilo almak iyi zayıf hamile olanlar için
Benim gibilerde 6-7ile bitirebilirse iyi...
Doktora gitmeme 2 hafta kaldı bakalım bebegim nasıl ins hersey yolundadir

arkadaşlar geçmiş sayfalara şöyle bir göz attım da, maaşallah ne kadar dikkatlisiniz ve ne güzel çok az kilo almışsınız. ben sizlerden çok uzağım bu konuda. benim boyum 1.60 ve evlendiğimde 50 kiloydum. evlilik üstüne bir de çalışmayıp evde oturunca bir güzel 55 oldum... o ara tam vereyim şu kiloları da rahat edeyim derken plansızca hamile kaldım. yani 55 le hamile kaldım, şu an 19. haftamdayım ve 62 oldum. ben bu zamana kadar hiç yediklerime dikkat etmemiştim. rejim filan da yapmamıştım haliyle çünkü gerek yoktu. ama şu anki halimi gördükçe şoklara giriyorum resmen... aöa hala yediklerime dikkat edemiyorum öyle bir alışkanlık edinemedim bir türlü. cevizdi süttü yiyorum gerekli olan şeyleri ama üzerine gereksiz öyle şeyler de yiyorum ki.. mesela akşam canım çekiyor tantuni söylüyorum ya da kumpir filan. çikolataya zaten bayılırım hala da yiyorum. arada canım cips çekiyor azıcık da ondan filan derken ooh gelsin göbişler popolar :'/ evde eliptik bisikletim var günde yarım saat de olsa kullanıyorum ama bana nafile tabi. günde 1 saate çıkarıcam zaten olmuyor yoksa.
umarım burda yazdıklarınızı okudukça gaza gelirim de frenlerim biraz kendimi.

Canım birden ilk hamileliğim aklıma geldi :) ilk bebeğin verdigi heyecanla kendimizi unutup Çatlayana kadar yiyoruz .
Sonrada zayıflamak için göbeğimiz çatlıyor bu noktadan sonra biraz daha dikkatli olabilirsin hatta buraya yaz menülerini ne yediğini görürsün.benimde hiç kilo problemim olmamışdi hiç olmayacak sanıyordum ...
evliliği anlamadan hamile kalmıştım
Amacımız ac kalmak zayıflamak değil
Saglikli bebekleri mize faydalı bir sekilde beslenmek gereksiz kalori almamak
Bazen kaçamak.arimiz oluyor olacak normal hamileyiz ...
Ha bide hamileyken bisiklet sürmek bebeğe zararlı olabilir ben normal bisiklet sürüyordum doktorum yasakladı

canım dikkat etmelisin kesnlkle, çok kilolu deilsin , abartma bence ama bunun 6 ayından sonrasını düşünmelisin , daha emzirme dönemi var, en çok kilo alcağımız dönemler gelmedi henüz şimdiden dikkat edersek biraz ilerde rahat ederiz, sorunsuz atlatırız bu süreçleri, sonrasında bide bu kilolaları verememek var, stres yapmak, depresyona girmek :/ aslında ben bu topiği kendimi dizginlemek için deil de acaba bugün ne eksik kalmış, ne kadar ne yemişim onu net olarak görebilmek kullanıyorum, kesnlkle çok faydalı . Sen de yediklerini buraya yazmaya başla, ister istemez dikkat etmeye başlıcaksın emin ol, sadece az yemek için, ne eksik kalmış, kimler ne kadar ne yemiş bunları takip etmek rahatlatıyor.

SABAH: bir dilim kepek ekmeği, zeytin(3-4) , peynir, yağda yarım yumurta
ÖĞLEN: bir dilim haşhaşlı, bir dilim peynirli börek, iki büyük kaşık makarna salatası, iki fincan çok açık çay
ARA : bir dilim profitorele benzer bol soslu ev yapımı fındıklı , kekli bi tatlı
AKŞAM: meyveyle geçiştrcem sanırım, bir armut, bir avuç çilek, bir dilim ananas yedim şimdiye kadar, açıkırsam bişeyler atştırım ( sütlü sıcak çikolata bir dilim çokokremli ekmek, yada sade bir bardak sütle çokokremli ekmek de olabilr)
HENÜZ YÜRÜMEDİM ( bugün günümüz vardı, o yüzden bu kadar hamuişi yedim ) şimdi bi 20 dk yürücem.
2lt su içtim şimdiye kadar sanırım ilk defa 2 yi geçicem, yatana kadar 2,5 olur sanırım, artık inş böle devam eder.

bugünün haftasonuna özel şımarık menüsü:

sabah: 1 yumurta, birkaç çeşit peynir, 2 zeytin, birkaç ceviz, fındık, 2 tane mini poğaça, 1 dilim haşhaşlı çörek, 1 küçük patatesten yapılmış patates kızartması (yanında bir çay kaşığı mayonez ve ketçap da var), salatalık, domates.

öğle: bir dilim su böreği+portakal suyu

akşam: 1 taneden biraz az mantarlı kaşarlı pide ve yanında 330 ml. coca cola, light da değil üstelik, üstüne de yarım porsiyon şerbetli tatlı

ara: 1 dilim haşhaşlı çörek+çay+bal

mayonez ve kolayı hamile kaldığımdan beri çok çok az tükettim, toplamda 3-4 defa. oğlumdan özür diledim bugün için, annesi onu güzel besleyemedi ama arada böyle kaçamaklar yapmadan da olmuyor sanırım...

o kadar haklısınız ki... fazla kiloya alışkın olmayınca iyice morali bozuluyor insanın. hele bunun doğum sonrası ne olacak bilmiyorum. artık her gün ne yediğimi buraya yazmaya çalışıcam umarım faydası olur.

bu arada eliptik bisikleti iki doktoruma da (iki ayrı kadın doğum uzmanına gidiyorum ben) sordum. ikisi de hiçbir sakıncası yok dedi. hatta bir tanesi normal bisiklete bile binebilirsin dikkatli olmak kaydıyla dedi. biraz abarttı normal bisiklete binmem tabi ama iki doktorum da çok rahat günlük hayatına devam et diyorlar hep. onun için ben rahatlıkla biniyorum şu ana kadar bir sorun olmadı inşallah da olmaz :)

Canim bayıldım menüne burda simit ,börek , yufka, pide, doner ,lahmacun hiç bişey yok(((
Yaparsam ev yapımı oda Türkiye'deki tadı vermiyor ((

İns bir problem olmaz... Normal bisikleti denge probleminden dolayı yasakladılar bana:)) malum koca bir görüşle bisikletsurmek riskli:)

kızlarrrrr naber nasılsınız beni özlemediniz mi ben sizi çok özledim :):)

bugunku menum
sabah
1 tane sekersiz cay
5-6 zeytin
1 tane yagda yumurta
3 dilim ekmek
1 kasik cilek receli
ogle
1 kupa salep
1 muz
birdilim elma
1 avuc ici kadar tuzsuz cekirdek
6- tane kucuk misir cips
aksam
kucuk bir kase haslama
yarim ekmek tavuk( canavarlastigim an:))
azicik kola 1 bardak elma suyu1 bardak sekersiz cay
kizlar bugun okadar cok yurudum ki
sabah 45 dakika
ogleden sonra rahat 3saat yurudum hava bugun cok guzeldi park park gezdik:)))
bol bol su ictim
simdide cay icecegim
oluyorum yorgunluktan ,malum yarinda is gunu
:bugun yediklerimi misli ile erittigimi dusunuyorum
him bise kucuk bi seker

bugün dışardaydık kızlar şimdi geldik daha eve kahvaltıyı geç yaptık ve dışarda yaptık yazayım

birkaç çeşir peynir
sayısını hatırlamadığım kadar zeytin
bal kaymak
2tane sucuk
yarımdan fazla sade omlet
tavada patates (kızartma değil)
çeyrek domates
1 fincan ballı süt
2 küçük çay bardağı şekersiz açık çay

ara
1 fincan sıcak çikolata

öğlen
yarım porsiyon tavuklu-pilav
1 kupa ayran
biraz çiğköfte(etsiz)

akşam
belli değil

meyve
1 muz,1kivi,2 mandalina,1 dilim ananas,yarım nar...sonra da 2 kuru incir,biraz kuru üzüm,biraz da tuzsuz kabak çekirdeği yerim..yer fıstığıyla şam fıstığı yemicem akşam saatlerinde yemiyorum kilo yapıyor diye..

avm de 1 saat,belki daha fazla,yürüyüş yaptım..3lt su

ayrıca hergün yazmıyorum ama vitaminlerimi de hergün içiyorum..
size tavsiye etmek istediğim kitaplar var;
annelik akademisi hamileyim sabiha paktuna keskin
annelik sanatı adem güneş
çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışlar adem güneş
çocuklarla doğru iletişim sabiha paktuna keskin
aylık anne bebek dergilerini de takip ediyorum her ay bakıyorum konularına en çok ilgimi çeken hangisiyse o ay onu alıyorum size de tavsiye ederim

Bakalım bugün ne yemişim
3 dilim zeytinyağlı peynirli kızarmış ekmek birinin uzerine reçel sürdüm
1 bardak sekersiz çay
1 tane haslanmis yumurta
2-3 tane zeytin
Öğlen
1 kase çorba
1 kase salata
6-7 kofte
-ara
2 dilim kek
1 kupa limonu çay
1 kase puding
Aksam
3 dilim pizza kola patates kızartması
Bol su yürüyüş !
2 tane seker
Bnce kek 1 dilim yemeliydim
2 dilim. Pizza
Kola ve patates olmamalıydı ...sizce?

canım güzel menü , ama çay içtiğin gün kola içme bence, iki fincan hakkımız varmış günde, bir fincan çay bir bardak kola gibi, kafein içeren ne geliyosa aklına hepsi var aslında bu kuralda, sadece iki fincan hakkımız var, fazlası çok geliyor. aklında bulunsun.

selamlar kızlarr 21. hafta itibariyle 3.5 kg almışım doktor gayet iyi dedi ama acilen frenlemeliyim diye düşünüyorum, çok hareketsizim ondan aldıgımdan eminim. deniz kenarında oturuyoruz çok rüzgarlı oldugu için yürüyüş yapamadım 3 haftadır

haftasonu çok yemek yedim unutmak istiyorum

gelelim bugun yediklerime

sabah: 2 yumurtalı menemen
1.5 dilim ekmek (küçük dilim)
1.5 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 zeytin
1 büyük kupa dolusu ayvalı ıhlamur

Öğlen:
1 kupa sütün içine 1 muz ezdim yanında 2 tane pötibör bisküvi yedim

akşam: patlıcanlı, kırmızı biberli salata
çorba 1 ya da iki kase

ekmek yememeyi planlıyorum

saat 9 gibi meyve yerim. 1 portakal ya da yarım portakal yarım armut

benden bu kadar

inşallah herkesin beslenme düzeni planladıgı gibi gidiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…