2013 ikiz anne adayları buraya

Dag arkadasımngözün aydın önce saglıcakla eve cıkar inşallah bebeklerini
Dr neden beklemedi 37+ ı?
Bır sorun mu oldu sasırdım acıkcası zaten ıkızlerde ya 36+ ya 37+ da alıyorlar 34. Haftada cıger gelişimi tamamlanıyor dıyorlar iğne de vurunmussun ben de 29 bitiminde vurunmustum şu an 32+2 deyım dr 4 tane daha al evde bulunsun nolur nolmaz dedi doğumdan önce tekrarlıyorlar sanırım

İnşallah bı an önce kavusursunuz canım.
Benım de tansıyonum oynuyor gecen 13-8,5 olunca dr kan tahlılı ıdrar tahlılı ıstdı
Önlem amaçlı tansıyon ılacına basladım cok şükür tahlillerde sorun yok inş da olmaz ben de 34 ü gecıyım rahatlıycam dıyodum ama belli olmuo bebeklerın durumuna baglı demekki
Ben cok şükür henuz cok agırlaşmadım en azından tek bebek bekleyenler bızden daha şikayetcı valla
Sadece catı agrısı dedıklerı agrı var kalkarken fılan baya agrı yapıyor.
Tetanoz asımın son dozunu yaptırcam pazartesı dr yaptır artık dedi
Bizden haberler bu kadar

Kiloları çok iyi maşallah. Sakıncası yoktur minnacık bebekler. birbirlerini belli bir aydan sonra uyutmuyorlarmış o nedenle söyledim.Birisi uyurken diğeri ağlıyor veyauyanıyormuş yani aynı zamanda uyanıp uyumaları enfazla 2 ay diyeduydum. Bebek odaları taşınabilirlik açısından dedim genelde ikizlerde parkytak kullanışlı oluyormuş o nedenle söyledim arkadaşım.

Kizlar dun bebislerin park yatagini aldik. Ancak yorgan konusunda kararsız kaldım. Yatagin ölçüleri 70*120. Uyku setlerine baktim.(yan korumaları olmayanlara) yorganin boyutu 90*120. Bi de yorgani kagit gibi. Biliyorsunuz ankaraya yeni tasindim.evin ısınma durumunu kestiremiyorum açıkçası. O yorganda cok ince geldi bana.siz boyut olarak kaca kac aldınız? Veya almayi düşünüyorsunuz

Canım park yatak funna baby nın uyku setlerınden aldık biz yorganı da güzel kkış için uygun
Özelcan bebeden almıştık
Bir bakın isterseniz bızımkı 70-110 du oyle aldık yorganı da

Canım park yatak funna baby nın uyku setlerınden aldık biz yorganı da güzel kkış için uygun
Özelcan bebeden almıştık
Bir bakın isterseniz bızımkı 70-110 du oyle aldık yorganı da

ozelcan bebeden aldim bende yatagini falan. ancak uyku setleri konusunda kararsiz kaldim. bi de esim alsveriste kararsizliktan pek hoslanmazda. bende istiyorum ki hem uzun vadede kullanabilecegimiz birsey olsun hemde kullanisli olsun.o yuzden kararsiz kaliyorum.ne kadara aldiniz siz uyku setini.

Valla canım yaşayıp göreceğiz.Benim çevremde hiç ikiz yok. Keşke bişey bilip,ona göre hareket edebilsem.O kadar stresliyim ki şu haftayı tamamlayabilme konusunda,bebekler doğduktan sonra ne gibi zorluklar beni bekliyor algılayamıyorum.Herkes sonrası daha zor olacak diyor,eminim de öyledir.Ama inan sadece şu an tek isteğim zamanında ve sağlıcakla onlara kavuşmak.Hele bir de burda arkadaşların yaşadıkları olumsuzlukları duyunca daha da strese giriyorum.
Kızım bir hafta geriden geliyor ilk günden beri,o beni biraz üzüyor.Ama dr ısrarla normal bu,kiloya takma kafanı diyor.Bir bilinmezlik,çaresizce onun söylediğine inanmak zorundayım.
Biz elimizden geleni yapıyoruz.Gerisini Rabbime havale ediyoruz.

Benimde o kadar çok ikiz varki çevremde ama dediğin gibi benimde aklım fikrim şu süreci iyi bir şekilde atlatmak bebeklerin sağlıkları. Bencede kiloyu kafana takma benimkilerde küçükler şimdi ne kadarlar bilemiyorum ama 1 hafta normal. Önemli olan gelişimlerini tamamlamış olmaları. Hayırlısıyla atlatsaydık insan sonrasını düşünemiyor. Sen dışarı çıkıyırmusun yoksa sürekli yatıyormusun Dr un ne diyor?

Cnm kvalidem yorgan yaptırdı internetten de araştırmıştım standardı 100-150 sonuçta hazır nevresim takımlarına vs bak öyle. Yatağını yani döşeğini yaptırcaksan park yatağın boyutuna göre yaptır ben öyle yaptırıyorum döşek ayrı yorgan ayrı hem yün daha sağlıklı diye bizimkiler öyle yaptırdılar visko yatağın üzerine incelik yorgan gibide döşek yaptırıyorlar. Sen zannedersem yorganı soruyorsun sadece onların standardı dediğim gibi cnm. Nevresim takımı diken birine sorsan onlarda aynı boyutu söylüyorlar.

O zaman ben eve yakin bir yorganci var oraya gidip sorayim bakalim. Bebek yorganini ne kadara dikiyorlar. Benimkilerin yataklari 70*120 .sorduğum Uyku setinin boyutu da 90*120. Bana küçük geldi tabi. Hep boyle kalacak değiller ki.bir de zaten malum ikizlerin masraflari cok oluyo. Bir de evim dar. Uzun sure kullabilecegim birsey olsun istiyorum. Diktirme cok daha uygun. Bu isi de halledebilirsem tamam ya

hepınızın stresını o kadar ıyı anlıyorum kı...ben de hamıleyken bı atlatsam su haftaları derdım..gun sayardım haftası dolunca sevınırdım:) gecıyor hepsı gecıyor...benımkı cokk tehlıkelı ve zor bı hamılleıktı.ben yerımden kalkamadım..ıstesem de kalkamıyordum.tek kesede tek plasentayla gecırdık surecımızı.en bastan berı 1 hafta gerıden gelıyolardı.hamılelık suresınce hep boyle sabıt kalmadı 10 gune kadar cıktı fark.bazen ara kapanır gıbı oluyor bazen acılıyırdu.sorun degıl bu hele 1 hafta hıc problem degılllll.gec dollenme olmustur canım takılma sen buna.dınlenmene yemene ıcmene bak::) ınsallah hepınız bızler gıbı saglıcakla alırsınız kucaklarınıza:)

İyi dileklerin için çook tşk ederim.Rabbim hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın.Umarım biz de sizler gibi bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alabiliriz.

Haklısın önemli olan gelişimlerini tamamlamış olmaları.Hayırlısıyla tamamlarız inş.Bana herhangi bir kısıtlama getirmedi dr. Sadece kendimce önlemler alıyorum.Uzun süre ayakta kalmamk ve uzun yürüyüşler yapmamak gibi.Alışverişe de gidiyorum,temizlik de yapıyorum.Ama tabi yorulunca hemen oturuyorum. Yatmak benim için daha acı verici,oturarak uyumaya çalışıyorum düşün artık:))

Bu cumartesi günü şeker yüklemesi yaptirdik.sonuclar bugun çıktı doktorumu aradım biraz yuksek cikmis dedi. 148.63 en yakin zamanda gel 100 mg lik yapicaz dedi korkuyorum

Bu cumartesi günü şeker yüklemesi yaptirdik.sonuclar bugun çıktı doktorumu aradım biraz yuksek cikmis dedi. 148.63 en yakin zamanda gel 100 mg lik yapicaz dedi korkuyorum

Canım,benim ailemde şeker hastalığı olduğu için bana direk 100'lük yapıldı.Ve yüzlükte de 3. saat tokluk değerim yüksek ve açlık da sınırdaydı.Sonra ben dahiliyeye giderek,beslenme programıyla şekeri düşürdüm.Hergün şekerimi ölçerek kontrol altına aldım.Evde şimdi dr'un tavsiyesiyle sadece haftada bir kez şekerimi ölçüyorum.
Yani korkulacak bişey yok.Stres yapma şeker stresle birlikte yükselmesin.Eminim senin de korkulacak bir değer çıkmayacaktır.Yediklerine dikkat ederek sorun çözülüyor.Bizlere güzel haberler verirsin inş.

İnşallah canım dedigin gibi olur.sanirim bu cmts gidebilicem tekrar. Internette bi sitede 100 luk yapilmadan onde 3 günlük beslenme programi uygulanır hamileye diyordu. Böyle bir şey var mı yoksa yine sabahtan aç mi gidicez?

Arkadaşlar ne yapıyorsunuz?burası çok durgun...biz dün kontrole gittik çok şükür herşey yolunda bebişler 1800 gr küsür olmuşlar. Çok rahatladım kansızlık var beslenmiyorlar diye kafaya takıyordum. İnş eylülü görürüz şuan için 12 kilo felan aldım. Bu Dr un daha panik 34 ü tamamladıktan sonra korkma diyor ünideki Dr daha rahat. Öyle işte bende haberler bu kadar:)

Cnm meraba. Gerçekten burasi baya duruldu son zamanlarda. Arada bakıyorum bende hic yazan yok.kontrolunun güzel gecmesine sevindim . Insallah istedigin haftalara ulasirsin. Iki farkli doktora mi gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…