- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
benimkiler 30dk biri 40 dk biri emiyor sonrasında 3 saat uyuyorlar ama sağınca öyle çok bi sütüm gelmiyor açıkcası... bu nedenle emziriyorum sağmıyorum emdikçe aramızdaki bağ kuvvetleniyor gibime geliyor...kızlar merhaba 14.02.2013 itibariyle bende kızım ve oğlumla birliklte aranızdayım.sizlere sormak istediğim bişeyler var,benim sütüm geliyor ve bebekler emiyor ayrıca sütü sağmıyorum.20 dk birini 20 dk diğerini emziriyorum ve ardından 45 cc mama veriyorum,ama ben tamamen anne sütü ile beslemek istiyorum.e ozamanda 1 bebeği 1 saat mi emzirmem gerekecek.mama tok tuttuğu için rahat uyuyorlar,ama mamadan kurtulmam lazım ya da en azından sadece geceleri vermek istiyorum.
sizce nasıl yapayım sağıp mı versem miniklerime?
Tugba,benim buyuk oglan 16.gununde eve cikmisti ve sarilikti,tam 35.gunde gecmisti,yavas yavas duzelir merak etme.kucuk oglum hast.cikmadan once sekeri dusmeye baslamisti,her cocukta var tabi ama benimkine surekli sekere bakiliyodu,kalici olcak diye cok korkuyodum,hast.cikincada 2saatte bir mutlaka besledim,ve 25cc ile baslamistim,ama bakiyodum uykulu oluyodu,bu seferde ugrassamda almiyodu,dr.da dediki 3saati gecmedikce birak uyusun,artik oyle yaptim,cunku acikarak uyaninca daha iyi emiyodu veya iciyodu
hep böyle kalacak değiller tabi. elden bir şey gelmeyince çaresiz hissediyor insan kendini. artık 10 gr-20 gr bir şekilde kilo alacaklar. mamaya başlamadık. küvedeyken verilmiş sütüm gelmediği zamanlar. onu da çok sevmemişler, almamışlar zaten. gerek de yok bence. doktor ilerleyen dönemde sütün yetmeyecek o zaman mecburen kullanacaksın dedi. sizce şimdi mama kullanılsa bebeğin kilo alması bakımından anne sütüne göre daha mı etkili? yani direkt şişmanlatıyor mu?
merhaba ben pek buraya gelemiyorum daha...kuzularım evde değil ya kendimi daha anne hissedemiyormuyum acaba...yanlız acaip lohusa hissettiğim kesin..
süt konusunda biraz yorum yapabilrim sanırım ...ben hergün 1 kg süt sağıyorum..iyimi bilemiyorum siz ölçüyormusunuz? ama sağmak çok önemli gibi duruyor.çünkü emzirsem göğsüm dolu kalabilir ama makina tam boşaltıyor ve 3 saat sonra yerine yenisini üretiyor vücut ...birde sıvı tüketimini 3-4 lt suya çıkar dediler ama ben hastaneye gidip gelirken su içme işini beceremiyorum ama yinede sütüm iyi sanırım değilmi...
evdede emzirdikten sonra sağıcam yinede tam boşalmazsa göğüs sağlık açısındanda risk yaratır hem..zaten beslenmeleri artınca yetmiyecek kesin mama vericez o zaman.
doğum izni konusunu sorucam biz doğurduk ya artık yasa çıkarsa bizide kapsıycakmı?
3.çocuk konusuna gelince...doğum masasından kalkmadan doktoruma yine görüşücez dedim...şaka bi yana kendiliğinden hamile kalamadığım için bundan sonrası allahın takdiri...5 kere negatif alıp kendiliğinden hamile kalan arkadaşlarım var tüp bebek topiğinde...allahım bi armağan daha gönderirse başımla gözümle....asla korunmam...
şimdilik bebeklerimin günlerini ve gecelerini yazamadığım için böyle yüzeysel konuları yazabildim ancak...dilerim kısa süre sonra 3müz beraber yazıcaz size...
HİLAL-DERİN VE DENİZ....
emzirmeyle aradaki bağın kuvvetlendiğine ben katılmıyorumbenimkiler 30dk biri 40 dk biri emiyor sonrasında 3 saat uyuyorlar ama sağınca öyle çok bi sütüm gelmiyor açıkcası... bu nedenle emziriyorum sağmıyorum emdikçe aramızdaki bağ kuvvetleniyor gibime geliyor...
mamayı hala benimkiler 30cc ancak yiyor bazen 45 cc yedikleri oluyo o da gecleri... zaten artık sadece gece veriyorum
bende dr. kontorlüne kadar rahatlayamayacağım sanırım( hep kafamda aynı soru yetiyor muuuu
bizim sarılığımız oğlumda uzun sürmedi kızım da çok şükür çok hafifledi...
anne sütünün faydası diye düşünüyorum
bende kan şekeri düşecek diye kızımı zorla uyandırarak besliyorum yoksa son günlerde 4 saat hatta daha fazla uyumaya başladı
uykulu uykulu zorla emziriyorum
maşallah canım sütün yettiği yere kadar mama verme derim ...benim dr.um çok karşı ama ben mecbur kalıyorum
sütün gayet iyi maşallah ..merhaba ben pek buraya gelemiyorum daha...kuzularım evde değil ya kendimi daha anne hissedemiyormuyum acaba...yanlız acaip lohusa hissettiğim kesin..
süt konusunda biraz yorum yapabilrim sanırım ...ben hergün 1 kg süt sağıyorum..iyimi bilemiyorum siz ölçüyormusunuz? ama sağmak çok önemli gibi duruyor.çünkü emzirsem göğsüm dolu kalabilir ama makina tam boşaltıyor ve 3 saat sonra yerine yenisini üretiyor vücut ...birde sıvı tüketimini 3-4 lt suya çıkar dediler ama ben hastaneye gidip gelirken su içme işini beceremiyorum ama yinede sütüm iyi sanırım değilmi...
evdede emzirdikten sonra sağıcam yinede tam boşalmazsa göğüs sağlık açısındanda risk yaratır hem..zaten beslenmeleri artınca yetmiyecek kesin mama vericez o zaman.
doğum izni konusunu sorucam biz doğurduk ya artık yasa çıkarsa bizide kapsıycakmı?
3.çocuk konusuna gelince...doğum masasından kalkmadan doktoruma yine görüşücez dedim...şaka bi yana kendiliğinden hamile kalamadığım için bundan sonrası allahın takdiri...5 kere negatif alıp kendiliğinden hamile kalan arkadaşlarım var tüp bebek topiğinde...allahım bi armağan daha gönderirse başımla gözümle....asla korunmam...
şimdilik bebeklerimin günlerini ve gecelerini yazamadığım için böyle yüzeysel konuları yazabildim ancak...dilerim kısa süre sonra 3müz beraber yazıcaz size...
HİLAL-DERİN VE DENİZ....
normalde kilosuna göre günde 270 ml cvarı içmesi gerek. bu benim bebeğin bazal metabolizmasının ihtiyacı. dün zar zor 320 ml civarı içirmişiz. çok zorluyor bizi de onu da. ama elden bir şey gelmiyor.
bugün doktorumuz sağeolsun hastanede bir oda hazırlattı. 2 bebeğimiz ve biz güzel bir gün geçirdik. küçük kızım orada biliyorsunuz. küvezde besliyorlar. diğer kızım, ben, eşim ve annem ve eşimin ailesiyle birlikte kızlarımıza doyduk. fotoğraflar çektik. ikiside hep uyudular. bir türlü doğru düzgün süt içiremedik. hastane çok sıcak. kızlar iyice mayıştı. bu akşam ve gece kızıma içiremediğim sütü içirmeye çalışacağım. umarım çok acıkır ve içmesi gereken miktarda içer.
sarılık oldu diye üzülmüyorum. ama artık kilo almaya başlasınlar. 9 günlük oldular. daha ilk doğum kilolarının üzerine çıkamadılar malesef. allahtan küçük kızım küvezde olduğu için fototerapi görmüş. onu belki haftaya cuma günü çıkartacak doktor. o da en az 3 saatte bir uyanıyormuş. ve içiyormuş sütünü. bir de o sarılık olsaydı yanmıştım valla.
en geç 2 saatte bir uyanıp süt içiriyorum. sağdığım sütü içiriyorum. ne kadar içtiklerini bilmem açısından daha sağlıklı. arada meme veriyorum.
bir de arkadaşlar. bugün searyen dikişlerim şişti. sancım yok. kzıarıklık ve iltihap yok. ama baya bir şişti bugün. yarın doktoruma gideceğim. umarım enfeksiyon değildir. kendimi çok yordum. hiç ameliyatlı gibi davranmadım. sanırım kendimi hor kullandım.
siz yaşadınız mı bunu? dikişleri şişen var mı aranızda?
emzirmekten zevk almak ayrı tabiki ama ilerde sütün kesilir de mama vermek zorunda kalırsan annelik bağın azalacakmı bi de öyle düşün istersenben bağın daha kuvvetli olduğuna inanıyorum ... yada emzirmekten çok zevk alıyorum
annelik duygum coşuyor sanırımtabii sen böle düşünmek zorunda değilsin
yoksa sağarakta denedim sağmak bana daha kolay geliyor... ilk başta sağıyosun sonra kim beslerse beslesin... bi de gece hemen kolay oluyor...
kendimi zorlamak olarak görmediğim için emzirmeyi daha uygun buluyorum ...
bu arada benim oğlumun sarılığı 3-4 gün sürdü kızım ise başta çoktu ama şimdi çok azaldı...bugün 19 günlüğüz...
bizimkilerde de baştan beri sarılık vardı ,15 gün kilo almadılar ,hatta verdiler
ben de korkmuştum ama sonrasında bir kilo aldılar
20 günde kız 700 oğlan 850 gram aldı ,bu yaklaşık 1 ayda 1,250 filan kilo almaları demek oluyor
ve sadece anne sütüyle ..
yani kafana hiç takma sarılık atlattıkça kilo bol bol geliyor
bizimkilerde hala sarılık var düşün 47 günlüğüz ,ona rağmen kilo alıyorlar şükürler olsun
sarılık 3-4 ay sürebilen birşey ,bebeğe göre değişiyor,anne sütü sarılığı denen bir olay var o uzun sürüyor işte
kiloya sarılığa takılma zamnla düzene girer
sen sadece düzenli 3 saatte uyandır besle gerisini boşver
hatırlıyorum önceden biberon vermem diyordun
ama mecbur kalınca veriliyormuş bak anlamışsındır umarım
her zaman emzirmek işe yaramıyor ,özellikle de toparlayıncaya kadar
çünkü biberonda ne kadar içtiklerini biliyrsun zorla da olsa içiriyorsun
ama memede öyle olmuyor ,sarılığı atlatması için bol süt içmesi lazım
ben zorla içiriyorum bizimkilere
mesela oğlan 100 kız bazen 100-125 cc içiyor
ama mesela oğlan 75 ten sonra yoruluyor içmek istemiyor zorla tıka tıka içiriyorum valla
memede o şans yok ..
unutmasınlar diye emziriyorum arada ,biberon verirsen memeyi unutrlar dediler,47 gün oldu unutmadılar
her denilene inanmamak lazım ,boşlamaz memeyi arada verirsen unutmuyorlar korkmayın
bir rahatsızlığı olabilir ondan içmiyor olabilirmerhaba kızlar, benim yavrular son zamanlarda kudurdukları için pek giremedim foruma, sanırım mama yüzünden gaz problemimiz başladı, sabaha kadar masaj yapıp karınlarına sıcak havlu koymaktan helak oldum resmen, yat kalk yat kalk üşüttüm, şimdide acayip hastayım, boğaz ağrısı burun akıntısı derken perişan oldum, sizler iyisinizidr inşallah, bu arada kızlar benim kız birşey yiyip içmiyor, mamayı zaten yemiyor, 3 mama değiştirdim ama nafile, anne sütünüde sağıp veriyorum, 45 dk. da 5cc ancak içiyor, sizde böyle bi durum yaşayan var mı? hasta mı acaba, canm çok skılıyor
ilk zamanlarda biberon daha mantıklı. özellikle benimkiler gibi minik bebekler için. her gün çok şükür içmesi gereken miktarı içiriyoruz. emzirirken bunu anlayamazdım. bu arada seninkiler sarılıkken kilo almadılar yani öyle mi? ortalalama 3 saatte ne kadar içiriyordunbu arada benim kız gündüz çok az içiyor. ama gece telafi ediyor içemediklerini. yani gündüz 90 ml civarı içiyor gece ise 240 ml civarı. sebebini anlamadım. ama gece odamızda hep loş ışık var. normal lambayı hiç açmıyorum. emiyor, uyuyor, emiyor, uyuyor. imkan olsa gündüz de loş ışıkta yatırırırım. ben öyle sanıyorum.
günde 3 kere mememi de veriyorum. unutmazlar ya memeyi. ondan ayrı bir haz alıyorlar. benimkiler biraz ele avuca gelsin, emme refleksleri kuvvetlensin biberonu bırakırım ben de.
merhaba kızlar, benim yavrular son zamanlarda kudurdukları için pek giremedim foruma, sanırım mama yüzünden gaz problemimiz başladı, sabaha kadar masaj yapıp karınlarına sıcak havlu koymaktan helak oldum resmen, yat kalk yat kalk üşüttüm, şimdide acayip hastayım, boğaz ağrısı burun akıntısı derken perişan oldum, sizler iyisinizidr inşallah, bu arada kızlar benim kız birşey yiyip içmiyor, mamayı zaten yemiyor, 3 mama değiştirdim ama nafile, anne sütünüde sağıp veriyorum, 45 dk. da 5cc ancak içiyor, sizde böyle bi durum yaşayan var mı? hasta mı acaba, canm çok skılıyor
canım hadi gözün aydın az kalmış kavuşmaya...merhaba kızlar.
bugün doktorumuzla konuştuk yine. perşembe günü sabah minik kızımız da evine geliyor. doktorumuz perşembeye kadar 1500 gr olur dedi. 2 günde 60 gr alacak inşallah. diğer kuzum da kilo alımına başladı. 2 gündür düzenl kilo alıyor.
kızım gündüz çok az süt içiyor. yani gündüz 90ml içiyorsa gece 240 ml içiyor. gündüz uykudan uyandırmak çok zor oluyor. doktora sordum ne ile alakası var diye? gece sessizlikte bebek kendini güvende hissetmezmiş. gündüz evde muhakka ses olur, bbek kendni yalnız hissetmez, kendini güvende hisseder ve rahat rahat uyur. beslenmek ikinci plana kalır. gece durum tam tersi olur. etrafında kimse yoktur, yalnız sanır kendini ve bir güvensizlik hisseder. o yüzden sık sık uyanır. ve acıkır. kendini beslenmeye vererek anne babasının ilgisini çekmeye çalışır dedi.
çok mantıklı geldi bu bana. çok şaşırıyordum. gece karanlıkta loş ışıkta duruyor, ve onun işlerini görürken bile normal ışığı açmıyordum. loş ışığı seviyor sanıyordum. meğerki güven duyma ile ilgili bir çabası varmış.
kızlarıma tüm gecelerim feda olsun. güven duygusu çok önemli. şuan ihtiyacını duydukları tek şey beslenmek ve güven duygusunu tatmin etmek.
çocuğunuzun bebekleri 1-2 gün küvezde kaldı. benim bir kızım 6 gün kaldı diğer kızım ise 14 gün küvezde kalmış olacak. doktorumuz ve tanıdık bir göz doktoru küvezde kalan bebeklerin muhakkak detaylı göz muayenesinden geömesi gerektiğini söylediler. bu çok öenmli bir muayeneymiş. doktorumuz birinci aydan sonra muhakkak yapılması gerektiğini söyledi. üniverste hastanesine yönlendirdi bizi. ün. hastanelerinin yenidoğan bakım ünitesine başvuruluyormuş. burada hem çocuk hem de yandal olarak göz ihtsası yapmı kişiler bu muayeneyi yapıyormuş. bu muayene biraz sıkıntılı oluyormuş. doktor anlatt. anne babalar dayanamıyor çoğunluklar. birinci muayeneden sonra 2 ve 3. muayenelere gitmiyorlar çoğunlukla dedi. bebeklerin göz kapaklarını bir aletle kaldırıp gözlerini yuvalarından dışarı çıkarılarak yapılan bir muayeneymiş. bebek acı hissetmezmiş ama karşılaştığı durumdan rahatsız olduğu için çok ağlarmış. anne baba o görüntüye ve bebeklerin ağlamasına dayanamazmış. ve sonraki kontrollere gitmezlermiş. dokturumuz ve yine tanıdık diğer bir göz doktoru prematüre doğan ve küvezde kalan bebeklere muhakkak yapılması gerek diye ısrar etti. mecbur yaptıracağız. sizlere göyle bir şey söyleyen oldu mu daha önce?
ve yine ün. hastanesinde ileri işitme testi de yapılacak. bir de erken doğan bebeklere, pematüreler daha doğrusu muhakkak bronşit aşısı yapılması gerekiyormuş. devlet karşılamıyormuş ama ün. hastanesinden alınacak bir heyet raporuyla devlet tarafından karşılanabiliyormuş. prematürelere bu rapor da veriliyormuş. 1-2. aylarda bu aşı da yapılacak.
bir de folas, devit-3 ve multitabs damlalarına başladık. devit-3 ü sağlık ocakları veriyor zaten. folas ı piyasada bulamadık. ithalatında problem varmış. ir kaç şehirde birden araştırdık. yok o ilaç. bildiğin folik asit takviyesi. doktor bulamadık deyince bize hamilelikte kullandığımız folbiol tabletten suda eriterek bebeklerde nasıl kullanacağımızı anlattı. dünden beri uygulamaya başladık. sizler bunları kullanmaya başladınız mı?
bir ay sonra kalça ultrasonumuz var. karın ve kafa ultrasonlarımız temiz çıktı.
bizden durumlar böyle.
bu arada hızla kilo veriyorum. çok acıkıyorum. memeler felaket büyüdü. zaten öncesinde de iri göğüslüydüm. şu halimden korkar oldum. umarım emzirme dönemlerinden sonra eski haline geri döner. öyle kalacak diye korkuyorum.
şu göz muayenesi hakkında bildiklerinizi yazar mısınız? sanırım burada başak ve benden başka bebeği prematüre doğan, düşük kilolu ve uzun süre küvezde kalan yok.
tuğbacım şimdi bizimkileri anlatayım sana,öncelikle multıtabs damla,demir şurubu,devit damla kullanıyoruz... 1.si küvezdeyken benim büyük oğlana bir kere rop muayenesi yapıldı,çoıkınca dr.a sordum,tekrar yaptırayım mı diye,gözlerine,takip durumuna falan baktı,gayet iyi,gerek yok dedi,küçük oğlumada 2 kez rop muayenesi yapıldı,biri başta biri çıkmaya yakın,nasıl yapıldığını bende int.öğrendim,sabah akşam hast.gidiyodum,akşamına gittiğimde gözlerini kızarmış olarak görmüştüm,ve çok üzülmüştüm,meğer muayeneden dolayıymış....2.si işitme testiini de çıkardıktan sonra hemen yaptırdım,2 dakikalık sıkıntısız bi işlem en kolayı o zaten.....3.sü kafa ultrasonu da yine cıkmadan cekilmişti,ama 2.ayda kafa usg,3.aydada kalça usg kontrolü demişlerdi,geçenlerde kafa usg yi çektirdim,haftayada kalça usg yi çektircem...4.sü bide kardioloji kontrolümüz var martta, bebeklerde çoğunlukla ,özellikle erken doğan bebeklerde,ve prematurlerde kalbinde üfürüm,yada delik oluyomuş,5 yasına kadarda kapanıyomuş,bizimkilerde de var,bakalım bi de onu kontrol ettircez,gerçi dr.her kontrolde dinliyo,bi sıkıntı yok diyo ama bi de kardiyoloji görsün bakalım.sende dr.a bi sorsana sizinkilerde varmıymış? yani bizim durumlar böylebu arada bu zamana kadar olan bütün sonuçlarımız tertemiz çok şükür
hiç bakmayayım o zaman ben rop muayenesine interneten. çok etkilenirim. inşallah muayeneye gittiğimizde anneyi babayı almazlar odaya.
doktor kap muayeneleriyle ilgili bir şey demedi. sonuçlar temiz çıktı çok şükür. bir de göz muayenesinden geçsek çok iyi olacak.
normalde işitme testinden geçtiler ama küvezde kaldıkları için ün. hastanesinde muayenesi uygundur diye bir ibare var. zaten ün. hastanesine direk randevu alınmıyor. yenidoğan bölümüne gidiliyor, oradan yapılması gerekn her şey yapılıyor. her türlü test.
bronşit aşısı konusunda bir fikrin yok sanırım başak. doktor üstüne basa basa söyledi. bu çocukların bronşit olmaması gerekiyor diye. muhakkak yaptırın dedi.
evet aynı aşıdan bahsediyoruz.birinci aydan sonra aşı ve göz kulak muayeneleri, ultrasonları vs başlayacak. bir yoğun dönem daha beni bekliyor. sağlıkları olsun da yeter ki koştururuz problem değil.tuğbacım,pardon ona cvp vermeyi unutmuşum,eğer söylediğin SYNAGIS aşısı ise onu yaptırdım,tam olarak bronşit aşısı mı bilmiyorum ama bu aşıyıda mutlaka yaptırmamız gerekiyodu demişlerdi, prematur çocuklara korunma amaçlı falan bi ilaçtı,belki aynı aşıdır,o aşı 800 lira,ve hastaneden rapor çıkarttırıp almıştık,
Kızlar merhaba doğumdan sonra ilk yazışım benimde bir kızım bir oğlum oldu çok şükür 36+3de zorunlu sezeryan oldum açılmam başlamıştı oğlum 2.560 kızım 2.210 doğdular küvezde kalmadık ve sarılıkta olmadık derken vede tam sevinirken grip olduk ardından bronşite çevirdi önce oğlan hastalandı onu düzeltelim derken kızda hastalandı :) şimdi çok şükür atlattık 34 günlük olduk dert bitermiiii tabikide hayıııııııırrr :) bu sefer oğlan gaz bombasına döndü ağlama krizleri falan sap simplex damla aldık kesmedi biberonlarını Dr.brown aldık rezene aldık vs... Ehhh biraz idare eder hale geldik deeerrrrrkeeeennn bu seferde kakaları çıkartamıyorum şimdide oğlandan bir kere çok zordakaldım poposunu uyardım ama şimdi zeytinyağında buldum çözümü bakalım sırada hangi sorun var :) kızım ise maşallah melek gibi adıda melek duru zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?