2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

Menun iyi görünüyor
Hiç sorma bu ara ekmek ve zeytine sardım ama önlemimi aldım bende Ocak 27 ye kadar dikkat edeceğim kilo almamak için ...
Suan bebis 4 ay 1 haftadan gün alıyor :)) 80 le hamile kaldım 2 kilo aldım
Yalnız bu iki kilonun hamilelik kilosu olduğu kanaatindeyim. Yani vücudun ödem toplaasi vs...

Tek tip beslenmek her zaman sıkıcı dir. Degisiklikler yap bence ...

Sevgili bebisim bugün süper gidiyorum
Sabah
Bir dilim peynirle yaptıgım tostu yedim Ekmek Çavdar' ekmegi kullandım 2 ince dilim
7 zeytin
1 kase organik domates
Ara
1 bardak sahlep
Kuru üzüm bir avuç kadar
Öğle
Yarım tabak bulgur pilavı
1 er biber salatalık turşusu
Ayran cok az ictim
Bir kac tane çubuk kraker
Aksam
Babacin gelsin bakarız ..
Yürüyüş yapmadım daha birazdan çıkabiliriz ablacikla

nar23 içine doğan tuttu canım.. dr uzun uğraşlardan sonra %70-80 erkeğe benziyor dedi... bakalım inş. doğrudur.. gerçi eşimin halasına da ilk başta erkek demişler sonradan kız çıkmış : herşey yolunda dedi 188 gr mış ama burdaki gebelik takvimine göre zayıf bebeğim

kızlar ya birde dr da yeni bir tecrübe daha kazandım akıntım var dedim kaşıntılı alttan muayene edeyim dedi kuş gagası gibi birşeyle baktı çok canım yandı resmen çığlık attım çok utandım mantar olmuşum fitil verdi.. onu da nasıl kullanıcam bilmiyorum of ya canım yancak diye korkuyorum ama bebeğim için katlanıcam.. birde hemoglobin a1c üst sınıra yakınmış şekerin olabilir dedi dr um hamurişi ve tatlıdan uzak dur dedi zaten hala canım yanıyo

kızlar ben de normalde hiç süt içemeyenlerdenim, ancak son bir haftadır eşimin keşfiyle dilim kepek yada tam buğday ekmeğini kızartıp üzerine çikolata sürüp, 1 bardak soğuk sütle hüpletiyorum, bazen ara öğün olarak bazen de çok erken işe gittiğmden sabah kahvaltısı olarak , inanın süt hiç kötü kokmuyor bu şekilde ,denemeye değer

Hadi hayirli olsun
yemene biraz daha dikkat et:)
Canım fitil olayına gelince cok bı bilgim yok öyle bi tecrübem olmadı:)
muhakkak bildigin seyler yonde soyluyeyim çamaşırlarını utuleyerek giy
Günlük perler yerine pamuklu utulenmis bez kullan Bol bol da su iç ....

Güzel kızarmış ekmekler herturden imdadımıza yetişiyor :)))
Bende sahlep icmeye başladım böylelikle günlük 1 bardak süt tüketmiş oluyor

Bak canım nutella çekti :)))

canım çok geçmiş olsun yaa fitil konusunda benim de hiç tecrübem olmadı onun için bişey diyemeyeceğim doktorun ağırlığıyla ilgili bişey demediyse takma bi aksilik olsa söylerdi boşuna stres olma..benimki daha ağırlığını söylemiyor bile haftasıyla uyumlu çıkıyor maşallah doğum 2 haziran görünüyor ultrasonda şuan

kaç zamandır yazamıyorum size de bugün neler yedim;

kahvaltı ;
tost ve 1 kupa light süt

ara;
10 adet yer fıstığı,10 adet şam fıstığı,2 adet kuru incir,biraz da siyah kuru üzüm

öğlen;
zeytinyağlı kereviz 1 kupa ayran,1 dilim ekmek

akşam;
birazdan eşim balık alcak balık var bu akşam sonra da meyve yerim

yürüyüş de yapıldı

Aksam
Lahana yaprak sarması yedimde yedim:))))
Oncesi bir dilimden az ekmek tazecikti:))
3 bardak sekersiz açık çay
Yarım elma gönül alma:)))
Yürüyüş de yaptım
Bu arada 81 800 azalmış :)))

kzlar yürüyüş yapanlar koşu bandında mı yapıyor dışarı mı çıkıyosunuz? kaç dakika yürüyosunuz bide hergün mü haftada 3-4 gün şeklinde filan mı?

kzlar yürüyüş yapanlar koşu bandında mı yapıyor dışarı mı çıkıyosunuz? kaç dakika yürüyosunuz bide hergün mü haftada 3-4 gün şeklinde filan mı?

bende koşu bandı var ama açıkçası koşu bandı daha tempolu olduğu için ve şu sıralar hava müsait olduğu için dışarıda yürümeyi tercih ediyorum.

bugünün menüsü:

sabah: 2 parça fındıklı muffin ve bir kutu (200 ml) süt

arada: 1 mandalin

öğlen: balık+salata

akşam: sucuklu yumurta :/, peynir, 2 büyük dilim ekmek (öğlenin acısını çıkardım resmen), 1 kaşık bal

3 parça mini çikolata

ve şu anda hala açımmm, haşlanmış patates ve peynire düşmek için sabırsızlanıyorum :)) oysa mantıklı olan süt+meyve olayına girmem bu saatten sonra

kısacası bugün pek iyi bir performans sergileyemedim karbonhidratı abartttım...

canım benim koşu bandım var ve onu kullanıyorum..dışarda yürüme şansım yok hem de..haftada en az 5 gün sabah yarım saat,akşam yarım saat yürüyorum..4.aya kadar günde yarın saat yürüdüm ama artık artırdım..saatte 4km hızla yürüyorum

ben yürüyüş yapmıyorum ev işi yapıyorum yoruluyorum zaten aslında yapmam lazım...

kahvaltıdan önce yarım armut, bir bardak ılık biraz limonlu su (bağırsaklarım için)

kahvaltı;

iki bardak az şekerli çay, peynir, 1 haşlanmış yumurta, ımm birde peynirin üzerine salça sürdüm accık :) heee 2 dilim ekmek ama bayat :)

eşim yemeğe geldi biraz önce o gelmeden önce kaçamak kendi yaptığım minik bir poğacayı mideye indirdim.. ( dr um hamurişini yasakladı şekerim olma ihtimali varmış da )

şimdi öğle yemeği yiycem... çorba, taze fasulye ve bir kase yoğurt mümkün olduğu kadar az ekmek :)

ımm çok acıktım hemen yemeliyim :)

afiyet olsun oğluşuma:) annesinin kuzusu:)

çok iyi canım ya , çalışmıyosun o zaman dimi? valla ben haftada 3 gün günde 20 dk zor yürüyıorum ya sen 1 saat yürüyosun günde, kilo aldın mı hiç peki?

Son düzenleme:
kızlar ya bu arada herbiriniz çok iyi besleniosunuz ne kadar dikkat ediyosunuz ben de sizlerden feyiz alarak daha dikkatli olmaya dikkat edicem bundan sonra ben o an canım istemiyosa hiç kendimi zorlayamıyorum yürüyüş de yapıcam en azından hergün yarım saat yürüycem akşam üzeri inşallah

Sabah
1 haslanmis yumurta
6 -7zeytin
kızarmış peynirli domatesli ekmek 3 dilim
Öğle
1 tabak salata
1standart kase pilav
Balık
Aksam
Ne bulduysam yedim hala cok tokum
Lahana yaprak sarması dün gece canım istedi ama yemedim cok şükür gece yemiyorum
Acısını çıkardım ama bir tabak yemisimdir
Çay la kahvaltilik yedim peynir zeytin maalesef ekmekekmek 4 dilim rahat yedim
Meyve mango yedim acılı acılı metabolizmamı umarım hizlandirmistir:)) su aksam menüsü olmasaydı her şey iyiydi ya
Neyse bebise yarasın bari

bugünün menüsü:

sabah: kocaman 2 dilim tam buğday ekmeği arası bol peynirli tost+bir kupa çay

ara: mandalina+yovita yoğurt

öğlen: pilav üstü döner+ayran

ara: portakal suyu

arada: bir dilim kek+süt

akşama: pırasa+patates salatası+çorba

kapanış: meyve

(tabi akşamı henüz yemedim, akşam abartmazsam sorun yok gibi ama yine de karbonhidratlar beni korkutuyoooor)

sadece nar bir de bazen mucize paylaşıyor, herkes paylaşsın lütfen menüsünü, abartıp abartmadığımdan emin olmak istiyoruuumm :)))

:'( evde un kurabiyesi var ve canım cok istiyo yasak ya kaç gundur aklıma gelmeyen şeyi şimdi canım istiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…