2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

Bende kendim soymuyorum hazır soyulmuş alıyorum irili ufaklı her boydan var.Kabukları cok kalın değil zaten ..
Yedim hemde bol bol tropikal meyveleri severim(bu soru pek hoşuma gitmedi ama cevapladım senin için)Dilca aşağıdaki kısım genel bı açıklama ...
Ya ayrıca benim için Türkiye'de ucuz ve bol olmasının her markette olmasının bir önemi yok ... Faydalı bir meyve diye tavsiye ettim. Yani tartisamiyacagim diğer boyutlarını zaten konuda olmasın daha. Konuşacaksak faydalarını konuşalım o daha mantıklı :)

Son düzenleme:

canım niye tartışalım ki ? sen var mı diye merak etmişsin ben açıklık getrdim, senin neden hoşuna gtmediğini anlamadm

veee bugünkü menüm :)

SABAH: yeşil bir elma , yarım bardak ılık su
2 saat sonra: yarım simit, biraz beynir, bir tane minik tarçınlı kurabiye, bir fincan açık çay.
ARA: bir dilim ananas
ÖĞLEN: bir tane yumurtalı gözleme, peynir çeşitleri, 2-3 kadar ceviz, bol limonlu maydonoz, açık bir fincan çay

ARA: pudingli bisküvili pasta- bir dilim ananas- bir tane yeşil elma ( 1 er saat arayla) 4-5 tane kuru siyah üzüm

AKŞAM : balık, bol salata, ardından da azcık bi tatlı yicem ( helva yerim herhalde)

yatmadan dondurma yicem bi porsiyon, bi porsiyon meyve daha yerim, şimdiye kadar toplam 1,75 su içtim, 20 dk yürüdüm

bi 20 dk daha yürüycem, 2,5 lt suya taamamlıcam.

nasıl kızlar ?

bence gayet iyi gidiyorsun canım.

bugünün eklerli menüsü:

sabah: tam buğday ekmekli büyük bir tost+çay
ara: süt+muz+7-8 tane fındık+1 portakal suyu
öğle: ekmekarası bol salatalı döner+ayran
ara:yarım elma
akşam:biftek+brokoli+haydari+üzüm suyu
ara: bir tane büyük ekler :/
ara: 1 mandalina+yoğurt

arkadaslar boyle gunde iki bardak portakal suyu 5-6 meyve cok degil mi yahu? seker kupu meyveler fazlasi zarar ve kilo diyor diyetisyenler. hamilere 6 aydan sonra uc porsion veriorkar die biliorum bilen var mi

muhteşem bi menü olmuş ne kadar istikrarlı ben hiç öyle gidemiyorum maalesef

muhteşem bi menü olmuş ne kadar istikrarlı ben hiç öyle gidemiyorum maalesef

canım ben de pek istikrarlı sayılmam aslında yeternce meyve yediğim gün, süt ve ürünlerini az tüketiyorum, yada süt ve ürnlerini eksiksiz yersem çerezimi unutuyorum yada doyuyorum artık yiyemiyorum ama en azından birgün yiyemezsem ertesi gün dengelemeye çalışıyorum, yarın kontrolümüz var bakalım umarım eksik bişeyimiz çıkmaz.

bu gün diğer günlere göre daha ölçülü beslendim

sabah :

üzerine az tereyag sürülmüş orta boy bir dilim ekmeği ikiye bölüp içine kaşar peyniri koydum
ve yarım simit bir kibrit kutusu beyaz peynir 3 tane zeytin yarım domates
1 kupa ıhlamur

öğlen

1 portakal 2 mandalina

akşamüzeri 4 gibi

2 haşlanmış patatesten yapılmış püre (içinde azcık tereyag vardı)
1 büyük tabak haşlanmış brokoli yogurtlusu
yarım dilim ekmek

akşam saat 9 gibi

1 fincan süt içine azcık kahve
1 tadelle (160 kj )

1 litre su ancak içmişimdir bugun

Kızlar herkesin menüsü cok güzel ...
Genel olarak iyi gidiyoruz
Sabah tartılarımizi yazalım bakalım bı son duruma
Ben şimdi tartilip yazacağım ..
İse gitmeden bı tartılayim
sanırım dün gece yatmadan önce yediklerimin vicdanınıyapiyorumsuan

[/U]

BasLangic kilom=80
Suanki kilom=81
Toplamda 1 kilo almisim
zaten onceden alacağımı almisim o ayrı bir mevzu
Şimdi 21 haftaya kadar bunu korumam lazım
Arkadaslar menulerimi görüyorsunuz bana cok yiyorum gibi geliyor ama tartı beni mutlu etti ...
Sanırım bol su içmenin yürüyüşün ve hareketli olmanın faydalarını görüyorum ...
Sizlerinde son durumu merak ediyorum yazın muhakkak

ben burda yazılanların yarısını ancak yiyorum her gun en az 25-30 dk bazen 1 saat yuruyus yapıorum ama 5 kilo fazlayı gordum bu sabah moralim bozuldu ama gittiğim diyetisyen vucudumun cok zayıf basladıgını eksikleri tuttugunu soyledi. bir de tursu yiyorum maalesef aksam yemeginde vegun boyu 3 lt su icinde vucudum su tutuyoo sanirim. dun yediklerim

sabah
2-3 kayısı kurusu ılık su
1 saat sonra 1 simit domates peynir cok acık cay

ara - yok

oglen
sebze corbası
2yk coban kavurma ve 4 yk bulgur pilavı

ara - 1 bardak light sut icine 1 yemek kasıgı musli attım tatlandırsın diye

aksam
tarhana corbası
3 yk kuru fasulye 2 yk beyaz pilav
yogurt ve tursu

yatmadan 1 saat once 2 mandalina

sabah 8 de kalktım 1 su bardagı su ile 6-7 tane kırmızı üzüm kurusu

45 dk sonra 1 küçük haşlanmış patates ve 2 yumurta
yarım dilim ekmek
1 kibrit kutusuna yakın beyaz peynir

ara

1 portakal

öğlen

salçalı, yağsız tavada pişirilmiş ıspanak yemeği yapıcam
yarım dilim ekmek

akşam yemeğini yatarken yazayım en iyisi

69 kilo ile başlamıştım hamileliğime, 20+3 günlük hamileyim bugun ve 3.5 kg aldım

doktorum iyi oldugumu düşünüyor

3.5 kg almamdaki en büyük etken hareketsizliğim ve yurtdışından misafirlerimin geldiği dönemde (iki hafta önce) genelde dışarıda yemek yememiz

aslında akşamları karbonhidrattan uzak durduğumuz sürece 25-30 kilolarla doguma gitmeyeceğimizi düşünüyorum. doktorum da benimle aynı fikirde.

çünkü ben aman kilo alayım fark etmez bebeğim için diyenlerden değilim malesef. elbette ilk isteğim bebeğimin sağlıklı olması. ama gerektiğinden fazla alınan kiloların bebeğe bir yararı olmadığı gibi anne ve bebek için risk oluşturduğunu düşünüyorum. ayrıca hamilelik sonrası genelde oluştuğu söylenen minik depresyonun annenin kendini çok yıpranmış ve farklı hissetmesiyle ilgili oldugu kanaatindeyim.

şimdiki hedefim 9 şubatta bebeğimi görmeye gideceğim doktora 9 şubata kadar en fazla 1 kilo almak.
umarım başarabilirim

şimdi yürüyüşe gidiyorum, 1 saat yürüyüp geleyim

bu arada burda gördüğüm birkaç menüde tatlı fazla gibi geliyor bana 3-4 porsiyon meyve yediğiniz gün tatlı olmasa menüde ya da 1 porsiyon tatlı varsa bunu da öğlen akşamüzeri gibi yiyip akşam yemeğinden sonra ufak bir porsiyon meyveyle tamamlasanız daha iyi olur gibime geldi. fikrimi söyleyeyim dedim kızlar

Canim hiç morelini bozma
Diyetisyenle beraber hareket etmen cok iyi yanlış hatırlamıyorsam kilolu başlamadın hamileliğine birde ilk cocukta genelde hızlı ve cok çabuk kilo alınabiliyor İnan dogum sonrası dikkat etsen kısa sürede kalan kiloda gider..
Su toplama olayın icinde turşuyu azaltmalısin yada iyice yıka tuzunu al öyle ye .yuruyus zaten güzel yapiyorsun devam et bende bu ara artırmayı düşünüyorum ama isim zaten tempolu

Son düzenleme:
arkadaslar boyle gunde iki bardak portakal suyu 5-6 meyve cok degil mi yahu? seker kupu meyveler fazlasi zarar ve kilo diyor diyetisyenler. hamilere 6 aydan sonra uc porsion veriorkar die biliorum bilen var mi

günde 1 bardak portakal suyu içiyorum o mönü 2 günlük mönüydü..akşamları armutumu narımı vs.genelde yarım yiyorum

bugün
kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusundan büyük beyaz peynir
krem peynir
kaşar peyniri
tahin pekmez
bal
1kupa light süt
1 dilim ekmek

ara
10 yer fıstığı-10 şam fıstığı,bir avuç kuru üzüm,2 kuru incir1 bardak portakal suyu

öğlen
1 karnıyarık
1 dilim ekmek
1 kupa ayran

akşam
1 karnıyarık
1dilim ekmek
1 kupa ayran

meyve
1 dilim ananas,1 kivi,2 mandalina yerim

3lt su,yarım saat yürüyüş(bugün temizlik yaptım yorgunum o yüzden yarım saat yürücem)

Seninle tamamen aynı fikirdeyim, gunde 5-6 meyve yemek faydadan cok zarar bence. cunku meyve ve hatta meyve suyu ne kadar masum gorunse de en buyuk ve dogal seker kaynagı. Ben de bebegimin gelisimi iyi olsun ama cok agırlasmayım istiorum. bunyem zayıftır +20-25 kg alırsam kesın bi yerden patlak veririm sekerdi, tansiyondu, kolestorldu. Onu istemiorum.

evet canım 55 kilo basladım bugun 60ı gordum:) kilo kalırkorkum yok mutlaka verilior ilk cocukta aktif bir insanım, tek derdim kendimi 20 kg fazla dusunemiorum psikolojik sıkıntı yaratabilir bana.)

kızlar sabah aç karna tartıldım bennde, bugün dr kontrolümüz vardı o yüzden, 53 üm, 48 ile başlamıştım toplamda 5 kilo almışım, mutluyum ama lütfen sıkıntı etmeyin kilolaları verriz çoğumuz çalşıyoruz zaten çalışmasak da bebek olduktan sonra yoğun bir tempo bekliyor bizi, kilo deil de ani kilo aldığımdan sanırım selülitlerim arttı birden , onlar canımı sıkıyor, var mı aynı dertten müzdarip olan?

evet canım 55 kilo basladım bugun 60ı gordum:) kilo kalırkorkum yok mutlaka verilior ilk cocukta aktif bir insanım, tek derdim kendimi 20 kg fazla dusunemiorum psikolojik sıkıntı yaratabilir bana.)

aa aynıyız ben de 56yla hamile kaldım 60 kg yım ama ben 21.haftadayım..bu zamanlardan sonra kilo artışı hızlanıcakmış bakalım mümkün olduğunca dikkat ediyorum ayrıca ben de kendimi +20 kg düşünemiyorum

yok canım çok su içtiğim ve düzenli yürüdüğüm için selülitim yok hiç..sen de suyu ve yürüyüşü düzenli yap ilerlemesin

Son düzenleme:
Canim bebegİm uzun zamandır senle konuşmuyorum bulantilarim varken seni unutmak ne mümkündü :))
Annecim hersey yolunda gidiyor hala cinsiyetini bilmemekle beraber..
.sen saglikli olda gerisi önemli değil sadece merak
Bitanesi rüyalarıma giriyorsun kocaman bir bebek olarak evimizin icinde yuruyorsun:)
Seni besliyorum ruyada bile cok tatlisin annem...
Bak kuzucuk bugün senin için neler yedim
Sabah
2 büyük kupa ılık su
Öğlen
Bir tabak patatesli kasarli yumurta
3 dilim ekmek
1 tane zeytin
1 kupa sekersiz açık çay
Ara
1 muz
5-6 mangosteen
Aksam
Koca bir kase manti
1 kase sütlac
2 bardak sekersiz açık çay
Bitanesi suan cok tokum
Tüm gün zaten bir sürü enerji harcadım bol yürüyüşe sayiyorum
Artık uyumak dinlenmek istiyorum
Cuma gunü 20 haftalık olacaksın ins yolu yariladik sayılır
Cok şükür çatlak lar da yok düzenli bakımlarımızda yapıyorum
Ufak ufak hastane alışverişleri de yaptım
Senin icinde eksikleri düşünüyorum ve tamamlıyorum
Cici elbiselerinde almaya başlayacağım
Bebisim seni cok seviyor annen kucağına aldığında daha da cok sevecek
Sen bana Allah'ın lütfusun simdiden özledim seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…