Türkiyedeyken hiç yememişmiydin canım? burda da inanılmaz çok ve ucuz bi meyve, ama büyük ya ben bir tanesini 2-3 günde yiyorum. Acaba ordakiler daha mı küçük. tabi biz de temizletip alıyoruz o yüzden ananastan kaybolmuyor hiç, kendin soyunca daha mı çok gidiyor acaba, az mı özü kalıyo ?
Bende kendim soymuyorum hazır soyulmuş alıyorum irili ufaklı her boydan var.Kabukları cok kalın değil zaten ..
Yedim hemde bol bol tropikal meyveleri severim(bu soru pek hoşuma gitmedi ama cevapladım senin için)Dilca aşağıdaki kısım genel bı açıklama ...
Ya ayrıca benim için Türkiye'de ucuz ve bol olmasının her markette olmasının bir önemi yok ... Faydalı bir meyve diye tavsiye ettim. Yani tartisamiyacagim diğer boyutlarını zaten konuda olmasın daha. Konuşacaksak faydalarını konuşalım o daha mantıklı :)
veee bugünkü menüm :)
SABAH: yeşil bir elma , yarım bardak ılık su
2 saat sonra: yarım simit, biraz beynir, bir tane minik tarçınlı kurabiye, bir fincan açık çay.
ARA: bir dilim ananas
ÖĞLEN: bir tane yumurtalı gözleme, peynir çeşitleri, 2-3 kadar ceviz, bol limonlu maydonoz, açık bir fincan çay
ARA: pudingli bisküvili pasta- bir dilim ananas- bir tane yeşil elma ( 1 er saat arayla) 4-5 tane kuru siyah üzüm
AKŞAM : balık, bol salata, ardından da azcık bi tatlı yicem ( helva yerim herhalde)
yatmadan dondurma yicem bi porsiyon, bi porsiyon meyve daha yerim, şimdiye kadar toplam 1,75 su içtim, 20 dk yürüdüm
bi 20 dk daha yürüycem, 2,5 lt suya taamamlıcam.
nasıl kızlar ?
kızlaar dün yazamadım,bugünü ve dünü şimdi yazayım;
dün kahvaltı;
1haşlanmış yumurta
5 zeytin
1kibrit kutusu beyaz peynir
biraz krem peynir
tahin pekmez
kaşar peyniri
bal
1 kupa light süt
2 dilim tam buğday ekmeği
ara
10şam fıstığı-10 yer fıstığı,2 kuru inicir,1 avuç kuru üzüm,1bardak taze sıkılmış portakal suyu
öğlen
5-6 tane çiğ köfte(etsiz) bol yeşillikle
1 lavaş
1 kupa ayran
ara
2 dilim kek ev yapımı,1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
akşam
1 kase arpa şehriye çorbası
meyve
2 mandalina
1 dilim ananas
1kivi
4-5 tane küçük tulumba
1 saat yürüyüş,3,5 lt su (öğlen çiğköfte yediğim çok susadım dün:)
bugün;
kahvaltı ve ara aynı
öğlen
zeytinyağlı kereviz
1dilim tam buğday ekmeği
1 kupa ayran
akşam
zeytin yağlı kereviz
1 dilim tam buğday ekmeği
1 kupa ayran
meyve
1 muz,1kivi,1 dilim ananas,nar ve 2 mandalina yiyebilirim..
1 saat yürüyüş,3 lt su..
muhteşem bi menü olmuş ne kadar istikrarlı ben hiç öyle gidemiyorum maalesefveee bugünkü menüm :)
SABAH: yeşil bir elma , yarım bardak ılık su
2 saat sonra: yarım simit, biraz beynir, bir tane minik tarçınlı kurabiye, bir fincan açık çay.
ARA: bir dilim ananas
ÖĞLEN: bir tane yumurtalı gözleme, peynir çeşitleri, 2-3 kadar ceviz, bol limonlu maydonoz, açık bir fincan çay
ARA: pudingli bisküvili pasta- bir dilim ananas- bir tane yeşil elma ( 1 er saat arayla) 4-5 tane kuru siyah üzüm
AKŞAM : balık, bol salata, ardından da azcık bi tatlı yicem ( helva yerim herhalde)
yatmadan dondurma yicem bi porsiyon, bi porsiyon meyve daha yerim, şimdiye kadar toplam 1,75 su içtim, 20 dk yürüdüm
bi 20 dk daha yürüycem, 2,5 lt suya taamamlıcam.
nasıl kızlar ?
muhteşem bi menü olmuş ne kadar istikrarlı ben hiç öyle gidemiyorum maalesef
Canim hiç morelini bozmaben burda yazılanların yarısını ancak yiyorum her gun en az 25-30 dk bazen 1 saat yuruyus yapıorum ama 5 kilo fazlayı gordum bu sabahmoralim bozuldu ama gittiğim diyetisyen vucudumun cok zayıf basladıgını eksikleri tuttugunu soyledi. bir de tursu yiyorum maalesef aksam yemeginde vegun boyu 3 lt su icinde vucudum su tutuyoo sanirim. dun yediklerim
sabah
2-3 kayısı kurusu ılık su
1 saat sonra 1 simit domates peynir cok acık cay
ara - yok
oglen
sebze corbası
2yk coban kavurma ve 4 yk bulgur pilavı
ara - 1 bardak light sut icine 1 yemek kasıgı musli attım tatlandırsın diye
aksam
tarhana corbası
3 yk kuru fasulye 2 yk beyaz pilav
yogurt ve tursu
yatmadan 1 saat once 2 mandalina
arkadaslar boyle gunde iki bardak portakal suyu 5-6 meyve cok degil mi yahu? seker kupu meyveler fazlasi zarar ve kilo diyor diyetisyenler. hamilere 6 aydan sonra uc porsion veriorkar die biliorum bilen var mi
Seninle tamamen aynı fikirdeyim, gunde 5-6 meyve yemek faydadan cok zarar bence. cunku meyve ve hatta meyve suyu ne kadar masum gorunse de en buyuk ve dogal seker kaynagı. Ben de bebegimin gelisimi iyi olsun ama cok agırlasmayım istiorum. bunyem zayıftır +20-25 kg alırsam kesın bi yerden patlak veririm sekerdi, tansiyondu, kolestorldu. Onu istemiorum.aslında akşamları karbonhidrattan uzak durduğumuz sürece 25-30 kilolarla doguma gitmeyeceğimizi düşünüyorum. doktorum da benimle aynı fikirde.
çünkü ben aman kilo alayım fark etmez bebeğim için diyenlerden değilim malesef. elbette ilk isteğim bebeğimin sağlıklı olması. ama gerektiğinden fazla alınan kiloların bebeğe bir yararı olmadığı gibi anne ve bebek için risk oluşturduğunu düşünüyorum. ayrıca hamilelik sonrası genelde oluştuğu söylenen minik depresyonun annenin kendini çok yıpranmış ve farklı hissetmesiyle ilgili oldugu kanaatindeyim.
şimdiki hedefim 9 şubatta bebeğimi görmeye gideceğim doktora 9 şubata kadar en fazla 1 kilo almak.
umarım başarabilirim, şimdi yürüyüşe gidiyorum, 1 saat yürüyüp geleyim. bu arada burda gördüğüm birkaç menüde tatlı fazla gibi geliyor bana3-4 porsiyon meyve yediğiniz gün tatlı olmasa menüde ya da 1 porsiyon tatlı varsa bunu da öğlen akşamüzeri gibi yiyip akşam yemeğinden sonra ufak bir porsiyon meyveyle tamamlasanız daha iyi olur gibime geldi. fikrimi söyleyeyim dedim kızlar
evet canım 55 kilo basladım bugun 60ı gordum:) kilo kalırkorkum yok mutlaka verilior ilk cocukta aktif bir insanım, tek derdim kendimi 20 kg fazla dusunemiorum psikolojik sıkıntı yaratabilir bana.)Canim hiç morelini bozma
Diyetisyenle beraber hareket etmen cok iyi yanlış hatırlamıyorsam kilolu başlamadın hamileliğine birde ilk cocukta genelde hızlı ve cok çabuk kilo alınabiliyor İnan dogum sonrası dikkat etsen kısa sürede kalan kiloda gider..Su toplama olayın icinde turşuyu azaltmalısin yada iyice yıka tuzunu al öyle ye .yuruyus zaten güzel yapiyorsun devam et bende bu ara artırmayı düşünüyorum ama isim zaten tempolu
evet canım 55 kilo basladım bugun 60ı gordum:) kilo kalırkorkum yok mutlaka verilior ilk cocukta aktif bir insanım, tek derdim kendimi 20 kg fazla dusunemiorum psikolojik sıkıntı yaratabilir bana.)
kızlar sabah aç karna tartıldım bennde, bugün dr kontrolümüz vardı o yüzden, 53 üm, 48 ile başlamıştım toplamda 5 kilo almışım, mutluyum ama lütfen sıkıntı etmeyin kilolaları verriz çoğumuz çalşıyoruz zaten çalışmasak da bebek olduktan sonra yoğun bir tempo bekliyor bizi, kilo deil de ani kilo aldığımdan sanırım selülitlerim arttı birden , onlar canımı sıkıyor, var mı aynı dertten müzdarip olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?