2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

82 kiloyum =4 ay bir hafta da nasıl kızlar sizce
Toplamda 2 kilo aldım
[/I]

kilo almıcam diye kendini kasıyor musun, belki de vücudun kendini korumaya alarak yediklerini depoluyordur. umuyorum kendini diyet yapıyorum psikolojisine sokmamışsındır.

dikkatli beslenmeye çalıştığını düşünüyorum, ama akşam yemeğinde karbonhidrat alımını bence azaltmalısın. bunu yaptığın taktirde mevcut kilonu korursun diye düşünüyorum

bence bu menü hiç fazla değil, gayet güzel fakat akşam yemeğindeki yarım ekmek hariç :) keşke onu da bir ya da iki dilimde tutabilseydin... bir de kilo aldığını sandığın şey vücudun biraz tuzu fazla kaçırıp su tutmasından da kaynaklanıyor olabilir... bu arada ben de bu akşam kendimi şımartıp, pizza yemeyi planlıyorum fakat sonrasında koşu bandında en az yarım saat yürüyeceğim kısmet olursa...

bu arada herkese mutlu, sağlıklı ve az kilolu bir 2013 diliyorum... Insallah bebişlerimize sağlıkla kavuştuğumuz, mutlu mesut bir yıl olur 2013...

Güzel bı tarif sagol canım arada denerim
Neyseki bir kac gün sonra çalısmaya başlayacağım ins ozaman hareketimde artacak dikkatlice de beslenmeye devam her nekadar morelim bozulsada başka yolum yok
Bide karnımdan büyük koca bı midem var sinir oluyorum durumuma nasıl küçülteceğim su midemi
Bugün cok dertliyim cok
Hormonlarım tavan yapti

Yok yok hiç diyet modunda değilim
Su bı kac gündür biraz dağıldım yeme konusunda okadar..

Cidden bu ara cok tuz tüketiyorum hele ki hamilelikte kısmak gerekiyor ken...
Ekmeğin icini çıkarmıştım :)))
2 dilimden fazla yeme sonrası pişmanlık biliyorsun:)
Âmin ins
Muhtesem 2013 :)) olsun
Dışarı buz gibi ama şimdi yürüyüşe çıkacağım

"Genelde baktığımızda yeni yıla yiyip içerek ve dans ederek girerler. Böylece yeni yıla gülerek, eğlenerek ve mutlu olarak girdiklerine inanırlar. Halbu ki böyle yapanın genelde bütün yılı; kendini bilmeyerek, sarhoş ve her seferinde bir yerde sızıp başıboş olarak geçer. Böylece yeni yılı gene boş bir şekilde tamamlar. Eğer sen yeni yıla güzel bir abdest alıp; namaz kılarak, Kuran okuyarak, dua ederek girersen inan ki o yılın ne kadar güzel geçtiğini, bunu zamanla anlayıp görürsün."

Düşünün seccadenizin başında oturup; Kadir-i Zülcelal'e elinizi kaldırıp:
"Ya Rabbi bu yıl çok kalp kırdım, çok hatalar yaptım, çok günahlar işledim am Ya Rabbi bu yılımın böyle olmasını istemiyorum. Temiz, günahlardan az da olsa uzak ve tevbe edip sana layık bir kul olarak geçirmeyi nasip eyle. Ne olur Rabbim nasip eyle"

Herkes yeni yıla bağırarak, gülerek girerken

Sen ise;

Rabbinle başbaşa, günahlarına ağlayarak gir!

Herkes dans ederek girerken

Sen ise;

Rabbinle konuşarak, Kuran okuyarak gir!

Herkes yiyip içerek geçici açlıklarını doyururken,

Sen ise;

Rabbini zikredip, anarak Önderin Hz. Muhammed Mustafa (sallu aleyhi ve sellem)'e salavat çekerek ruhunu maneviyatını doyur!

Herkes hoplayıp zıplayarak saniyeleri sayarken,

Sen ise;

Sevgiliye en yakın olan secdeye varıp ağlayarak, pişmanlık duyarak günahlarına, samimi bir kalple tövbe ederek yeni yıla SEVGİLİLER SEVGİLİSİ ile tertemiz olarak gir!

Evet bir deneyelim, yapalım ve görelim.
Denemekten zarar gelmez!
Yeni yıla;

KURAN OKUYARAK,

NAMAZ KILARAK,

DUA EDEREK,

herkes gülerken

BİZ GÜNAHLARIMIZA AĞLAYARAK GİRELİM

Rabbim yeni yılda barış huzur ve kardeşlik nasip eylesin
Rızasını kazanma yolunda güzel, hayırlı kapılar açmayı nasip etsin.
Bizleri yolundan ve Peygamber Efendimizin sünnettinden ayırmasın
İnşaAllah

Kilo kilo diye diye yeni yıla gireceğim bu gidişle :)))
Umarım bütün yılımız bunla geçmez :)))
neyse2013 de kuzucuklari kucağımıza saglicakla alalimda kilolarda gider artık...dımı
Bide kızlar 2 cocukta böyle seyler daha cok kafaya takılıyor
İlk cocuğun heyecanıyla acemiliğinle genelde kilo 2 .planda kalıyor
Ondan bana cok bakmayın :)))
Hep berabere saglikli beslenmeyi bırakmayalım

aa bu topiği görmemiştim ben. ii olmuş. ben baya kilo aldım. kaçla hamile kaldım bilmiorum ama şu an 68. normal kilom 61 -62 dir. hamile kalmadan öncede az kilo almışmış. 64 falan olsam en az 4 kilo aldım.

kilo almayı dert etmiorumda çok sağlıksız besleniorum. bebeği besleyemeceğim diye endişe ediorum.

sabah kendi yaptığım böreği yedim sadece. öğle yemeğini beğenmedim yemedim. sonra bi simit bi 3-4 mandalina yedim. simitin yanında çay vardı. şu an aç duruyorum. buraya yazarken aklıma geldi gideyimde yumurta yapayım. günlük yumurta mı yemiş olayım hemde yemek yapana kadar karnım doysun

kızlarrr hiç düzgün beslenmiyorum ben yardım edin bana ben hamıle kalmadan önce yani hala çalısıyorken mecburi bir yeme düzenim vardı ama ne zman işe gitmezsem bu yeme düzeni bozulurdu artık iice bozuldu... aslında esım işe giderken uyanabılsem super olucak

bakın bugun yaptıklaımı yazayım;

sabah eşim 9:30 da işe gidiyor ben de onla beraber kalkıp azıcık bişi atıstırıp (sırf mıdem bulanmasın die) dısarı cıktım postanede işim vardı, hemen dönerim sandım ama 1 saati astı, sırada beklerken bırde kalbımın normalden cok hızlı attıgını farkettım bu 3-5 dk sürdü.. ben kalbimi rahatlatmaya calıstım ama olmadı.. sonra uyusma hıssettım ve buz gıbı terledım 2 yıl öncede böle bı durumum olmustu ozman yarı baygın olmustum bu sefer hemen agzıma bir seker attım ve otrdum 5 dk snra kendıme geldım.. çok korktum sağlık ocagına ugradım tansıyonum falan normaldı sanırım kan sekerım ani düştü eve geldım 11:30 da kahvaltı ettim.. ve aksam 5 e kadar hıc bırsey yemedım 5 te 1 tabak yogurtla bırlıkte ıspanak yedim 1 dılım ekmekle yanında da tatlı yedım ve doydum eminim yatana kadar atıstırma harıcı bısı yemem zaten 8-9 dan sonra şişkınlık yasıyorum ve bişi yiyemiyorum.... napıcam bilmiyorum.. ve 17 haftada 4 kilo aldım nasıl oldu anlamıyorum bu kadar yemekle nasıl kilo alıyorum

H
Hosgeldin canım
Vallahi suan hepimizin derdi biz yiyelim ama bize değil bebislere yarasın :))
Lakin bunu yaparkende kontrollü gitmek gerekiyor
Yiyeceğiz hamileyiz ama faydalı ve gerekli seyler

Canım kahvaltını iyi yap amacımız ac kalmadan saglikli beslenmek çünkü herseyden önce hamileyiz ve bebislerimiz var:)
Ben suan daha mantıklı düşünmeye başladım sanırım hormonlar. Dengelendi:)))
Meyve süt ve süt ürünlerine ağırlık vermek gerek
Abur çuburlar artık anladınız ne olduklarını yemmemek gerek vs..
Bende genelde geç kahvaltı yapıyorum ama dışarı çıkacaksan asla kahvaltınız çıkmıyorum ...

süt içemiyorum.. dr uma bu durumu anlattım suanlık içmene gerek yok eger peynır ve yogurdu ii tüketiyorsan dedi kendini zorlama.. ama meyveyi resmen ağzımda büyüyerek zorla yiyorum kuru yemişten de tiksindim resmen cevizi sırf yemem gerek dıye yıne zorla yıyorum ve hergun tüketemiyorum... abur cubura gelınce..... hiç yiyemiyorum eşim evi cıps cekirdek cıkolata dolduruyor ve hepsını kendısı yıyor.... bazen cıkolata yıyorum o kadar..

Canım en cok sevdiGin meyvelerden ye
Muhakkak yok diyemeyeceğin seyler vardır
Süt olayında iyi yoğurtlar yumur
Yumurta da büyük ölçüde karşılar

günaydın sevgili anneler ve onların tatlı kuzuları :))

ben dün ince hamur tam bugdaylı 4 dilim pizza yedim, eşimin kolasından 2 yudum kaçırdım (ki hamile kalalı toplamda 4 yudum içtim :) sonrasında meyve ve bir kutu prebiyotik yogurt. (biraz fazla kaçırdım belki ama sağlık olsun) ve elbette yürüyüş yapamadım...
aaa bir de arada birkaç tane küçük çikolata yuvarladım

bu arada çay tüketiminiz nasıl? ben açıkçası çok kısıtlamıyorum, günde büyük çay bardağı ile çok demli olmayan toplamda 6 bardak falan içiyorum. sizce çok mu?

hepimiz için sağlıklı, bol hareketli, besleyici ve az kalorili bir yıl olsun 2013 :)

Günaydın canım hoş burda aksam:))
Çay kansizlik falan yoksa içilmesinde bir sakınca yoktur bence tabi cok demli ve Şekerlii olmaması şartıyla
Günlük büyük bardaklardan ortalama 3 tane iciyorum ama açık bende kansizlik varda
Yediklerinde afiyet olsun bişey olmaz:))))yürüyüş yaparsan bugün iyi olur
Toplamda kac kilo aldın şimdiye kadar kaçla hamile kaldin

Annem kuzusum ben geldim
Karnım iyice büyüdü hadi midemle yarışıyorsun geç artıkta tam hamile moduna gireyim:))) çünkü annenin kocaman bı midesi var:)
Kuzucuk bugün cok güzel seyler yedim senin için
Sabah/öğlen
2 dilim peynir
14 zeytin:)))
2 bardak çay açık +2 ck seker attım toplamda
Sücuukllu kasarli yumurta ekmek yarıma yakın (((
Not : gecen alacağım dediğim ekmegi maalesef bugün alabildim bundan sonrası fire yok
Ara
2 portakal
Kuru üzüm ve kaju nut cok küçük bir kase
1 saatten fazla yürüyüş
aksam
1 bardak ayran
Biber turşusu 4-5tane
Bulgur pilavı yarım tabak
3 dilim ekmek
Kızlar sizce nasıl bı menü
Lütfen yorum
Su da eh ictim biraz:)))

Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde her sabah yumurta,peynir,süt le kahvaltı yaptım..Akşam yattarken süt içtim..Balık yedim öğlenleri yada kırmızı et...Ayranda muhakkak olurdu..

Valhasıl 2 hafta sonra tiksindim bunlardan. sabah yumurta yiyecem diye kahvaltı yemek istemedim..Süt kutusunu görmek bile beni kötü yaptı..Artık az az yumurta,süt yiyip içebiliyorum.Ama daha düzene sokmuş değilim..

Nasıl beslenecek benim bebeğim bilmiyorum

canım çayı şekerli içemiyorum Allahtan :)) 80lehamile kaldım, arada 2 kg aldım, sonra kendimi frenlemeye başladım, şu anda 500 gr almış görünüyorum yani 80,5. en tok anımda da 81i geçmiyorum. en azında 5. aya kadar kilo almamayı başarabilisek çok iyi olacak. sende son durum nasıl? şu an kaçsın?
bu arada senin menünle ilgili yorumum: bence çok iyi yalnız bulur pilavının yanında ekmek nedenn???

benim bugünkü menüm:
bol peynir, salatalık, domates, 3 dilim tam tahıllı ekmek, iki çatal helva, ceviz

arada: karışık taze sıkılmış meyve suyu

arada: 1 muz

akşama: hamsi ve salata

yatmadan: süt ya da yoğurt

(belki birazcık tatlı kaçamağım da olabilir, bunu şimdiden kestiremiyorum :))

1 saatlik yürüyüşüm de yapıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…