2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

:) maşallah ÖZGÜN bebişe, darısı başımıza :) bende istanbuldayım özel hastaneye gidiyorum ama o özel hastane bu civarlarda kadın doğumuyla ünlü bir hastane çok kalabalık oluyor 7-8 tane kadın doğumcusu var :) bende kuzenlerimin de doğum yaptığı dr u seçtim inş hayırlı olur benim için... hepimiz için...

ben de oğluma ÖZGÜN (nitelikleri bakımından kimseye benzemeyen,eşi benzeri olmayan demek) ismini koymayı istiyorum ama daha tam karar vermedim araştırmalar devam ediyo:)
Maşallah kuzucuga
isim cok önemli cocuklar için çünkü kullandıkları isim kendilerine sirayet eder onun için anlamlı Kuran'da da gecen isimler konabilir .
Tabi gönlümüze hoş gelen isimlerin konmasindada bir sakınca yok..

çok haklısın nar23 bende bunun için uğrasıyorum... aslında evlenmeden önceleri benm hayalımde kızım olursa zeynep oglum olursa da ali ismini vermek vardı... fakat eşimin ailesindeki adeti yerine getirmek amacıyla alinin yanına birde adil koymam gerekti (kayınbabamın adı) baktım ali adil hoş gelmedi bana bende ömer adil olsun dedim... kız içinde kayınvalidem ve benim adım elif eşimde hep elif die bır kızım olsa keske dermiş eskiden.. bende tamam hem espirilide olur üç elif bir arada:) ama elif zeynep ağır geldi bana bende elif tutya olsun dedım :) bakalım Rabbim hangisini nasip edecek...

canım öncelikle topic'ini çok beğendim, tebrik ederim...
ben de senin gibi 80 civarında bir kilo ile hamile kalmış biri olarak minimum kilo almanın derdindeyim. şimdilik yarım kilo ya da bir kilo ya aldım ya almadım. tabi bunu biraz da kola cips gibi şeyleri bırakmama borçluyum ama keşke ilk üç ay biraz rejim yapıp kilo verseydim diyorum. hedefim 90ı görmeden doğuma girmek. hatta keşke mümkün olsa da 86-87 ile girebilsem..
benim bugün yediklerim:
1 yumurta, bir küçük tost, salatalık, birkaç ceviz

arada 1 elma

öğlen 1 tane peynirli ispanaklı gözleme+ayran

arada: 1 elmalı pasta

akşama da Allah kerim :))

ilk çocuğunuz mu?

nar yok su anda ortalarda ama sizinle yazisalim kizlar.

herkeslere selam

bende insaallah pazartesi katilabilcem araniza.. su an sehirdisindayiz yeme duzenim yok .. tatliya cok dustum ayrica yapi olarak da kilo alan bi tipim var sanirim ki gayet guzel kilo aloiyorum. ama bu asamadan sonra bile ne kadar dikkat etsem kar cunku bir de bunun dogum sonrasi var.

hadi bakalim Allah yardimcimiz olsun..

Merhaba,

topic çok güzel öncelikle bunu söyleyeyim

ben de senin gibi dikkatli davranarak en az kiloyla hamileliğimi sonlandırmak istiyorum.

69 kiloyla hamile kaldım ama ölçüm yaptırdığımda kemik ağırlığımın baskın olduğunu öğrenmiştim. ancak elbette vucudumda fazla kilom var minimum 7-8 kg

2012 mart ayında rejime girerek 10,5 kilo vermiştim ve verdiğim kiloda hamile kaldım.

şimdi yarın 19. haftaya giriyorum ve 1-1,250 kg aldıgımı düşünüyorum ancak net bir şekilde aç ve çıplakken tartılamadım henüz. giysilerimle tartılınca tahmini bir çıkarıma vardım.

gelelim yediklerime,

çok düzenli beslenemiyorum biraz canım ne isterse onu yiyorum ama cok yemiyorum asla. tadacak kadar yiyorum. abur cubur paketli market ürünü yemiyorum.

karbonhidrat tüketiyorum ama cok değil yine (patates gibi) bu da beni üzüyor biraz.

günde bir iki tane meyve yiyorum

akşamları ekmek tüketmemeye çalışıyorum

doktorum 5. aya kadar kilo almazsan toplamda 10 kg ile hamilelik sürecini tamamlarsın demişti. umarım başarabilirim şimdilik iyi gidiyorum gibi

şimdilik benden bu kadar. yarın tartılıcam bakalım kilo almış mıyım gerçekten

ooo sen yüzmüşsün de kuyruğuna gelmişsin maşallah :)... ben daha şimdiden 4 kilo aldım aslında ilk 3 ay 4 kilo aldım :) son bir ayda almadım sanırım.. cinsiyeti ne bebişinin?

ya ne kadar dirayetlisiniz hayranım size valla :) ben ne buluyorsam onu yiyorum ama aşırıya kacamıyorum zaten bünye müsade etmiyor:) 5. aya kadar kilo almadan 10 kilo ile bitiyorsa bu hamilelik ben 20 kilo ile bitiririm sanıırm ;(

Kızlar cümleten hosgeldiniz ben yokken topik baya bı hareketlenmiş :)))

kizlar 82 olmusum
hep o ekmekler yuzunden ya
hemen bugun esmer ekemge baslayacagim ve tm gun ekmek yemiyecegim..
aslinda yuruyemiyorumda bi kac gundur onunda etkisi olmus olabilir
of ya ofya morelim bozuldu oysa 1 ayda alamk istiyordum 1 kiloyu ins korurum 20 haftaya kadar((
sabah khvaltim
1 haslanmis yumurta
6 -7 zeytin
1 bardak sut
cay ve ekmek kesinlikle yok
ara
elma portakal mandalinadan 1 er tane
oglen
sadece koca bir tabak salata
yogurt
aksamda
tavuk tcorbasi
aciktikca su
aksam cok acikirsam meyva
tum gun en az 2 litre su bitecek
1 saatte yavas tempoda yuruyus
menu nasil sizce bundan sonra kesinlikle 1 dilim ekmekten fazlasi ni yemiyecegim..

nar23 sen yurtdışındaydın yanlış hatrlamıyorsam.. Amerikada falan mısın? saatlerimiz uymuyo sanırım hep gece burdasın gibi anlayamadım :)

canım bence cok az. bir defa kahvaltıda ekmek yemezsen sonrasında başka şeylerden bunun acısı çıkabiliyor. o yüzden ben kahvaltıda muhakkak ekmek yiyorum. ilk üç ay canım hiç tatlı istemiyordu, bugün üç tane küçük çikolata yedim, bir de sütlü türk kahvesi kaçamağım var. onun dışında 1 bardak da süt ya da bir kase yoğurt hakkım bu akşam için saklı duruyor. düşünüyorum da, ben bu hamilelik sürecinde dikkat ettiğim kadar normal zamanda etseydim, herhalde 60ı hiç geçmezdim :))

Ya Acayip iştahım açıldı
Cok güzel dikkat ediyorsun şimdiki aklım olsa ilk cocukta ve sonrasında cok dikkat ederdim ((
Şimdi kilo almamak için sanırım bu kadar uğraşmadızdim
Bu arada yurt disindayim menülerin vakitlere şaşmayın ....

merhaba yeniden,

henüz tartılamadığım için kilo durumumu henüz net bir şekilde bilemiyorum ama sabah kahvaltısı için az kalorili bol kalsiyumlu doyurucu bir tarifim var.

ben kilo verdiğim dönemde neredeyse her sabah yiyordum bundan.

1 kaseye yakın lor peynirinin içine 1 orta domates bir salatalığı doğrayıp yanına kızarmış ekmekle ya da sade olarak yiyordum. (genelde sade yiyordum) hem birkaç saat tok tutuyordu hem de az kaloriyle kahvaltımı tamamlıyordum.

yine başladım böyle beslenmeye bazen yanında 1 haşlanmış yumurta, zeytin, ceviz

size bir fikir olsun istedim

Sevgiler

Annecim 1 kilo daha aldım acayip canım sıkıldı ( bugün yedikleri m
Sabah
Bir haslanmis yumurta
5-6 zeytin
2 dilim ekmek
Öğle
1 tabak makarna 1 er kasık ketcap mayonez
1 kase yoğurt
Ara
Meyve
1 bardak sutlu kahve
Aksam
Balık
Yarım ekmek
Yeşillik
Yarım bardak kola
Sonrası
5 tane petibor bisküvi
1 bardak çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…