2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

suyu kaynatıp cezveye koyuyorum içine de sütü
elime döküyrum ne sıcak ne soğuk olacak ona göre veriyorum
ama mama vereceksen önceden kaynatılmış suyun varsa onu içecekleri ısıda ısıt karıştır mamayı güzlce
yine eline dök içilecek sıcaklıktaysa ver ,erğe soğuk kaçmışsa cezve yöntemiyle azıcık ılıtabilirsin
ama mamayı bi kere ısıtacaksın soğuyup bir daha ısıtamazsın onu öyle bi dezavantajı var

bende öyle yapıyoırum kaynamıl suyum oluyo ısıtıp mama yapıyorum
sorum dışarda mama için sıcak su bulundurmam lazım
termoslu biberon alcam kullanan var mı varsa ne almışlar onu merak ettim

maşallah canım inşallah hiç bozlmaz düzenleri, senin yavrular kaç günlük oldu canım?
canım gözün aydın, Rabbim bir daha ayrılık göstermesin, küçük doğanlar biraz nazlı oluyor, benimde kızım küçük doğdu, çok nazlı, 45 dk. 30cc ancak içiyor, oda dura dura, oğlumun maşallahı var, e bulursa silip süpürüyor, onun için bende endişelenmiyorum, bazen kızım sağdığım sütü içmeyince tehdit ediyorm onu -bak kardeşine veririm içer- diye

caanım bende almadım ama çıkarken mamayı yapıp bezle sarıyorum, ılık oluyor, onlarda içiyor, aslında iyi olabilir termoslu biberon

mrb kızlar,ben eve yeni yeni misafir kabul ettiğim için kaç gündür misafir varda giremedim,ama aklım hep burdaydı,inş.hepiniz iyisinizdir,

nurhancım ; benim kuzular bugün 96 günlük oldu çok şükür

dosbacım ;şunu merak ettim,dr niye 2.5 kilodan önce yıkama dedi,benim kuzuyu eve gelir gelmez yıkamıştım,biri 1880 ,diğeri 2000 di,çocuklar nasıl rahatlamıştı,hastane kokusu gitmişti en azından,ne oluyomuş ki acaba?
birde ben yakın zamanda termos biberon aldım,annemler marketten almış,250 cc lik,hastaneye falan giderken,çok istitodum almayı,ılık koyup beze sarıyodum,yinede soğuyodu,sıcak koysam bide soğuk su koycam ılıtmak için,neyse sonunda aldık,geçen hastneye giderkende denedim,çok da emnun kaldım tavsiye derim:34 bu arada annensiz ilk geceniz nasıl geçti ,benim annemler eşim gelene kadar hep bizdeler,sonrada evlerimiz cok yakın,yine çocuklara annem bakacak,çok şükür çok şanslıyım,ama ilk zamanlar,annemler,bi yere gideceği zaman çok panik oluyodum,bi an önce glseler diye,ikisi birden ağlarsa neyapcam diye ama sonra alıştım,biraz gec oldu alışmam ama alıştım sonunda inş.allah tek bakan annelere kolaylık verir

tuğbacım ;benim büyük oğlum eve geldiğinde önce çok sakindi,ne ağlıyo,ne gazı vardı,güzel uyuyodu,aradan biraz zaman geçince huyu suyu değişti,dr.a sorduğumda dediki,i bu zamana kadar anne karnında farzet,doğum miadı dolduktan sonra yeni doğomuş gibi olur,asıl o zaman gerçek bebek olur demişti,gerçekten öyle oldu,hak verdim ona,tabi inş.seni öyle olmaz,sakin devam ederler,ama yinede huyları değişirse şaşırma

tuğbacım benim kuzularda çok küçüktü biliyosun,herkes diyo ki,yarın bi gün okula giderler evlenirler,zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın,bende diyorum ki ooo onlar benim için çok büyük hayaller,şöyle 3-4 kilo olsun yeter diyodum,bizim 3 tane psikolojik sınırmız vardı,1.( 2 kg) ,2.( 2.5kg) 3.( 3 kg ) çok şükür küçük kuzumda 3 kg ı geçti,artık büyüdük sayıyorum çünkü 9 doğurdum valla, tek üzüldüğüm nokta aralarında çok kilo farkı var,bu hep böyle gitcek gibi,bazıları bunlar hiç ikiz değil gibi diyo,üzülüyorum,daha çok da ilerde büyüynce,bunu insanlar yüzlerine söyleyince küçük kuzum üzülürse diye üzülüyorum,şimdiden bunu düşünmem çok saçma biliyorum ama annelik,taaa şimdiden onun üzüleceğini bile düşünmek demekmiş sağlıklılar ya bunada şükür

kızlar dün dayımın kızı bizdeydi,onunda ikiz oğulları var 2 yaşında,7 aylıkkken görmüştüm,ama çok yaramaz olduklarını söylüyolardı,neyse evdedki kırılacak şeyleri topladık dedimki yarın öbürgün bizde bi yere giderken millet evini toplayacak demekki sonra geldiler,çocuklar tam bi canavar:18: ayyy çok gözüm korktu yaa,kuzular bi an önce büyüsün istiyodum,ama böyle daha iyiler,yani gelecek adına çok korktum,misafirliğe falan gidemem,sinir hastası olurum ben kesin

neden üzülsün canım. kimse tıpa tıp birbirinin aynısı olmaz. bence olmasın da. benim de hedeflerimiz aynıymış sizinle. şimdi bizimkilerin süt içmeleri tam istediğimiz düzeyde. küçük kız 2 saatte bir 30ml, büyük kız 40 ml civarı alıyor. bazen artıyor bile. sen ce şuan ki kilolarına göre iyi mi bu miktar. doktorun dediği miktarı geçiyoruz gün sonunda. salı kontrol var. çok meraklıyım. acaba ne çıkacak. büyük kız bari zkiloaldı farkındayım da küçük kızda gözle görülür bir fark yok. her hafta 150 gr ve üzerin ı alsa ne güzel olur. seninkiler nasıl içiyodu? ne miktarda veriyordun?

umarım ilerleyen süreçte çocukların yaramazlıklarıyla uğraşmayız. gerç ben bebeklerin büyümlerinden başka bir şey düşünemiyorum. ama hayatımızda her dönem farklı
yaşıyoruz. şimdiki derdimiz büyümeleri. hiç dert etmiyorum yaramaz olurlar mı diye. canları sağolsun. anne baba eğitimi, tutumu bence çocuğun yaramaz olup olmamasında önemli..
her şey olacağına varır. şu dönemi atlatalım da.gerisi o zaman düşünürüz.
o zamanda allah yardımcımı olur inşallah.

bu sıralar hiç giremiyorum internete. maillerime bile bakmıyorum kaç gündür. misafir yoğunluğu yaşıyoruz. çok şükür bu yoğunluğun bir kısmını atlattık. bugün de hastaneye gittik. yarın tekrar kontrol var. yani dinlenmek yok. herkes bebeklerime oyuncak bebek diyor. özellikle miniğime. bugün doktorlar bile aynı şeyi söyledi. ufak çocuklar bile aynı şeyi söylüyor. selin im mucizem benim. herkese şaşırtıyor kendini. bir ara fotoğraflarını koyarım buraya.
bugün hastanede bir yaşlı kadın geldi yanımıza. ikiz oldukları için merak ediyorlar tabi. gelini de erken doğum yapmış falan filan derken. yaşar bunlar yaşar dedi. ne demek bu ya? sanki ölümcül durumdalar ya benimkiler. bir de tüh tüh maşallah dedi ve gerçekten tüh tüh derken tükürdü ya. biz hastaneye geldik mikrop kapacaklar diye korkarken, kadın gelmiş tükürüyor bir de . yaşlı diye bir şey demedim ama kendimi zor tuttum.

bugün ün. hastanesine yenidoğan bölümüne gittik. doktor yapılması gerekn tüm kontrolleri verdi. randevularımızı aldık. işitme testinden geçtiler. bir ay sonra rop ve karın-kalça usg leri yapılacak.
küçük kızım hastaneden çıkalı 5 gün oldu. 5 günde 120 gr almış. büyük kızım doğum ağırlığı olan 1960 gr dan 2200 gr a çıkmış. ben bu duruma anında sevinirken doktor kilo alımı az, senin sütün yetiyor mu ikisine dedi. evet dedim. günde en az 30 gr almaları gerekiyormuş bebeklerin. o zaman sütüne ek protein katacağız dedi. bir marka adını yazdı verdi. 3 kilo olana kadar kullanacaklar dedi. bir kutu yeter 3 kilo olmaları için dedi.
bugün tedarik etmeye çalışacağız ek proteini. başak sen kullanmıştın değil m? yazmıştın bir ara. bu mama aşağı yukarı ne kadar? fiyatının önemi yok ama merak ediyor insan. piyasada hemen bulunabiliyor mu?

Bi söz varya her bebek anneden bir diş alirmiş diye Benim de dün dişim kirildi malesef. Yarin için randevu aldim dr yede sorarim ama dolgu veya diş çektirmenin anne sûtûne bir zarari varmi biliyormusunuz. İşlemde kullanacaği uyuşturuce maddeleri süte geçermi acaba. İnşallah geçmez yoksa yaptirmam.

canım neden banyo yaptırma dedi bilmiyorum ama ısrarla yıkama dedi...
bende sadece totosunu yıkıyorum
yavrum ona bile bayılıyor
bende netten sipariş vereceğim termosu... çünkü dışarı çıkınca gerekecek bu arada kızım hiç doymadığı için son günlerde mama öğün sayısını artırdık

canım 2 yaşında birbirlerini yakalıyorlarmış.... ki yakalamasa bile aynı olmalarına hiç gerek yok hepsinin kişisel ve fiziksel özellikleri kendilerine özel olacak ...takılma buna derim yeterki sağlıkları yerinde olsun

benimde hamileliğin 7.ayında bi dişim kırıldı...
dr.um git yaptır dedi ama ben korktum
kırkım çıksın hemen yaptırmayı planlıyorum hamileyken bişey olmaz dediğine göre süt verirkende olmaz diye düşünüyorum
tabii önce dr.a sormak lazım

kızlar bu hafta rop testimiz var zor bi test mi??
bi de hepatit aşımız var... yaptıranlar o günü nasıl geçirdi ağrılı oldu mu bebişleriniz??

arkadaşlar ikiz hamileyim.ilk gittiğim doktor ikiz oldukları için hiç bir test yapılmıyor dedi.
sonra sitede de gördümki en azından ikili test yaptırmış bayanların çoğu.
geçen hafta daha güven veren bir doktora gittim.dr bey de ikili test yapılabilirdi dedi.
22. hafta gibi iyi bi perinatolğa git ayrıntılı ultrason yaptır dedi.
prof. buldum asistanıyla görüştüm.18. haftada yapılıyor dedi.
perinatolğa gidip detaylı ultrasona giren arkadaşlar hangi haftada yaptınız bu işi?
lütfen bilgi............................

bi de hepatit aşımız var... yaptıranlar o günü nasıl geçirdi ağrılı oldu mu bebişleriniz??

ben rop muayensini bi<imkşler bir aylık olunca yaptıracağım. hepatit aşısı da bu hafta içinde olur herhakde.ağrı olup olmadığından heberşm yok.

canım 2 li, 3 lü ve 4 lü testler tek gebeliğe göre hazırlanmış ve sonuçları tek gebeliğe göre yorumlanabilen testlerdir. çoğu doktor 2 li test yaptırmaz. sonuç anlamsız çünkü. eğer yaptıracaksa 2 li ve 3 lü testen daha yeni geliştirilmiş 4 lü test yapılması gerekir ikiz gebelere. aslında onun da yapılmasına gerek yok. bizim için ense ölçümler, ve 20 li haftalarda yapılacak detaylı ultrason sonuçları anlamlıdır. ben 19. haftamda yaptırmıştım detaylı ultrasonu. tek başına yeterli bizim için.

biz rop testini yaptırmadık, istemediler. Ama aşı vurulduğumuz gün ve gece hiç uyumadılar desem yeridir. sadece memede sakinleşiyorlardı. hemşire eğer çok huzursuz olurlarsa calpol ver dedi. verdik ama etkisi çok olmadı gibi. ama belki seninkiler daha rahat atlatır.

ben rop muayensini bi<imkşler bir aylık olunca yaptıracağım. hepatit aşısı da bu hafta içinde olur herhakde.ağrı olup olmadığından heberşm yok.
canım biz yarın 1 aylık oluyoruz
rop ve aşı 1 aylıkken yapılıyor
rop sadece prematürelere yapılıyormuş...birazda huzursuz ediyormuş bebekleri...

canım sen 37 den önce mi doğum yapmıştın?? belki bu nedenle istememişlerdir
calpol evde olsa iyi olur sanırım ama nasıl kullanacağımı dr.a sorayım saol fikir verdiğin için

başakcım annemsiz ilk günü sormuşsun :))
haftasonu eşim yardım etti... dün ise yalnızımdım
çok şükür oğlumun gaz sancısı yoktu
kızımda karnı doyduğu sürece zorlamıyordu
taa ki komşum gelene kadar ( nazara inanıyorum
boncuk kızım akşam çoook huzursuzdu derdini anlayamadık
eşimde bende çok perişan olduk
bizim halimiz önemli değilde elden bişey gelmeyince (
sürekli yemek istedi... bende süt kalmadı mamayı da birden o kadar vermek istemedim en son 1 saat beni emerek uyudu sonra oğlum kalktı düzen istemeden bozuldu gece 2 idi yattığımızda
yani gündüz kolaydı ama gece zordu ...çok şükür eşim yanımdaydı
bugün ise kahvaltı bile hazırladım eşime... sabah erkenden yemeğimi yaptım
şimdi de vakit buldum burdayım :))

Ben 37+4 de doğum yapmistim demek o yüzden gerek gormediler. Ben calpolü 1 çay kaşigi verdim. Onuda bir kere verdim. Çok kullanmak istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…