2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba ben pek buraya gelemiyorum daha...kuzularım evde değil ya kendimi daha anne hissedemiyormuyum acaba...yanlız acaip lohusa hissettiğim kesin..

süt konusunda biraz yorum yapabilrim sanırım ...ben hergün 1 kg süt sağıyorum..iyimi bilemiyorum siz ölçüyormusunuz? ama sağmak çok önemli gibi duruyor.çünkü emzirsem göğsüm dolu kalabilir ama makina tam boşaltıyor ve 3 saat sonra yerine yenisini üretiyor vücut ...birde sıvı tüketimini 3-4 lt suya çıkar dediler ama ben hastaneye gidip gelirken su içme işini beceremiyorum ama yinede sütüm iyi sanırım değilmi...
evdede emzirdikten sonra sağıcam yinede tam boşalmazsa göğüs sağlık açısındanda risk yaratır hem..zaten beslenmeleri artınca yetmiyecek kesin mama vericez o zaman.

doğum izni konusunu sorucam biz doğurduk ya artık yasa çıkarsa bizide kapsıycakmı?

3.çocuk konusuna gelince...doğum masasından kalkmadan doktoruma yine görüşücez dedim...şaka bi yana kendiliğinden hamile kalamadığım için bundan sonrası allahın takdiri...5 kere negatif alıp kendiliğinden hamile kalan arkadaşlarım var tüp bebek topiğinde...allahım bi armağan daha gönderirse başımla gözümle....asla korunmam...

şimdilik bebeklerimin günlerini ve gecelerini yazamadığım için böyle yüzeysel konuları yazabildim ancak...dilerim kısa süre sonra 3müz beraber yazıcaz size...

HİLAL-DERİN VE DENİZ....

benimkiler 30dk biri 40 dk biri emiyor sonrasında 3 saat uyuyorlar ama sağınca öyle çok bi sütüm gelmiyor açıkcası... bu nedenle emziriyorum sağmıyorum emdikçe aramızdaki bağ kuvvetleniyor gibime geliyor...
mamayı hala benimkiler 30cc ancak yiyor bazen 45 cc yedikleri oluyo o da gecleri... zaten artık sadece gece veriyorum
bende dr. kontorlüne kadar rahatlayamayacağım sanırım ( hep kafamda aynı soru yetiyor muuuu

bizim sarılığımız oğlumda uzun sürmedi kızım da çok şükür çok hafifledi...
anne sütünün faydası diye düşünüyorum
bende kan şekeri düşecek diye kızımı zorla uyandırarak besliyorum yoksa son günlerde 4 saat hatta daha fazla uyumaya başladı
uykulu uykulu zorla emziriyorum

maşallah canım sütün yettiği yere kadar mama verme derim ...benim dr.um çok karşı ama ben mecbur kalıyorum

hoşgeldin tekrar canım
anne her yerde annedir... zor günler yaşıyosun hemen toparlayacaksın bunu unutma
bende bu kadar tedaviden sonra hiç korunmayı düşünmüyorum :))

emzirmeyle aradaki bağın kuvvetlendiğine ben katılmıyorum
öyleki bebeğini sütü olmadığı için mecbur mamayla besleyenler var onlar ne yapsın
şimdi onların anne çocuk bağı olmayacakmı ,emzirmek çok güzel bir duygu ama anne ile çocuk arasında emzirmeden de bağ kurulabilir
sadece mamayla beslenen anneler bağ kuramayacak mı hiç sanmıyorum
ben hem sağıp hem emziriyorum ama annelik sadece emzirmeyle olmuyor aradaki bağ da öyle ..
seninkiler sarılıktan uyuyorlardır biraz da sarılık geçtikçe anne sütüyle o kadar uzun süre uyumaları biraz zor gibi geliyor bana
ama tabi ii çekiyorlarsa orasını bilemiyorum

sütün gayet iyi maşallah ..
bebeklerinin kilosunu 150 cc ile çarp ,günlük almaları gereken miktar bu ,eğerki sütün bu miktarı karşılıyorsa tamamdır
evet makinenin avantajı çok ,bebek emerken tam çekmiyor yarı çekiyor sonra uyuyor meme boşalmamış oluyor tam olarak
ama makinede tamamen boşaldığı için beyne memede süt bitti tekrar süt üret sinyali gidiyor ve arkasından süt geliyor
hatta sütü azalan bir çok anne emzirmeyi bırakıp sağarak veriyorlar
mama vereceğiz diye bakma bence ebelki vermezsin ,gittiği yere kadar sağ
yetmediği zaman 3 saatte değil arada da sağ tamamla ben öyle yapıyorum yetmediği zamanlarda
doğum iznini ben de bekliyorum inş. çkar biz de faydalanırız
valla ben de 3, çocuk istiyorum ,doğal yoldan olması zor olduğu için biz de korunmuyoruz
RABBİM bi tane daha verirse neden olmasın ..
bizim bi arkadaş tüp bebekle yıllar sonra ikiz sahibi oldu ,3 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı
3.ye hamile şimdi ,evinde 3 tane yardımcısı var bu arada

bizimkilerde de baştan beri sarılık vardı ,15 gün kilo almadılar ,hatta verdiler
ben de korkmuştum ama sonrasında bir kilo aldılar
20 günde kız 700 oğlan 850 gram aldı ,bu yaklaşık 1 ayda 1,250 filan kilo almaları demek oluyor
ve sadece anne sütüyle ..
yani kafana hiç takma sarılık atlattıkça kilo bol bol geliyor
bizimkilerde hala sarılık var düşün 47 günlüğüz ,ona rağmen kilo alıyorlar şükürler olsun
sarılık 3-4 ay sürebilen birşey ,bebeğe göre değişiyor,anne sütü sarılığı denen bir olay var o uzun sürüyor işte
kiloya sarılığa takılma zamnla düzene girer
sen sadece düzenli 3 saatte uyandır besle gerisini boşver
hatırlıyorum önceden biberon vermem diyordun
ama mecbur kalınca veriliyormuş bak anlamışsındır umarım
her zaman emzirmek işe yaramıyor ,özellikle de toparlayıncaya kadar
çünkü biberonda ne kadar içtiklerini biliyrsun zorla da olsa içiriyorsun
ama memede öyle olmuyor ,sarılığı atlatması için bol süt içmesi lazım
ben zorla içiriyorum bizimkilere
mesela oğlan 100 kız bazen 100-125 cc içiyor
ama mesela oğlan 75 ten sonra yoruluyor içmek istemiyor zorla tıka tıka içiriyorum valla
memede o şans yok ..
unutmasınlar diye emziriyorum arada ,biberon verirsen memeyi unutrlar dediler,47 gün oldu unutmadılar
her denilene inanmamak lazım ,boşlamaz memeyi arada verirsen unutmuyorlar korkmayın

ben bağın daha kuvvetli olduğuna inanıyorum ... yada emzirmekten çok zevk alıyorum
annelik duygum coşuyor sanırım tabii sen böle düşünmek zorunda değilsin
yoksa sağarakta denedim sağmak bana daha kolay geliyor... ilk başta sağıyosun sonra kim beslerse beslesin... bi de gece hemen kolay oluyor...
kendimi zorlamak olarak görmediğim için emzirmeyi daha uygun buluyorum ...
bu arada benim oğlumun sarılığı 3-4 gün sürdü kızım ise başta çoktu ama şimdi çok azaldı...bugün 19 günlüğüz...

emzirmekten zevk almak ayrı tabiki ama ilerde sütün kesilir de mama vermek zorunda kalırsan annelik bağın azalacakmı bi de öyle düşün istersen
inş. kimsenin sütü kesilmesin ,ben de anne sütü veriyorum ama mama veren arkadaşlar da var onların anneliklerinden birşey kaybettiklerini düşünmüyorum
nasıl doğurmakla anne olunmuyorsa emzirmekle de anne olunmuyor bana göre
annelik bambaşka birşey ,ona bakarsan bebeğini çöpe atanlar da emzirerek anne olanlar ,annelik çok başka bir şey
anne olmak için meme vermek değil ,sevgi vermek lazım ,kim sevgiyi veriyorsa bence anne odur
hayvanlar da doğuruyor onlar da emziriyor ona bakarsan
,tabiki herkes aynı düşünmek zorunda değil ...
ama bence annelik vazifesini yerine getiren herkes annedir ve çocuğuyla bağı kuvvetlidir ..

sarılık azalsa da tam geçene kadar bebeklerin uykusu daha çok oluyor sarılık bittiğinde daha az uyuyacaklar eminim
benimkiler de rahat uyuyor ama güvenmiyorum açıkçası
en azından şimdlik rahat olabildiğim kadar rahat olayım da ilerde yine uykusuz geceler bekleyebilir diye düşünüyorm ,güvenirsek hem nazar değebilir hem de ilerde ne olur bilinmez valla

ilk zamanlarda biberon daha mantıklı. özellikle benimkiler gibi minik bebekler için. her gün çok şükür içmesi gereken miktarı içiriyoruz. emzirirken bunu anlayamazdım. bu arada seninkiler sarılıkken kilo almadılar yani öyle mi? ortalalama 3 saatte ne kadar içiriyordunbu arada benim kız gündüz çok az içiyor. ama gece telafi ediyor içemediklerini. yani gündüz 90 ml civarı içiyor gece ise 240 ml civarı. sebebini anlamadım. ama gece odamızda hep loş ışık var. normal lambayı hiç açmıyorum. emiyor, uyuyor, emiyor, uyuyor. imkan olsa gündüz de loş ışıkta yatırırırım. ben öyle sanıyorum.
günde 3 kere mememi de veriyorum. unutmazlar ya memeyi. ondan ayrı bir haz alıyorlar. benimkiler biraz ele avuca gelsin, emme refleksleri kuvvetlensin biberonu bırakırım ben de.

merhaba kızlar, benim yavrular son zamanlarda kudurdukları için pek giremedim foruma, sanırım mama yüzünden gaz problemimiz başladı, sabaha kadar masaj yapıp karınlarına sıcak havlu koymaktan helak oldum resmen, yat kalk yat kalk üşüttüm, şimdide acayip hastayım, boğaz ağrısı burun akıntısı derken perişan oldum, sizler iyisinizidr inşallah, bu arada kızlar benim kız birşey yiyip içmiyor, mamayı zaten yemiyor, 3 mama değiştirdim ama nafile, anne sütünüde sağıp veriyorum, 45 dk. da 5cc ancak içiyor, sizde böyle bi durum yaşayan var mı? hasta mı acaba, canm çok skılıyor

bir rahatsızlığı olabilir ondan içmiyor olabilir
aptamil conformil denedinmi peki ?
geçmiş olsun sana da dikkat et kendine sen ne kadar ii olursan bebekler de o kadar ii olacaktır sakın üştme
bol bol c vitamini al

almadılar tabi aksine kilo verdiler ben de çok sıkılmıştım ama normal dedi doktorlar
ben de kiloya takılmadım sonra birden aldılar ki ne aldılar
valla ilk başlarda her öğünde 30-40 cc ile başladılar şimdi 100-125 arası içiyorlar
bizimkiler ortalama hep aynı içiyorlar ,gece bazen biraz daha fazla içtikleri oluyor ,o da uzun uyuyorlar acıkıyorlar sanırım birden götürüyorlar
valla biberon sadece refleksle alakalı değil mesela benimkiler şuan refleksleri ii aslında ama emzik yerine oynuyorlar çekince bir bağırtı
oğlanı bıraksan 1 saat memede hatta 1,5 saat ,onunla uğraşmak çok zor öyle yaa hem de iki bebekle
bilmiyorum ben de memeye geçmek istiyorum ama bu durumda çok zor

bence doktoruna bir danış. iştahsız belli ki. şu gaz olayından çok korkuyorum ben de. o olmasa işimiz çok kolaylaşır. daha yaşamadım ben. ben ama sizlerden tecrübe ediniyorum. umarım sütüm yeter diyorum. yazdıklarınıa göre mama oldukça gaz yapıyor. umarım sütümüz bol bol gelir.
geçmiş olsun. üşütmüşsün. annenin daha sağlıklı olması gerekir ki çocuklarına sağlık verebilsin. umarım en kısa zamanda kendini toparlayabilirsin.

merhaba kızlar.
bugün doktorumuzla konuştuk yine. perşembe günü sabah minik kızımız da evine geliyor. doktorumuz perşembeye kadar 1500 gr olur dedi. 2 günde 60 gr alacak inşallah. diğer kuzum da kilo alımına başladı. 2 gündür düzenl kilo alıyor.
kızım gündüz çok az süt içiyor. yani gündüz 90ml içiyorsa gece 240 ml içiyor. gündüz uykudan uyandırmak çok zor oluyor. doktora sordum ne ile alakası var diye? gece sessizlikte bebek kendini güvende hissetmezmiş. gündüz evde muhakka ses olur, bbek kendni yalnız hissetmez, kendini güvende hisseder ve rahat rahat uyur. beslenmek ikinci plana kalır. gece durum tam tersi olur. etrafında kimse yoktur, yalnız sanır kendini ve bir güvensizlik hisseder. o yüzden sık sık uyanır. ve acıkır. kendini beslenmeye vererek anne babasının ilgisini çekmeye çalışır dedi.
çok mantıklı geldi bu bana. çok şaşırıyordum. gece karanlıkta loş ışıkta duruyor, ve onun işlerini görürken bile normal ışığı açmıyordum. loş ışığı seviyor sanıyordum. meğerki güven duyma ile ilgili bir çabası varmış.
kızlarıma tüm gecelerim feda olsun. güven duygusu çok önemli. şuan ihtiyacını duydukları tek şey beslenmek ve güven duygusunu tatmin etmek.

çocuğunuzun bebekleri 1-2 gün küvezde kaldı. benim bir kızım 6 gün kaldı diğer kızım ise 14 gün küvezde kalmış olacak. doktorumuz ve tanıdık bir göz doktoru küvezde kalan bebeklerin muhakkak detaylı göz muayenesinden geömesi gerektiğini söylediler. bu çok öenmli bir muayeneymiş. doktorumuz birinci aydan sonra muhakkak yapılması gerektiğini söyledi. üniverste hastanesine yönlendirdi bizi. ün. hastanelerinin yenidoğan bakım ünitesine başvuruluyormuş. burada hem çocuk hem de yandal olarak göz ihtsası yapmı kişiler bu muayeneyi yapıyormuş. bu muayene biraz sıkıntılı oluyormuş. doktor anlatt. anne babalar dayanamıyor çoğunluklar. birinci muayeneden sonra 2 ve 3. muayenelere gitmiyorlar çoğunlukla dedi. bebeklerin göz kapaklarını bir aletle kaldırıp gözlerini yuvalarından dışarı çıkarılarak yapılan bir muayeneymiş. bebek acı hissetmezmiş ama karşılaştığı durumdan rahatsız olduğu için çok ağlarmış. anne baba o görüntüye ve bebeklerin ağlamasına dayanamazmış. ve sonraki kontrollere gitmezlermiş. dokturumuz ve yine tanıdık diğer bir göz doktoru prematüre doğan ve küvezde kalan bebeklere muhakkak yapılması gerek diye ısrar etti. mecbur yaptıracağız. sizlere göyle bir şey söyleyen oldu mu daha önce?
ve yine ün. hastanesinde ileri işitme testi de yapılacak. bir de erken doğan bebeklere, pematüreler daha doğrusu muhakkak bronşit aşısı yapılması gerekiyormuş. devlet karşılamıyormuş ama ün. hastanesinden alınacak bir heyet raporuyla devlet tarafından karşılanabiliyormuş. prematürelere bu rapor da veriliyormuş. 1-2. aylarda bu aşı da yapılacak.
bir de folas, devit-3 ve multitabs damlalarına başladık. devit-3 ü sağlık ocakları veriyor zaten. folas ı piyasada bulamadık. ithalatında problem varmış. ir kaç şehirde birden araştırdık. yok o ilaç. bildiğin folik asit takviyesi. doktor bulamadık deyince bize hamilelikte kullandığımız folbiol tabletten suda eriterek bebeklerde nasıl kullanacağımızı anlattı. dünden beri uygulamaya başladık. sizler bunları kullanmaya başladınız mı?
bir ay sonra kalça ultrasonumuz var. karın ve kafa ultrasonlarımız temiz çıktı.
bizden durumlar böyle.
bu arada hızla kilo veriyorum. çok acıkıyorum. memeler felaket büyüdü. zaten öncesinde de iri göğüslüydüm. şu halimden korkar oldum. umarım emzirme dönemlerinden sonra eski haline geri döner. öyle kalacak diye korkuyorum.
şu göz muayenesi hakkında bildiklerinizi yazar mısınız? sanırım burada başak ve benden başka bebeği prematüre doğan, düşük kilolu ve uzun süre küvezde kalan yok.

bebeklerin uyku düzeni ile ilgili bir tablo buldum
büyüdükçe gündüz uykusu azalıp gece uykusu artacakmış bu da çok ii birşey aslında bizler de geceleri dinlenebilirz böylece
Yenidoğan
Yeni bebek sahibi olan ailelerin kaygıları yenidoğan bebeğin çok uyumasıdır. Endişe edecek bir durum yoktur aslında. Yeni doğan bebeğiniz ilk günlerde 20 saatlik uykuya ihtiyaç duyar.
1 Hafta - 3 Ay
3 aya varana kadar günlük 17-18 saat uyku süresi vardır. Bu dönemde bebeklere gece gündüz kavramı öğretilmeye çalışılmalıdır ki anne ve baba daha dinç bir güne uyanabilsinler. Bunun için gündüz vakitleri bebeğinizle oynamalı, konuşmalısınız, gece ise ışıkları iyice azaltıp ilgisini çekebilecek dış uyaranlardan ve sesten uzak ortam oluşturmalısınız.
3 - 6 Ay
3. aydan sonra bebekler 15 saat civarı uyku uyurlar. Bunun genellikle 10 saati gece, 5 saati gündüz uykusudur. Gece uykusunun ilk 5 saatinde beslemek için uykusunu bölebilirsiniz. 3 aylık olduğunda bebeğin kendiliğinden uyuması için beşiğine yatırmalı ve uyutmak için uğraşmamalısınız. Uyku eğitimine devam etmeli, ninniler söylemeli, gece pijamaları giydirerek şartlı refleks oluşturmalısınız. Kış aylarında 20:00 yaz aylarında ise 21:00 uyku için uygun zamandır. 10 saatlik süre sonunda sabah uyandırmak bebekte gündüz algısını güçlendirecektir.
6 - 9 Ay
Bebeğinizin günlük uykusu 13 saate kadar iner. Sabahları ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez kısa süreli gündüz uykuları uyuması uyku düzeninin sağlanmasında faydalı olacaktır. 6-7 saat kesintisiz uyuması doğaldır. Bu dönemde uyku eğitiminin olumlu sonuçlarını göreceksiniz.
9 -12 Ay
Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10 saat ve gündüzleri iki kez 1- 2 saat uyuyor olacaktır. Bundan sonra ailenin dikkat etmesi gereken her durumda uyku saatini geçirmemek, dış uyaranları kontrol altında tutmak olmalıdır.
12 - 24 Ay
Bebeğinizin günlük uyku süresi 12-13 saate inecektir. Gündüz uykular azalmıştır. 2 kez 1-2 saat uyuması yeterlidir. Artık dış dünya daha fazla ilgisini çektiğinden uyumamak için direnç gösterecektir.

Eki Görüntüle 642752

canım hadi gözün aydın az kalmış kavuşmaya...
anlattıkların bana da mantıklı geldi.... güven istedikleri için gece daha çok besleniyorlar sanırım
benim oğlum gazlı olduğu gece hep kucağımda uyumak istiyor... yada meme de... bende alışmasın diye yerine koyuyorum ama dayanayıp alıyorum... bana ihtiyacı olduğunu hissediyorum ama bi şekilde alışacak ikisini bir idare edemeyeceğim diye korkuyorum

göz testi ile ilgili bilgim yok... bi arkadaşımın bebeği çok erken doğduğu için gözünden ameliyat oldu ama o çok uzuuun kaldı küvezde... yani çok şükür senin için örnek teşkil etmez...
sadece zor olduğunu ondan duydum ama sen iyi düşün inşallah sizinki kolay geçer

işitme testi ise hepimizinkine yapılıyor sanırım sorun çıkarsa üni.ye yönlendiriyorlar

bize dr.umuz sadece devit3 verdi 2.ay oğluma 4.ayda kızıma demire başlayacağız dedi...

tuğbacım şimdi bizimkileri anlatayım sana,öncelikle multıtabs damla,demir şurubu,devit damla kullanıyoruz... 1.si küvezdeyken benim büyük oğlana bir kere rop muayenesi yapıldı,çoıkınca dr.a sordum,tekrar yaptırayım mı diye,gözlerine,takip durumuna falan baktı,gayet iyi,gerek yok dedi,küçük oğlumada 2 kez rop muayenesi yapıldı,biri başta biri çıkmaya yakın,nasıl yapıldığını bende int.öğrendim,sabah akşam hast.gidiyodum,akşamına gittiğimde gözlerini kızarmış olarak görmüştüm,ve çok üzülmüştüm,meğer muayeneden dolayıymış....2.si işitme testiini de çıkardıktan sonra hemen yaptırdım,2 dakikalık sıkıntısız bi işlem en kolayı o zaten.....3.sü kafa ultrasonu da yine cıkmadan cekilmişti,ama 2.ayda kafa usg,3.aydada kalça usg kontrolü demişlerdi,geçenlerde kafa usg yi çektirdim,haftayada kalça usg yi çektircem...4.sü bide kardioloji kontrolümüz var martta, bebeklerde çoğunlukla ,özellikle erken doğan bebeklerde,ve prematurlerde kalbinde üfürüm,yada delik oluyomuş,5 yasına kadarda kapanıyomuş,bizimkilerde de var,bakalım bi de onu kontrol ettircez,gerçi dr.her kontrolde dinliyo,bi sıkıntı yok diyo ama bi de kardiyoloji görsün bakalım.sende dr.a bi sorsana sizinkilerde varmıymış? yani bizim durumlar böyle bu arada bu zamana kadar olan bütün sonuçlarımız tertemiz çok şükür

hiç bakmayayım o zaman ben rop muayenesine interneten. çok etkilenirim. inşallah muayeneye gittiğimizde anneyi babayı almazlar odaya.
doktor kap muayeneleriyle ilgili bir şey demedi. sonuçlar temiz çıktı çok şükür. bir de göz muayenesinden geçsek çok iyi olacak.
normalde işitme testinden geçtiler ama küvezde kaldıkları için ün. hastanesinde muayenesi uygundur diye bir ibare var. zaten ün. hastanesine direk randevu alınmıyor. yenidoğan bölümüne gidiliyor, oradan yapılması gerekn her şey yapılıyor. her türlü test.
bronşit aşısı konusunda bir fikrin yok sanırım başak. doktor üstüne basa basa söyledi. bu çocukların bronşit olmaması gerekiyor diye. muhakkak yaptırın dedi.

tuğbacım,pardon ona cvp vermeyi unutmuşum,eğer söylediğin SYNAGIS aşısı ise onu yaptırdım,tam olarak bronşit aşısı mı bilmiyorum ama bu aşıyıda mutlaka yaptırmamız gerekiyodu demişlerdi, prematur çocuklara korunma amaçlı falan bi ilaçtı,belki aynı aşıdır,o aşı 800 lira,ve hastaneden rapor çıkarttırıp almıştık,

evet aynı aşıdan bahsediyoruz.birinci aydan sonra aşı ve göz kulak muayeneleri, ultrasonları vs başlayacak. bir yoğun dönem daha beni bekliyor. sağlıkları olsun da yeter ki koştururuz problem değil.

Kızlar merhaba doğumdan sonra ilk yazışım benimde bir kızım bir oğlum oldu çok şükür 36+3de zorunlu sezeryan oldum açılmam başlamıştı oğlum 2.560 kızım 2.210 doğdular küvezde kalmadık ve sarılıkta olmadık derken vede tam sevinirken grip olduk ardından bronşite çevirdi önce oğlan hastalandı onu düzeltelim derken kızda hastalandı :) şimdi çok şükür atlattık 34 günlük olduk dert bitermiiii tabikide hayıııııııırrr :) bu sefer oğlan gaz bombasına döndü ağlama krizleri falan sap simplex damla aldık kesmedi biberonlarını Dr.brown aldık rezene aldık vs... Ehhh biraz idare eder hale geldik deeerrrrrkeeeennn bu seferde kakaları çıkartamıyorum şimdide oğlandan bir kere çok zordakaldım poposunu uyardım ama şimdi zeytinyağında buldum çözümü bakalım sırada hangi sorun var :) kızım ise maşallah melek gibi adıda melek duru zaten :)

om-x şurup dene
açken içirip doyur hemen kakasını yapıyorlar
ben denedim çok memnun kaldım
benim oğlanda da biraz gaz sorunu var onunla hallediyorum bir de çok güzel uyutuyor
ayrıca bitkisel bir şurup o açıdan da rahat olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…